Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 11 feb 0 reacties

Zien: Nieuwe staatsieportretten

Het Spaanse hof heeft nieuwe staatsieportretten vrijgegeven en die wil ik je natuurlijk niet onthouden. 

Tada, hier hebben we de eerste foto. En wat voor één. Ik heb volgens mij nog nooit een koningin zo formeel zien poseren in een fuchsia bloemenjurk met sleep. Tussen lef en laf zit maar één letter verschil, zullen we maar zeggen. Tot welke categorie deze look behoort, laat zich wel raden. (Ik kruis het woord Barbie vast aan op mijn Bingo-kaart)

Ontwerpster van de jurk: Caroline Herrera
Eerder gedragen : Ja, tijdens de intronisatie in Japan, 2019.

Het diadeem is al enorm, maar de diamanten om haar pols liegen er ook niet om. Wat een droom als je dit mag dragen. 

Naast avondkleding, droeg de koningin tijdens het poseren ook twee zakelijke jurken met de voor haar zo kenmerkende less-is-more stijl. Hoewel ik de foto erg mooi vind, vraag ik me af wat het beoogde effect is. Koningin Letizia worstelt met het imago dat ze hard en afstandelijk zou zijn. Deze foto lijkt me dan niet in haar voordeel werken….

Ontwerpster blauwe jurk: Carolina Herrera

Eerder gedragen: Nee


 

Deze foto maakt me wel heel blij. Verzorgd tot in de puntjes, mooi in harmonie. Zo ga je als koninklijk gezin op de foto. Geinig dat Letizia precies dezelfde jurk draagt als hierboven, maar dan in het rood. En wat een mooi pak draagt de koning! 

Ontwerpster rode jurk: Carolina Herrera 
Eerder gedragen: Ja, in 2018. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments