Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 nov 69 reacties

Wil je zien: Koninklijk gezin poseert bij Juliana-tentoonstelling

Het koninklijk gezin is dit weekend compleet, dus werd deze middag gereserveerd voor het halfjaarlijkse fotomoment. Locatie: de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar momenteel de Juliana-tentoonstelling is.

PPE/Nieboer
PPE/Nieboer

Mode Máxima
De kleurrijke bloemenmantel is al regelmatig in beeld gekomen en komt uit een eerdere collectie van Oscar de la Renta.

Door het rijke kleurenpalet kan de koningin de mantel met heel uiteenlopende outfits combineren.

Top en rok van Roberto Collina, eerder gedragen bij een werkbezoek:

Mode Amalia
De Prinses van Oranje draagt een groen broekpak van Zara, maar dan wel met de klepzakken naar binnengeslagen.

Bruno/Van Emst
Foto met dank aan Annemarie de Kunder

Haar blouse is een ontwerp van Zeus + Dione.

Mode Alexia
Informatie volgt nog.

PPE/Nieboer

Mode Ariane
Prinses Ariane draagt een ruitblazer van koningin Máxima.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
69 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De prinsessen mogen van mij best wat meer glamour laten zien. Niks mis met de outfits hoor, maar ook niks bijzonders, eerder saai. Maxima is het stralende middelpunt zoals altijd. En trekt meteen alle aandacht naar zich toe Lijkt me lastig voor de prinsessen om daar mee te concurreren. De jas over de schouders vind ik altijd wel zwierig staan. Bij de duurdere jassen zit ook vaak een soort lus aan de binnenkant bij de armsgaten. Hier steek je dan je armen doorheen zodat hij ook mooi blijft hangen. Voilà dat zal bij deze jas zeker het geval zijn.

Wat leuk weer, deze foto’s serie nieuwe stijl. De outfit van Máxima (rok en trui) vind ik super leuk. Misschien dat het kouder was dan gedacht dat ze de jas om gehouden heeft. Met de rode laarzen vind ik de outfit nog leuker, maar de riem van vandaag maakt het net even wat pittiger. Mar het geeft wel een kleurrijk tintje aan de outfit. Amalia, prachtig! Ik zag dat prinses Mary van Denemarken dit pak ook gedragen heeft.
Het zwart – wit van de outfits van Alexia en Ariane vind ik wat minder, ik ben meer van sprankelende kleuren. Maar laat ze vooral dragen wat ze leuk vinden!
En hopelijk hebben ze een heel gezellig weekend met de familie bij elkaar!

H ben niet weg van de broekpakken, het is niet mijn ding. Zie liever een leuke jurk. Het jasje van Alexia vind ik nog het minst, zo’n oversized model, mode of niet.
Maxima ziet er leuk uit. De rode laarzen vind ik nog mooier staan ipv de pumps.

Dit is al super netjes voor deze jonge vrouwen als je ziet wat er gewoonlijk door deze leeftijdsgroep wordt gedragen.

Leuke vlotte outfits van de prinsessen. Groen staat Amalia goed en leuke schoenen erbij. Mooi blauw pak heeft Alexander aan.
Máxima ziet er mooi uit in donkerrood, de jas had ze beter weg kunnen laten. Lijkt mij ook heel lastig om mee te lopen op deze manier. Leuke verrassende locatie. De tentoonstelling is prachtig, echt de moeite waard.

Wat ongemakkelijk zeg met al die fotografen. Regel zelf een leuk fotomoment in huiselijke setting (hint voor in de kerstvakantie).
Ik zie mooie meiden en trotse ouders. Ik hoop toch zo dat Amalia binnenkort op kamers kan.
De outfits zijn lekker persoonlijk gekozen ( ik herken de stijl, heb een dochter in deze leeftijd). Veel leuker dan een perfect matchend plaatje.

BRIEF VAN Koningin Máxima in kader van MindUS
https://www.ad.nl/gezond/koningin-steekt-jongeren-hart-onder-de-riem-niet-elke-dag-hoeft-een-10-te-zijn~a1c501e1e/?cb=ac6c10e66cde4c0a20f694fc100076ed&auth_rd=1
Fantastisch dat ze alle middelen aangrijpt mensen te bereiken!

Maxima en Amalia matchen goed. Amalia ziet er prima uit, geen couture maar dat hoeft toch nog niet nu. Mooie set van Máxima hoewel ik de riem wat breed vind, wordt propperig zo, vorige keer had ze een smallere. De andere dochters hebben vast hun favoriete kleren van nu aangetrokken. Leuk toch dat ze zichzelf zijn.

Couture is geen must. Voor niemand.

Gewoon een leuke sessie, is al korte video van ook https://youtu.be/sHjlFN8ys6Y

kleine toevoeging, zie onder “Ik zie een moeder die hipper is dan haar dochters”, ja ze is weer het stralende middelpunt, wat ik me afvraag, waarom wordt er bij fotosessies van Máxima eigenlijk nooit een solo foto gemaakt? Heeft dat een bijzondere reden? Alle andere gezinsleden worden wel solo geportretteerd!

Was me nog niet opgevallen, maar u heeft gelijk. Ik weet niet waarom.

Wat een stoer pak heeft Amalia, groen staat haar – net als op Prinsjesdag – heel goed!
De mantel van Maxima op zich is mooi, maar voor zo’n sessie geeft tie los over de schouders gedragen maar een vreemd gezicht. Haar outfit in herfstig rood is wel erg mooi!

Tja… Het zijn allemaal vast erg lieve leuke aardige mensen. Maar qua outfits vind ik het een zootje vandaag.
Máxima heeft een prachtige jas om, maar hij zou veel fotogenieker staan als hij aan was. Nu valt hij veel te breed. De top lijkt bij de boezem wat wittig door te schijnen. Rok prachtig.
Amalia heeft een veel te krappe broek aan. Bij de heupen en dijen zit hij echt te strak. Ik begrijp wel dat het best lastig shoppen kan zijn, maar met haar budget moet je goed passende kleding kunnen aanschaffen. De kleur van het pak vind ik fantastisch, en ik vind het leuk dat ze bij Zara shopt, net als haar leeftijdgenoten. De blouse vind ik erg matig en een hoog pyjamagehalte hebben.
Alexia was de vorige keer in een wat sexy strakke outfit, en gaat nu blijkbaar voor heel erg degelijk. Het jasje vind ik erg mannelijk, de rest erg nietszeggend. Misschien heeft ze voor deze outfit gekozen om Amalia te laten shinen. Dat zou een lief gebaar zijn.
De combinatie van Ariane is best leuk. Een double-breasted jasje vind ik altijd lastig los te dragen, omdat het dan al gauw scheef gaat hangen en erg breed maakt. Maar het valt bij haar wel mee, en op de meeste foto’s staat ze half achter een ander.
De koning heeft een mooi pak.

Goed gekozen locatie voor deze fotosessie hoor. Prachtige opnames!
Onze koningin draagt de mantel waar nou niet bepaald mijn voorkeur naar uit gaat. Erg pompeus, en zeker wanneer hij over de schouders mee bungelt niet figuurvriendelijk. Een mooie blazer zou ik passender vinden.
De rok met leuke ceintuur en de top, schoenen, kapsel…. prachtig!
De drie prinsessen zien er netjes uit in hun wat zakelijke look.
Groen staat Amalia prima en het pak kleedt mooi af.
Opvallend…deze keer geen tasjes bij de dames.
Ik hoop dat ze met elkaar een heel ontspannen weekend mogen hebben en er voor Amalia spoedig een veiliger tijdperk met meer bewegingsvrijheid zal aanbreken.

Leuk de fotos! Deze kleur groen staat Amalia prachtig net als met Prinsjesdag
Broek had wel wat groter gemogen maar dat heeft Alexia ook vaak een te strakke broek.
Maar wat maakt het uit, strálend zijn. Ariane ziet er heel leuk uit en ook passend bij haar leeftijd.
Máxima mooie kleuren combinatie

Broek van Amalia had langer moeten zijn, dan was de verhouding veel rustiger geweest en donkere schoenen

Kan niet het berichten bewerken: nog een nawoord dan maar:
Alexia vind ik er ook heel leuk uitzien, studentikoos en dus heel leuk

‘k Vind zo’n model blazer niet zo erg leuk als ik heel eerlijk ben. Beetje mannelijk. Zonder beledigend te willen zijn uiteraard. Het model van Amalia vind ik veel vrouwelijker, en van Ariane ook.

Ja dat klopt, is de mode voor half meisjes van die leeftijd en studentes. Jasje van vaders of vintage maar in elk geval oversized

Het eerste wat ik me afvroeg toen ik de foto’s voor het eerst zag; Waar zijn de handen van Máxima?
Ziet er wat raar uit als je mouwen ziet en geen handen.

Ze zien er allemaal even mooi uit, knappe vrouwen en een hele trotse vader. Ben geen liefhebber van dit ‘shoulder robing’ van Maxima en helemaal niet voor deze foto shoot, dus jas aan of uit. (De jas is wel heel mooi) Heb ook met Amalia te doen, zie dat ze nerveus is, ze staat deze keer extra in de schijnwerpers en dat lijkt me op z’n zachts gezegd verschrikkelijk. Eerlijk gezegd krijg ik überhaupt een beetje valse schaamte van dit soort geregisseerde fotomomenten, het verdient mijn voorkeur dat ze de (roddel)pers ‘afkopen’ met zelf gemaakte foto’s, gewoon eens thuis in huiselijke sfeer, met de honden, op vakantie etc. Het hoeft niet perse met het hele gezin, maar gewoon zoals het uitkomt. De kerstfoto vorig jaar met de glitter kerstboom in hun woonkamer was ook heel leuk. Weet niet of dit alles een optie is, maar ik heb toch de indruk dat de RVD niet erg met de tijd meegaat.

Ik vind ze er allemaal op hun eigen manier leuk uit. De kleur van het pak van Amalia vind ik super tof. De rok en top van Máxima heel gaaf, en de jas op deze manier gedragen staat ook prima op de foto. Ik had zelf denk ik voor een kort jasje gekozen, maar okay…..Willem Alexander ,,…alsjeblieft trek s een mooi antraciet of donkerblauw pak aan met een mooie ruit of krijtstreep ( Frederik van Denemarken draagt altijd mooie pakken)

Gefeliciteerd met je verjaardag Josine! Ik ben ook een schorpioen (van een paar dagen geleden). 🙂

Ik zie een moeder die hipper is dan haar dochters.

Wat een leuk verjaardagskadootje voor Josine 😉 , dat de shoot juist vandaag gepland is. Amalia springt er voor mij uit. Wat staat de kleur en het model haar goed. Maxima had de mantel beter aan kunnen doen, persoonlijk zie ik hier de meerwaarde niet van in tijdens een fotosessie. Dan aan of uit.

Wat leuk zeg! Dit is denk ik de eerste keer dat ik deze mantel mooi vind 😊 Zo in combinatie met het bordeaux rood en de manier waarop ze de mantel draagt. Wanneer ze ‘m echt aan heeft vind ik het zo pompeus/te ruim ogen. Nu: mooi!

Ik heb ook op Blauw Bloed zitten kijken, mooie foto’s, goede locatie. Ze zien er allemaal goed uit: kleding en kapsel: allemaal prima. Het enige is dat ik ook vind dat Maxima haar jas gewoon aan had moeten doen, of ook een blazer aantrekken.

Wat een gezelligheid allemaal zeg! Leuk hoor. De kleding: ik had graag bij zowel Máxima als Amalia laarzen eronder gezien. Zo met die pumps maakt het geheel wat tuttig. Wat ik raar vind staan is die jas om de schouders. Een jas heb je óf aan, óf uit m.i. niet half zoals dit, zeker niet op een fotosessie die van tevoren bedacht is, trek gewoon je jas uit.

Kan tekst helaas niet bewerken dan maar zo: zo mooi vind ik die jas geeneens, zit geen model in, recht toe recht aan.

Nee, het lukt mij zo ook nog niet. Denk dat het na de update weer kan.

Mooi totaalplaatje!
En wat tof dat Ariane een colbert van haar moeder draagt, altijd leuk dit soort details.
Amalia springt er tussenuit met haar geweldige pak, zo mooi.
Het contrast tussen de broeken van Alexia en Ariane vind ik mooi.
En Maxima mag deze jas nog wel 100 maal van mij dragen, geweldig, ook hoe ze hem hier ‘omhangt’ 😍
En de Koning, het stralende middelpunt, een mooi pak!

Super leuk! Mooie kleding mooie locatie mooi gezin! Jas van Máxima aan of uit idd… maar volgens mij draagt ze graag jassen over dr schouder zo

Ben ik de enige die medelijden heeft met Amalia, ik had ze zo graag een onbezorgde studietijd gegunt.
Misschien verbeeld ik het me, maar ze lijkt me ook minder stralend .
Het moet toch veel met haar doen.

Neen, maar u bent wel de eerste die het neerpent. Vind het met u verschrikkelijk de omstandigheden waarin zij nu moet leven. Veel mensen -waaronder in de eerste plaats haar familie – mogen dan wel met haar meevoelen, maar uiteindelijk moet zij en zij alleen het allemaal een plaats kunnen geven.
Nav de mogelijks verantwoordelijke groepen die circuleerden heb ik de geschiedenis eens nagetrokken … echt een aanrader om beter te begrijpen hoe de problematiek -die mij als persoon echt bezighoudt – in nl gekomen is. Ik hou eerlijk mijn hart al vast voor de aangekondigde versoepelingen in duitsland …
Ik heb de problematiek van dichtbij meegemaakt bij vrienden – en voor alle duidelijkheid mijn vrienden en ikzelf leven niet in de onderwereld – en het is hartverscheurend. Dat uitgerekend in die wereld zoveel geld omgaat – want daar gaat het mi in hoofdzaak om – en dat die mensen dan andere onschuldigen bedreigen want het is natuurlijk niet alleen amalia die dit moet ondergaan . Ik denk aan gezagdragers, advocaten, rechters enz enz

Wat leven we toch in een vreselijke tijd, en wat is het leven voor veel mensen moeilijk, maar als je zo jong bent als Amalia, en zo verlangt om te studeren en je voor te bereiden voor de belangrijke taak die op je wacht,moet het echt zwaar zijn .
Maar ook voor het hele gezin.
En dan is het echt niet goed te maken met wonen in een paleis en veel rijkdom .
Ik wens ze allen veel sterkte toe .

Helaas, tijden veranderen. Zoals het was wordt het nooit meer, kan niet meer.

Met alle weelde, rijkdom, privileges etc kunnen we alleen maar medelijden met haar hebben.

Je hebt niks aan weelde, rijkdom en privileges als je geen vrijheid hebt

Mee eens !!

Helemaal met u eens. Hopelijk keert het tij weer snel voor haar.

Wat een verrassing ik had helemaal geen foto moment verwacht!

Wat een verrassing! (voor mij), ook die foto’s s bij BB.
Wat een mooie prinsessen! Alle 3 weer wat ouder. leuk alle 3 in colbert. T groene pak vind ik t mooist Wat gaat Amalia op haar moeder lijken! En Ariaan blijft t geinige houden. Alexia verandert niet meer zo.
Ik wens ze een fijn weekend met elkaar. Dank koningspaar voor inzet voor NL en t gezin voor t poseren!
En de tentoonstelling ga ik zeker bezoeken.

Heel goed gekozen locatie.
Het is een mooi plaatje, ik ben niet zo’n fan van een pak voor vrouwen, maar Amalia komt er heel goed mee weg! Kleur staat haar prachtig. Jammer dat de bordeauxrode laarzen van Máxima in de kast zijn blijven staan. Jas vond ik mooi bij de rok en shirt, maar manier van dragen vind ik minder mooi.
De broeken van WA zijn altijd te lang, waarom? 😉

De meiden zien er allemaal leuk uit hoor.

Er staan meer foto’s bij blauw bloed, en overal heeft Máxima die jas als cape over zich heen, op een foto vanaf de zijkant ziet dat er belachelijk uit.
Ik kan daar écht met mijn pet niet bij waarom ze zo iets doet bij een fotosessie, over 100 jaar als die foto’s bekeken worden vraagt men zich af wat voor een absurde mode er was in 2022 of denkt men dat Máxima snel even langs kwam rennen, snél op de foto en snel weer wegrende.

Ik denk dat over 100 jaar al onze kleding wel vreemd zal overkomen.
Dan maakt het ook niet zoveel uit hoe de jas gedragen wordt
En eigenlijk vind ik het wel elegant staan.
Jamner, dat ik het zelf niet durf, ben bang dat de jas binnen een paar minuten op de grond ligt 😄

Of zij denken, wauw, zij had écht een eigen stijl? 😉

Ik vind t pak van Amalia schitterend, geweldige kleur! Staat haar supergoed. Jammer dat Maxima de jas niet aan heeft gedaan of uit. Nu ze de jas over haar schouders heeft hangen wordt ze onnodig breed op sommige fotos (zie foto bij koets waar Maxima links staat met haar arm op het wiel geleund). Ariane en Alexia zien er netjes uit maar ik had liever iets met kleur gezien voor de jonge prinsessen. Unieke locatie, de tentoonstelling van oma en overgrootmoeder Juliana in de Nieuwe Kerk. Goed gekozen!

Een charme offensief!! Ja, ik weet het, het is ook nooit goed, maar ja, 1 keer moet de eerste keer zijn dus laten we hopen dat ze op deze weg voortgaan. Is me wel niet helemaal duidelijk of dat ze de tentoonstelling gingen bezoeken?

Ok dan, dus het is gewoon weer een jaarlijks verplicht nummertje. 🙂

Maar ik denk dat jij , Josine, al in de box prinsesje speelde .🤣

En voor vandaag, Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag, een gezellige dag gewenst , en ik hoop dat je nog lang dit werk mag blijven doen

Hoe leuk zou het zijn als we voor Josine haar een avond met tiara uit de koninklijke collectie zouden gunnen. En dan met een feestelijk banket met al haar trouwe volgers! 😁 van harte gefeliciteerd en ga nog lang door met je mooie werk

Ik heb toch juist het idee dat ze dat wel als verplicht nummertje zullen zien.
“Wij” wilden vroeger prinsesje zijn, zij zíj́n het en hebben al zoveel met verplichtingen te maken, en dingen die ze juist niet kunnen of mogen doen omdát ze prinses zijn, dochters van de koning, ik denk dat zij er van dromen een gewoon burgermeisje te zijn.
Opmaken en kleding kunnen ze toch al wel doen, daar is geen fotosessie voor nodig.

Ja maar tóen (als kleuter waarschijnlijk dan) besefte ze nog niet dat ze ook een prinses wás 😄 En tóen wist ze ook niet welke plichtplegingen daarbij kwamen kijken.
Dus inmiddels zullen haar gedachten daarover wel veranderd zijn neem ik zo aan.

Prachtig gezin, de knappe dochters zijn leuk gekleed, alleen Alexia wat ingetogen, niet wat ik van haar gewend ben maar stuk voor stuk casual en mooi en Máxima beeldig het hele plaatje, laarzen inderdaad nog mooier hierbij, ook de koning mag er zijn, zeg! Mooi pak, donkere kleur mooier dan die lichtere blauwe pakken!

En een heel leuk idee idd om de fotosessie tijdens een ‘werk’bezoek te houden, in plaats van dat er speciaal een locatie voor gezocht wordt.

Volgens Josine is deze locatie juist wel speciaal uitgezocht voor de fotosessie omdat de beveiliging daar makkelijker is

Ik vind de koning er zeer verzorgd uit zien, bonuspunten voor deze kleur schoenen bij dit pak! En fijn zonder stropdas! Echt top. Maxima ziet er ook goed uit. De meisjes naar mijn smaak wat minder. Ik ben wel een beetje klaar met net-niet-helemaal goed zittende broekpakken.

Echt een goed idee om hier de fotoshoot te houden.
Zien er allemaal smaakvol en verzorgd uit, een mooi gezin .

Wat ik heel leuk vind is om Ariane zo te zien veranderen, het kinderlijke is helemaal weg, er staat een mooie jonge dame .
Net als haar zussen trouwens.
De koning mag trots zijn .

De gekende plisse rok van maxima in bordeaux met shirt en mooie laarzen is een plaatje !!!

Inderdaad prachtig : de plissé-jurk met die verrukkelijke laarzen !!

De mantel vind ik dan minder passend bij dit mooie bordeaux ensemble. . De zwarte blazer van de laatste dag in griekenland had ik dan beter gevonden

Amalia in het groen !!!! Kleur staat haar beeldig, pak ook . Goed idee om de sessie op de tentoonstelling te houden.