Avatar foto Door Moderator Petra
Beatrix 29 jan 20 reacties

In beeld: het nieuwe silhouet van prinses Beatrix

Is het je al opgevallen? Vroeger droeg ze steevast een rok of jurk, maar tegenwoordig zien we prinses Beatrix steeds vaker met een pantalon.

In 2021 schreef Harpers Bazaar een artikel over vrouwen die je niet of bijna nooit in een broek ziet. Daaronder waren Queen Elizabeth, prinses Charlotte, koningin Silvia, koningin Margrethe (ze hebben de zomerfoto’s op Slot Grasten denk ik niet gezien) en de voormalige koningin Beatrix. Het verhaal gaat niet helemaal op, ze zijn allemaal wel eens in een broek gesignaleerd. Maar, het bewijst wel dat onze oudvorstin bekend stond om haar voorkeur voor rok of jurk.

Foto ©PPE/RPE/Emst

Het zijn ouderdomskwaaltjes die er voor zorgen dat prinses Beatrix overstag is gegaan. Ze heeft sinds een tijdje tape om haar linker enkel.

Beatrix in januari 2023. Foto ©PPE/Nieboer

Een wandelstok komt ook steeds vaker van pas. Fijn dat ze op deze manier nog steeds activiteiten kan doen die haar eigen interesse hebben. Want kijk eens naar dit plaatje van Beatrix, vorige week bij het Holland Dance Festival. Ze draagt hier een zwarte pantalon. Door de feestelijke top ziet het totaal plaatje er toch heel koninklijk uit. En je ziet haar gewoon genieten van dit gezellige familie-uitje.

Foto ©PPE/Nieboer

In december vorig jaar ontving prinses Beatrix de eerste Koninkrijkskalender op Paleis Noordeinde. Deze verjaardagskalender is gemaakt door studenten van de Haagse Hogeschool. Ze gebruikten voor de kalender foto’s van de Dutch Caribbean Nature Alliance, waar prinses Beatrix beschermvrouw van is. Ook hier zien we Beatrix met een lange zwarte pantalon, gecombineerd met een blauwe top met zigzagpatroon.

Foto ©PPE/RPE/Rubsamen

Zeg nou zelf, Beatrix met een dikke zwarte panty of maillot, zou je dat voor je zien? Ik zie het nog niet zo snel gebeuren. Het is ook niet zo dat ze nooit meer een rok draagt, maar ze kiest meer en meer voor een pantalon. Qua tops is er niet veel veranderd. Daar zien we vaak dezelfde soort modellen als voorheen. En zo is er feitelijk een nieuw ‘Beatrix silhouet’ ontstaan.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/RPE/Emst
Foto ©PPE/Nieboer

Vaak draagt Beatrix een zwarte pantalon, geregeld ook een donkerblauwe. Een enkele keer zien we ook een andere kleur voorbij komen, zoals hier een wijnrode pantalon.

Beatrix in 2022 bij de opening van het Jaar van de Molenaar in Zaandam. Foto ©PPE/RPE/Rubsamen

Op de Cariben komen luchtige stoffen aan bod.

2017 Beatrix tijdens een driedaags bezoek op Aruba in het Ari Kok park. Foto ©PPE/Nieboer
2018 Beatrix arriveert op het vliegveld van Bonaire. Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens een bezoek aan Bonaire droeg Beatrix meerdere keren een broek, zoals hier een broek en blouse, in een camouflerende kleur, tijdens een bezoek aan het Washington Slagbaai National Park.

2018 Beatrix brengt een bezoek aan het Washington Slagbaai National Park op Bonaire.
Foto ©PPE/Nieboer

En zo is prinses Beatrix ook in de nieuwe vorm weer op en top koninklijk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Eerlijk gezegd moet ik een beetje lachen om dit ‘broek topic’. Privé heeft ze altijd broeken gedragen. Ze ziet er met deze comfortabele pantalons en mooie tuniek tops nog net zo koninklijk uit. Heerlijk dat ze zelf bepaalt wat ze aantrekt en zich daarin happy voelt.

Opeens realiseer ik me dat mijn moeder ergens in haar 80er jaren ook opeens lange broeken ging dragen. Nooit meer een jurk die ze altijd droeg. Ik heb er nooit bij stil gestaan waarom… misschien is er een reden die wij nog niet weten

Hoi Suyari,
Een reden zou kunnen zijn (ik zie dat ook bij mijn moeder van dezelfde leeftijd als Beatrix), dat de huid van je benen en je benen zelf problemen gaan geven.
Ten eerste: mogelijk moeten dragen van steunkousen. Die zie je door dunne panty’s heen en dikke panty’s zijn vaak voor die generatie “not done”. Ook zwachtels of tape om vocht weg te krijgen of een enkel te versterken zie je toch zitten door een dunne panty.
Ten tweede: wordt op die leeftijd je huid dunner en is eenvoudig je stoten al genoeg voor fikse blauw/zwarte plekken die lang blijven zitten (als je bloedverdunners gebruikt is dat nog erger).
Ten derde: het moeten dragen van andere schoenen. Tegenwoordig worden sneakers ook onder jurken en rokken gedragen, maar die generatie wil daar vaak niet aan. Mijn moeder “valt liever dood neer, dan dat ze onder een jurk geen hakken draagt”🫣
Ik zeg niet dat ook Beatrix daar “last” van heeft, maar mijn moeder vind dit een reden om alleen nog maar broeken en eventueel lange rokken te dragen.
Misschien dat dat ook wel een reden was voor jouw moeder om alleen nog pantalons te dragen.

Ik herinner me nog koningin Beatrix in 2006. Bij het bezoek van de Japanners droeg ze toen ook een broek. Ging haar – en gaat nog altijd – goed af

Ik denk dat de broek destijds een hele diplomatieke keuze was. Het Japanse gezin kwam naar NL om even op adem te komen. Aangezien Beatrix destijds alleen een broek droeg op vakantie/in haar vrije tijd, onderstreepte ze de vakantiemodus en maakte ze de ontsnapping van haar collega’s wat luchtiger. Maar dat is wat ik erin zag.

Ik vind het jammer, die broeken….Natuurlijk ziet zij er nog steeds koninklijk uit, ongeacht wat ze draagt, dus ook met broek; Maar dat komt door wie ze is, haar houding, haar motoriek, haar stem, haar dictie, haar oogopslag enzovoorts; Maar het was nou juist zo leuk, dat zij zo ongeveer de enige Nederlandse dame was, die geen broeken droeg. Ik vind een mantelpak of jurk altijd mooier, zeker bij officiele gelegenheden…….

Nou, ik ook niet hoor, heerlijk , jurkjes, rokken, en lekker combineren met dunne of dikkere panty,s , schoenen, laarzen sneakers . De keuze is reuze ….

Mooie blog. Sinds Beatrix meer pantalons draagt, draagt ze wel heel vaak zwart. Wat dat betreft mis ik de mooie mantelpakjes wel.

Pantalon en een feestelijke schoen met normale hakken staat haar goed. Er zitten super combi’s bij .

Ook in een pantalon ziet Beatrix er verzorgd uit, mooi om te zien hoe iemand ook bij het ouder worden nog zo perfect gekleed en gekapt is .
Maar ik blijf een rok of jurk het mooiste vinden, en een enkel tape zie ik absoluut niet als een bezwaar of afbreuk aan je uiterlijk.

Elisah, je hebt met je reactie ook precies mijn gedachten verwoord!

Wat ziet ze er mooi uit in al die verschillende broeken. Het blauwe pak en de bordeauxrode set staan haar fantastisch

Heerlijk deze dame nog zo actief te zien! Een pantalon staat haar prima, op zo’n zwart exemplaar past heel veel en kan ze de voor haar zo kenmerkende tops dragen maar ik vind vooral het blauwe pak haar fantastisch staan!

Goed gekozen. De koningsblauwe set springt eruit!
Ga zo door princess B!

Wat blijft Beatrix toch charmant! Ik snap het helemaal prima dat zij kiest voor een broek en de tops blijven het Beatrix “sausje” houden. De blauwe top van december 2023 vind ik heel mooi.

Wat is het toch een mooi en inspirerend mens! De pantalons staan haar goed, maar ik vind het ook leuk dat het silhouet van de tops typisch Beatrix is en blijft.

Een pantalon staat haar goed, ik vind het fijn dat ze ook eens voor een andere kleur kiest dan een zwarte. De tops hebben altijd nog wel haar “vroegere” silhouet: de rechte schouders.

Wat ziet Beatrix er toch nog altijd koninklijk uit. Van top tot teen verzorgt en ook met de broeken vormt dat een keurig plaatje. Leuk dat ze ook eens een uitstapje maakt naar een andere kleur, naar zwart en donkerblauw. En soms een hip motiefje.

Keurig hoor, soms kan kleding niet meer die vroeger wel kon en dan is het een kwestie van aanpassen. Het is niet anders.
Maar pantalons zijn prima, al vind ik persoonlijk de wijdere pantalon mooier, zeker voor een feestelijke gelegenheid.
Ook vind ik de sets in één kleur nu voor haar heel goed gekozen. Ze is wat gekrompen (weer zo’n “leuk” bijkomend effect van ouder worden) en door in een unikleur te gaan lijkt ze weer wat langer.
En inderdaad Petra, haar silhouet is nog steeds Beatrix; onmiskenbaar 👍.