Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 nov 34 reacties

Welke is mooier? 2x Máxima in Van Herpen

Twee jurken, één ontwerper. Zeg het maar: welke jurk van Iris van Herpen vind je mooier?

RVD/Jeroen vd Meyde/PPE/Nieboer

Ik ga voor.....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

toch ben ik helemaal weg van de blauwe. vooral de styling maar de witte is n droom

Welke vind ik mooier? Welke vind ik spannender. En dan is dat toch de jurk met de blauwe lijnen. Hij is gedurfder en samen met het kapsel (wat ik overigens niet mooi vind maar wel passend bij de jurk) een geslaagde combi. Iemand noemde al Say yes to the dress en dat is mijn gevoel bij nr. 2. Dergelijke motieven of stijlen komen in dat programma regelmatig langs.

Als ik goed naar de foto’s kijk lijkt voor mij (leek in mode) een andere onderlaag onder de beide japonnen te zitten; de 2e heeft zo’n bruidsjurk- ‘corset’; zo’n voorgevormd ding. Ja, nog wat opgestoken bij “say ys to the dress” 🙂 Zou dat niet het verschil geven in hoe de stof valt, ook al is Maxima zo slank en heeft ze sowieso altijd een zeer goede lichaamshouding?

De eerste jurk zou een stuk mooier komen te zitten als het mogelijk was om hem in te nemen bij de taille. Ik vind de tweede jurk veel beter zitten. Maar door de dunne stof blijft de pasvorm bij beide japonnen een uitdaging,.
Bij de blauwe jurk vind ik de buste ook echt te laag zitten, bij de tweede jurk is het oké. Het kan zijn dat ze in feite allebei even hoog zitten en dat het gezichtsbedrog is, maar daar hoort een ontwerper over na te denken vind ik.

Die jurk is al superstrak bij de taille, je ziet het zelfs trekken daardoor

https://www.modekoninginmaxima.nl/draagt-maxima-vanavond-een-jurk-van-iris-van-herpen/

Zonder énige twijfel; nr. 2, de wit-gouden japon.

Voor mij zonder enige twijfel nummer 2! Deze japon zit haar als gegoten, is sprookjesachtig mooi. Ik vind de hoge hals, samen met de cape, zo elegant met het opgestoken kapsel. Juwelen/oorbellen ook perfect er bij. Echt een plaatje. Een van de mooiste die ze heeft.

Jurk nummer 1 heb ik eigenlijk nooit geslaagd gevonden. Voor een deel komt het door het steile kapsel met middenscheiding – echt niet mooi, vind ik – en de make-up die wat hard en kil was. Er stond me steeds iets van bij dat ze de jurk nogmaals gedragen had, en nu heb ik het gevonden: https://www.modekoninginmaxima.nl/maxima-draagt-iris-van-herpen-in-zweden/. Dit is wel beter qua kapsel, deze japon heeft namelijk wel los haar nodig en niet opgestoken, vanwege het ‘strapless’ idee. Maar ik blijf geen fan zijn. Ook de kleur gecombineerd met de groene emeralds werkt eigenlijk niet.

Wat goed gevonden. en ook hier zie je dat de jurk niet mooi valt rond de taille. wat jammer van zo’n jurk hè

Wat goed van je Royal Ellen, speurneus 🔎👍🏼
Mee eens wat betreft de mismatch met de groene emeralds, dat vond ik ook tijdens draagmoment 1.

Nummer 2, is voor mij de winnaar.

overduidelijk nr 2, wat is die hemeltjes mooi!

Duidelijk jurk nummer 2.
Maar ook het kapsel en de uitstraling van Maxima op foto 2 is vele, vele malen mooier dan op nr. 1.
Plaatje 1 lijkt net alsof ze het niet écht zelf is!

Jurk 2. Mede vanwege het kapsel bij nr. 1, dat vond ik echt niet mooi.

Absoluut nr 2. Nummer 1 vind ik op deze foto ook mooi. Mambo is een mooie bliksemafleider voor het zwakke punt van deze jurk. Op de meeste foto’s toont Maxima een buikje, wat ze overigens volgens mij absoluut niet heeft. Ik vind het steile kapsel trouwens wel mooi. Ik zie open schoenen, dat mag een volgende keer ook anders.

Ongetwijfeld de japon van gisteren 🥰!
De mouwen, halslijn, het lijnenspel op het lijfje, het is een prachtige creatie. Ik vind bij die andere jurk de onderlaag niet mooi, misschien wel als dat blauw of groen was geweest.

Voor mij de jurk van gisteravond. Wat een plaatje…..

Allebei de jurken zijn ware kunstwerken. Jammer dat het lijfje bij jurk 1 niet perfect zat; de kleur, het rokgedeelte en de belijning vind ik wel heel mooi.
De jurk van gisteren zit daarentegen als gegoten. Voor mijn smaak is hij weliswaar te excentriek, maar Máxima heeft hiermee Nederland als mode land weer eens op de kaart gezet en dat waardeer ik zeer, vandaar mijn stem.

Beide jurken zijn prachtig, maar de wit gouden jurk zit perfect. Ze kan zo mee doen in game of thrones!

Absoluut nr 2 geen twijfel. De kleur, het model, het kapsel. Magnifiek absolute klasse

Oehhh, wat slim om de foto te kiezen waarop ze Mambo vastheeft. Nu ben ik toch geneigd om op één te stemmen 😁zo schattig, die foto! Maar nee, jurk twee vind ik echt sprookjesachtig mooi, dus mijn stem gaat toch naar twee.

Lastig vergelijken, de blauwe is edgy en heeft mede door het kapsel een hele andere uitstraling. De champagne kleur is warmer en nog subliemer, door het opgestoken kapsel heel chic. Beide jurken passen heel goed bij Maxima, dus ‘optie 3’.

Ja duhuh, de witte natuurlijk😉 Ik was toen in de minderheid, maar vond de blauwe ook mooi. Heel apart en hij stond Maxima goed. Ik hou wel van een beetje eigenzinnigheid. Maar de witte van gisteren overtreft de blauwe vele malen.

De jurk van gisterenavond gekozen.
Ondertussen ook de website bekeken. De ludi naturae 2023 vind ik ook zeer mooi en veel draagbare creaties die mij erg doen denken aan de scarificaties in de afrikaanse cultuur…

Dank voor je tip Maribrune, net even de website bekeken en meteen bingo wat betreft draagbaar op foto 2 in mocca/chocolade tinten; mijn keuze voor Máxima gisterenavond…. 👌🏼

https://www.irisvanherpen.com/collections/ludi-naturae/ludi-naturae-photography-by-molly-sj-lowe

Idd de mocca /chocolade creaties vind ik schitterend en erg uitgesproken !!!
De creaties onder dit thema bewijzen ook dat iris van herpen meer is dan de “scarificatie” lijnen

Ik heb scarificatie lijnen even gegoogeld, nu ik het lees plopt er iets van herkenning op in mijn brein, 🧠
Gelukkig is Iris meer dan een dergelijk lijnenspel, op een modetentoonstelling medio 2021 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam liet een vroeger ontwerp van haar ook een ander patroon zien.

Ze is echt geweldig, een ware kunstenaar. 👌🏼

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Scarificatie_(huid)

Nr 2 natuurlijk…hoewel ik niet weg ben van deze stijl ook al zag ze er gisteravond magnifiek uit.

Absoluut de jurk van gisteravond, sprookjesachtig mooi!

Mede door die schitterende cape is nr. 2 voor mij dé geprefereerde versie ! Máxima heeft in Parijs echt indruk gemaakt – en dat niet voor de eerste keer ! l

Maar het hondje (Mambo, las ik) op foto 1 is wel héél vertederend ! Wat zou DIE verkozen hebben ?

Zonder twijfel de witte… die groene vond en vind ik niet mooi.. paste niet mooi, deed niets voor Maxima.. terwijl die witte… PRACHTIG!

Ik kies niet Josine, beide creaties zijn magnifieke 👌🏼

Met jou hoop ik op een tweede draagmoment voor versie 1 inclusief idd véél beter kapsel èn zonder juwelen halsband a.u.b.

Wat kleurstelling betreft ervaar ik versie 1 meer groen dan blauw, in ieder geval een mix daarvan. Of is dit ook een kwestie van fotograferen, lichtval en mogelijke bewerkingen?

Helemaal mee eens Josine 👍