Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 nov 19 reacties

Draagt Máxima vanavond een jurk van Iris van Herpen?

Dat zou zomaar kunnen, want vanmiddag vertrekt de koningin naar Parijs voor de opening van de expositie ‘Iris van Herpen: Sculpting the Senses’.

Het Musée des Arts Décoratifs, het grootste museum voor decoratieve kunsten in Europa, heeft Van Herpen genodigd te exposeren als eerbetoon aan haar vooruitstrevende ontwerpen. Van Herpen combineert traditioneel couture vakmanschap met het gebruik van innovatieve technieken. Om je een voorbeeld te geven van dat laatste: Máxima’s golvenjurk van Iris van Herpen is gemaakt door middel van lasercut-techniek.

PPE

Deze tentoonstelling brengt de essentie van het werk van Van Herpen waarbij mode, hedendaagse kunst, design en wetenschap centraal staan samen. De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van negen thema’s zoals ‘Water and Dreams’ en ‘Skeletal Embodiment’; kenmerkende elementen in de ontwerpen van Van Herpen. Ook is het atelier van Van Herpen nagebootst en kunnen bezoekers zelf het ontwerpproces van nieuwe stukken ervaren. 

Benieuwd hoe de beroemde waterjurk tot leven kwam? Voor het AD en Parool heb ik geschreven over de technische snufjes achter de creatie.

(c) Iris van Herpen

Na de opening krijgt Koningin Máxima een rondleiding waar zij spreekt met curator Cloé Pitiot en medecurator Louise Curtis en de samenstellers van de negen thema’s. Ook gaat Koningin Máxima in gesprek met betrokkenen van het museum en de studio van Van Herpen over de totstandkoming van de tentoonstelling. 

Hamvraag
Nu is het natuurlijk wachten op de eerste beelden, die rond de klok van zes uur online zullen komen. Hamvraag: draagt Máxima een (nieuwe) creatie van Iris van Herpen of laat ze deze kans links liggen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De golvenjurk is absoluut bijzonder, maar komt niet mooi uit op dzee foto, ik zie zelfs een buikje, wat Maxima absoluut niet heeft. De prinsessen, behalve Beaxtrix, staan er geen van allen flatteus op. Ik vind geen van de jurken geslaagd op z’n zachtst gezegd. Maar wellicht (hopelijk) ligt het aan de foto
Maar tada…. de foto van de nieuwe jurk is er.

Ja hoor nieuwe jurk van Iris, net glimpje van gezien op RTLboulevard. Dadelijk meer. Joepie!

Hij is prachtig!!

En wat een jurk! Schitterend, veel mooier dan de golvenjurk!

Ben benieuwd, dat was wel te verwachten: een Iris jurk. De ontwerpster zoekt de connectie met de natuur in haar kledingontwerpen.

Het is een beauty, mooi wit, hoge kraag, lange cape. Schitterend 🤩

De golvenjurk is onderschat,. Op andere foto’s zie je duidelijk het vakmanschap. En in combinatie met een ander kapsel en halssierraad wordt het ook ” warmer”. Dan krijg je een heel ander plaatje.

We laten ons verrassen, maar ik hoop niet op de golvenjurk.

Dan hopelijk wel iets anders dan die niet-flatteuze waterjurk.

Correctie, golvenjurk.

Het zou haast “moeten” dat ze een jurk van Iris van Herpen draagt. Daar moeten we toch trots op zijn, Iris van Herpen.

Fantastische ontwerper is Iris van Herpen. Alhoewel ik de golven jurk niet mooi vind bij Máxima hoop ik wel dat ze voor een nieuw ontwerp van Iris kiest. We laten ons verrassen, maar leuk dat door de komst van Máxima Dutch design in de spotlights wordt gezet

Ik hoop dat Iris van Herpen iets moois voor Maxima heeft klaar hangen. De golvenjurk is niet echt mijn smaak, maar ik heb wel mooie jurken van haar hand gezien in een artikel dat ik laatst gelezen heb over deze tentoonstelling. Overigens een enorme eer voor de kunstenares.

Ik denk dat ze ons gaat verrassen met een nieuwe jurk, iets aparts in ieder geval.

Uiteraard hoop ik dat ze een ontwerp van Iris van Herpen draagt, maar deze jurk valt helaas echt niet onder mijn favorieten… Ook dit kapsel vond ik er niet mooi bij, maar er staat me iets van bij dat ze de jurk nogmaals gedragen heeft met haar kapsel op een andere manier, en dat stond wel beter.

Wat een eer voor Iris van Herpen om een overzichtstentoonstelling te krijgen in Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Welverdiend overigens. Wat die vrouw maakt is kunst.
En natuurlijk hoop ik zo op een nieuw ontwerp van Iris voor Maxima. Afwachten maar.

Ik hoop dat ze geen van Herpen draagt.
Die avondjurk was een misser in mijn ogen.
Maar ok… een herkansing dan maar?

Ja ze kan inderdaad moeilijk met een Natan aankomen vanavond😜 hoop wel op een nieuw ontwerp!!

De vraag zou eigenlijk overbodig moeten zijn .
Het zou mi erg affrontelijk zijn als voor een andere ontwerper zou gekozen worden …