Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 dec 75 reacties

Welk signaal zendt Catherine uit met deze jurk?

We hebben er een netelige jurkenkwestie bij! Gisteravond, tijdens de varietéshow The Royal Variety Performance, werd prinses Catherine gespot in een jurk van Safiyaa. Gezien de omstandigheden een opmerkelijke keuze….

Je kunt het haast niet gemist hebben: sinds Eindstrijd, het nieuwe boek van Omid Scobie, in de schappen is gekomen, is het onrustig aan het Britse hof. In de Nederlandse versie worden namelijk de namen vermeld die vragen stelden over de huidskleur van Harry en Meghans (toen nog ongeboren) kindje. Spoileralert: naast de koning, bleek dat ook Catherine te zijn geweest.

Aangezien Omid Scobie rechtstreekse lijntjes heeft (gehad) met Harry en Meghan, is de hele soap rondom de twee schoonzussen in volle hevigheid opgelaaid. Gisteravond was Catherines eerste optreden sinds de boeklancering. Ik had verwacht dat ze met opgeheven hoofd de situatie zou negeren, maar niets bleek minder waar. Haar blauwe jurk met capemouwen is namelijk een ontwerp van Safiyaa, het label waar Meghan goed kan slagen voor haar showstoppers.

BSR

Misschien klinkt dat als een nietszeggend detail, maar vertaal de situatie maar eens naar het Nederlands. Wie Mabel zegt, zegt Viktor & Rolf. Tot nu toe is Máxima nog geen enkele keer gespot in een ontwerp van het ontwerpersduo. Als de schoonzussen ruzie zouden krijgen en Máxima opeens Viktor & Rolf zou dragen, zouden wij daar ook vreemd van opkijken.

De vraag is nu natuurlijk: wat is het signaal dat Catherine wil uitzenden? Zou het een handreiking naar Meghan zijn, een steek onder water of toch echt pure toeval? Zeg het maar: wat zegt jouw onderbuik?

Catherines jurk....

  • Puur toeval (50%, 2.204 Stemmen)
  • Steek onder water (37%, 1.619 Stemmen)
  • Handreiking naar Meghan (14%, 601 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 4.424

Laden ... Laden ...

Update 07/12/2023: deze blog is bewust een beetje pittig ingestoken. Reacties zijn daarom verwijderd, de poll gesloten. Wil je weten waarom? Klik dan hier.

75 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik stem niet, omdat dit echt stemmingmakerij is. Laten wij daar niet aan beginnen , er komen alleen problemen van. En buiten dat: wie zijn wij om zoiets te beoordelen.

Misschien kijken wij allen er vanuit ons standpunt wel te hard naar.
Ik denk dat het eerder een handreiking van Catherine is geweest. Tenslotte is het meer een eer dat je een ontwerper uitkiest die je “opponent” vaak draagt, dan dat het een klap in het gezicht van je “opponent” is.
Je zegt m.i.: “ik vind jouw keuze in kleding zo goed, dus ik maak graag gebruik van een door jouw gekozen ontwerper”.
De kans is ook heel groot dat er zal worden geschreven (en dat is al gebeurd) dat de jurk van deze ontwerper je beter staat dan van de ontwerper(s) die je normaal draagt. Best riskant.
Ik heb daarom voor handreiking naar Meghan gestemd en ik hoop echt dat het ooit goed gaat komen tussen de broers.
Diana zou deze situatie, denk ik, werkelijk afschuwelijk hebben gevonden.

Beste mensen, kunnen we het gebruik van hele woorden met hoofdletters, vetgedrukte/schuingedrukte/onderstreepte woorden een beetje vermijden? We zien dit de laatste dagen nogal veel voorkomen. Op diverse plaatsen heb ik een en ander aangepast. In de website regels wordt vriendelijk verzocht geen hele woorden met hoofdletters te schrijven, omdat dit ietwat schreeuwerig overkomt. Dit geldt natuurlijk ook voor andere vormen, als vetgedrukt e.d. Wil iedereen proberen gewoon een hoofdletter te gebruiken waar nodig, en verder gewone tekst? Reacties worden evengoed wel gelezen, daar ben ik niet bang voor. Wie de websiteregels wil lezen, dat kan hier. https://www.modekoninginmaxima.nl/over-modekoningin-maxima-nl/
Dank voor uw begrip.
Groet Petra

😳 Hè? Is het verboden om crea Bea gebruik te maken van schuingedrukt, vet en onderstreept? Dat was mij onbekend, de website van MKM biedt zelf de mogelijkheid aan, apart…. 🤔

Ik voel me enorm aan- en toegesproken en dat alleen omdat ik wat aan het creatief spelen was met teksten technisch aangereikt door MKM. 🤷🏼‍♂️

Er is bij meerdere mensen tekst aangepast. Het kan bij andere mensen nl aan hun irritatielevel raken. Zie het vooral niet als aanval, we hebben eerder ook al eens op deze regel gewezen. Verboden is het niet, er staat echter wel dat het niet nodig is, als je de regels leest. Het leest rustiger, als de tekst gewoon getypt is. Ter geruststelling, Josine en ik hebben dit besproken.

Oké dan weet ik het nu wat betreft schuin en vetgedrukt alsook onderstreept, ik lees dit overigens nergens terug in de website regels maar ik zal het niet meer toepassen, het was eventjes niet meer dan wat spielerei. Djw voor de toelichting, prima zo.

Fijn, en helemaal prima hoor! Een goed weekend gewenst.

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

Ik denk niet dat Josine het verkeerd heeft bedoeld. Voor mij had dit artikel ook niet gehoeven, maar Josine wordt hier wel erg hard aangepakt. Overigens ben ik het van harte eens met de stelling dat iedere familie zich voor de geboorte afvraagt hoe een kind eruit gaat zien. Dat is door Meghan wel erg uitgebuit. Ze suggereert racisme. Maar eigenlijk zegt ze alleen maar dat familieleden zich afvroegen wat de huidskleur zou worden. Heel normaal toch.
Verder mag het wat mij betreft weer gewoon over mode gaan.

Mee eens Anniek wat Josine en het blog van gisteren betreft, tsja….
Wat betreft Meghan wil ik opmerken dat wij hier in NL veelal vanuit een westers, Europees “wit” perspectief kijken/lezen, ervaren, ‘van alles vinden’ en reageren. Een issue over huidskleur kan heel anders ervaren worden vanuit een “gekleurd” of afro Amerikaans (of waar ook ter wereld) perspectief. Wat in reacties hier op MKM als “normaal” ervaren wordt kan bijvoorbeeld een mens als Meghan heel anders ervaren…
En wat de twee jurken van gisteren betreft (#team)Meghan rocks 💫

Ik heb zelf rood haar en met mij nog enkele familieleden. Maar ook zussen met donker haar. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ja, ook veel aangetrouwde familie met een getinte huidskleur. Wij hebben er geen van allen problemen mee als er wordt geraden naar het uiterlijk van weer een nieuwe baby op komst. Integendeel dat vinden wij allemaal hartstikke leuk. En waarom zou dat voor een royal of Amerikaanse anders zijn. Je kunt wel overal iets achter zoeken.

Ik vind dit artikel getuigen van stemmingmakerij.
Geenszins van jou verwacht, Josine.

Ik ben geen fan van Kate. Ik ben echt #teammeghan Dus ik denk dat Kate dit inderdaad expres heeft gedaan. Ik vind het wel een hele mooie jurk, veel mooier dan de jurken die ze normaal draagt. De jurk van Meghan is ook prachtig trouwens.

Vraag: Welk signaal zendt Catherine in vredesnaam uit met deze jurk? Antwoord: geen.
Einde discussie over dit onderwerp wat mij betreft.

Geen Montecito shit show op deze pagina s.v.p.!

Even een bizar verhaal wat illustreert hoe men niet in kleur moet denken.
In de jaren ’50 in Zuid-Afrika kregen 2 blanke ouders een dochter die “zwart” was (ik gebruik de termen die toen gebruikt werden!). De moeder werd door iedereen beschuldigd van vreemdgaan, behalve door haar man; hij geloofde haar. De familie’s van de beide ouders hebben ze verstoten, ze moesten verhuizen, want kleurlingen of zwarten mochten niet in een blanke wijk wonen, ze werden met de nek aangekeken.
Er was toen nog geen sprake van DNA kennis, laat staan testen.
Later bleek dat het wel degelijk hun kind was en dat beide ouders ver weg in hun bloedlijnen zwarte voorouders hadden (wat heel veel voorkomt in Zuid-Afrika).
Dus het afvragen hoe een kind eruit komt te zien is logisch, dat doet iedere ouder, maar de verrassing kan soms erg groot zijn.
Het zwarte meisje heet Sandra Laing en er is een film over gemaakt die Skin heet.
Gelukkig leven we nu in een andere wereld en zijn hopelijk alle kleuren en variaties van mensen normaal🙏🏻

Laten we het gewoon bij kleding houden op deze website en niet meedoen aan de suggestieve berichtgeving vanuit de tabloids in het UK. Dat is gebakken, niet te verifiëren, lucht.

Wat een suggestief artikel. Ontzettend naar om te lezen zowel de titel, tekst en keuzemogelijkheden. Voor mij is dit een brevet van onvermogen. ‘Journalist’ onwaardig.
Waarschijnlijk puur en alleen voor veel reacties/bezoeken aan de site. Nou, is wel gelukt. Missie geslaagd. Bravo, knap gedaan, spreek ik cynisch.

Je spreekt helemaal niet cynisch. Zo zie ik het ook en ben zeer verbaasd dat er nog zoveel mensen zijn die hebben gestemd “steek onder water”! Zegt meer over diegene die hebben gestemd.

Wat een discipline van het Engelse koningshuis om nooit weerwoord te geven op al die bewust openbare bakken kritiek van Harry en Meghan. Zou mij nooit lukken! 😄 Niet uitgesloten dat dan een keer via zo’n achterdeurtje een signaal wordt gegeven maar wellicht is Catherine ook daar te gedisciplineerd voor. Zowel Meghan en Catherine zien er altijd prachtig uit! 👌

Ik vind dit héél schokkend dat nu al 36% van de stemmers zegt dat de reden dat Catherine die jurk draagt een steek onder water naar Meghan is.

Omdat Meghan een halve bewering heeft gedaan zonder bewijs waaruit niet duidelijk is hoe het is gegaan, ook Harry geen duidelijkheid heeft gegeven, en je dus maar moet aannemen of het waar is wat ze vertellen.

Hoe die namen in de Nederlandse vertaling van het boek komen weet niemand aangezien de auteur blijft beweren dat dat niet in zijn aangeleverde tekst stond.
Geen bewijs dus wie het gezegd zou hebben en op welke manier, geen bewijs dat die namen kloppen.

En tóch zegt 36% nu zónder énig bewijs dat Catherine die jurk draagt als een steek onder water….
Afschuwelijk, een veroordeling van iemand waarvan ze niets weten, die ze niet gesproken hebben, waarvan ze geen bewijs hebben wat die gedaan zou hebben.

Dát is wat er vroeger met de heksenjacht en heksenbranding gebeurde, vrouwen die zo uit het niets van dingen beschuldigd werden zonder enig bewijs en op de brandstapel werden gegooid.
Dat gebeurt dus nog steeds…

Ik vind het bizar, hoeveel reacties u op deze post plaatst 10!! Het viel me op, heb ze dus maar even geteld 🤓

De vraagstelling boven dit blog en de stemkeuze die we kunnen maken vind ik opmerkelijk voor deze site….!
Want inhoudelijk gezien staat MKM in mijn beleving ver boven de roddelpersblaadjes die zich met dit soort zaken bezig houden.
Voor mijn gevoel is het niet goed om mee te gaan roeren in deze sensationele roddelpot.
Ik zou er liever een “dit of dat” blog van maken, want het is best leuk om beide japonnen met elkaar te vergelijken.
De groene capejurk vind ik qua kleur en model mooi, maar de diagonale lijn die de 2 nuance tinten met elkaar verbindt komt wat minder op mij over.
En het bovenpand zou best een wat langere ketting kunnen gebruiken of een sierlijke broche.
De rode jurk staat Meghan heel mooi, is eenvoudig maar oogt stijlvol en elegant.
Een sieraad hierop hoeft niet, maar zou een chique toevoeging kunnen zijn.

👍👍

De jurk is 1 kleur maar er valt op een bepaalde manier licht op haar bij het naar binnengaan van het gebouw waardoor je die twee kleuren krijgt.
Dit is de kleur.

https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/12/01/11/78436473-12810801-The_Prince_and_Princess_of_Wales_put_on_a_business_as_usual_atti-a-236_1701429218000.jpg

Bedankt Ina, voor je toelichting met linkje.
Ik meende echt dat er 2 tinten in de outfit verwerkt waren.
Op deze foto vind ik de capejurk dus nog mooier!😊

Alsjeblieft ☺️
Ja ik kan me voorstellen bij die foto dat je dat dacht te zien, maar ik had al eerder meer foto’s gezien met licht over de jurk dus zag dat dat het moest zijn.
Zoals deze.
https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/12/01/11/78436247-12810801-The_Princess_of_Wales_stunned_in_a_teal_gown_with_flared_sleeves-a-266_1701429218010.jpg

Geen enkele…geen enkel signaal! Sta eigenlijk een beetje te kijken van dit verhaaltjehier op deze site, en ik geloof nooit dat Catherine zulk een lage inslag heeft. Dat heeft zij echt niet nodig, daar is ze namelijk te Koninklijk voor. Ze komt ook een een heel stabiel gezin, totaal niet te vergelijken met die Meghan, trouwens die twee vrouwen verschillen zo enorm van elkaar in alles.

Mooie jurk! Het model (schoudervulling) maken de schouders iets te breed voor Kate. Ik vind het haar zoals Meghan het draagt mooier (glad en aan de rugzijde) vanwege de hooggesloten hals.

Geen geroddel a.ub. Als ik dat zou willen lezen, zou ik hier niet komen. Jammer!

Het lijkt mij heel normaal om je af te vragen hoe je kindje eruit zal zien als de afkomst van beide ouders verschillend is. Rood haar is misschien ook wel langs gekomen?
Bij ons thuis in ieder geval wel. En dat had niets met racisme te maken.
En de keuze van jurk heeft daar al helemaal niets mee te maken lijkt me.
Ik vind het ook geen bijzondere jurk.🫤

Leuke jurk. Mooie kleur.
Verder niet belangrijk.

Geen idee. Dus ga ik geen keuze in maken. Heb Kate hier namelijk niet over gesproken ;-).

Ik ga deze discussie niet aan. Ik vind dit trouwens een van Catherine’s mindere jurken. Het model vind ik niet mooi bij haar lichaam passen. Zeker van af de middel naar beneden lijkt de jurk niet mooi te vallen.

He nee! Vind dit geen leuke vraagstelling en de kop van dit artikel vind ik al helemaal niet kunnen. Jammer, lees altijd graag de artikelen van deze site, maar hier laat ik mijn beurt voorbij gaan.

Eens!! Net als met alle andere commentaren hieronder in soortgelijke strekking overigens.

Ah nee zeg, laten we hier het vuur niet oplaaien.
Mooie jurk, alhoewel het blauw wat saai is voor Catherine. Er zal vast van alles spelen in deze familie, zoals bij alle families, maar ik vind daar niet anders van dan dat dit soort boeken wel heel sensatiebelust zijn.

Stiekem vind ik dit best wel leuk om te lezen😊
En ik hou ook best van speculeren, haha.
Maar hier weet ik het gewoon niet.
Zo van;
Puur toeval? Neeee joh, niks is toevallig.
Steek onder water? Nouuu zou et? Kan me niet voorstellen eigenlijk, wil er ook niet vanuit gaan.
Handreiking naar Meghan? Ik zou zeggen, daar heb je wel andere middelen voor, handiger middelen ook..

Maar wat dàn? Nouja, misschien toch een goed idee om je niet te verlagen door die soort ongein🙃

Alsjeblieft Josine, verlaag je niet tot het geroddel en gespeculeer van een Daily mail, dat heb je zo echt niet nodig. Hoe minder aandacht voor aandachttrekkers als Omid Scobie en Meghan des te beter.
Ik zie het dragen van deze jurk als puur toeval en ben eerlijk gezegd niet weg van dit ontwerp; of het door de hoekige schouders komt of de lange mouwen weet ik niet. De rode versie van Meghan vind ik wel aantrekkelijk.

Totaal mee eens en wat de jurk betreft Meghan shines 🙌🏼 = altijd zeer goed en mooi gekleed

Je gelooft toch niet dat dit toeval is? Catherine kleedt zich altijd zeer doordacht en dan zou ze nu toevallig deze merken dragen? Daar geloof ik niks van. Waarom weet ik niet. Om de aandacht van het boek af te leiden misschien? Dat ze dit heeft gedaan zodat we erover praten staat voor mij als een paal boven water. En sneu voor het Zweedse paar.
Ik vind de jurk trouwens erg mooi staan. Dat dan weer wel.

Precies, altijd zeer doordacht, en aangezien de jurk voor de Royal Variety Show is en de dag dat Victoria en Daniël te gast zijn heeft ze die jurk ongetwijfeld allang in de kast hangen voor deze avond, toen het helemaal nog niet bekend was wanneer dat boek, waar zij niks mee te maken heeft uit zou komen.

En nou beschuldig jij haar er van dat ze deze jurk heeft aangetrokken om de aandacht van het boek af te leiden…..
Zou een beetje dom zijn hé want die jurk brengt júist de aandacht naar dat boek dóór die jurk en mensen die er wat achter zoeken, denk je dat ze zo dom is?

Ja Catherine heeft die jurk aangetrokken zodat de bezoekers van Modekoninginmaxima over haar zouden praten, want tja, ze is zo’n onbekend iemand waar nooit iemand over praat…

JOSINE, zou je dit topic kunnen sluiten of verwijderen? Ongeacht wie ze is, je ziet wat er nu gebeurt, Kate krijgt nu beschuldigingen naar haar hoofd, ik vind dat zo smerig, dit is géén Twitter hoor!

Pfffffff, relax zeg! Ik beschuldig niemand. Ik vraag t mij af. Dat zeg ik letterlijk. En als t per ongeluk.is, dan is t zeer ondoordacht. Iets wat ik bij Catherine en haar hofhouding niet vind passen.

Ik heb je bericht nog een paar keer gelezen, nee je vraagt het je niet af, je zegt letterlijk
”je gelooft toch niet dat dit toeval is”
En “daar geloof ik niks van”

Nee Ina, jij zegt dat ik haar beschuldig dat ze het doet om de aandacht van het boek af te leiden. Dat is niet waar. Ik vraag mij dat af.

Je suggestie zegt al genoeg

💪🏻

Mooie japon, staat Catherine fantastisch en laten we het daar maar op houden, is al erg genoeg al dat modder gooien in Engeland. Meghan laat wel heel erg hare ware aard zien helaas.

Wat een gezeur.. ik denk niet dat de jurk binnen twee weken besteld en afgeleverd is. Dus onzin dat zij dit bewust heeft gedaan. Maxima en Mathilde dragen zovaak dezelfde of bijna dezelfde kleding. Niemand die daar over zeurt. Laat het maar eens klaar zijn. En ik heb twee Afrikaanse collega’s gehad met allebei een blanke man en die waren beiden benieuwd welke huidskleur hun baby zou krijgen. Al die discussies je wordt er spuugzat van. O en als Maxima ruzie krijgt met Mabel en dan een Victor en Ralph jurk aantrekt.. dan denk ik daar helemaal niets van.

Inderdaad, laten we ons hier niet bij de roddelpers aansluiten. Het is gewoon een prachtig ensemble, wat Catherine geweldig staat.

Het is trouwens schandalig van de Britse pers, prinses Victoria en haar man prins Daniël waren te gast gisteravond en er werd nauwelijks aandacht aan hen besteed door al dat gedoe, in ieder geval niet zoveel als dat ze normaal zouden doen.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12810801/Kate-Middleton-ignores-fallout-Omid-Scobie-race-row-puts-sleek-display-teal-gown-Royal-Variety-Performance-Prince-William.html

Deels mee eens. Maar ik vond het eigenlijk ook raar dat het Zweedse paar verscheidene bezoeken heeft afgelegd zonder dat er iemand van de Engelse royals bij was. Een beetje vreemd georganiseerd bezoek en in ieder geval slechte timing.

Josine, je schrijft dit:
“Spoileralert: naast de koning, bleek dat ook Catherine te zijn geweest.”

Er zijn zoveel verschillende verhalen die elkaar tegenspreken dat je dat niet hier als waarheid kunt brengen.
Buiten dat, wat ik in een andere reactie hier schreef, áls het gezegd is kan het op dezelfde manier zijn geweest als dat men benieuwd was of de baby rood haar zou krijgen en er dus niets fouts mee bedoeld werd.

Bij nader inzien vind ik dit onderwerp eigenlijk ook niet passen op Modekoningin Máxima ómdat het dus roddel en achterklap is.

Het z0u best wel eens een handreiking kunnen zijn.
Ik ga niet oordelen wie hier gelijk heeft, want ik ben er niet bij geweest. Maar dat alle partijen ermee in hun maag zullen zitten, kan bijna niet anders.
Mooie jurken, van beide dames.
Kleuren goed gekozen en die wat puntige oversized schouder bij Catherine vind ik echt goed bij haar figuur passen tegenover de ronde, wat natuurlijke schouderlijn bij Meghan die weer mooi staat bij haar.
Je zal maar ontwerper zijn en van beide dames een opdracht krijgen 🫣😉😂

Ach nee Josine. Wat is dit nou toch voor raar iets? Roddel en onderbuikgevoelens. Boulevardroddels die echt nergens over gaan.

Volgens mij is Cheterine niet zoon makkelijke tante als dat we allemaal denken….

Pffffff, lastig, moeten we nu overal wat achter gaan zoeken?
Als ze dit bewust heeft gedaan om wat voor reden ook, dan moet ze wel heeeeeel snel geweest zijn.
Ik hou het op toeval, ik kan me niet voorstellen dat Kate dit bewust heeft gedaan in deze situatie .

Maar misschien ben ik te naïef.

Ik vind deze blog een beetje vergezocht eerlijk gezegd, ik krijg er een beetje een Story-gevoel bij. Jammer.
Wat maakt het nou uit of Kate een jurk draagt van een ontwerper waar Meghan ook kocht? En hij is ook iets anders, de schouders, de kleur en zeker de capemouwen. Ik vind hem heel mooi. Mooier dan een gewone capejurk (waar het aan de achterkant een vlak is) omdat je nu nog wel de lichaamscontouren ziet.
We kennen Catherine allemaal uiteraard niet persoonlijk, maar zij komt op mij over als iemand met stijl en die niet op deze manier een steek onder water zou willen geven. Dat kunnen we helaas niet zeggen van Harry en Meghan, die allerlei momenten aangrepen om met hun verhaal naar buiten te komen. Ben eerlijk gezegd blij, dat die interviews etc nu achter de rug zijn, maar nu is er dus weer een boek. Van mij mag al die aandachttrekkerij voorbij zijn.
Tenslotte vind ik het voorbeeld van Mabel en Maxima die ruzie zouden krijgen en Maxima die dan een Viktor en Rolf jurk aan zou trekken niet opgaan. Dat zijn veel meer extravagantere jurken met een duidelijke signatuur (strikken). De jurk die Kate hier draagt is naar mijn idee een meer basic model zoals zoveel royals ze weleens dragen.

Het lijkt mij dat een jurk voor een gelegenheid bijtijds besteld/ op maat gemaakt wordt. Dat proces neemt geruime tijd in beslag. Tenzij Catherine dacht, dit is het moment dat ik mijn revenge dress uit de kast trek… maar het lijkt mij dus toeval.

Toeval.
Kate draagt zo vaak capejurken, dat is helemaal haar stijl.

Dat gedoe over wie wat gezegd heeft, het zijn de woorden van Meghan (in dat interview) dat iemand uit de koninklijke “concerned”, bezorgd, zou zijn over hoe Archie er uit zou zien, dat woord gebruikt zij maar wie zegt dat dat “bezorgd” was.
Wie zegt dat Meghan het goed opgevat heeft, Meghan zei dat in dat interview met Oprah op het moment dat Harry er nog niet bijzat volgens mij.
En waarom het me zowiezo al tegen de borst stuit, het is enorm vals om als nét aangetrouwd familielid uit Amerika zulke dingen te gaan zeggen over een over het algemeen gewaardeerde koninklijke familie waar ze nauwelijks wat van weet.

Ik dacht vóór dat interview al, ik ben nieuwsgierig hoe de huidskleur van de baby zal zijn, niét als een racistisch iets maar puur uit belangstelling hoe de “natuur” dat mengt, omdat ik altijd verbaasd was/ben dat Meghan zo heel licht is van kleur terwijl haar moeder redelijk donker is en het over het algemeen zo is dat een donkere kleur overheerst. Ik had in het begin niet eens door dat ze uit een gemengd huwelijk kwam.
Ik vroeg me toen af, puur uit nieuwsgierigheid of die donkerdere kleur misschien bij de volgende generatie dan alsnog naar voren zou komen.

Daarom, áls het al waar is dat iemand zoiets gezegd heeft, het kan óók zijn dat het dan gewoon was zoals voor de geboorte van elke baby, dat ouders of grootouders of andere familie gewoon benieuwd zijn op wie de baby zal gaan lijken.
Zo had ik me ook afgevraagd of de baby Harry’s rode haar zou krijgen.
En ja hoor, Archie heeft rood haar 😄

Vind ik ook hoor Ins. Dat vragen we ons toch allemaal af bij een zwanger familielid of vriendin. Welke kleur ogen,haren, oortjes of huidskleur bij een gemengd huwelijk. Dus denk dat er veel te veel achter gezocht wordt

Ja die kans is er absoluut dat áls het gezegd is dat Meghan er teveel achter heeft gezocht.
Maar het blíjft allemaal speculeren, en dat vind ik eigenlijk het gemene, die opmerking heeft ze gemaakt, doe dat niet of vertel alles want dit is het gevolg, kranten en mensen die door blijven gaan met gokken en (valse) beschuldigingen

Helemaal mee eens

Sluit mij hier helemaal bij aan.

Denk er ook zo over !!!

Onderbuikgevoelens kloppen veelal niet. Ik denk ook puur toeval. Zou ze nooit eerder een creatie van Safiyaa
aangeschaft hebben?

Gewoon dat kate het een mooie jurk vindt !!! Dat meghan ook jurken heeft van deze ontwerper ?? Ja dat kan !! Ben absoluut geen markle fan maar ze heeft wel smaak om zich te kleden !!! …

Ik vind beide jurken niet om over naar huis te schrijven. Maar de royals dragen al zo vaak capejurken. Daarbij verschillen beiden.
Of er een bedoeling achterzit en zo ja welke? Geen idee. Ik vind het gedoe met Meghan venoeg geweest en oninteressant. Laten we het daar maar niet meer over hebben.

Het lijkt mij echt toeval. Catherine houdt nu eenmaal ook van een cape jurk af en toe en met een rechte schouderpartij, wat ze ook wel vaker draagt. Ik vind trouwens de jurken bij beide dames erg mooi.

Misschien vind Kate het gewoon een mooie jurk? Lijkt me dus gewoon toeval.
En wat Maxima en Mabel betreft, die hebben gewoon een totaal andere kledingsmaak.

dit vind ik geneuzel. alsof men binnen een dag zo,n jurk in elkaar flanst. dat hele gedoe om meghan heen vind ik trouwens t vermelden niet waard. leven en laten leven

Helemaal mee eens. Wat een geneuzel, laten ze dat met hun therapeut bespreken in plaats van breed uitmeten in de media. Nou weten we het wel hoor. En bovendien, wij kunnen niet beoordelen wat waar is en wat niet waar is.

Juffrouw Annie, helemaal mee eens. Ben er ook wel klaar mee, het zijn ontevreden, onverzadigbare ‘huilie huilie’ aandachttrekkers. Bovendien gruw ik van deze publiekelijke strijd, en als het dan via de media uitgevochten moet worden, zeg dan direct wat of wie het is en schep helderheid en strek een streep, maar dit is verworden tot een puur commerciële aangelegenheid.

Nou, het is Meghan geweest hè die het zonodig in een interview moest vertellen, nu is het de media zelf die het verder breed aan het uitmeten is, vooral de roddelkranten, dat is hun verdienmodel.
En de toestanden zijn nu omdat er in een Nederlandse vertaling van het boek van Omid Scobie namen staan die volgens hem helemaal niet in zijn versie stonden.
Dát is op het moment het welles nietes spelletje in de media waar de koninklijke familie helemaal niets mee te maken heeft, die houden hun mond in het openbaar juist.

Mooie jurk!