Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 15 feb 27 reacties

Weer iets om naar uit te kijken: staatsbezoek België!

Het houdt maar niet op met de staatsbezoeken. Na Slowakije (uitgaand, maart) en Frankrijk (inkomend, april) kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist weer een nieuw staatsbezoek aan.

Op uitnodiging van koning Filip brengt koning Willem-Alexander van 20 tot 22 juni een staatsbezoek aan België. Koningin Máxima vergezelt hem daarbij.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de uitstekende betrekkingen tussen de buurlanden, die historisch, sociaal en economisch nauw met elkaar zijn verbonden. Nederland en België werken samen aan een veilige, schone en duurzame toekomst.
Tijdens het bezoek is er onder meer aandacht voor grensoverschrijdende samenwerking aan gedeelde uitdagingen, duurzame economische ontwikkeling en de verbindende rol van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Terugblikken

Het vorige staatsbezoek aan België vond plaats in 2006. Koningin Beatrix zat toen nog op de troon.

(c) PPE/Nieboer

Het was de tijd waarin Máxima dol was op slagroomtoeven. Op haar hoofd, welteverstaan.

20-06-2006 (c) PPE/nieboer PPE Agency

Het laatste staatsbezoek van België aan Nederland vond plaats in november 2016. Mathilde droeg toen een avondjurk van Jan Taminiau.

(c) PPE/Nieboer

Qua mode hoeven we ons de komende maanden dus niet te vervelen! Maar eerst vandaag nog. Vanmiddag gaat de koningin op pad vanwege een werkbezoek en vanavond viert prinses Margriet -in aanwezigheid van een groot deel van de koninklijke familie- haar tachtigste verjaardag.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De foto van 2016 (Mathilde in Taminiau, Máxima in Valentino) was/is gewoonweg VERRUKKELIJK !!

Wat ziet iedereen er nog jong uit. Ik vond toen de hoed (en nog) van Mathilde zo leuk,.

Mooi, een heel aantal Royal events om naar uit te kijken. Benieuwd wie we allemaal gaan zien en wat iedereen aan heeft natuurlijk.

Mooi, ik kijk er naar uit. Het zou mij niet verbazen als Amalia en Elizabeth eveneens aanwezig zijn, al is het maar alleen bij het staatsbanket.

Heerlijk de 2 jubilarissen willem alexander en filip samen voor hun 10 jaar koningschap.
Felipe van spanje werd pas in 2014 koning. . Mss vlg jaar opnieuw een feestje.!!
En idd het zou mooi zijn als de 2 troonopvolgsters aanwezig zouden zijn.

Wat een heerlijke vooruitzichten😊. Het zou inderdaad heel mooi zijn als Elizabeth en Amalia aansluiten. Nog even wachten…….

Kom maar door met al die staats/werkbezoeken en feestjes…. ik geniet ervan!
En ja, ook ik zie uit naar Amalia’s aanwezigheid, maar vraag mij wel af in hoeverre dit allemaal te combineren valt met haar studie??

Ach wat leuk: België!!!

Leuk al die staatsbezoeken in het vooruitzicht! Het zou inderdaad leuk zijn wanneer Amalia mee gaat naar Belgie. Lijkt in dat geval ook voor de hand liggend dat Elizabeth erbij is. Ze zijn allebei kroonprinses, van de zelfde leeftijd/generatie en er bestaan vriendschappelijke banden tussen de families. En Belgie is politiek niet-gevoelig. Dus het voelt dan voor beide prinsessen vertrouwd. Deze job moet je toch vooral in de praktijk leren.

Wat leuk al die staatsbezoeken. Vond die van Frankrijk al een kadootje maar België wordt dat vast ook.
Hoe mooi ook gemaakt, die slagroomtoeven doen niets voor Máxima. Deelde led van Mathilde zou ze zo weer kunnen dragen. We gaan vast verrast worden qua kleding!

Leuk, eerst over 3 wkn Slowakije en n paar weken later ontvangst van President Macron, zou leuk zijn als Amalia daarbij aan zou mogen schuiven, uitgaand kan ik me voorstellen dat ze niet zomaar mee mag, al is dat naar Belgie wellicht niet zo’n probleem, let’s wait and see! Benieuwd wie er begin Mei namens Nederland naar de Kroning van Charles gaat, normaliter geen Staatshoofden, misschien 1e solo optreden Amalia?

Ik heb ergens gelezen dat er i.p. geen regerende vorsten naar een kroning of inhuldiging van een nieuwe koning(in) gaan. Dit is uit respect en om de kersverse koning in het middelpunt te laten staan. Hij is dan de enige vorst onder de aanwezigen. Voor de kroning zullen kroonprinsen- en prinsessen worden uitgenodigd, Als de Britten de regels en tradities volgen dan gaan de uitnodigingen o.a. naar Amalia, Elisabeth, Leonor, Frederik, Victoria en Haakon. Interessant, ben benieuwd wie daadwerkelijk aanwezig zullen zijn

Ik denk dat het nog iets anders ligt.
Officieel /diplomatiek zijn de banden tss “koningshuizen”er pas na een staatsbezoek dat normaal maar 1 maal doorgaat en uitgaat van de langst in functie zijnde vorst. Het is een treffen tss 2 officiele vorsten. Charles is dan wel officieel koning maar de kroning met ook de zalving (gezien hij ook hoofd is van de anglicaanse kerk) is later gepland dan het officieel begin van de functie ( hier bij het overlijden van the queen). Charles zal dus wrschl in de toekomst nog vaak op staatsbezoek kunnen en oa de europese koningshuizen zullen ook nog op visite mogen. Mijn mening blijft : “monarchie denken”is een “hierarchisch denken”. Een en ander is natuurlijk achterhaald want de macht van de koningen is in europa vooral ceremonieel geworden door oa de europese unie en andere internationale organisaties bv navo.
Een monarchie “moderniseren” is mi dus niet zo vanzelfsprekend als het lijkt want dan wordt vaak ook de reden van hun bestaan eraan gelinkt.
Bij de troonswissel in nl werd de groothertog van luxemburg als regerend vorst zonder staatsbezoek geloof ik uitgenodigd als “nassau” nazaat en dus familie want ook nl is huis van oranje nassau.

Charles brengt in de week van 27 maart een staatsbezoek aan Frankrijk, volgens “Le Parisien”.

Dan denk ik eigenlijk eerder Constantijn en Laurentien, maar ik hoop dat je gelijk hebt. Overigens gaan Albert en Charlene wel.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Albert van Monaco was er in 2013 bij inhuldiging in Amsterdam, als enige Staatshoofd ook bij, dat is dus niet zo vreemd, misschien een optie Máxima(immers geen Staatshoofd) met Amalia, we zullen zien!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Dat is waar ook ja, dat hij bij WA was. Was t niet omdat ze elkaar goed kenden ivm IOC? Charles en Albert schijnen ook een goede band te hebben. Dus misschien is dat een goede reden. Maxima zou idd ook nog een optie zijn.

Ja, dacht ook dat hij er toen bij was omdat ze elkaar van het IOC goed kenden, vorstendom vs Koninkrijk is dus ook nog weer verschillend, weer wat geleerd! Moeder en dochter lijken mij een prima oplossing, al was t alleen maar omdat Amalia nog geen ervaring heeft iets solo te doen; en dan gelijk zoiets met waarschijnlijk veel Brits ceremonieel en protokol!

Tjonge, wat oogt die foto uit 2006 gedateerd zeg :). Alle dames met vliegende schotels op hun hoofd en Maxima met een helm waarmee je zo op de brommer kunt. En die jurk van haar! Brrrr

Horror, de outfit van Maxima! 😉

Ja leuk! Vooral ook om terug te kijken. Wat vonden we toen andere dingen moi dan nu. Al die degelijke pakjes en glimstoffen… er hangen er hier ook nog in de kast .

Haha, wat een verkleed partij😁. (In 2016 gelukkig een stuk beter.)

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Oh leuk! Please laat Amalia erbij zijn bij het staatsbanket. Dit is zo dichtbij en zou zo leuk zijn, samen met Elisabeth!

Wat zou het nu eens leuk zijn als Amalia hier bij is. Wat gun ik haar dat.