Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 12 mrt 19 reacties

Waarom ik hoop dat Catherine morgen géén mooie mantel draagt

Ieder jaar is The Firm aanwezig bij Commonwealth Day, zo ook morgen. In deze blog lees je waarom ik hoop op een niet al te mooie mantel voor de Princess of Wales.

Laten we eerst even kijken wat Catherine voorgaande jaren droeg. In 2018 droeg ze (hoogzwanger) een donkerblauwe en eerder gedragen mantel van Beulah London.

(c) BSR

In 2019 was Catherine de Lady in Red. De rode mantel met knopen is een eerder gedragen ontwerp van Catherine Walker.

© Broadimage/BSR\

In 2020, vlak voor de coronacrisis, droeg de hertogin een eerder gedragen mantel van Catherine Walker.

(c) BSR

In 2022 was het de beurt aan een nieuwe, felblauwe mantel van Catherine Walker.

(c) BSR

Nu vraag je je natuurlijk af waarom ik hoop op een niet al te mooie mantel voor morgen. Dat idee ontstond toen ik onlangs sprak met Emma van de website The Cambridge Court. Alle mantels die de hertogin op Commonwealth Day gedragen heeft -en dat zijn er meer dan hierboven- zijn erna nooit meer in beeld gekomen. Alsof ze zonder pardon zijn afgeserveerd. Bij de donkerblauwe positiemantel is dat nog te begrijpen, bij de rest van de mantels niet.

De gewoonte om een outfit vervolgens nooit meer te dragen, duikt bij meerdere gelegenheden op. Emma liet me weten dat de outfits van de jaarlijkse Garden Parties (dit jaar op 3 en 9 mei) ook nooit meer in beeld zijn gekomen. Daarnaast zijn er ook gelegenheden waarbij ze bijna altijd iets nieuws draagt, zoals Remembrance Day en kerst. Er is dus sprake van een zekere voorspelbaarheid in Catherines garderobe.

Morgen lees je op deze website waar de Princess of Wales voor gekozen heeft, dus welkom terug.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige mantels !

Geen mooie mantel, maar wel een geweldig pakje waarvan ik hoop dat het niet in de kast belandt.

Zeer stijlvolle outfit vandaag. Geen jas. Een beetje in haar polka-dot sfeer.
Oh je, de peplum is terug!

Mooie mantels!

Nou Josinne, je wens is uitgekomen. Ze droeg geen mantel dit keer, maar ik zag snel een leuk blauw pakje met mooie hoed in het blauw. Duchess of Edinburgh zag er mooi uit in roomwit met een zwart strikje achter op haar hoedje.

Catherine draagt een erdem donkerblauw pak. Met bijpassende hoed. . Erg stijlvol !!

Zag het ook, heel leuk mantelpak in jaren 50 stijl, heel klassiek, maar het zit weer loepzuiver! Gaan we vast vaker zien😁. En wat Romy terecht zegt, ze is niet nonchalant in het wegdoen van kleding, bovendien draagt ze ook regelmatig kekke vintage stukken, maar dat komt niet altijd in beeld.

Heerlijk die jassen van Kate !
Die knalblauwe van vorig jaar zie ik weer graag terug!

En soms worden haar jassen aangepast zoals die schitterende rode jas uit Romy haar opsomming.

Je hebt gelijk, Josine. Ik heb je bericht niet goed gelezen… Sorry!

Helemaal eens, herdragen die prachtige mantels!

Hoeveel mantels heeft ze wel niet? Raar hoor om zo’n jas maar een keer te dragen. Ik hoop dat ze niet in de kast blihven hangen maar dan een tweede leven krijgen.

Sorry, ik had t niet goed gelezen. Met je eens dan nog is t zonde als de jas daarna niet meer gedragen wordt.

Zonde om deze mooie mantels maar een keer te dragen, en dan niet eens uit het oogpunt van duurzaamheid maar omdat ze prachtig zijn, zal vast iets met het Engelse gevoel voor traditie te maken hebben!

Allereerst….wat ziet Catherine er altijd verzorgt uit. Altijd van top tot teen. Ook dikke complimenten voor haar kapster, want het haar is ook altijd mooi verzorgt of het nu los of opgestoken is. Dan de kleding, het zou goed zijn als ze kleding zou herdragen als ik bovenstaande lees. Zonde om zo mooie kleding maar 1x te dragen.

Een goede kapster én klasse. Dat laatste heb je of niet….

Wat een mooie mantels. Dat die in de kast blijven hangen snap ik echt niet. Nou is de UK iets traditioneler dan wij, maar ik hoop dat deze mantels gewoon nog eens herdragen gaan worden.