Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 15 sep 12 reacties

Waarom dé schapentrui van prinses Diana niet bestaat

De veiling van Diana’s schapentrui -met een opbrengst van ruim 1,1 miljoen dollar- is groot nieuws. Maar wist je dat dé schapentrui eigenlijk niet bestaat?

Het zit zo: in 1981 woonde prinses Diana een polowedstrijd bij in een gebreide schapentrui met één zwart schaapje. De boodschap die er aan afgelezen wordt, lijkt me duidelijk. Diana voelde zich het zwarte schaap van de familie.

Als je goed kijkt, zie je dat het zwarte schaapje in dezelfde richting kijkt als de rest van zijn rij. Naar links dus. Deze trui, uit 1981, is op de veiling terecht gekomen.

Met de schapentrui veroorzaakte Diana naast een mediastorm ook een nieuwe trend. In tijdschriften en breiwinkels werd het patroon aangeboden, zodat fans van de prinses met de naalden aan de slag konden gaan.

Trui 2
Na het debuut kregen Sally Muir en Joanna Osborne van het breilabel Warm & Wonderful een brief van het paleis. De prinses had haar schapentrui beschadigd. Zouden ze een nieuwe kunnen maken?

Het antwoord bleek een ‘ja’ te zijn. Toen prinses Diana in 1983 opnieuw een schapentrui droeg, betrof dat dus een ander exemplaar. Als je goed kijkt, zie je dat het schaapje in een andere richting kijkt.

Van dé schapentrui is dus geen sprake. En als media berichten over de veiling, moeten ze daar dus wel de foto van 1981 bij plaatsen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat leuk. Wat was ik deze tijds verliefd op deze trui. Blijft een topper.

Diana’s Sloan Ranger look 🤡

Leuke blog! Maar alles schaapjes van die rij kijken dezelfde kant uit toch?

De rij waarin het zwarte schaapje staat is 1 rij hoger (vanaf de onderkant) ingebreid. 5e rij ipv de vierde. Dus hij kijkt de andere kant op, net als de hele rij! 😃

Nou, ach een trui met een verhaal. In het Kunstmuseum bij mij in Den Haag is de tentoonstelling Royals & Rebels, daar is ook een exemplaar van de trui te zien, zo ook de sexy glitterjurk en Chanel jasje van Diana. Wil je de trui écht zelf hebben en geen zin om te breien, dan is deze Sheep Sweater trouwens te bestellen bij Rowing Blazers in de collectie ‘Diana Edition’.

wat Leuk. Dank voor d stip. Ga ik snel even kijken.

Wat leuk!! Ga ik heen binnenkort.

Leuke trui!
Maar boven mn budget 😀

Ha, eindelijk dat raadsel opgelost 🙏🏻
Zat me de afgelopen dagen dat het erover ging in de media al af te vragen of mijn geheugen een loopje met me aan het nemen was.
Zag zwart schaap naar links en rechts kijken en werd er tureluurs van 😉

Goed opgemerkt! Ik snap dat Diana misschien een statement wilde maken met deze trui, maar ik vind het wel een beetje een kinderlijke trui, sorry! Ik zou het in elk geval niet willen hebben.

Mee eens, Oranjefan en de vraag is of Diana hier echt een statement mee wilde maken; is dit officieel bevestigd of vult de wereld dit in?

Zoals zo vaak, de wereld vult dat in 😉