Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 15 okt 30 reacties

Voor het eerst: Elisabeth met de Wolfers-tiara

Ze heeft een eigen diadeem in de kluis liggen, maar voor het verjaardagsfeest van prins Christian koos Elisabeth een andere glimmer uit.

De prinses draagt vandaag een avondjurk van Natan, die de jaren ’50 doet herleven. Haar lange, satijnen handschoenen versterken dat effect. Op haar hoofd, voor het eerst: de Wolfers-tiara. Dit juweel kreeg konningin Fabiola bij haar huwelijk in 1960 cadeau en werd gemaakt door de Belgische juwelier Wolfers.

Koningin Mathilde met het diadeem:

© PPE/Nieboer

Het juweel kan ook als collier gedragen worden. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zag ik dat met eigen ogen. Hij is mooi, práchtig zelfs, kan ik je vertellen.

PPE/Nieboer

Benieuwd wat Amalia droeg qua kleding en juwelen? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een van mijn favoriete troonopvolgers !!
wat een verschijning is Elizabeth toch , de flair van haar moeder .
je ziet haar gewoon groeien in haar rol .
prachtige jurk , mooie tiara . geen overdaad , maar gewoon Koninklijk !!

Prinses Elisabeth oogt voor mijn gevoel kwetsbaar in deze japon, alsof ze net herstellende is na ziek zijn. Haar lichte huid vereenzelvigd zich als het ware met de zilvergrijze tint van de jurk. Een licht kleurtje (bv. lila, zachtroze, mintgroen, zalm) zou sprekender geweest zijn.
De lange handschoenen staan haar heel chique en wat prachtig, die tiara….staat haar heel fijntjes!
Leuk dat het kapsel deze keer overeenkomsten heeft met dat van Amalia.

Mooie tiara! Wel heel jammer dat ze dit model jurk draagt en deze kleur. Elisabeth heeft een vrij bleke huidskleur. Niets mis mee, maar mijns inziens is een jurk met mouwtje of zo dan iets mooier. En een sprekender kleur. De roze jurk van Essentiel Antwerp stond haar bijvoorbeeld prachtig en als ze rood draagt, ziet ze er ook veel flamboyanter uit.

Op en top een echte Koninklijke verschijning! De kracht van de eenvoud. Bescheiden juwelen. Ik hou van accessoires die het geheel complementeren, zoals in dit geval lange handschoenen. Of een waaier of imitatiebont.

Elisabeth oogt zo ingetogen, prachtig en ook heel uitzonderlijk. Kijk naar de andere koninginnen (in spe) en het zijn veel “zuurstokroze of hemelsblauwe” creaties. Ook de stof oogt erg mooi. Ik vind dit bijzonder chique.

Helemaal mee eens. Elisabeth is het toonbeeld van verfijnde en ingetogen klasse.

ik vind dit ook pure klasse.

Ja, helemaal mee eens, zooooo chique, juist door de eenvoud .
Dit is voor mij echt koninklijk

Mooi model van de jurk, de stof denk ik ook, en zo gaaf met die lange handschoenen! Open uitstraling als altijd!
Amalia toont hier meer als toekomstig koningin.

Elisabeth ziet er aristocratische mooi uit door deze bescheiden kleur. Dat is iets anders dan flets. Het vergt wat oefening om de subtiele message te appreciëren.
Amalia kan veel van haar leren.

Bescheiden kleur is iets anders dan een kleur die je eigen teint te bleek maakt.
Een heel klein beetje roze (en dus niet zuurstokroze!), kan haar net een meer warme uitstraling in het gezicht geven. Nauwelijks zichtbaar maar heel duidelijk merkbaar, dat lijkt mij subtiel genoeg Fikka Inge.

Nou geef ons eens wat oefeningetjes op hoe we die subtiele message kunnen appreciëren

Elisabeth ziet er schitterend uit in deze avondjurk met lange handschoenen. De gedempte kleur vind ik juist mooi, het geeft het geheel een extra chique uitstraling.

Elisabeth ziet er prachtig uit, alleen een beetje meer kleur in de jurk had haar fijne trekken beter laten uitkomen.
Prachtige tiara, ook heel mooi als halssieraad zoals koningin Mathilde op de foto laat zien.
Lange handschoenen staan haar geweldig en passen ook echt bij dit type jurk.

Kleur blauw staat Amalia goed. Allen dat hoog gesloten bij nek vind ik niet mooi. Ketting zit daardoor ook wat raar. Van de schoenen houdt ik niet omdat die opsmuk erop zit. Elisabeth kan dit model jurk goed hebben maar de kleur maakt haar flets.

Wat een verschijning, Elisabeth van België! En het levende bewijs dat less is more zo chique en elegant toont.

Elisabeth ziet er schitterend uit! Werkelijk een plaatje en volgens mij heeft ze glitterschoenen aan. Hoop er nog beter beeld van te zien, zou een leuke touch zijn aan een voorderest ingetogen galalook.

Wat jammer van de kleur! Het is zo’n mooie jurk en die handschoenen; love it.

Eens met de meningen hier over de fletse kleur van de japon. Verder wel heel mooi met de handschoenen en tiara. Haar moeder op de eerste foto: prachtig, wat een mooie japon, voor zover ik kan zien dan.

Hopelijk krijgen we nog foto’s waarop meer te zien is, maar dit ziet er allemaal prachtig uit!

Elisabeth ziet er prachtig uit, Audrey Hepburn momentje, ik vind deze kleur in combinatie met de stof keuze juist heel mooi en sereen, vooral bij haar frêle verschijning, oh zo leuk de lange handschoenen.

Eens met Catherine. Erg mooi en ontzettend leuk en chique met die lange handschoenen. Echter, de kleur had iets roser gemogen.

Ik had de jurk voor elusabeth liever in een iets donkerder tint gezien meer taupe ..

Van a tot z akkoord, Catherine ! En ja, die lange handschoenen : zo ontzettend chic en écht koninklijk !! Vroeger werden ze door àlle royals op àlle feesten gedragen, niet het minst ook door Juliana, Beatrix, Irene… !!

Helaas vind ik de jurk van Elisabeth niet mooi, fletse kleur, stijve stof. Maar ze zullen vast een gezellige avond hebben met elkaar. Toekomstige koningen en koninginnen 👑💍👑

Model van de jurk van elisabeth vind ik zeer mooi zeker met deze lange handschoenen. De kleur vind ik wel “chique” maar te licht zeker met haar bleke teint. Vraag mij af of de jurk ook uitloopt achteraan. Bij dergelijke modellen is de rok vaak achteraan langer dan aan de voorkant.

Same same. Elisabeth kiest vaker voor fletse en lichte kleuren, deze staan haar vreselijk en doen enorm af aan haar verschijning.

Dat zeggen velen ook over Amalia. Kan het aan de foto’s liggen?

Er is een groot verschil, Elisabeth draagt regelmatig te vaal en schraal gekleurde avondjaponnen en dat kunnen we van Amalia niet zeggen.

Deze japon van Elisabeth vind ik echt super, de stevige stof geeft haar een bijna gebeeldhouwde statuur 👌🏼
De lange handschoenen sluiten prrfect aan bij het basic bovenlijfje van de japon, alleen die kleur brrrr 🙈

Wat een plaatje deze jurk. Qua kleur had ik iets anders gekozen, maar die lange handschoenen vind ik zo mooi en Koninklijk, dus leuk dat ze hiervoor gekozen heeft. Heel benieuwd naar outfits van de andere prinsessen op het feest.