Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 15 okt 83 reacties

Wauw! Amalia draagt saffieren diadeem

Het is feest in Denemarken. Prins Christian, nummer 2 in lijn van troonopvolging, viert zijn 18e verjaardag. Prinses Amalia, prinses Elisabeth, prinses Ingrid-Alexandra: de jonge generatie is goed vertegenwoordigd.

De Prinses van Oranje draagt een koningsblauwe capejurk.

NLbeeld

De capejurk is een ontwerp van Essentiel Antwerp.

Komt hij je bekend voor? Dat kan goed kloppen. Elisabeth heeft hem in het roze.

De jurk is uitgevoerd in viscose.

Qua kapsel heeft de prinses gekozen voor half opgestoken.

Aan haar voeten heeft de prinses schoenen van een grote naam: Manolo Blahnik.

Geschiedenis diadeem
Je zou het nu niet meer zeggen, maar tot veertig jaar geleden deden de stenen dienst als collier of onderdeel van een collier. Op onderstaande foto zien we het saffieren collier dat koning Willem lll in 1879 aan Emma gaf als huwelijksgeschenk.

Na een bezoek aan de juwelier gaat het juweel nu door het leven als diadeem. 

Om het juweel nog wat extra body te geven, zijn er op het “nieuwe” diadeem ook nog vijf ornamenten van een andere set (Wilhelmina’s huwelijksgeschenk) gemonteerd. 

Dit is het resultaat:

Nog meer saffieren
Om haar hals draagt prinses Amalia het trelliscollier, dat ook wel bekend staat als het honingraatcollier. Koningin Emma bestelde het juweel rond 1901 voor haar dochter Wilhelmina. Die stapte op 7 februari dat jaar in het huwelijksbootje met Hendrik.

Het oorspronkelijke ontwerp is uitgevoerd in uitsluitend diamant. Amalia heeft voor vanavond enkele grote diamanten in het midden laten vervangen door saffieren. Máxima deed dat in 2017 ook. Dat zag er toen zo uit:

De diamanten versie ziet er zo uit:

19-09-2017 © PPE/v.d.Werf

De versie met parels:

Benieuwd naar de kleding en juwelen van prinses Elisabeth? Klik dan hier.

Informatie over de juwelen met dank aan Edwin Feller van  DutchRoyalJewels. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
83 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ben helemaal trots op onze kroonprinses!
Ze ziet er heel charmant uit in deze prachtige japon, en heeft tegelijkertijd een waardige en beheerste uitstraling.
Ik denk dat dit feestje zich goed leent om als jonge prinsessen een flinke graai in de juwelenkist te doen.
Amalia draagt een schitterende tiara, die keurig verwerkt is in haar mooie kapsel en prima is gecombineerd met de overige sieraden.
Chapeau!

Wat een prachtige verschijning! Ze heeft een lieve en tegelijkertijd ook koninklijke uitstraling! Jammer dat een politieke partij nu prominent aangeeft het koningshuis af te willen schaffen. Ik denk dat men onderschat wat ons koningshuis betekent voor de samenleving, al die bezoeken en waardering voor wat speelt in de maatschappij. En ja ook veel bling bling en kosten, maar kijk eens naar wat een president en de hele organisatie daar omheen kosten. En ook het erfgoed moet toch in stand worden gehouden.
Ik hoop Amalia in de toekomst op de troon te zien. Ze is een waardige opvolger!

De monarchie is prima zolang het relevant is. Daar schort het nogal aan. De koning en koningin lijken hun privéleven belangrijker te vinden. Privé gaat boven ambt. En dat privéleven is vooral een jetsetleven mede mogelijk gemaakt door privileges (vliegen, jagen, mediacode). Daarbij is de maatschappelijke antenne van beiden slecht afgesteld. Al met al zorgen ze er zelf voor dat het draagvlak sterk afneemt. Ze verkwanselen de Nederlandse monarchie en ik ben er niet gerust op dat ze het tij weten te keren. Kemal Rijken heeft een mooi boek geschreven, getiteld ‘Monarchie’ met daarin veel tips voor de Oranjes.

Mart , ik ben het helemaal eens met jouw ! Dit koningspaar leeft in society kringen ,en heeft weinig oog voor de Nederlandse samenleving . Ook de drie dochters gaan die kant op .
waarom zien we ze zo weinig ? Waarom altijd , zoveel mogelijk uit de publiciteit?
ze moeten het wel hebben van de goodwill van de bevolking ,
neem een voorbeeld aan Denemarken , Zweden , Noorwegen , België , alles wordt uitgezonden op tv , fotografen mogen foto’s maken , jonge troonopvolgers komen erbij op foto en tv .

🔊 De door u genoemde ‘antenne’ bezat koningin- regentes Emma – de moeder van Wilhelmina – des te meer, en dat als eerste (buitenlandse!) jonge vrouw! op de Oranje troon. 🙌🏼

Emma zag en erkende de noodzaak om na het overlijden van haar (nurks en nors ervaren onpopulaire) echtgenoot koning Willem de derde, zichtbaarder te worden en samen met de jonge prinses Wilhelmina verbinding te zoeken met het Nederlandse volk;
ze bezochten alle 11 der Nederlandse provinciën. Als regentes herstelde zij zo het aanzien en de populariteit van de monarchie. 🧡 🇳🇱

Ik denk dat ons koningshuis nu (door hun eigen houding) zeker loads of ‘Emma vibes’ ✨ nodig heeft want anders legt het het loodje in de nabije toekomst.
Ik vermoed dat Amalia met de genen van 🧬Emma, 🧬Juliana en 🧬Beatrix de “beste papieren heeft” om hier actie in te ondernemen want anders zie ik het somber in voor het Huis van Oranje, en eindigt het als een ‘folkloristisch rariteiten kabinet gezellig inzetbaar tijdens nationale feesten en partijen’.

https://historiek.net/koningin-regentes-emma-van-waldeck-pyrmont-1858-1934/136/

Mee eens josine. Van andere koningshuizen zie je zelfs dat ze “meedoen” aan het gewone leven door oa bv publieke sportieve activiteiten, musical , voetbal ea kortom ze zijn aanwezig. En dat kan je van het nederlandse koningshuis niet zeggen.. zelfs de dag van de geestelijke gezondheid is vorige week zonder.koninklijke interesse voorbij gegaan ondanks de bescherming van maxima via mind us … dit in tegenstelling tot spanje, engeland, belgie …. ik las ergens dat de koning smalend de “vakantiekoning” wordt genoemd dit nav van gemiddeld 14 weken of 1/3 van het jaar prive vakantie …

Ik ben het hier mee eens, maar ik vrees dat de Oranjes niet bereid zijn hun jetset leven op te geven en het zo wel best vinden.

Ik denk dat de koninklijke familie deze tip ter harte moeten nemen.
En ook ons wat meer mee moeten laten leven met gebeurtenissen, in Scandinavië doen ze dat fantastisch, en zo bouw je een band op , zo niet dan verkilt de verhouding tussen ons Vorstenhuis en de bevolking .
Ik heb het idee dat de Familie wel heel erg veel zaken als privé beschouwd.

De partijleider heeft al gezegd dat dit geen prioriteit heeft…Maar het zegt wel iets over de huidige waardering van de Oranjes bij een groot deel van de bevolking.
Ik zie ook de meerwaarde van een koningshuis en ben het met je eens, de zweem van jetset en de rigide omgang met privacy zal zeker een rol spelen. Het Deense koningshuis doet dat handiger. En William en Catherine ook.

👍

Helemaal mee eens! Ik hoop dat deze partij dan ook heel weinig stemmen gaat krijgen 😜.

Ik vind het wel vreemd dat op deze site er op een politieke partij zo negatief wordt gereageerd. In mijn ogen een politieke partij die het beste met Nederland voor heeft.

Mee eens, ging gister ook door mijn hoofd; krijgen we hier op MKM nu ook stemadvies? 🤔

Bijzonder, dat dat gisteren al door uw hoofd ging. Ik heb het vandaag pas geplaatst en voor zover ik nu zie anderen ook ;). Vrijheid van meningsuiting mag he, het is slechts mijn mening. Net zoals de anderen hier ook hun mening geven. En het ging in dit geval om het koningshuis. Lijkt me wel gepast, om daar op deze plaats over te praten. En als u goed leest, is het geen stemadvies, maar mijn persoonlijke hoop dat deze partij weinig stemmen krijgt. Ik zie het koningshuis graag en hoop dat ze blijven (al zie ik zeker ook punten van kritiek).

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

Ach dit meent u niet moderator Petra, spreekt u mij aan op het onderdeel ‘tijd’? Gisteren, vanochtend who cares, het gaat toch om de inhoud van uw reactie?

Inderdaad, vrijheid van meningsuiting is een groot goed ( mogen en kunnen we dan zeker vanuit onze functie alles maar zeggen?) maar er is 1 groot verschil tussen u en mijzelf, u bent moderator – en reageert ook zodanig vanuit uw functie (hier hebben we het eerder over gehad ) en ik ben lezer inclusief reacties zoals velen met mij. Ik anticipeer op een bericht van Chiara, erg benieuwd of en HOE u reageert op haar bericht……

Politiek is een gevoelig gebied voor ons koningshuis, misschien een kleine faux-pas uwerzijds?

Duidelijkheid heeft u in ieder geval meer dan gegeven, links georiënteerde partijen lijken niet uw voorkeursstem te krijgen.

Beste Josine, ik vergiste me in tijd, ipv gisteren ging het over vandaag en er wordt me toch de les gelezen…. En ik reageerde alleen maar op een bericht van Chiara 🤷🏼‍♂️

Jammer dat ik “opblaas achtig overkom” , ik laat het verder voor wat het is 💁🏼‍♂️

Josine, je opmerking over Palestina ervaar ik als zeer ongepast en pijnlijk, dit meen je niet …..

Dat bedoelde ik ook te zeggen, je meent het gelukkig niet 🙏🏼

Dank allemaal voor de reacties, interessant om de verschillende standpunten te lezen! Iedereen mag stemmen wat hij wil, maar zonder koningshuis, heeft deze website geen bestaansrecht en dat zou toch jammer zijn. Wat ik vooral wilde benadrukken is dat ik Amalia een geschikte troonopvolger vind!

Wauw wat een verschijning! Ik vind Amalia er prachtig uitzien. Prachtige kleur blauw, schitterende bijpassende sieraden (daar kun je er toch nooit te veel van dragen? ;)) en haar haar zit schitterend. Mijn ervaring met viscose is ook dat het vaak luchtig draagt, maar tegelijk kies ik in de zomer vaak voor een printje om dit te voorkomen. Maar afgezien van 1 overduidelijke foto vind ik het eigenlijk niet opvallen. Elisabeth ook heel mooi, maar toch wat minder koninklijk dan onze eigen Amalia als je het mij vraagt. Een heel mooi visitekaartje voor ons koningshuis en ons land!

2 prachtige prinsessen, Amalia staat deze kleur fantastisch, over de jurk is verder alles al gezegd, maar wat fijn om haar zo stralend te zien.
Elisabeth , zo mooi ook met de lange handschoenen, kleur is chique en heel goed gecombineerd met orde lint.

wauw die schoenen!!! Die herken ik als Sex and the City fan natuurlijk meteen.

Ha, daar ken ik ze van! Dank Julia_K 🙏🏻

Prachtig in blauw en goed in de juwelen. Zo doet een prinses dat!

Amalia ziet er heel mooi uit. Helemaal nu het haar meer uit haar gezicht is. Blauw staat haar goed.
Ook leuk die geschiedenis van de juwelen.

Last edited 6 maanden geleden by AnnaG

Amalia ziet er prachtig uit. Dit type jurk staat haar erg goed. Ook de kleur erg mooi. Prachtige make-up en leuk kapsel. Van dit soort schoenen ben ik niet weg, maar door de jurk vallen ze niet op. Ik vind het wel jammer dat Amalia voor een overdaad aan juwelen heeft gekozen; één armband minder en het collier weggelaten was meer dan genoeg geweest.

Geweldig mooi, kleur van de jurk staat haar fantastisch en haar haargordijntjes (dank je wel Lieske 😉) naar achteren staat heel mooi in combi met tiara en halssieraad.
De knoop in haar haar vind ik ook jonger dan opgestoken haar en met zulk prachtig haar mag je pronken.
Topschoenen aan en lekker veel “blingbling” (ik houd daarvan 😉).
Ik vind het een heel geslaagd geheel.
En nog even Josine: viscose is een natuurproduct dus van nature luchtiger dan een kunststof.
Enige uitzondering daarop is zijde (beetje afhankelijk van de weving kan zijde luchtdicht zijn dus wat benauwder. Vroeger werd zijde immers gebruikt om parachutes van te maken).
Mijn ervaring is ook dat kunststoffen veel benauwder en “zweterig” zijn (ze nemen ook geen vocht op zoals een natuurstof wel doet), maar jouw ervaring kan anders zijn.
Mijn ervaring is dat ik me suf transpireer in kunststof en veel minder in viscose.

Ha Roos, ik moest direct aan je denken toen ik de foto zag met deze opzij geschoven haargordijntjes😊
Eens met je omschrijving over Amalia hoor!

👍 Zou ze haar haar expres zo hebben gedaan Lieske? 😉😂😂😂

Laten we het daar gewoon even lekker op houden, Roos….🤣🤣

Erg mooi! Haar haar zit hier prachtig, het laat de mooie vorm van haar gezicht perfect uitkomen. De tiara maakt het af.
Jurk staat haar goed, juweel rond de hals overbodig, maar ook niet storend. Ik vind haar hier een koninklijke uitstraling hebben.

En wat zijn die lange handschoenen van Elisabeth chique!

Ach wat sneu dat Amalia zo transpireert Op Caraïben had ze daar geen last van. Zo zonde maar ook niet nodig om deze foto te plaatsen.

De kleur staat haar fantastisch
Eens met de opmerkingen dat die juwelen veelste veel zijn voor een jonge prinses.

Ik geniet! Blauw staat haar heel erg mooi en de schoenen zijn te gek. Love it!

Wauw wat mooi! Die kleur staat haar prachtig. Het diadeem past prachtig bij de jurk. Voor mij een topper!

Wat een prachtige jurk en die kleur staat haar super! Sieraden mooi, maar inderdaad iets te veel van het goede. En ik zou liever een ander kapsel gezien hebben. Maar totaalplaatje is erg mooi.

Deze tekst staat bij de jurk van Amalia:

“De jurk is uitgevoerd in viscose. In een warm paleis niet altijd de meest comfortabele keuze.”

Dat klopt niet, viscose draagt juist net zo luchtig als katoen.
Het is polyester/nylon wat geen beste keuze is in een warm paleis, polyester is koud als het koud is en benauwd als het warm is.
Ik draag alleen katoen en viscose omdat dat niet te benauwd en niet te koud is.

Best weer een mooie jurk van Amalia maar ik denk dat ze beter iets kan dragen met een wat lagere halslijn of een V-hals, zo’n ronde hals geeft een gedrongen effect, ik vind dat trouwens zelfs niet zo mooi bij hele slanke dames zo’n halslijn die zo tegen je hals aanduwt. Ik krijg het er al benauwd van als ik er naar kijk 😄
En ik ben het eens met anderen die zeggen dat het mooier zou zijn als ze haar haar op haar rug laat hangen of (een beetje) opsteekt. Het haar op deze manier geeft ook een gedrongen effect.

En waar ik mezelf over verbaas dat ik dat vind, als ik zo naar die meiden kijk in vol gala met avondjurken en juwelen, ik vind dat eigenlijk niet staan voor die nog jonge meiden, net alsof hun moeders daar lopen, te ouwelijk voor hun.
Ik vraag me dan alleen af, wat kunnen ze dan wel dragen voor zo’n gala avond wat niet te ouwelijk is voor hun leeftijd.
Het begint wel duidelijk te worden dat we een tweede Máxima hebben qua juwelen, helemaal volbehangen 😉

Ik kan u wel volgen in uw overdenking, het zijn jonge meiden en dan er ongeveer uitzien als je moeder. Tsja, hoort dit alles gewoon niet bij de poppenkast van de royals?

Josine, ik denk dat je dan of toch in de war bent met polyester/nylon, het is vooral nylon wat inderdaad flink kan jeuken aan je lijf, schuurt ook vaak langs je huid.
Nou, “mijn viscose” klinkt dan alsof ik 1 kledingstuk van viscose zou hebben maar ik koop al 60+ jaar kleding van viscose dus heb er al die tijd al ervaring mee 😄 en al die kledingstukken van viscose zitten of hebben luchtig gezeten

HahaIna, klopt volgens mij is het ook polyester, zie mijn reactie. Maar Josine heeft weer gereageerd dat het volgens essentiël antwerp toch viscose is. Ik hoef zelf geen polyester aan te trekken hoorrrr, veel te “zweterig”😂

Tine, ja dit soort stoffen/jurken zijn praktisch altijd polyester, (heláás! daardoor kan ik vaak jurken die ik erg mooi vind niet kopen) omdat je daar blijkbaar het beste zulke dunne soepele stof van kan maken voor “flowing” jurken.
Ik zal je zeggen, ik zweet zelden, behalve een klein beetje als het boven de 30 graden komt, maar zodra ik iets van polyester aantrek, wat ik vroeger toch wel eens geprobeerd heb omdat ik dan een kledingstuk zo mooi vond, dan had ik het óf koud bij het minste zuchtje wind wat door de stof heenkomt óf ik kreeg het gelijk benauwd en begon te zweten.

Die ervaring heb ik ook, en dan vooral de warme ervaring.momenteel 50+, dus ik vlieg van 30gr naar de 60 graden😂

Heel herkenbaar lente-Tine 😉

Ik snap wat je bedoelt 😉 ondanks dat ik daar wonder boven wonder nooit last van heb gehad, zal ook niet meer komen denk ik 😄 60+ hier.
Maar nee, dan moet je al helemaaaal geen nylon/polyester hebben.

Prachtige kleur deze japon, het staat heel erg mooi die sprekende kleuren bij haar. Juwelen zijn ook prachtig, misschien beter nog een langer collier i.v.m. de hoge halslijn van de japon. En die schoenen zijn geweldig met zo’n gesp en dezelfde kleur als de japon.

Ehhh.. 🤔 tja zo te zien is het qua juwelen net haar moeder, en ik denk dat ze ook gekleed is door haar moeder hier. Het is echt too much, less is more, komt op mij wat kinderachtig/verkleedachtig over, overal glimmertjes. Je hoeft jezelf echt niet zo vol te “hangen”. Zie prinses Elisabeth ernaast, wat een koninklijke-en volwassen verschijning. Die maakt echt meer indruk.
De cape ben ik ondertussen echt op uitgekeken, maar ik snap hem voor wat betreft Amalia wel. Zie ik het nu goed? Klotsende oksels?? Ach….hè 🫢 de blauwe kleur doet het natuurlijk altijd goed.

Wat een krachtige uitstraling. Dit staat gaat goed. En ze weet wel raad met de oranje-juwelen.

Prachtige jurk, staat haar goed, alleen de juwelen, het zijn er teveel. Zeker voor deze gelegenheid. Een jonge vrouw heeft dit niet nodig. Less is more. Ook Máxima doet dit te vaak. In feite doet zij de jurk zo tekort. Jammer.

Heel mooi en koninklijk, ze geniet er duidelijk van. Deze kleur laat haar stralen, een jonge koningin in spé. Vind het wel een beetje jammer dat het exact dezelfde outfit is als eerder door Elisabeth in het roze gedragen, maar ja zo gaat het met veel royals en het oogt uiteindelijk toch weer heel anders.

Wat een mooie kleur heeft deze jurk. Uitgesproken kleuren staan de prinses prachtig. Benadrukt de sterke uitstraling die ze nu al heeft. Dit is gewoon een geboren koningin. Prima totaalplaatje ; haar, tiara, jurk en schoenen..alles.

BEELDSCHOON!!

Wow, wat een mooi totaalplaatje! Valt mij op dat Amalia voor een jonge kroonprinses behoorlijk wat juwelen draagt, veel meer dan haar collega’s Elisabeth en Ingrid Alexandra. Laatste twee, hebben niet zoveel keuze. Goede afwisseling van haren opgestoken en los.

Die Schoenen! Rechtstreeks uit de film Sex en de city. Het laatste shot waarbij Mr Big Carrie opnieuw ten huwelijk vraagt met deze schoenen in de hand. De kleur jurk staat haar heel goed. Wat mij betreft mag ze de volgende keer wel wat minder glimmers omdoen. Diadeem, collier, oorbellen en 2 armbanden. Beetje veel. Less is more geldt ook soms voor royalty.

Last edited 6 maanden geleden by Krielie

Tsja, als je moeder bekend staat als de bling bling koningin, wellicht zo moder zo dochter ? 😉
De stevige armbanden zijn idd een beetje veel too much…

In eerste instantie mooie jurk, mooi diadeem, mooi collier. En gave schoenen! Maar als ik langer kijk …door de cape wordt het wat massief. Een mouwtje is dan, denk ik mooier. Door de hoge halslijn balt het collier weg in de jurk. Een lagere halslijn of een V-hals had het denk ik voorkomen. Haren prima, maar niet bijzonder. Deze kleur staat haar wel heel mooi. Elisabeth ook mooi klassiek, maar jammer van de “stijve “stof. Wel sjiek met de lange handschoenen

Boven 1 van de foto’s staat dat de jurk waarsch van viscose is gemaakt, ik denk zelf dat dit soort jurken vaak met polyester worden gemaakt. Viscose is namelijk een luchtige stof, polyester is net plastic, erg verstikkende stof

Okay,👍🏻

Wat ziet ze er stralend uit! Zin in party met leeftijdsgenoten en ‘lotsgenoten’.
Super deze kleur. En wat een beauty is ze zo! Fantastische sieraden!

Mwah. Ik ben niet zo erg enthousiast. Van boven naar beneden: Het diadeem vind ik iets te ver naar voren staan. Verder wel een mooi diadeem voor een jonge prinses. Het haar vind ik niet mooi zo. Ik snap dat ze zich nog te jong voelt voor tuttige knotten, maar dit is wel erg gewoontjes. En ik vind het niet zo fraai als het allemaal over de schouders naar voren hangt. Laat het dan waar het van nature hangt: op de rug. Make-up is mooi bescheiden. Hals vind ik te hoog zo. Het collier – dat prachtig is – komt zo helemaal niet in beeld. Het hangt een beetje op de rand van de jurk. Klotsende oksels zijn echt niet nodig, daar is van alles tegen te doen. Maar goed, heerlijk dat ze zo gewoon is. De kleur van de jurk staat Amalia prachtig. De cape snap ik (ik denk dat ze echt forse bovenarmen heeft), dus goeie keus. Maar de cape maakt het totaalbeeld wel forser, omdat je iedere contour kwijt bent. Bovendien is het een silhouet dat we al vaker bij haar hebben gezien, terwijl we Amalia niet eens zo vaak in gala hebben gezien. Al met al heus wel voldoende, maar ik zit hier niet te springen op de bank.

Anders nog iets?

😂😂😂👍

Je bedoelt dat ik alleen ‘Hieperdepiep hoera!’ had mogen roepen? Ik ben niet erg enthousiast. Als ik dat ben, onderbouw ik dat graag. De plussen en de minnen.

Oh ja zeker, héél grondig onderbouwd😁.

😂😂😂

Amalia ziet er prachtig uit, zowel het model jurk als de kleur staan haar fantastisch. De juwelen maken het helemaal af!

Wow Amalia, fantastisch 💙 Wat een beauty, wat een uitstraling 🙌🏼

Het honingraat collier is in diverse uitvoeringen zwaar favo van mij, prachtig in combi met de hoog sluitende japon. 👌🏼

Gelukkig een totaal ander model dan de versie gedragen in Noorwegen, de japon van vandaag oogt jonger, frisser en sprankelender.

De vijf extra ornamenten op het diadeem hadden wat mij betreft achterwege gelaten mogen worden, want dan rustiger en mooier in balans. Ik blijf dol op de ontstaansgeschiedenis van de Oranje-juwelenschat, dank 💎

De opmerking ‘klotsende oksels’ doet het bij mij niet goed, had achterwege gelaten mogen worden.

Amalia ziet er prachtig uit! De jurk staat haar fantastisch en de juwelen maken het helemaal af. Ik vind dit haar beste galajurk tot nu toe.

Ik begrijp ook niet waarom de foto met klotsende oksels geplaatst werd eigenlijk. Dit brengt geen meerwaarde en het is jammer dat een prinses, toekomstige koningin, op zulke dingen afgerekend wordt. Sociale media en internet zijn al zo veroordelend, er mogen wel plaatsen zijn met meer compassie voor haar. De royalty blogs lijken mij daar een uitstekende plaats voor. Ik vraag me dan steeds af hoe de mensen met zoveel commentaar er in haar situatie zouden uitzien en of ze ook deze commentaar zouden geven mocht het hun eigen dochter betreffen.

Ben het helemaal met je eens wat de opmerking over de oksels betreft. We willen snel foto’s zien dan zijn ze niet bewerkt. En in dit soort polyester stoffen houdt niemand het droog..

De AN “oksel” omschrijving kan mss hard over komen maar het feit is weinig flatterend zeker bij “aankomst”. Als het aan de stof zou liggen wat zeker kan, dan dient daar mi rekening mee gehouden te worden en moet voor natuurlijke vezels gekozen worden.

Een waarheid als een 🐄 maar ik smaak uw formulering beter.

Wauw ik vind Amalia prachtig in deze jurk, niet alleen qua kleur maar ook mooi wat hoger gesloten en dan de juwelen erbij. De enige overeenkomst met de andere cape jurk is een cape want de lijn van de jurk is totaal anders…Ik vind haar een hele elegante jongedame onze prinses!

Wat zit Amalia’s haar mooi! In het geheel een mooi plaatje.

WaUW Amalia wat ben je mooi! De tirar staat haar fantastisch maar wat jammer dat wij niet de traditie hebben dat ze een eigen tiara krijgt
Ik hoop dat het een heel leuk feest / banket wordt.

Op Allthings Amalia las ik dat deze jurk waarschijnlijk van Essentiel Antwerpen is

Mooie japon voor Amalia en deze kleur staat haar geweldig, Saffieren diadeem staat haar fantastisch en kleurt perfect bij de japon. Amalia ziet er geweldig uit en wat een uitstraling voor zo’n jonge vrouw!!!

Jammer dat eenzelfde type jurk als in noorwegen gekozen werd voor amalia.
De strapless jurk staat elisabeth goed, al is deze (te) licht qua kleur. De lange handschoenen geven fan wel weer dat extra accent.