Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 12 feb 0 reacties

Voor het blok

Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Voor Modekoningin Máxima blogt ze over de laatste schoenentrends aan het hof. Met dit keer aandacht voor de blokhak. 

Linda: "Blokhakken zijn alweer een tijdje in, maar meestal zien we de royals op stiletto’s. Recent droeg Maxima wel laarzen met blokhakken, en tijdens het fotomoment op Huis ten Bosch liet Maxima –samen met haar twee oudste dochters- eveneens zien dat de dames Van Oranje een blokhak wel kunnen waarderen. Toch is het doorgaans de naaldhak die bij officiële gelegenheden uit de koninklijke schoenenkast wordt getrokken.

Gelukkig kunnen we in Engeland op Catherine rekenen, zij wisselt verschillende soorten hakken regelmatig af en draagt de laatste tijd vaak zwarte suède blokhakken.

Recent haalde ze ook een ander paartje uit de kast, dat we al eerder hadden gezien bij haar bezoek aan Canada en bij een officieel bezoek aan het 1851 Trust. Deze pumps zijn meer in het oog springend door de ruit en lage blokhak.

Extra leuk bij Catherine omdat de ruit in het Verenigd Koninkrijk vaak een heel stuk historie met zich meebrengt en de ruit of tartan symbool kan staan voor een familiewapen. De schoenen bleken alleen van het Amerikaanse label J.Crew te zijn, dus helaas was er aan deze ruit geen stuk historie verbonden, maar desalniettemin weer eens een heel anders soort pumps dan we normaal zien bij de koninklijke dames!

Een ander in het oog springend paar werd recent gedragen door koningin Letizia van Spanje. Zij droeg een prachtig paar roze lakpumps van Hugo Boss met een hoge blokhak.

Welk paar is jouw favoriet en zie je bij de koninklijke dames liever naaldhakken of blokhakken?           

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments