Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 08 jun 0 reacties

Victoria kiest voor flagdressing

Prinses Victoria begon gisteren aan haar tweedaags werkbezoek aan Nederland. Bij de start kwam er al een groen broekpak van Zara voorbij, maar die werd halverwege het programma omgewisseld voor een jurk in onze nationale driekleur.

Bij buitenlandse bezoeken hullen royals zich zó vaak in de kleuren van het gastland, dat er zelfs een term voor bedacht is; flagdressing. In Nederland wordt er vaak gekozen voor onze nationale kleur, oranje dus, maar rood, wit, blauw biedt ook mogelijkheden. Victoria droeg gisteren een jurk van Gant, met daarop twee rode tijgers en Delftsblauwe bloemen. 


Foto: PPE


Foto: PPE

In de avonduren vond er een gala plaats. De prinses koos voor een look die in twee of zelfs drie opzichten groen was. Allereerst is de jurk natuurlijk gemaakt van een groene stof, maar daarnaast komt hij uit de duurzame lijn van H&M én is hij eerder gedragen. Een toepasselijke keuze dus, want het bezoek van de prinses staat in het teken van duurzaamheid. 


Foto: PPE

Helaas schijnt de jurk bij het bovenlijfje een beetje door, maar het moderne 'diadeem' in Victoria's donkere lokken maakt veel goed. Het ontwerp van Maria Nilsdotter is gemaakt van kwarts, zoetwaterparels en zilver. 


Foto: PPE

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments