Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 jun 42 reacties

Update: Máxima’s jurk is niet nieuw, maar vermaakt

De jurk die Máxima gisteren droeg bij de opening in Hindeloopen is niet nieuw, zoals eerst gedacht, maar vermaakt.

Het kledingstuk debuteerde in 2011 tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Ook tijdens een bezoek aan Turkije (2012) kwam hij in beeld. Voor de opening in Hindeloopen is de jurk verlengd door het uitleggen van de zoom. Ook is rond de heupen ingenomen, waardoor de naad waaruit de drie plooien ontstaan nu extra opvallen.

De verlengde rok:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ik vond en vind het een geweldige jurk.

@ Pk020, waarom altijd alleen negatief commentaar – jaloers??

Ik ben het met de meeste mensen hier eens, het complete plaatje is mooi, kleur staat fantastisch dus waarom zou ze niet meerdere kledingstukken in deze kleur mogen hebben?

Goedemorgen GdG, draagmomenten 1+2 zijn 👌🏼 en rood & Máxima zijn een winning team❣️
👉🏼 Als dit negatief voor u leest of hoort geef ik als ongevraagd advies een wellicht oog- 👁️ en/of hoortest👂🏼 voor u ter overweging.

Ik ben overduidelijk geen lid van #teamverlengen 🧵 🪡 en meen mijn stem daarin te mogen laten horen.
Geen enkele actie op dit gebied ervaar ik als een verbetering, het door de modeontwerper bedoelde model door een dergelijke actie raakt totaal uit balans ⚖️ ofwel #wegmodel.

Ik voel me vrij dit op MODEblog MKM te mogen vinden en ventileren. 📢

Wow, dit is Màxima ten top! Ik houd er van. She is on fire. Rood is echt haar kleur. Mooi totaal plaatje.

Wat een leuk jurkje, leuke schoenen eronder en een leuk dopje op haar hoofd. Ik ben dol op de kleur rood, en het staat Maxima goed. Als ik al een minpuntje zie, is het de zoom. Die zou wat beter geperst kunnen zijn. En wat lees ik zeg over het gebit/de kaak/de lach van Maxima. Tjonge je moet als koningin zijnde die altijd in de schijnwerpers staat, je toch maar veel laten welgevallen aan kritische blikken en hoe ‘iedereen’ dat bijhoudt. Ik krijg spontaan medelijden hoe ze onder een vergrootglas wordt gelegd. Uiteraard wordt zij net als iedereen die dat geluk heeft, elk jaar wat ouder en dat niet alleen op papier, maar ook in beeld. Je figuur verandert door de jaren heen, ook slanke dames op leeftijd weten dat: zelfs als je gewicht nog hetzelfde is als in je jonge jaren, ziet je figuur er anders uit. Ik hoop dat Maxima weg blijft van de verbouwingen (een mooi verzorgd gebit is uiteraard fijn, dat vereist onderhoud), maar dat je hals minder strak in het vel komt zou geen commentaar behoeven. Ik hoop dat haar ogen kunnen blijven lachen, want ze zal zich heus bewust zijn van het feit dat ze onder een loep wordt bekeken.

Ik zeg driewerf applaus! Mooie jurk, ik vond t gisteren al een aanwinst.

Niets aan toe te voegen hoor!
Helemaal mee eens!👏

Beter dat het een jurk is die al in de walk in closet hing! Mooi ontwerp en de aanpassingen zijn prima, maar waren wat mij betreft niet echt nodig geweest. Blijft een mooie outfit die ik graag nog eens terug zie!

Ik ben geen naaister maar ik zie wel dat de zoom die is uitgelegd je weer moet laten meelopen met het smaller worden van het rok-deel. Misschien zie ik t verkeerd maar t lijkt dat dat niet is gebeurd. Of een splitje maken.

Bij deze jurk geheel onnodig langer te maken.
Was supermooi en lengte goed.

Ik ben het met de meeste commentaren oneens. Het is een mooi jurkje en het staat haar ook heel goed.

Wat mij betreft mag de coupeuse nu even vakantie nemen, alle veranderingen zijn nog geen verbeteringen .

Of, of een andere coupeuse. 💡
Project ‘Verlengen cq in dit geval Vermaken’ vind ik al het hele jaar ‘echt wel geen’ succes 🙂‍↔️, tsja… 🤷🏼‍♂️

Josine, ik wil natuurlijk wel credit krijgen voor het aandragen van deze jurk, terwijl je meldde dat hij nieuw was! Ha ha, grapje 🙂

Alle gekheid op een stokje: Mocht het inderdaad een vermaakte jurk zijn, dan vind ik het in dit geval echt geen succes. Niet vanwege de lengte, maar vanwege de taille. Het ziet er zo vreemd uit bij de taille nu, met de plooien halverwege het voorpand beginnend en niet aan de zijkant. Het is net alsof er nu een horizontale naad loopt, waardoor het een top en rok lijkt? En waar komt al die extra stof in de hals vandaan?

De eerste keer dat Maxima deze jurk droeg vond ik het spetterend! De tweede keer vond ik het veel minder, maar dat kwam ook door de groene juwelen (kerst-vibes) en met name door de afschuwelijke schoenen. Nu, de derde keer, vind ik het echt een vermaakte, niet goed passende en niet goed zittende jurk. Helaas.

Van welke ontwerper is deze jurk eigenlijk? Ik kon hem overigens (nog) niet bij de rode jurken in Maxima’s kledingkast vinden.

De jurk heeft een zijpas aan de rok gekregen van waaruit de plooien lopen. Zo’nmodel zie je tegenwoordig veel. Heb er zelf ook één. Verder is de middelste jurk een geheel andere jurk. Van een meer bouclé stof. De andere stof is gladder.
De plooien rond de schouder zijn anders gedrappeerd er is niet verl aan veranderd. Verlengen was echt niet nodig geweest.

Hulde Royal Ellen👍
Heel goed gezien en snel ook🥂🎂💐🎁🍾👏

Was geen kritiek hoor. Alleen uitleg waarom ik de jurk niet meteen kon vinden, ook al had ik hem op mijn netvlies staan.
Welke ontwerper was het eigenlijk? Natan?

Het ene raadsel opgelost, het andere weer gekomen: waarom zegt de woordvoerder iets anders dan het management over of het een Natan jurk is?
Bedoel je deze lichtblauwe van vorige week, dat dit ook een Natan is?

Ha ha, Josine! 🙂 Ik zou vragen of ze met me mee gaat op een city trip naar New York!

Oh ja Royal Ellen en deel je dan later wat “inside information” met ons 😉😂

Ik ben dol op New York – en zij ook! Ik zou graag eens haar tips en zo krijgen, en het lijkt me leuk om wat tijd met haar door te brengen op een ontspannen manier, op een plek waar ze zich duidelijk senang voelt!

😂👍

Ik ben erg voor herdragen en vind vermaken ook een goed idee, maar er is ook een tijd van komen en gaan en wat mij betreft geldt dit voor dit jurkje. Dat iets past, betekent niet dat het ook staat. Tuurlijk staat het Maxima nog prima, maar in 2011/2012 haalde dit jurkje nog het beste naar boven bij Maxima en nu niet meer. Hartstikke logisch, maar geef het dan gewoon door aan je dochters of aan de winkel van Laurentien. Ik zou het leuk vinden als de koningin wat meer midi dresses zou dragen en niet meer dit type jurkje. Ik heb ook altijd het idee dat dit soort kleding en haaks staat op wat ze privé draagt en zoveel contrast tussen werk en privékleding vind ik ook altijd merkwaardig.

Ik denk vaak dat de tegenstelling tussen privé en ‘ín functie’ zijn dat ze privé draagt Is niet erg, maar van haar zelf uit is ze niet zoals wanneer ze er in functie uitziet.Om het wat oneerbiedig te zeggen: de ene privé verschijning is ze zelf; de andere meer ‘aangekleed door anderen die meestal weten wat goed staat.

Ik weet niet hoe ik dit goed kan omschrijven, want ik ga iets zeggen over uiterlijk i.p.v. kleding. Als ik deze beelden zie is Maxima uiteraard ouder geworden en ook nóg slanker. Maar er is iets waar ik mijn vinger niet achter krijg. Dat is me al eerder opgevallen.

Hoi Louisa,
Nu maak je me nieuwsgierig; kun je omschrijven wat het is? Gezicht, figuur?
Ze is inderdaad aardig wat afgevallen, ik vind het persoonlijk op het randje van te mager. Daardoor zie je er natuurlijk anders uit, zou dat het kunnen zijn?

Tja, dat vind ik moeilijk om te omschrijven. Haar gezicht is anders, haar lach ook. Dat kan aan de foto’s liggen, of aan haar afslankregime? Dus mijn antwoord blijft helaas vaag.

Ok, wat mij opvalt is dat ze, toen ze nog maar net met WA “ging” en wat jaartjes daarna, ze lachte met haar tandvlees bloot.
Daarna zijn er ingrepen aan haar tanden en ik meen ook later kaak gedaan en lachte ze anders.
Nu lijkt haar lach weer “opener” te zijn, misschien een klein 💉hier en daar, afgevallen en valt dat wat meer op of zo?

Wat jij ziet, zie ik ook. W A ziet er nu prachtig slank uit maar Maxima is nu echt te slank. Haar hals laat het zien en haar gezicht is ook . Ik hoop dat ze nu niet nog slanker wordt want slanker betekent niet mooier.

Zo lang ze maar gezond is! (maar dat vinden we natuurlijk allemaal). Het rare is: wij zouden het gewoon vergeten maar van nature is de mens eigenlijk veeeeel magerder dan wat wij nu gewend zijn. Maar ik snap wat je bedoelt hoor.

Waar baseer je de uitspraak ‘van nature is de mens eigenlijk veeeeeel magerder dan wat wij nu gewend zijn’ op? Zeg maar welke bronnen

Originele helemaal niet te kort. Veel mooier dan de 2e versie. Schoenen van gisteren wel helemaal top!

Onnodig geweest om te verlengen.
Eerste versie vele malen mooier.
Dan komt haar hals veel mooier uit.
Nu gewoon eng met die strakke spieren.

Ik vind het originele model veel mooier.

🤫 Interessant, ik vond de belijning gisteren ietwat lijzig overkomen, de lange mouwen icm het – naar nu blijkt verlengde – rokgedeelte.

Heur geaccentueerde heupen vond ik daarbij opvallen, ik kon er gisteren mijn vinger niet opleggen. 🤔
Nu wel 👉🏼 Gevalletje “weg model” dus.

Btw: Het kon eigenlijk ook niet anders dan een vermaakt kleedje te zijn, hoezo de zoveelste rooie in z’n soort?

Dit vind ik een mooie vermaking, en de halslijn valt nu ook heel mooi.

Helemaal mee eens!

oh goed bezig!
Zo ingezoomd valt de uitgelegde zoom wel op, maar ik vind het keurig gedaan. En het is en blijft een topjurk.