Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 jun 67 reacties

Máxima draagt nieuwe jurk tijdens handelsmissie New York

Het houdt niet op met het modespektakel! Vandaag is Máxima opnieuw in every inch a queen, mede dankzij een nieuwe jurk en hoed.

In New York starten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met een wandeling in de buurt East Flatbush, Brooklyn waar community empowerment centraal staat. Zij spreken met verschillende bewoners en organisaties over stedelijke uitdagingen, zoals klimaat, betaalbare woningen en een veerkrachtige samenleving.”

Patrick van Katwijk

In New Lab, een incubator space voor startups, gevestigd in de historische Brooklyn Navy Yard, spreekt het koninklijk paar vervolgens met deelnemers aan het business event waarbij de focus ligt op startups, inclusieve financiering en energie en cleantech.

Future400: Castello Map

In het kader van Future400, een serie van culturele en gemeenschappelijke evenementen om de Nederlandse geschiedenis van New York te markeren, bekijken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ook de tentoonstelling van New York Before New York: The Castello Plan of New Amsterdam over een belangrijk deel van de “Dutch New York” geschiedenis en de rol van diverse gemeenschappen, inclusief oorspronkelijke bewoners en tot slaaf gemaakten, binnen Nieuw Amsterdam. Centraal daarin staat de Castello Map die het verhaal vertelt over New Amsterdam.

Future400: High Line

De High Line is een belangrijk openbaar park en tevens openbare kunsttentoonstelling van New York City, gebouwd op een oud verhoogd treinspoor met horticultuur en design in de openbare ruimte. De tuinen zijn ontworpen door Piet Oudolf en zijn vooral gericht op lokale planten en duurzaamheid.
Het Koninklijk Paar maakt een wandeling over de High Line waarbij een toelichting wordt gegeven door Alan van Capelle, executive director van Friends of the High Line. Aan het einde van de wandeling spreken zij met jongeren die werkzaam zijn bij de High Line, over de betekenis die het park voor hen heeft.

Mode
Voor de vierde dag van de handelsmissie heeft Máxima een nieuwe jurk in haar koffer gestopt. Het gaat om een lichtblauw ontwerp met groene accenten en transparante mouwen. Meer informatie volgt.

(c)Patrick van Katwijk

De groene calotte is gemaakt door Jolanda, Máxima’s kamenier. Jaren geleden volgde zij een cursus hoeden maken bij modiste Berry Rutjes. Sindsdien duiken er met regelmaat hoeden van haar hand op. Dit ontwerp heeft Máxima ook in het camel in haar walk-in closet liggen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
67 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie stof, maar “doet het niet” voor onze queen.
Leuke combi met groen, maar vind het een tikkie saai en weinig sprankelend🤷‍♀️

Dit vind ik niet mooi.

De kleur is leuk, met dat groen erin/erbij. Maar dat hoedje met die haarlok eronderuit….en die revers van het jurkje…..ik weet niet, maar hoewel ik het best mooi vind, ziet Maxima er ineens uit als een 60-jarige. Gauw in de kast hangen denk ik, minstens nog 15 jaar 🙂

Nooit meer uit de kast halen, wat mij betreft. Ik vind dit echt niet mooi. Te flets, te tuttig, te ouwelijk. Als je haar dan ziet in die felgekleurde colorblocking-jurk: wat een verschil!!

Blauwe kleur erg mooi maar het model vind ik niet mooi. Schoenen en tas erg mooi.

Ik lees allemaal positieve reacties maar ik ben niet erg enthousiast. De kleur en de stof van de jurk vind ik heel mooi maar het model niet. De laag tule over een jurk kan mij niet bekoren. Hoofddeksel vind ik ronduit lelijk.

Beeldschoon.. wat staan veel kleuren Maxima goed!! Ik had alleen zelf mss niet voor donkerblauwe schoenen gekozen maar voor iets in de kleur van haar accessoires of juist wel gewoon zachtblauw..

Prachtige jurk. Mooie tere bloemenprint. De groene hoed en tas en de blauwe schoenen erbij maken het geheel heel apart. Minpuntjes: De recht uitlopende mouwen en de korte onderlaag van de rok.

Wat een prachtige tere jurk qua stof, en kleurstelling.
Lief bloempatroontje!
Ik vind het een leuke keuze om die speciale groene kleur te gebruiken voor de hoofdbedekking, tasje en schoenen!
Geeft een aparter effect dan dat ze voor blauw gegaan zou zijn.
Bijzonder mooi verzorgd kapsel, waar de calotte prima op uitkomt!
Klein detail: de onderjapon mag van mij wat langer, zodat-ie gelijk valt met de doorzichtige overjurk.
Sieraden ook goed aangepast.
De pumps maken het plaatje echt af!
Chique👌

Een nieuw idee voor (te) korte jurken: gewoon een transparant laagje er over heen die langer is, dus geen zomen meer uitleggen. Ik vind deze jurk prachtig.

Een buitengewoon creatief idee. Of het mooi is, zal mede van de jurk afhangen.
Het uitproberen waard 👌🏻

Op de schoenen na vind ik dat ze er prachtig uitziet. De clutch, hoofdbedekking en sieraden zijn ook prachtig erbij gekozen. Haar kapsel word ik ook erg blij van. Zo mooi verzorgd. Zoveel beter (mijn mening) dan de haren los met slierten. (Soms heeft ze haar haar los heel mooi en verzorgd zitten maar vaak ervaar ik het als een onverzorgd rommeltje)

Volgens mij is er ook een zwarte versie van dit hoofddeksel.
Ik moest namelijk denken aan Koningsdag in Apeldoorn, die zo droevig eindigde.

Hahaha, de Koning 🫢

Voor mij springen de blauwe heels en het groene tasje 👌🏼 er meteen uit 👍🏼 Deze kleurencombi + kleurdichtheid tonen verfrissend mooi bij de luchtige waterige kleurstellingen van de jurk 🟰 🔝

Ik ben geen liefhebber van de calotte, however de kleur is mooi groen en houdt heur goed gekapte haar in shape 🟰 goed gedaan.

Dan het kleedje, voor mij een wir war 🤪 aan “onderdelen” variërend van ‘mooi’ tot ‘nee hè’?😮‍💨

Een doorschijnende overjurk + te korte onderjurk is echt passé / nooit mooi gevonden / ben er wel klaar mee / niet meer doen majesteit. 🙂‍↔️

De doorzichtige mouwsels zijn mooi maar icm de mooie revers! liever met manchetten wat mij betreft. 🤓

De halslijn komt erg mooi uit zo en gelukkig zonder halssieraad 👉🏼 Zie ook bericht van Fan website, #helemaalmeeeens!

De dubbele laag stoffen vind ik erg mooi, jammer dat over- + onderjurk niet gelijk aansluitend is ontworpen, dan was het m.i. chiquer geweest. 🤔

Voor de kleurstellingen alleen geef ik een dikke 9️⃣ 🩵….
….. maarrrrr was deze aanschaf echt nodig majesteit❓

Last edited 1 maand geleden by PK020

Prachtig, het zou wel veel mooier zijn als de onderkant gelijk is met de stof, dus niet dat doorzichtige onderaan. Verder vind ik dat het een prachtig paar is! Kapsel en hoedje ook erg leuk

Ik vind het mooi hoor. Het ziet er weer super-verzorgd uit. Misschien deze jurk iets meer staatsbezoek-achtig, iets formeler.
Zelfs het hoofddeksel – waar ik op zich helemaal niet dol op was – als ik het nu in het filmpje zie, denk ik: het staat gewoon geweldig. Echt een top-bezoek qua outfits, deze trip naar de VS.

Oh, het enige is dat ik niet helemaal het groene hoofddeksel en de donkerblauwe schoenen snap. Had ik misschien een van de twee kleuren gekozen, maar ach, misschien is dat weer heel ouderwets van mij…

Ellen, ze lijken inderdaad blauw, dat dacht ik ook, maar ze zijn toch groen. (website BB)
https://blauwbloed-eo.cdn.eo.nl/w_1920/1mrvskk9gs6j-anp-501004708.jpg

Last edited 29 dagen geleden by Catherine

Oh dit vind ik nu weer jammer, vond blauwe schoenen en groene tas wel verfrissend èn mooi.
Hmmmm 🤫 “het” wordt almaar minder interessant, deze outfit

Inderdaad!

Jazeker mee eens, Josine! Heerlijk die afwisseling in stijlen en wat het onderwerp ook is, Máxima blijft altijd enthousiast overkomen. Dit is ook weer een mooie koninklijke verschijning, maar
de Lady in Red outfit is mijn favoriet van de afgelopen dagen.

Super filmpje à la LuckyTV met Willy &Max. 😄
Zie heur eens kijken als hij tijdens het praatje 2x lekker gas geeft 🏍️ Geweldig onze koning 😂

Haha, dat gezicht van hem ook, heerlijk dit filmpje. Toys for boys zeggen ze dan toch?

“Heur”?

Heur betekent gewoon haar. Misschien is het woord een tikkeltje ouderwets, maar het is niet iets om telkens weer over te vallen!

Djw Juffrouw Annie, attent van u 👍🏼

Ik vind het leuk, wat spielerei af en toe met taal/woorden 🔡

Hoort voor mij bij de fijne & welkome ontspanning die MKM mij al jaren brengt, incluis 😉 een beetje prikkeling & ‘ondeugend zijn’ maar altijd met passie, positief bedoeld, tongue in cheek, af en toe wat ‘drama’ èn zeker een serieuze onder/toon.☝🏼

Gert-Jan Dröge met Glamourland 📺, wie herinnert hem zich nog? 😄

Last edited 29 dagen geleden by PK020

Ik vind het wel een charmante japon. Mn de kraag /halslijn vind ik mooi.
De schoenen staan er een beetje streng bij. Kan de kleur niet goed zien. Maar als het groen is had ik voor een zachtere kleur gekozen, meer passend bij de calotte.

Ben niet kapot van deze jurk. Doet me een beetje te veel denken aan de schorten en brave bloemetjesjurken van mijn oma’s. Misschien wordt het nog wat met andere (open) lichtblauwe schoenen, de donkerblauwe pumps erg voorspelbaar inderdaad. En een grotere hoed om de reverskraag in balans te houden.

💚Beauty💙

Een romantische jurk in een delicaat stofje, mooi tot de zoom, de voile aan de onderkant zou ik gelijk maken met de stof er onder of vice versa. Het hoofd dekseltje vind ik lieflijk, maar de pumps erg zakelijk. Het wordt tijd om huiswaarts te keren, want ze zien er vermoeid uit, wat begrijpelijk is na een dergelijk marathon programma.
https://www.telegraaf.nl/video/1691518060/maxima-en-willem-alexander-stralen-in-new-york

Last edited 29 dagen geleden by Catherine

Op het eerste ook was ik erg enthousiast! Voornamelijk door de kleuren combinaties. Als ik beter kijk snap ik het model van de jurk niet helemaal en vind ik hem eigenlijk een beetje ouwelijk en misschien meer bij Mathilde passen. 😬

Heel elegant. Juist ook met die wijdvallende kraag. Heel mooi. Echt een elegante koningin. Ook leuk met die net niet aansluitende kleurtjes van de accessoires en schoenen.

Mooie kleurencombinatie van een apart model jurk, hetgeen ik QM heel mooi vind staan. Heel goed dat er geen ketting in de diepe halslijn wordt gedragen, want de bloemmotieven zijn al decoratief genoeg.

Prachtige jurk, deze kleur staat haar goed. De schoenen vind ik een beetje jammer- erg voorspelbaar en daardoor ook beetje saai. Maar verder: TOP!

Mooie jurk…ik had het mooier gevonden met blauw tasje en ‘hoedje .dan was het afgestemd met de Koning

Ik vind de reverskraag afbreuk doen aan de jurk. Maakt haar optisch nog langer ook.
De groene culotte op zich heel mooi, maar niet bij de jurk.

Hoeveel van dit soort jurken (doorkijk met eronder een ander) heeft Maxima wel niet? Vind het saai worden want ze lijken allemaal opelkaar. Een ander kraagje, een ander kleurtje, een ander mouwtje, strake rok, klokkende rok, rechte rok pffff… maar in basis allemaal dezelfde. Ben er een beetje op uitgekeken eerlijk gezegd. Enkelt de kleur vind ik mooi maar het model en idee is voor mij een grote …. Nee.

Maxima steeds dezelfde jurk, jij steeds dezelfde negatieve reactie … 🙄

En maar blíjven zeuren over reacties van anderen 😫

Hoi Celeste 😃, Ja jij wordt er ook moe van zeker van die persoonlijke aanvallen. Maar gelukkig was daar Josine. Lees de reactie van Josine hierboven maar , Dank hiervoor Josine. en jij ook nog dank Celeste.

Persoonlijke aanvallen? Haha…. Grapjas. Ik kom hier, net als (neem ik aan) de andere lezeressen, om de foto’s en de verslagen te bekijken en te genieten van de gezamenlijke MKM reacties. Ik vind het jammer dat enkele deelnemers uitsluitend als doel lijken te hebben om Maxima cs steeds weer af te branden, ongeacht wat ze doet/spreekt/draagt. We komen hier niet voor een dagelijkse afbrandsessie maar om onze waardering/verbazing over Máxima te delen. Van collega’s heb ik al eerder begrepen dat ze deze pagina niet meer volgen vanwege de vaak aangetroffen zurigheid, terwijl het juist zo gaaf is om dit alles met elkaar te delen.
Wie overigens ook de FB pagina volgt van MKM, ziet dat daar door volgers zeer positief en enthousiast (en soms verbijsterd 😂😍) wordt gereageerd.

Moe wordt ik er niet van, maar ze moet niet aan de gang blijven.
Respect voor Josine, ze kan je heel netjes op je nummer zetten.
En vaak terecht.
Zelf ben ik veel scherper 😉
Geen dank hoor.

Hear hear 👍🏼

Leuk filmpje trouwens van Rick Evers van de twee. Fijn dat ze altijd samen enthousiast optrekken bij dit soort bezoeken. Wat een vol programma.
Ik dacht trouwens dat ze al onderweg naar huis waren.

Een nieuwe jurk, even wat anders. Iets Amerikaans? Mooi plaatje.
Ik zie haar ook graag zo als de afgelopen dagen maar de laatste tijd bezoekt ze in Nederland veel kleine locale sociale initiatieven en spreekt ze met kwetsbare mensen, dan toch qua verschijning is een tandje minder beter
En haar haren, ladiez, ik zeg het maar weer, moet echt bijkomen.

Haar is niet levend, het kan dus niet bijkomen. Het enige dat werkelijk iets uitmaakt is de haarzakjes voeden. Dus gezond eten, water drinken en op tijd naar bed 😉

Oeh dit is mooi verrassend de kleur licht blauw met groen wat heel gaaf staat. Calotte en schoenen volgens mij in de kleur groen ook een dikke 10.

Prachtige jurk! De hoed vind ik wat minder mooi staan. Best jammer dat ze in het buitenland zo vaak mooi gekleed is en wij in Nederland vaak piekharen zien. Ze mag best in Nederland vaker écht een koningin zijn qua kleding en kapsel.

Een beetje moeilijk om van deze foto’s iets te zeggen, maar 1e indruk is erg goed.

Wat mij betreft had ze deze jurk niet aan hoeven schaffen. Er hangt zoveel in haar walk in closet dat ik veel mooier vind. Bijv de Natan cape jurk van de foto. De calotte vind ik wel erg mooi. Volgens mij bestaat de bruine niet meer in deze vorm en is het inmiddels een haarband. Dus leuk dit model weer te zien.

Last edited 1 maand geleden by AnnekeM

Deze reis gaat uiteraard in de eerste plaats om de inhoud. In een vol programma hebben koning en koningin mooie initiatieven onder de aandacht gebracht. Een visitekaartje voor Nederland.
Maar deze blog gaat over kleding. Ik ben positief. Het was steeds verzorgd, charmant, koninklijk.
In de stof van de jurk zit groen, dus Ik snap de groene calotte, schoenen en clutch. Dat maakt het pittiger.

Helemaal mee eens. Visitekaartje voor Nederland. Mooi stel, goed gekleed.

Ik ben ook positief, helemaal met je eens!

Helemaal eens, Louise.

En weer een mooie japon. Zoveel mooier als de capejurk opde linkerfoto. Ik vind calotte hier wel mooi bij staan, maakt het plaatje net wat warmer. Een lichtblauwe kleur had waarschijnlijk flets geworden. En weer een mooi verzorgt kapsel. Every inch a queen

Wie is de ontwerper van deze jurk ?
Helaas, een revers kraag roept bij mij steeds de ” hoge ouderdom” op … kan deze jurk en ook de kleur van de calotte niet smaken al zou een totaalbeeld mss een beter beeld geven. Verder wel verzorgd totaalplaatje.

Ps : is piet oudolf niet diegene die de tuin van huis ten bosch ontworpen heeft ?

Last edited 1 maand geleden by maribrune

Ik denk ook aan Piet Oudolf als tuinarchitect voor Huis ten Bosch 🌾

Lijkt prima jurk. Mooie zachte tinten.
Ik vind de groene hoed niet zo hierbij. De kleur is erg donker bij zo’n transparante stof vd jurk. Beetje herfst

Mooie jurk ja, zo op het eerste gezicht! Dat helmpje had wat mij betreft achterwege mogen blijven maar houdt het fijne kapsel ongetwijfeld in de juiste plooi! Complimenten voor haar kapsels deze trip!

Last edited 1 maand geleden by Tony

De jurk lijkt me leuk, maar ik wil eerst nog betere foto,s zien.
Helmpje, goede benaming voor dit hoofd deksel, het is geen hoed, geen echte fashionator, baret of pillbox , ik vind het eigenlijk niets.
Maar wat een feestje deze week, koning en koningin samen op pad, en in werkelijk koninklijke outfits, met hele mooie kapsels .
Hoop zo dat ze hier mee doorgaat, ook wij,in ons eigen land, houden hiervan en waarderen dit.

Lijkt erg tuttig, althans voor Maxima. Meer iets voor Mathilde.

Ik vind de blauwe jurk heel mooi. Kan niet wachten op meer foto’s en bewegende beelden. De blauwe jurk doet me denken aan de blauwe avondjurk die de koningin o.a. gedragen heeft bij het huwelijk van de kroonprins van Jordanië.