Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 okt 0 reacties

Twee activiteiten voor koningin Máxima

Activiteit 1: 

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de Conferentie voor Mental Health and Psychosocial Support in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De conferentie over geestelijke gezondheid en psychosociale zorg wordt georganiseerd door de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag.

Ten minste één op de vijf mensen die een oorlog of een ramp heeft meegemaakt, ontwikkelt een psychische stoornis. Tijdens deze internationale conferentie spreken deskundigen, beleidsmakers, politici en ervaringsdeskundigen uit crisissituaties over de psychische impact van oorlog, geweld en natuurrampen. Geestelijk welzijn wordt door hen gezien als één van de voorwaarden om een door rampen getroffen samenleving weer op te bouwen. Na afloop van de conferentie spreekt Koningin Máxima met vertegenwoordigers van NGO’s en zorgverleners over de noodzaak van mentale en psychosociale zorg in crisissituaties en -gebieden.

Wereldwijd is een groot tekort aan zorgverleners en -deskundigen. De tweedaagse conferentie op 7 en 8 oktober is onderdeel van een serie internationale conferenties die het belang van geestelijke gezondheidszorg onderstreept.

Activiteit 2

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 8 oktober in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag aanwezig bij de presentatie van het 'Jaarbericht Staat van het MKB 2019' van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. De voorzitter van het Comité, Harold Goddijn, biedt het jaarbericht aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat aan. Koningin Máxima is lid van het Comité.

Het 'Jaarbericht Staat van het MKB' wordt voor de vierde keer uitgebracht. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf gebaseerd op de meest recente data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het jaarbericht laat zien dat het MKB het fundament is van de Nederlandse economie en dat de huidige ontwikkelingen als snelle veranderingen in digitalisering, vragen om een groot aanpassingsvermogen van de ondernemers. De cijfers en analyses in het jaarbericht geven meer inzicht in de economische situatie van Nederland. Op basis hiervan geeft het Comité aanbevelingen voor de overheid en ondernemers voor de toekomst.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf.

Mode activiteit 1
Outfit: beige deux-piece met boothals, plooien en wijdvallende pantalon
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, tijdens de 74 AV van de VN in New York, september 2019. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Met de outfit in New York: 

Mode activiteit 2
Outfit: beige broekpak met bijbehorend ceintuur 
Ontwerper: nog onbekend 
Eerder gedragen: nee 

 

Oorclips van Monies: 

Máxima tijdens eerdere presentaties van het jaarbericht:

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments