Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 nov 56 reacties

Toch nog een foto van Máxima in Parijs!

Even leek het erop dat we niets te zien zouden krijgen van Máxima in Parijs. Afgelopen vrijdag was ze daar voor een rondetafelgesprek over inclusieve financiering. Maar vandaag kwam er toch nog een foto vrij.

Doel van de rondetafelbijeenkomst was om de private sector aan te moedigen meer oog te hebben voor financiële gezondheid van hun klanten. Daarnaast werden er inzichten uitgewisseld over het verbeteren van financiële gezondheid en werden mogelijkheden onderzocht voor samenwerking op dit thema. Deelnemers waren hoge vertegenwoordigers van de Europese Adviesraad van Mastercard. Koningin Máxima had ook een aantal bilaterale gesprekken over financiële gezondheid met vertegenwoordigers van andere regionale adviesraden van Mastercard.

(c) UNSGA

Mode
Máxima’s franjejurk is er een van Oscar de la Renta. Misschien herinner je hem nog wel van de uitreiking voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje op 8 november 2021. Het ontwerp eindigt net over de kuit en is versierd met parelknoopjes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
56 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik merk dat ik het best spannend vind om hier iets achter te laten; zeker als ik lees dat de Rvd ook meekijkt; aan de andere kant, laten we ons niet teveel door angsten lijden toch? Moed is beter ;-). Dus wil ik met dit berichtje graag doorgeven dat Maxima voor mij een rolmodel is. Ze is vast niet perfect (wie wel?), maar ze doet het toch allemaal! En ze blijven gewoon staan te midden van een storm, dat geeft vertrouwen. Keep on going!

Bang voor de RVD????? Het moet niet gekker worden zeg.

Je moet niet bang zijn voor rvd. Trouwens hier staan alleen maar meningen over kleding en smaak. Politieke meningen staan hier nauwelijks die probeer ik hier ook buiten te houden omdat het in deze blog over kleding gaat. En over RVD daar heb ik ook een mening over maar die past hier niet.

Dankjewel Jantje voor jouw berichtje!

Ik ben oprecht verbaasd, dat u het spannend vindt een reactie achter te laten, nu u weet, dat de RVD meeleest.
Het is de KGB niet.

Erg hè, kun je nagaan waar een mens allemaal voor vreest.

Ja, ik vind dat oprecht erg. Maar: ” Een mens vreest het meest, voor iets dat nimmer op zal dagen”
Een kleine troost 🤓

Lief!

Hallo Vorstelijk,
Bedenk dat tegenwoordig van alles en nog wat het Internet op wordt geslingerd. De RVD heeft daar, denk ik, de handen aan vol.
Misschien is een gunstige bijwerking nu wel dat er minder “onvriendelijke” 😉 opmerkingen geplaatst gaan worden.

Lief Roos, dank voor jouw geruststelling en laten we het hopen.

Las in de commentaren dat ze er moe uit zou zien, broos……
Is me zelf nog niet zo opgevallen, maar als ik lees wat voor schema ze erop nahoudt aan bezoeken, vliegreizen, dan hier, dan daar, overal aanwezig willen/moeten? zijn, …De laatste weken is het echt wel heel veel. Dan denk ik: wanneer rust je wat uit? Moet je altijd op weg, of weg zijn?
Natuurlijk zullen er zorgen om Amalia zijn (denk ik , wat ik las). En Alexia…hoe gaat het nu na alle (lovende) woorden met het dopen van het schip en Prinsjesdag. Is dat allemaal ok? Waar is zij nu mee bezig?
Ik denk: waarom moet je altijd overal heen, en als er geen verplichtingen zijn lees ik vaak achteraf dat ze ook ‘ergens’ gespot of geweest zijn.Prima, maar ik vind het persoonlijk allemaal wel erg veel, en het verbaast me dan ook niet dat ze er moe uit zou zien.Al de jetlags niet meegerekend.ook nog..
En de dalende populariteitscijfers wat ik las…ja Prinsjesdag was niet leuk wat ze hoorden, en dat vond ik voor allemaal wel zielig en vervelend. maar het is niet zonder reden denk ik dat dat gebeurde…..In hoeverre is er sprake bij hun van enige zelfreflectie vraag ik mij wel af.

Dat gejoel op Prinsjesdag bleek van een heel klein groepje wappies/complotdenkers te zijn, misschien een stuk of 25, misschien 50, maarja een paar die hard schreeuwen valt meer op dan duizenden die niet schreeuwen.
Ik denk dat dat wel aan ze is verteld dat ze zich niks aan moesten trekken van die wappies/complotdenkers.

Ik moest gister grijnzen hoe er een flink aantal redenen werden verzonnen hier waarom Máxima er zo moe uitzag, anders, kwetsbaarder, maar men kon de vinger er niet opleggen.
Nou, Máxima is boven de 50, dan gaat dat nou eenmaal komen dat je gezicht niet meer gelijk “in de plooi” gaat als je een uurtje minder geslapen hebt, als je het een paar dagen druk hebt gehad. Dan komt er een moment dat je ‘s morgens in de spiegel kijkt en denkt, wie is die mevrouw? Omdat de lijnen in je gezicht harder worden, je ogen gaan zakken, je je best goed en ontspannen voelt maar je gezicht dat helemaal niet laat zien, je gezicht toont dan een vermoeid ouder iemand, nogmaals, terwijl je niet moe bent.
Been there done that.

Als je jong bent kan je van alles uithalen en de volgende dag zie je er nog steeds fris en fruitig en stralend uit, dan zie je er bijvoorbeeld met 2 uurtjes slapen nog uit alsof je net een week vakantie hebt gehad.

In ieder geval, laten we nou niet elke keer als er een rimpeltje meer te zien is, een wat minder opgewekt gezicht, een “ik zie iets kwetsbaar maar weet niet wat” aannames gaan doen over wat er aan de hand zou zijn.
De beste gok is namelijk, het ouder worden 😉

Ik vind dit een prachtige jurk. Niks mis met decolleté. Kettinkje had het misschien iets gecamoufleerd, maar ze kan het hebben. Vind wel dat er op het moment soortgelijke kleding gedragen wordt. OdlR mantelpak, tweed jurkje en nu dit. Beetje variatie zou leuk zijn

Deze jurk was ik ook vergeten, maar lijkt inderdaad heel veel op het pakje in Kenia. Jammer dan had ik toch voor een ander pakje of jurk gekozen. Ik houd wel van deze stijl. Maar dan zou ik wel iets aan de halslijn doen of een mooi collier dragen. Misschien is een zwart koltruitje of een witte blouse zelfs wel mooi. Ik hoop dat ze er een paar stoere laarzen onder draagt.
Ik mis bij alle opmerkingen over het ietwat vermoeide uiterlijk als reden de zorg om Amalia. Het is bij ons wellicht wat weggezakt, maar als moeder is dit natuurlijk vreselijk en volgens mij is de bedreiging nog niet voorbij.

Ik ben het eens met Catherine, maar de v vind ik wat te voor een zakelijke bijeenkomst.

Mee eens wat de v hals betreft. Deze jurk had mi qua model beter gestaan in kenia en andersom : het mantelpakje in parijs…

Dit is typisch zo’n ‘wat moet ik ermee jurk’, op de eerste plaats het riempje eraf en een lange ketting laten bungelen een stuk onder de V hals, waar niets mis mee is. Geen ‘appeltjes van Oranje’ te zien en de huid zit nog lekker strak. Zou deze doorknoop jurk ook eens los dragen op een soepele zwarte flared broek met aansluitend zwart truitje met colletje of ronde hals, leuke schoen eronder en hupsakee de kostbare ‘Oscar’ doet weer mee….

Deze jurk was ik echt helemaal vergeten. Leuk maar lijkt erg op de outfit die ze in Kenia droeg en is wat mij betreft niet echt een toevoeging. Mooie klassieke look, prima voor de gelegenheid

Sorry nee, deze jurk is het niet. Het model flatteert niet en de combinatie van de ruitjes, de grijze biezen, de knoopjes en de franjes vind ik niet mooi gekozen. En die kwastjes op de heupen, hoe kom je erop?

Prima voor deze bijeenkomst, maar ik ben niet zo’n fan van deze jurk.

Wat een preutse opmerkingen over het decolleté. Helemaal goed zo, ze is geen non.
Jurk prima voor de gelegenheid, staat haar goed.

Helemaal mee eens Chiara, al dat preutse gedoe.
Het is niet mijn favoriete jurk, maar staat haar goed.

Ja leuk, vlot en elegant. Ik vraag me wel eens af of de familie v Oranje deze commentaren leest, en of dat is om even te ontspannen en te lachen of wat adrenaline op te doen voor een rondje hardlopen.

😁

Hanteert de RVD ook preutsheidslimieten, bij overschrijding waarvan ze (op een of andere wijze) ingrijpen ? Hebben ze daar een preutsheidsmeter ?

🖥️ Wow meen je dit Josine? Lijkt me een soortje van “eer” voor jou ofwel best ook een “compliment” om als bron te dienen voor…..

Fijn om te weten overigens dat “men” 🕶️ meeleest met onze reacties ook ivm de wet privacy 😉, maar wie weet staat deze info ergens vermeld op deze site?

Idd BIG Brother 👀 is alom aanwezig tegenwoordig

Oeps, maar wezullen ons er maar niet teveel van aantrekken, en gewoon eerlijk en oprecht onze mening geven .
Wat ik me dan wel afvraag is of jij wel eens wat hoort van de RVD ?
Hetzij positief of negatief.

Aha goed om te weten 💡

Ik vind haar de laatste tijd iets kwetsbaars hebben, kan het verder niet definiëren. Maar ok, de mode. Dit is niet mijn type jurk maar het staat best aardig.

Ja, gezichtsuitdrukking maar ook het hele fysiek. Iets broos. Nu is ze, lijkt het, afgevallen, maar het is ook de houding. Als ik er naar kijk voel ik moeheid. Misschien is ze gewoon moe.

Ik denk dat ze gewoon moe is en ook wel eens even lekker helemaal vrij zou willen zijn, om zonder beveiliging te kunnen flierefluiten. Geen telelenzen en koninklijk protocol. Verder heeft ze ook nog haar moeder en familie in Argentinië, daar kan ze ook niet even ‘gewoon’ heen. Ik woon dicht bij ze en kom haar zo af en toe tegen met de hond uitlaten, ze is dan onherkenbaar, maar kijkt nooit weg en is vriendelijk, maar inderdaad met beveiliging. Het is allemaal speculeren, maar ze is uiteindelijk ‘in de kern’ een vrouw zoals wij allemaal…….

Ook zij hebben het weekeind om lekker door te brengen zoals zij zelf willen.

🤔💭 hmmm ik ga ‘de vrouw’ in mezelf eens onderzoeken 🙂 ( grapje )

Dat domme uitfluiten door handjevol protesters terwijl je met je gezin op t bordes staat doet echt wel wat.

Zou het met de leeftijd te maken hebben ?
Ze zit niet in de meest gemakkelijke leeftijds fase

Elisah, Het is idd niet de gemakkelijkste leeftijdsfaze maar ze hoort bij het leven …
Enige filosofie helpt wel om erdoor te komen is mijn ervaring.
En neen, ik behoor niet tot een of andere sekte of welk geloof dan ook maar als 20 jarige kwam deze tekst op mijn weg en heeft mij sedert -ik ben ondertussen 65 – steeds weer geinspireerd :
Tekst gevonden in de oude kerk van Baltimore, 1692 | Timon Denham https://tfdenham.wordpress.com/2009/10/07/tekst-gevonden-in-de-oude-kerk-van-baltimore-1692/
Ps: @ josine, als deze link niet kan op deze site mag u dit antwoord verwijderen.

♥️

Dat zijn oude wijze woorden.
Soms heb je dat, woorden die je nooit vergeet.

Mijn gedachten ook Elisah.
Afscheid moeten nemen van zoveel: je jonge jaren, kinderen die uit huis gaan, vruchtbaarheid.
Definitief weten dat je ouder bent en dat je jeugd echt voorbij is. Buiten het feit nog dat je al afscheid hebt moeten nemen van mensen die je lief zijn. Het is nogal wat.
Wij kunnen dat in anonimiteit doen, zij moet door in de volle aandacht van ons allemaal.

Mooi geschreven Roos 🌹

Last edited 6 maanden geleden by Vorstelijk

Deze jurk kleedt Maxima goed af en staat prima, maar temidden van die hoge vertegenwoordigers zou ik in haar plaats gekozen hebben voor ook een iets hoger gesloten decolleté.

🫣 Oh nee, ‘geen actieve herinnering meer’ hierro hoe ik “dit” toen vond maar nu…. 😑

Decolleté ietwat “o” ( = verboden woord op MKM maar af en toe plopt het toch weer op ) en de zichtbare armband too much bij de te onrustige mouw-rafels cq rafel-mouwen, brrrr 😬

❓Verder,
onlangs merkte een lezer ( naam vergeten sorry ) iets op over een mogelijk iets veranderde kaakstand in relatie tot de lach van Máxima. Ik ben eens gaan opletten en vergelijken, mij valt ook iets op maar wat? 🤔

Dat was een tamelijk vreemde bewering, dat sinds Máxima iets aan haar kaak had laten doen ze nu niet meer haar tong tegen haar gehemelte hoefde te duwen voor de foto…

Uhm, hoe weet die persoon (ook de naam kwijt maar was iemand die hier zelden schrijft volgens mij) dat Máxima altijd haar tong tegen haar gehemelte duwde?Met welke reden moest dat? En waarom moest dat voor de foto?
Ten eerste, wij kunnen niet in haar mond kijken om dat te constateren, ten tweede, bij bezoeken worden van begin tot het eind foto’s gemaakt dus zou Máxima als ze ergens twee uur is 2 uur lang met haar tong tegen haar gehemelte aan moeten lopen 😂😂

Tja of het was Máxima zelf die dat schreef, iemand anders kan dat niet weten van die tong 😉

👅 Als je je tong tegen je gehemelte duwt verschijnt er “lichaams technisch” een ‘lach’ op uw gezicht; probeer het maar eens uit voor de spiegel, het is net iets zoals als ‘cheese’ roepen tijdens een fotomoment. 📸

⌨️ De reageerder in kwestie opperde dat Máxima dat niet meer hoefde te doen na een, in haar bewoording, kaakingreep.
Het triggerde mij en ik ben foto’s gaan vergelijken en ….. mijn reactie hield ik algemeen dat ook mij iets is opgevallen “maar weet niet wat”.
De ingreep aan heur tanden een aantal jaren gelee zoals Maribrune deelt ( dank Maribrune) bedoel ik dus niet, afijn vergelijk foto’s van het afgelopen jaar maar eens met elkaar. De ‘tong tegen gehemelte techniek’ lijkt verdwenen 🔍

Nou ik ben nog gestoord ook dat ik je suggestie nog even opvolgde ook 😅
Nee er gebeurt niks met mijn gezicht dan.
En nee, ik vind het totale nonsens die suggestie van die reageerder dat Máxima dat zou doen, en nogmaals, alleen Máxima kan dat weten want er is nooit iemand die daar iets van heeft gezien. Daarom reageerde ik er toen ook niet op, te belachelijk voor woorden.

😉 Als er niets met uw gezicht gebeurt als u uw tong tegen uw gehemelte drukt dan ….. uhhhh geen idee. 🙄
Bij mij werkt het als een tierelier en als ik met een vriendin op de foto ga roept ze altijd ‘tong tegen je gehemelte’ 😀📸

Jaja en gij geleuft dat 😂

Ik niet 😉

Pk020 ik denk dat er enkele jaren terug aan de tanden gewerkt werd (correctie van de beet als ik mij goed herinner).

Ik denk dat ie lekker draagt en geschikt voor t onderwerp maar ik vind m niet helemaal bij haar passen.

We zien koningin Máxima niet vaak met zo’n laag decolleté.
Is het wel eens opgevallen: als Máxima ‘poseert’ voor een foto knijpt ze haar rechterhand bijna altijd tot een vuist 😉

Klopt Antoinette, was mij ook opgevallen. Mensen hebben zo hun “eigenaardigheden”.
WA weet vaak niet waar hij zijn handen moet laten: in of uit de zakken van zijn jasje.
Het is ook wat: zoveel aandacht en fotografen om je heen.