Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 08 feb 0 reacties

The Duchess in Dutch design

De jonge Engelse royals zijn momenteel zeer actief, ook Catherine had afgelopen dagen een publiek optreden. The Duchess of Cambridge bracht een bezoek aan de Lavender Primary School in Enfield, Noord Londen. Ze was daar als afgevaardigde van Place2B, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het mentaal welbevinden van kinderen.

Tijdens dit bezoek droeg de Duchess een opvallende groene jurk met een Nederlands tintje. De jurk is namelijk van het label Eponine, dat is opgericht door Jet Shenkman. Jet is opgegroeid in Nederland en heeft over de hele wereld gereisd. Ze heeft sinds 2012 een exclusief  modemerk, vernoemd naar een personage uit Les Miserables. Voor de ontwerpen van Eponine laat ze zich inspireren door vintage mode uit de jaren '50 en '60. De boutique van Eponine is gehuisvest in het chique gedeelte van Londen en het merk doet niet aan adverteren. Het was dan ook een enorme verrassing toen de Duchess of Cambridge in 2016 in een ensemble van Eponine verscheen. Schijnbaar smaakte dit naar meer, want Catherine is dus nogmaals gaan shoppen bij dit label en koos ditmaal voor de opvallend gekleurde jurk.

Catherine combineerde de groene jurk met enkellaarsjes die ook het vernoemen waard zijn. De Duchess of Cambridge wordt voornamelijk gezien met zeer klassiek schoeisel, maar de veterlaarsjes van LK Bennett waren eerder hip dan klassiek. Bikerboots zijn momenteel in en de veterlaarsjes met hoge hak die Catherine droeg zou je hier een koninklijke variant op kunnen noemen. Ik ben benieuwd of we ze binnenkort nog een keer gaan zien!           

Close-up van de laarzen:

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments