Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 23 aug 0 reacties

Terugblik: Nationale Feestdag België – 21 juli 2018

In deze log blikken we met jullie terug naar de Nationale Feestdag in Belgie, die ruim een maand geleden plaats vond! Wat ik persoonlijk vooral heel interessant vindt, is hoe Prinses Elisabeth haar kledingstijl ontwikkeld! Net als andere prinsessen van haar leeftijd kiest ze regelmatig voor bekende kledingmerken, zoals bijvoorbeeld Neadle & Thread, Zara en Maje, hoewel we haar ook geregeld zien in kleding van DVF! De eerste twee merken zagen we ook bij Prinses Amalia, die daarnaast ook voor Sandro koos. Maje is overigens ook een merk dat we al een aantal keren bij de Noorse Prinses Ingrid Alexandra gezien hebben, terwijl de Deense Prinses Isabella onlangs koos voor een rok van Maje. Zo zie je maar, de jonge prinsessen zoeken toch allemaal dezelfde soort Ready-to-Wear kledingmerken op. En waarom ook niet? 

Foto

Koningin Mathilde koos dit jaar voor rood. Ze droeg een rode japon van Natan met boothals en driekwartmouwen. De japon bestaat uit een stof van allemaal blaadjes op een witte ondergrond. Ook Mathildes accessoires waren rood: een rode clutch en rode pumps van Natan, met daarbij een eerder gedragen rode hoed van Fabienne Delvigne (2015).

Foto

Om de kleuren van de Belgische vlag compleet te maken bij de dames, droeg Prinses Eleonore een geel jurkje!

Foto

Foto

Bij het defilé waren ook Prinses Astrid en Prins Lorenz, evenals Prins Laurent en Prinses Claire aanwezig. Prinses Claire droeg een mantel van Natan en een hoed van Fabienne Delvigne.

Foto

Foto

's Middags waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij de vieringen in het Warandepark. De Koningin droeg daarbij een groen jurkje van LK Bennett. De Zweedse Prinses Sofia heeft dit jurkje ook, zij droeg het in juni 2018.

Foto

Foto

's Avonds waren ook Prinses Elisabeth en Prins Gabriel van de partij. Koningin Mathilde droeg een rode jumpsuit van Natan (Koningin Maxima heeft deze in het donkerblauw). Prinses Elisabeth koos voor een mouwloos rood jurkje, die vermoedelijk van Zara komt.

Foto

Foto

Foto

Op de dag voor Nationale Feestdag was er overigens ook al een concert in het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Prinses Astrid en Prins Lorenz waren hierbij aanwezig. Koningin Mathilde droeg een rode japon met bloemen van Erdem.

Foto

Foto

Op dezelfde dag waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij het Bal National op het Vossenplein in Brussel. Koningin Mathilde ging hier gekleed in een gebloemde jumpsuit met kobaltblauw accent van DVF!

Foto

Op 18 juli werden er een aantal nieuwe familiefoto's vrij gegeven in verband met het 5-jarig regeringsjubileum van Koning Filip! Koningin Mathilde zien we op de foto's in twee verschillende jurken van Natan. Prinses Elisabeth draagt een blouse van Natan, die haar moeder eerder heeft gedragen in 2010! Haar gebloemde broek komt van Zara!

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Wat vinden jullie van de outfits van de dames?

Info mede met dank aan Jelka van ModekoninginMathilde.be!

Foto's ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit, screenshots Een en VTM, foto's ©Royalduo, ©Koninklijk Paleis

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments