Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 sep 0 reacties

Terugblik: Máxima's kleding van het staatsbezoek aan Mexico

In de afgelopen weken hebben we meermaals gekeken naar Máxima's prachtige Prinsjesdagjurken. Vandaag gaan we dat natuurlijk niet dunnetjes overdoen, want het is nu echt de beurt aan Máxima's kleding van het staatsbezoek aan Mexico in november 2009. In vier dagen tijd liet de toenmalige prinses ons acht heel verschillende outfits zien. 

 

Outfit 1: Voor de officiele ontvangst liet Máxima een olijfgroene rok met opgeslagen zijpanden maken bij modehuis Natan. De witte top hebben we, net als de rok, al enkele jaren niet meer gezien. Mijns inziens zou hij prima gecombineerd kunnen worden met een modernere rok of pantalon. 
Outfit 2: De tijden van een kledingwissel overdag liggen alweer even achter ons. In 2009 was het gelukkig nog wel gebruikelijk en daarom schotelde Máxima ons halverwege de dag een andere outfit voor: de oranje rok en beige top van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2009. Uiteraar deen ontwerp van Natan. 
Outfit 3: Voor het staatsbanket die avond haalde Máxima ook weer een bekende outfit van Natan tevoorschijn. Ditmaal een kanten avondjurk met glanzende kraaltjes en pailletten. Blijkbaar zit de jurk fijn, want we hebben Máxima er inmiddels vier keer mee gezien. 


Foto's: PPE/Nieboer 

~~advertentie~~


~~advertentie~~

Outfit 4: Voor de tweede dag van het bezoek had Máxima een zwart-witte klassieker van Natan meegenomen. 
Outfit 5: Voor de gebruikelijke contraprestatie haalde Máxima een cocktailjurk van Taminiau uit haar koffer. Naar mijn bescheiden mening niet zijn mooiste ontwerp ooit. Als ze de kleur van de lippenstif had doorgevoerd in haar accessoires, had het geheel wellicht wat meer pit gekregen. 
Outfit 6. Op de laatste dag van het bezoek wist Máxima te verrassen met een gebloemde midirok en het beige vestje van outfit 2. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Outfit 7: Tijdens een bezoek aan New York in september 2009 kreeg Máxima een bijzondere blouse van Painted Series cadeau. Het Nederlandse merk is opgezet door Saskia van Drimmelen en Margreet Sweerts, en hecht veel waarde aan oude handwerktechnieken. Blijkbaar was Máxima wel blij met het bijzondere geschenk, want op de vierde dag van het bezoek kwam het kledingstuk in beeld tijdens een sportief bezoek aan de  beroemde pyramide van Teotihuacán. 
Outfit 8: Op de vierde dag werd het bezoek aan het einde van de middag afgesloten met een ontvangst van de Nederlandse gemeenschap. Máxima wisselde voor aanvang snel haar comfortabele spijkerbroek en blouse om voor een deux-pièces van Natan. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Als ik kijk naar bovenstaande beelden, valt het me gelijk op dat het modebeeld de afgelopen negen jaar niet heeft stilgestaan. Van mij mogen de meeste outfits voor altijd in de kast blijven, al zou de witte top van outfit 1 nog wel gecombineerd kunnen worden met een andere rok en pantalon. De witte blouse kan nog wel een keer gedragen worden tijdens een informeel werkbezoek en de avondjurk van Natan is over vijf jaar nog steeds up-to-date.
Het kapsel van de eerste dag is wat mij betreft ook voor herhaling vatbaar. De spijkerbroek van foto 7 ga ik uit mijn geheugen wissen en de rok met opgeslagen zijpanden ook. Au! 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments