Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 apr 0 reacties

Terugblik Koningsdag 2019: alle outfits op een rij

Koningsdag 2019 ligt alweer achter ons en daarom blikken we in deze blog terug op alle koninklijke outfits. En natuurlijk beginnen we met koning Willem-Alexander. 

Koning Willem-Alexander: 
Bij bezoeken die overdag plaatsvinden, draagt koning Willem-Alexander veelal een donkerblauw pak met een lichtblauwe das. Zijn look van Koningsdag 2019 was dus niet zo verrassend, al was de tint van zijn pak wel lichter dan normaal en -jaja- de pasvorm van zijn pak ook slanker dan ooit tevoren. 

Wie inzoomt op de (nieuwe) das van de koning, ziet tweekleurige hartjes. Een print uit de nieuwe collectie van Salvatore Ferragamo. 

Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Koningin Máxima: 
Voor de verjaardag van haar echtgenoot zocht koningin Máxima een nieuwe outfit uit bij modehuis Natan. Haar linnen top met korte mouw is voorzien van oranje applicaties met borduurwerk, en haar linnen culotte heeft -vanwege het volume bij de broekspijpen- zes plooien bij de taille. 

Dankzij de goede service van modehuis Natan hoeft Máxima niet in te zitten over het vinden van bijpassende accessoires. Haar asymmetrische plexi-pumps van Natan zijn gewoon in de juiste kleur geverfd en ook het oranje tasje van het Belgische label A Bag With A Story scoorde de koningin in de Brusselse salon van het modehuis. 

Máxima's schuine hoed van bananenvezel is gemaakt door Fabienne Delvigne, zoals te zien is op onderstaande video. 

Prinses Amalia:
De oudste dochter van de koning besloot ook te gaan shoppen bij modehuis Natan. De prinses werd tijdens haar bezoek aan Natan vergezeld door haar moeder, maar zocht haar lichtblauwe mantel en rood/geel/blauwe midi-jurk helemaal zelf uit. Leuk detail: de kleuren van de stof van de jurk zouden volgens het modehuis een knipoog zijn naar Mondriaan, die in Amersfoort werd geboren. 

Qua accessoires koos de prinses voor rode pumps van Gianvito Rossi, een rode chili-clutch van Sarah's Bag uit de kast van Máxima en een gouden collier met smiley. 

 Afbeeldingsresultaat voor sarah's bag site:modekoninginmaxima.nl

Prinses Alexia: 

Via haarmode-account op Instagram liet prinses Alexia al eens weten dol te zijn op het Franse label Sandro Paris. Het is dan ook niet zo gek dat we op Koningsdag 2019 een rode jurk van Sandro te zien kregen. 

Prinses Ariane: 
De jongste dochter van de koning droeg op Koningsdag 2019 een blauwe mini-jurk uit de damescollectie van Maje. Aangezien de prinses nog volop aan het groeien is, viel het kledingstuk bij haar gelukkig keurig op de knie. 

Prins Constantijn: 
Net als zijn oudste broer koos prins Constantijn dit jaar voor een blauw pak, maar in plaats van een lichtblauwe hartjesdas koos de prins voor een blauw/beige das met strepen. 


Foto: PPE/Nieboer

Prinses Laurentien: 
Net als voorgaande jaren, slaagde prinses Laurentien dit jaar ook weer bij het Haagse modehuis Hardies. Haar top, pantalon en mantel komen uit de nieuwe collectie van het Italiaanse label Missoni. 

Prins Maurits: 
De oudste zoon van prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dit jaar wist hij te verrassen met een slankgesneden pak met een subtiel ruitje, een donkerbruine das en een pochet met de toepasselijke kroonvouw (vier punten). 


Foto: PPE/Nieboer

Prinses Marilène: 
Met dank aan prinses Marilène kregen we op Koningsdag 2019 ook nog Dutch Design te zien. Haar zachtroze japon en fuchsia mantel komen namelijk van het Nederlandse label Sage & Ivy. 

Prins Bernhard: 
Prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, kwam op social media veelvuldig ter sprake vanwege zijn opvallende bril. Qua kleding was er wel gekozen voor een ingetogen look: een donkergrijs (bijna zwart) pak en een donkerblauwe das. 

Prinses Annette: 
Voor het magazine Vorsten schreef ik begin april een artikel over de stijl van prinses Annette. Na enige research kwam ik tot de conclusie dat de kledingstijl van de prinses als volgt kan worden samengevat: Zwart-witte kleding, lange mantels icm slankgesneden pantalons, pumps met plateuzolen en een getoupeerd kapsel. Et voilá: Annettes look van Koningsdag 2019. Haar zwarte blouse komt overigens uit de collectie van Ted Baker. 

Prins Pieter-Christiaan: 
De derde zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zocht voor Koningsdag een lichtgrijs pak en een gestreepte das. Ik heb een foto van zijn look doorgestuurd naar mijn man als dikke hint, maar dat terzijde 😉 

Prinses Anita: 
Net als prinses Laurentien koos prinses Anita voor kleding van het Italiaanse label Missoni. 

Prins Floris: 
De jongste zoon van prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven deed niet voor zijn broers onder en koos een donker pak met een oranje das. Lekker toepasselijk. 

Prinses Aimée: 
Prinses Aimée koos voor geel, een van dé modekleuren van het moment. Maar waar Dionne Stax de pantalon van Zara combineerde met een zwarte top, koos de prinses voor een camelkleurige mantel met openvallende mouwen van Maje.

Dionne Stax met de pantalon van Zara:

En natuurlijk kunnen we weer stemmen. Om het een beetje overzichtelijk te houden, heb ik de dames en heren gescheiden. 

De heren: 

De dames: 

 

PS: het is in het verleden al meerdere malen ter sprake gekomen, maar ik zeg het voor de zekerheid nog maar een keer: kritische reacties op de drie prinsessen zijn níet toegestaan. We waarderen het enorm als hierbij niet de grens wordt opgezocht. Zeker niet zolang de drie prinsessen nog in de pubertijd zijn en moeten zoeken naar een eigen stijl. Ik heb inmiddels zelf twee dochters en het lijkt me afschuwelijk als mijn meiden op kwetsbare leeftijd kritisch onder de loep worden gelegd door half Nederland. Het beschrijven van de mode doen we wel, maar een negatieve beoordeling wissen we zonder terugkoppeling. 
Natuurlijk ga ik er vanuit dat bovenstaande alinea niet nodig is, maar dan heb ik het toch maar gezegd. XX Josine 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments