Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 apr 0 reacties

Terugblik Koninginnedag 2010 – Koningsdag 2018

Morgen is het Koningsdag en daarom blikken we terug op de looks van Koninginnedag 2010 – Koningsdag 2018. Benieuwd naar de voorgaande looks? Neem dan hier een kijkje. 

In 2010 vierde Máxima de verjaardag van haar schoonmoeder in een oranje jurk en een zwart-wit gebloemde mantel van Natan. 

Qua accessoires koos de prinses voor oranje sandaletten van Natan, oorhangers van koraal en een haarband met de naam Ariane. Blijkbaar zit dit type 'hoed' erg lekker, want Máxima heeft het model inmiddels in drie verschillende uitvoeringen aangeschaft, zie collage. 

In 2011 mocht Jan Taminiau een japon voor Máxima ontwerpen. Het werd een mouwloos ontwerp met een ongelijke roklengte. 

Qua accessoires koos de prinses voor een zijden haardecoratie in de vorm van een roos, peeptoes van Sergio Rossi en pareloorbellen van Maison van Belle. 

Het jaar erop, in 2012, werd het feest gevierd in Rhenen en Veenendaal. Máxima liet voor de gelegenheid een complet (mantel en jurk) maken bij modehuis Natan. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Qua accessoires koos de prinses voor een zwarte (haar)strik van Fabienne Delvigne, bruin/zwarte pumps van Natan en gouden oorbellen van Monies. 

In 2014, het jaar na de inhuldiging, verscheen Máxima op de rode loper in een lichtblauwe japon met kralen en pailletten van modehuis Natan. 

Qua accessoires kregen we een lichtbruine donut van Fabienne Delvigne, slingbacks van Natan en aquamarijnen uit de koninklijke kluis te zien. 

In Dordrecht kregen we in 2015 een fuchsia japon met broderie d'art te zien. Een ontwerp van Natan. 

Bij haar japon van Natan droeg de koningin een relevé van Fabienne Delvigne en oorstekers + slingbacks van Natan. 

In Zwolle kregen we in 2016 een heel klassieke look te zien met een midi-rok en top van modehuis Natan. 

Een hoed met neerwaartse rand is niet zo handig ivm de zichtbaarheid, maar dat hield Máxima niet tegen om in 2016 een hoed à la Audrey Hepburn te dragen. Uiteraard hebben we het hier over een ontwerp van Fabienne Delvigne. Overige accessoires: pumps + clutch van Natan en oorhangers met diamant en kunziet., 

De outfit van 2017 bleek een mooie link naar de gaststad, Tilburg, te zijn. De stoffen van de mantel van japon heeft Jan Taminiau ontwikkeld in samenwerking met het Tilburgse Textielmuseum. 

Bij de outfit liet de koningin een haardecoatie maken van dezelfde stof als de japon. Overige accessoires: een handtas van Natan en pumps van Gianvito Rossi. 

Last but not least kregen we vorig jaar in Groningen een tule jurk en rode mantel van Natan te zien. 

De modieuze knipoog bleek dit keer te schuilen achter de hoed van de koningin. Haar rode baret kregen we op Koninginnedag 2004 namelijk ook te zien en nu de koninklijke familie net als 14 jaar eerder nu opnieuw in Groningen de verjaardag van het staatshoofd vierde, besloot Máxima als een geste haar beroemdste hoofddeksel maar weer eens van stal te halen. Tien punten voor de koningin 😉 
Overige accessoires: pumps + clutch van Natan. 

Het totaaloverzicht: 

 

 


Foto's: PPE

De poll: 

Alle foto's met dank aan PPE Agency

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments