Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 okt 0 reacties

Staatsbezoek India – staatsbanket

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

Maandag 14 oktober – New Delhi Het staatsbezoek begint in New Delhi, waar president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind het Koninklijk Paar ontvangen in het presidentieel paleis (Rashtrapati Bhavan). Na de welkomstceremonie worden bloemen gestrooid bij het Raj Ghat-monument, de gedenkplek die is opgedragen aan Mahatma Gandhi.

Vervolgens heeft het Koninklijk Paar een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van India. Aansluitend vindt een gesprek plaats met minister-president Narendra Modi.

In de middag wordt een bezoek gebracht aan de Barapullah Drain. Dit bezoek staat in het teken van de Nederlands-Indiase samenwerking op het vlak van watertechnologie en waterzuivering. Nederlandse en Indiase young professionals geven hier uitleg over hoe de grootstedelijke waterproblematiek in India kan worden aangepakt.

Na het bezoek vindt een audiëntie plaats met vice-president Venkaiah Naidu. De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket in het presidentieel paleis, waar president Kovind en Koning Willem-Alexander een toespraak houden.

Mode
Tijdens het staatsbanket draagt de koningin een nieuwe avondjurk, die is gemaakt van een Indiase sari. Of beter gezegd: een sari uit Jaipur, oftewel: de roze stad. Máxima kocht de sari zelf tijdens het staatsbezoek aan India in 2007. Twaalf jaar later mocht Jan Taminiau de schaar in de souvenir zetten, met een asymmetrische avondjurk met draperie als resultaat. Ik vind het oogverblindend mooi. 
 

 

Ontwerp van Taminiau: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Clutch van Namu Lux, hier in het blauw:

Afbeeldingsresultaat voor roze clutch site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments