Avatar foto Door Moderator Petra
Mabel 02 apr 0 reacties

Royals en de strikken, wie draagt ze het mooist?

De eerste persoon bij wie je aan strikken denkt, is vermoedelijk Prinses Mabel. Zij heeft er dan ook heel wat gedragen. Met name bij haar ontwerpen van Viktor & Rolf. Maar er zijn nog veel meer royals die zich hebben laten strikken. 

Tijdens de 70e verjaardag van de Deense Koningin Margrethe, droeg de toenmalige Prinses Maxima een galajapon van Carolina Herrera. De japon heeft een grote strik aan de achterzijde. 

Op Koninginnedag 2012 droeg Maxima een mantel met zwarte striksluiting. Ze maakte het plaatje compleet met een zwarte strik in haar kapsel. En ook op haar pumps prijkt een strikje!

Tijdens het kerstmuziek gala in 2018 droeg Koningin Maxima een witte top met een zwarte pantalon met grote fluwelen strik van Natan. 

We zagen ook een grote strik bij Maxima bij het aftreden van Koningin Beatrix. Ook hier een ontwerp van Natan.

Bij de herdenking aan het slavernijverleden in 2013, droeg Koningin Maxima een zwarte kokerrok met een witte top met strik aan de onderzijde.

Blouses met een strikkraag worden regelmatig gedragen door Koninginnen en Prinsessen. Hier Maxima met een blouse met strikkraag.

Koningin Maxima in een donkerblauwe jurk van Jan Taminiau tijdens de ontvangst van het nieuwe Belgische Koningspaar in 2013.

In een prachtige jurk van Jan Taminiau met dubbele strik, tijdens het Staatsbezoek aan Zuid-Korea in 2014.

De Deense Koningin Margrethe wordt ook regelmatig met een strik op haar kleding gespot. Hieronder draagt ze een blouse met strikkraag, tijdens een van de activiteiten rondom haar 40-jarig regeringsjubileum.

Tijdens een van de Nieuwjaarsrecepties in 2017 droeg ze een galajapon met opvallende grote strik aan de achterzijde van de japon.

Het meest bijzondere kledingstuk met strikken is natuurlijk wel de trouwjurk van Prinses Mabel. Deze werd ontworpen door het ontwerpersduo Viktor en Rolf. Op de jurk zijn maar liefst 248 strikken gemaakt, die van boven naar onder steeds groter worden.

 

Ook een gedenkwaardig exemplaar is de zwarte japon met witte mouw en witte strik daarop gemaakt, die Prinses Mabel droeg tijdens de inhuldiging van haar zwager Koning Willem-Alexander. De witte mouw en witte strik staan voor de ontbrekende Prins Friso, die op dat moment nog in coma lag. Tijdens de herdenking voor Prins Friso in november 2013 droeg ze een aangepaste versie van de japon.

Klein detail: Gravin Zaria draagt haar arm in een doek, en draagt daar ook een zwart/witte strik op.

Prinses Mabel in een roze japon met satijnen lint en strik, een ontwerp van Viktor en Rolf.

Prinses Mabel in een lichtroze met witte galajapon van Viktor en Rolf in Noorwegen, opnieuw met een strik. Deze japon droeg ze ook op 30 april 2013 bij het evenement op de avond van de inhuldiging.

Meer Royals met strikken zie je op onderstaande foto’s.

Prinses Margriet bij het burgerlijk huwelijk van Prins Pieter Christiaan en Prinses Anita in een top bedrukt met strikken. Ook op haar clutch prijkt een witte strik.

Prinses Margarita in een rode mantel met leren strikje aan de voorkant, tijdens het huwelijk van Prins Carlos en Prinses Annemarie.

De Zweedse Prinses Sofia droeg tijdens de doop van haar jongste zoontje Prins Julian een witte strik in haar kapsel.

De 3 prinsesjes: een strik op je jurk, een strik in je haar, strikje op je schoenen en je bent een echte prinses!

Koningin Mathilde tijdens het kennismakingsbezoek aan Frankrijk in 2013 in een roze mantel met strik op de schouder, van Dior.

Koningin Mathilde in 2015 in een jurk van Natan met strik op de schouder.

Prinses Madeleine in een geruite rok met strik.

Prinsessfamiljen tog emot årets granar från studenter vid jägmästarprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Kroonprinses Victoria in een donkerblauwe blouse met strikkraag.

Foto’s ©Kungahuset, ©PPE

Ben jij ook dol op strikken? Ze zijn genoeg te koop. Bijvoorbeeld deze jurk van Ralph Lauren of deze prachtige rok van Maje.

Deze blog is geschreven door moderator Petra,  van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments