Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 19 jan 25 reacties

Rania’s toppers én missers

Tijd voor een nieuwe blog in de serie Royal van de maand. Dit keer kijken we naar koningin Rania’s toppers en missers.

De Jordaanse koningin Rania gaat stijlvol en volgens de laatste mode gekleed. Daarnaast draagt ze regelmatig traditionele Jordaanse kleding. Wij zijn benieuwd naar haar toppers en missers. Kijken jullie mee?

Toppers 👍

Ragfijn borduurwerk, transparante stoffen: wat een plaatje is deze galajapon!

Tijdens het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniël droeg Rania een paarse jurk met asymmetrische halslijn en overslag. Ontwerper: Antonio Berardi.

Het Zweedse huwelijk in 2010. Foto ©PPE/Nieboer

Eigenlijk is een uitleg hier overbodig. Zo verfijnd en elegant!

18-05-2016 Koningin Rania tijdens de start van het Staatsbezoek aan België. Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens het officiële bezoek aan Nederland droeg Rania een lichtblauwe mantel van Ferragamo. Wat een wonderlijke verdeling van knopen. Zouden er twee missen?

Foto ©PPE/Nieboer

Rania in een mooie blauwe japon tijdens een bezoek aan Clarence House in 2022.

28-11-2022 Koningin Rania met prinses Mary en koningin-gemaal Camilla in Clarence House. Foto ©Royal Hashemite Court by PPE/Nieboer

In het lichtblauw:

Deze keer vroegen we weer aan onze lezers om hun toppers en/of missers. Julia K vond deze vier outfits toppers van koningin Rania.

Foto ©PPE/ Royal Hashemite Court

Lezeres Tantie diende deze outfits in als toppers. Wat een prachtige traditionele jurken zitten er bij! Wat mooi toch, dat koningin Rania Westerse en traditionele kleding afwisselt. Tantie vindt de bovenste japon uit deze blog ook een echte topper.

Foto ©PPE/Royal Hashemite Court
Koningin Rania tijdens het huwelijk van Felipe en Letizia. Foto ©PPE/Nieboer

Onze lezeres Oranjefan gaat voor deze twee toppers. Zij vind de traditionele kleding van koningin Rania erg mooi.

Koningin Rania in 2016. Foto ©PPE/Royal Hashemite Court

Missers 👎

De lange top (of jurk?) is op zichzelf prachtig. Persoonlijk zou ik deze echter niet combineren met een culotte. Koningin Rania draagt zelden rokken boven de knie, wie weet wilde ze daarom een broek onder deze jurk dragen. Op zich prima, maar kies dan een broek met een mooie strakkere pasvorm.

19-10-2021 Koningin Rania bezoekt de Jordan River Designs showroom. Foto ©Royal House by PPE/Nieboer

Hier ging wat mis met de proporties:

28-02-2019 Koningin Rania in Londen. Foto© Royal house by PPE/Nieboer

Bij deze avondjurk vind ik de kleuren totaal niet bij elkaar staan, en eigenlijk vind ik het hele totaalplaatje niet geweldig.

Wat vinden jullie van de zwarte touwtjes op de witte rok?

Lezeres Jens vond deze outfits missers van koningin Rania:

Foto ©PPE/Royal Hashemite Court
Koningin Rania tijdens een fotosessie voorafgaand aan het staatsbanket in Den Haag in 2006. Foto ©PPE/a v/d werf

Tantie diende ook missers in. Ze vond de galajapon die Jens indiende ook een echte misser. Daarnaast stuurde ze onderstaande foto’s als haar missers.

Deze japon werd door Jens en Tantie allebei als misser bestempeld.

Foto ©PPE/ Royal Hashemite Court
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een geweldige kledingkeuzes maakt Rania toch.
Voor mij is de outfit tijdens het Spaanse huwelijk favoriet. Zo opvallend in alle eenvoud! Ook de eerste jurk vind ik een plaatje. En ik vind het heel leuk dat ze regelmatig kiest voor traditionele kleding, als valt dat niet altijd even goed uit en/ of is inmiddels gedateerd zoals de laatste outfit.

Over het algemeen genomen heeft Koningin Rania een zeer goede smaak. Uiteindelijk ben je mens en dus koop je ook modemissers net als ieder ander. Wat de pers wel opmerkte destijds is dat de Koningin bij het huwelijk van Filipe met Letizia de protocol code brak. In Spanje is een lange japon namelijk privilege van de madrinha zoals Koningin Sophia die dag. In Stockholm kreeg de Koningin kritiek om een armband als sieraad te gebruiken ipv een diadeem. In Nederland vond ik de bruine lange handschoenen niet echt mooi bij de avondjapon. Mij is onduidelijk dat deze Koningin net als Koningin Sophia vaak geen hoed draagt. Ook het gebruik van een diadeem lijkt haar tegenwoordig vreemd, terwijl ze vroeger vaker een diadeem/ tiara droeg. De blauwe mantel heeft volgens mij bij de kraag een grote omslag naar buiten vandaar de twee knopen. Anders zou ik niet kunnen bedenken waarom het gesloten beeld inderdaad vreemd oogt.

De absolute toppers vind ik het avondkleed samen met Farah Diva en de zwart met gouden avondjurk in New York, beiden zijn echt WAUW

Herstel, de avondjapon van Karl Lagerfeld is wit met zilveren pailletten. Werkelijk adembenemend mooi. De allermooiste avondjapon van Rania. Ik kan niet wachten op de nieuwe log over de ontwerpers van Rania:)

Dank je wel, Petra! Je hebt inderdaad de foto gevonden die ik bedoel:)Ik kan niet wachten op de nieuwe log over Rania. Rania vind ik een echte stijlicoon, soms zelfs een fashion victom;)
En oh ja, de avondjapon die Karl Lagerfeld speciaal voor Rania heeft ontwerpen. Een avondjapon met korte mouwen in het grijs en zilver. Adembenemend mooi. Rania heeft destijds ook geposeerd voor Karl Lagerfeld in die jurk en die foto heeft de cover van De Vorsten gehaald:) Ik kan niet wachten op de nieuwe log over Rania:)

Een prachtig overzicht van een echte stijlicoon. Eens met alle toppers, op de paarse avondjurk na, met als absolute favorieten de geborduurde, transparante avondjaponnen, evenals de cremekleurige blouse met lange, kanten rok. Van de missers vind ik de witte japon met kobaltblauw en de onderste traditionele japon wel echte toppers. Maar het maakt eigenlijk niet uit wat Rania draagt, ze ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit, wat maakt dat het plaatje klopt. Bijna niet te geloven dat Rania al over de 50 is; zeker helpt zij de natuur een handje, maar vooralsnog met een fantastisch resultaat.

Topper onder de toppers is voor mij foto 1, door de prachtige stof. Rania toont in deze japon zonder sieraden zó compleet en chique!
De meeste getoonde toppers vind ik héél mooi, met als kanttekening bij de lichtblauwe mantel die in Nederland gedragen werd dat ik van de 2 ontbrekende knopen de schoonheid niet in kan zien.
Topper op foto 2 (Zweedse huwelijk )zou ik zelf verhuizen naar de missers, door de in mijn optiek lijkende “afgezakte” geplooide halslijn en de diepe split in de rok.(hoe ga je daar mee zitten?)
De traditionele kledij staat Rania uitstekend. Wat een mooie stoffen!
Alleen de lichtblauwe, lange rechte jurk (Rania tussen 2 dames in) vind ik minder geslaagd.
Gekozen missers onderschrijf ik ook, op 1 na, nl. de zwart/witte japon die in Londen werd gedragen. Inderdaad afwijkende proporties van het model, maar bijzonder elegant en afkledend.
Misser met stip op één vind ik de paarse jurk met bruine handschoenen.
Knap stukje werk Petra, dit blog! Genoten, en zó leuk voor ons allemaal om te vergelijken met eigen smaak en ideeën.

Heel erg bedankt, Petra en Josine. Interessant om te lezen, de toppers en missers van Rania.
Ik herinner me als misser ook een outfit: een soort trainingspak in het zwart en roze met pumps. Een bekend outfit dat veel bladen hadden opgepikt. Sorry dat ik niet zo technisch ben, anders had ik het linkje bij gedaan. Maar als je dit googled, komt de outfit die ik bedoel naar voren:)

Ik weet welke foto je bedoeld Sneeuwwitje. Ik vind dat ook een echte misser. Het is in Nederland ook een poosje hip geweest om onder n ‘sjieke’ trainingspak pumps te dragen. Oh erreg, wat mij betreft ook een echte misser.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Als ik mocht kiezen voor mijzelf uit deze collectie, dan ga ik voor de roze jasjurk op de millimeter op maat gemaakt.
De serie met letizia vind ik ook gaaf: https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=rania+letitia#imgrc=ASGWftv2nULQ6M&imgdii=24LP_epBY_ScyM

Eens met bovengenoemde toppers en geinige missers!

Ze draagt alles met flair, echte missers zie ik niet, behalve de paarse avondjurk met bruine handschoenen (wel mooi lang) vind ik een rare combi. De oosterse kleding is stunning, maar ze is zo beeldschoon, dat een vuilniszak nog tot zijn recht komt.

Wauw voor de eerste japon en de derde van Julia K. en de groene japon daar een stukje onder.

Leuk en interessant om terug te kijken!!

Ik zie eigenlijk helemaal geen missers. Wat een stijlgevoel heeft die vrouw! Ik zou alleen zelf geen bruine handschoenen hebben aangetrokken bij een paarse galajurk.
Verder vind ik dat haar persoonlijkheid veel meer sprankelt in de meer traditionele kleding. De ‘westerse’ kleding komt wat stijfjes over.

Op de touwtjesjurk en de lange “veren”jurk na vind ik alle outfits mooi en stijlvol. De bordeaux gala jurk met de mouwuitsnijdingen op lichtgroene basis samen met de “traditionele” jurken vind ik schitterend. Rania heeft mi een rustige en waardige uitstraling

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Leuk Jens op deze manier terug te zien

Jens, als je dit leest: trek je lange teentjes in, relativeer en “hupsakee doe gewoon weer mee”💐.

Mee eens!

Nee, daar valt niet over te twisten. Ik vind de kleding van Rania erg mooi. Zelfs de missers, behalve de zwartetouwtjes rok. Het is afwisselend, origineel en geen uniform. Toch mis ik bij haar spontaniteit, een gulle lach. Ze lijkt soms wel een ( hele mooie) plastic barbiepop.

Over smaak kun je heel gezellig ’twisten’, maar eens zullen we het nooit worden. Dat blijkt ook wel uit deze blog. De blauw-witte jurk die hier als misser wordt bestempeld, is mijn favoriete outfit van Rania. Het spijkerpak staat bij de toppers en is inderdaad ook een van mijn favoriete looks. Wat een inloopkast zal die vrouw toch hebben!