Prinsjesdag 2015 is aangebroken! In deze log wordt het modenieuws over Prinses Laurentien bijgehouden. Voel je vrij om heerlijk van je af te kletsen in een reactie onder deze log en/of onder Josines log over de kleding van Koningin Maxima. Straks hoop ik ook een log te openen over de 'Prinsjesdag' in Zweden, wat ook vandaag plaats vindt. Ook ik wens jullie een fijne dag!

9:16 uur: Vorig jaar droeg Prinses Laurentien een japon van fijne ribstof van Talbot Runhof. Haar hoed was van de Haagse hoedenontwerpster Eudia. Haar oorhangers kwamen uit de Leaves collectie van Prinses Margarita de Bourbon Parme.

Foto ©Royalduo

9:45 uur: De kans zit er in dat Prinses Laurentien opnieuw een hoed van Eudia draagt. Gisteren zag ik dat de ontwerpster een aantal berichtjes op facebook en twitter heeft staan over vandaag. De tijd zal het leren of ze ook voor Prinses Laurentien een hoed heeft ontworpen, en misschien zelfs voor Koningin Maxima.

Prinses Laurentien draagt een groene japon van Hardies Couture. 

Hardies meldt per email dat de japon van Hardies Couture is, en gemaakt is van de typische Missoni-breisels, die herkenbaar zijn aan hun zigzag-patroon. Door de opengewerkte mouwen onstaat een cape-effect. Volgens Hardies is bijzonder aan deze uitvoering het lamé in uni-uitvoering.

Prinses Laurentien draagt een fascinator van Eudia, zo meldde Hardies. De hoedenontwerpster Eudia bevestigde zojuist op mijn vraag per email dat het klopt dat het ontwerp van Prinses Laurentien van haar hand is. De fascinator is gemaakt van sinamay met een bovenste laag van een gouden Franse fijngeweven tule. De naturel kleurige decoratie bestaat uit een gedraaide struisvogelpen en twee spiraalvormige stroken van parabuntal. De decoratie is zo bevestigd dat het lijkt dat de zwaartekracht er geen invloed op heeft. Het is een modern en luchtig ontwerp dat het gezicht open houdt.

De oorhangers van Prinses Laurentien komen jullie vast bekend voor. Dat kwamen ze mij in ieder geval wel. Na even nadenken kwam ik tot de conclusie dat ze deze geleend moet hebben uit Maxima's juwelenkluis! De toenmalige Prinses Maxima droeg deze oorhangers voor het eerst in 2006, zo meldde Josine eerder in deze log. In de betreffende log zijn ook meer beelden te zien van Maxima met de oorhangers.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

woensdag 16 sep 2015 - 21:11

Echt iets voor Laurentien, een retrolook met een apart breisel in een niet te missen kleur groen. Het lijkt me geïnspireerd op de jaren zeventig. De combi met het hoedje is wel grappig, vooral omdat de decoratie op de hoed lijkt op het zigzagpatroon van de jurk. De lange oorbellen zijn helaas too much hierbij, aan de kant van de decoratie is het zo veel te druk en rommelig. Net als vorig jaar overigens toen ze grote oorbellen combineerde met een prominente veer op de hoed. Kiezen uit 2 eyecatchers is niet haar ding blijkbaar, doe ze maar allebei! Jammer, dat maakt het minder stijlvol. Zelf vind ik deze look absoluut niet mooi, maar het is wel een statement jurk en ik vind het leuk dat Laurentien consequent haar eigen eigenzinnige stijl trouw blijft.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 15 sep 2015 - 21:48

Kan iemand mij uitleggen waarom de kleur créme is gekozen voor het hoedje? Het past nergens bij en er zit ook nog zo'n raar fiedeltje op...

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 15 sep 2015 - 20:54

De jurk oogt heel zwaar. De kleur is wel mooi, maar het hoedje staat echt niet bij deze japon. Een bloemcorsage of fashionater had ik leuker gevonden. De mouwen zijn apart en leuk. Draagt ze nu creme peep-toes? Niet echt mijn smaak. Zelfde kleur als de jurk zou chiquer zijn . Maar al met al ziet ze er goed uit.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 15 sep 2015 - 20:10

En toch.... Ik vond het wèl een mooie jurk. Kleur prima, hij zat goed, het is een echte Laurentienjurk, heel persoonlijk, lengte okay, printje heel mooi zelfs, stof ook mooi, m.a.w. ik vond het een goede, eerlijke en fraaie keuze! Hij maakt haar echt niet forser dan ze is. De meeste vrouwen van bijna vijftig zouden blij zijn met haar figuur!
Dat ik echt, helemaal niet van piep toes houd...dat geldt voor iedereen die dit soort schoenen aantrekt. Heur haar vond ik ook stukker beter dan wat we de afgelopen weken hebben gezien. Het hoedje, mmmm, minder, maar niet storend. Ik complimenteer haar bij dezen: goed gedaan, Laurentien!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 15 sep 2015 - 19:51

Ik vind het ook geen mooi geheel, de jurk ziet er zo ouwelijk uit, nee Laurentien dat kun je beter! En dat haar, glad gespoten met lak, afschuwelijk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 15 sep 2015 - 19:00

Wat een leuke combinatie! Mooie jurk, al trekt die wel heel erg de aandacht naast de subtiele kleur van Máxima's jurk. Ik hoop dat we deze jurk nog eens terug gaan zien. Grappig dat Laurentien Máxima's oorbellen geleend heeft. Staan er mooi bij!

afbeelding van Marcella

Marcella

dinsdag 15 sep 2015 - 18:46

Vreselijk dat harde groen en dat hoedje nee geen mooie combinatie..Is er niet eens iemand met verstand van kleuren die bij haar passen,om haar te adviseren???? je zou denken dat moet toch mogelijk zijn.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 15 sep 2015 - 18:17

Mmmmm, deze japon maakt Laurentien wel heel ouwelijk, helaas.....en dan een open schoen bij zo'n "zware" japon, niet echt mooi. De kleuren combi hoed/schoenen/japon doet het ook niet echt, was misschien wel mooi geweest met oranje accessoires (de kleur van het ordelint)!
Sorry, kan er niets meer van maken!

;-))

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2015 - 17:12

Laurentien draagt bekende oorhangers van Maxima!

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 15 sep 2015 - 16:45

Mooie jurk! De basis van de fascinator had ik echter graag wat kleiner gezien.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 15 sep 2015 - 15:35

Laurentien valt me alles mee vandaag, ik vind het een mooie jurk en een mooi totaalplaatje.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 15 sep 2015 - 15:04

Ik vind haar er heel mooi uitzien. Hoedje ook leuk en past mooi bij de vorm van haar gezicht en de groene jurk. Vraag mij alleen af waarom ze voor die torenhoge hakken heeft gekozen.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 15 sep 2015 - 14:50

Het hoedje vind ik mooi. De jurk valt mee na het fiasco van verleden jaar maar is niet mijn smaak.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 17 sep 2015 - 14:25

Vorig jaar vond ik haar er ook uitstekend uitzien. Iedereen heeft het steeds over ribfluweel, terwijl het prachtige zijden velours was in een diep donker paarse kleur. Alleen haar hoedenkeus vind ik minder en ze heeft geen echt 'hoedenhoofd'.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 15 sep 2015 - 14:44

`Mmm, wat ouwelijk en soepig..

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 15 sep 2015 - 14:43

Ik vind haar jurk erg mooi qua kleur en model. Het materiaal vind ik eerlijk gezegd wat oubollig. Hoedje vind ik er goed bijpassen. Erg mooi ook. Verder mooi plaatje. :-)

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 14:38

Voor Laurentien vind ik het echt niet slecht! En ze heeft altijd met oranje ordelint te maken. Dat combineert niet echt lekker...

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 15 sep 2015 - 14:26

Oei, wat oubollig. Dit doet me denken aan de jaren '70. Kleur vind ik te hard, ouwelijk en het hoedje staat ook niet. Wat mij betreft een grote misser.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 15 sep 2015 - 17:16

Ik denk dat het ook precies de bedoeling is dat het verwijst naar de jaren '70, dat is deze herfst een modethema.

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

dinsdag 15 sep 2015 - 14:06

Neeee echt erg! Ik vind de kleur en het materiaal vreselijk!

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 15 sep 2015 - 15:23

@ oranjefan99 ik ben het helemaal met je eens

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 15 sep 2015 - 13:56

Heel anders dan Máxima s jurk maar ook apart. Staat haar goed.
Achterkant t meest opvallend!
Lief hoedje

afbeelding van Channa

Channa

dinsdag 15 sep 2015 - 13:54

Ik vind het juist door de zwierende mouwen niet stijf. Hoofddecoratie en schoenen mooi gematched.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

dinsdag 15 sep 2015 - 13:48

Mooie kleur (dit is een favoriet van mij!) en mooie stof. Net eindelijk bewegend beeld gezien, een soort cape is het aan de achterkant. Wel wat stijf, maar prima geheel. Wel loeihoge hakken, zeg...

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 15 sep 2015 - 13:32

Mooie jurk, heel mooi van kleur ook. Jammer van dat rare hoedje. Past er qua sfeer en stijl niet bij. Doet afbreuk aan het geheel. Simpele haardecoratie (zie Maxima) was mooier geweest.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 15 sep 2015 - 13:08

Valt me enigszins tegen van Laurentien. Zij is vaak een van de mooiste deze dag.
Nu vreemde flapmouwen en lengte van de japon laat schoenen zien, raar.
Misschien na wat betere beelden valt het toch nog mee.

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

dinsdag 15 sep 2015 - 13:05

Ook erg mooi :)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 15 sep 2015 - 13:04

Maxima ziet er stunning uit!
En Laurentien ook prachtig!
Ben benieuwd naar de ontwerpers en meer.

afbeelding van Channa

Channa

dinsdag 15 sep 2015 - 13:01

Eerste indruk: prachtig!

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 15 sep 2015 - 13:00

Laurentien ziet er prachtig uit in haar groene japon!! :)

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 15 sep 2015 - 13:00

Echt heel erg mooi

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 12:59

Mooi!!!! Goed gedaan Laurentien!

afbeelding van car

car

dinsdag 15 sep 2015 - 12:59

Ik had dit als kleur voor maxima...balennnn groen hahahaha

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 15 sep 2015 - 12:58

Groen!

afbeelding van car

car

dinsdag 15 sep 2015 - 12:58

! Wauwwwwwwwww! Mooie kleur

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 12:47

Heb je gemaild.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 12:27

Yep. Gespot door groot mede oranjefan in Den Haag.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 15 sep 2015 - 12:36

Heb je linkje?

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 12:10

Jongste 2 met haar vader bij Prinsjesdag!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2015 - 12:19

Wat bedoel je? Claus Casimir en Leonore?

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 15 sep 2015 - 11:24

Hoop dat ook Laurentien met iets moois komt. Over al de mannen maak ik me geen zorgen! Die kunnen heel weinig kanten op met de dresscode... Je zou haast zeggen dat de dresscode voor mannen daar bewust weinig ruimte voor laat. Anders gevaar te groot voor flaters ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?