Op Koningsdag 2014 zagen de leden van de Koninklijke familie er schitterend uit! Wie ik er echt uit vond springen was Prinses Anita. Lange tijd heb ik gedacht dat zij in Dolce & Gabbana gekleed ging, maar het week wel wat af van de oorspronkelijke jurk. Ook was de stof bijna hetzelfde, maar niet helemaal. Ik twijfelde dus een beetje.

Laat ik nu vandaag een berichtje krijgen van Hansje Görtz (ja, inderdaad, de voormalige nanny van Prinses Amalia, Alexia en Ariane, hoe gaaf!) uit Oegstgeest, dat zij weet waar de kleding van Prinses Anita gemaakt is! Het is gemaakt door ontwerper Achmed Oso van Oso Couture uit Oegstgeest! 

Foto ©Oso Couture op facebook

De winkel van Oso Couture is gevestigd in het voormalige pand van Erny van Reymersdal. Sinds 2009 zit deze zaak daar. Ze maken voor namelijk kleding op maat, maar verkopen ook wel kleding van MaxMara en Natan. 

Foto ©Oso Couture op facebook

Achmed komt oorspronkelijk uit Syrie, waar hij het vak van zijn moeder al meekreeg. Een aantal jaren geleden heeft hij de Nederlandse Nationaliteit gekregen. De website van Oso Couture is hier te vinden. De jurk van Prinses Anita is uiteraard niet te vinden op de website, omdat het maatwerk is. Maar, de stoffen zijn wel terug te vinden op de facebookpagina van Oso Couture!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

Afbeeldingen Prinses Anita: screenshots - Overige afbeeldingen: Oso Couture

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

maandag 25 aug 2014 - 23:09

Ik dacht eerst dat het kanten bovenstuk aan de japon vastzat, maar het lijkt inderdaad een soort losse bolero te zijn, ook als je het van achteren ziet. Een beetje raar dat het zo halverwege de buste eindigt, ik snap de bedoeling er niet zo van. Misschien is het idee dat je de jurk strapless of met bovenstuk kunt dragen. Wat mij betreft geen geslaagd ontwerp. Jammer, want je kunt wel zien dat het model op zich (halslijn, taillering, plooien etc.) Anita goed staat.

afbeelding van XX

XX

maandag 25 aug 2014 - 22:08

Omdat Maxima's kleding ook vaak echt onder het vergrootglas wordt gelegd voel ik me vrij wat "tegengas" te geven. Ik vind de combinatie van de gele bloemprint met het roze kant persoonlijk niet mooi. Echt storend vind ik echter dat de roze kante top wat over de strapless (?) japon valt waardoor de verhoudingen in haar bovenlichaam niet lijken te kloppen (te lage buste). Ook ik vond Anita er uitspringen, maar niet in positieve zit.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 25 aug 2014 - 16:21

Wat knap dat je zulke dingen allemaal kunt achterhalen, ook al vergt het soms heel wat zoekwerk.
Ik vind dit echt een prachtige jurk en de stoffen vind ik ook heel mooi. De kleuren zou ik niet snel met elkaar combineren, maar het kan goed.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 25 aug 2014 - 12:29

Leuk gevonden. Ik vond het een bijzondere en originele jurk. Heel leuk!

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 24 aug 2014 - 13:30

En wat is Anita prachtig slank geworden. Eerlijk gezegd dat ik eerst dat het Aimée was!

afbeelding van Suyari

Suyari

zondag 24 aug 2014 - 12:45

Wat knap toch hoe jij alles weet te vinden, met of zonder contacten. Ik vond dit een prachtige jurk, zo bijzonder door de stofkeuze, en een prachtige kleurkeuze. Dit soort jurkjes mogen van mij veel worden gedragen

afbeelding van Henny

Henny

zondag 24 aug 2014 - 10:35

Prachtige stoffen! Zou ik wel een jurkje van willen hebben :)

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 24 aug 2014 - 09:07

Echt super goed gevonden! :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 23 aug 2014 - 23:28

Wat leuk dat je dit gevonden hebt! Alhoewel ik dit ontwerp wel bijzonder, maar niet heel mooi vind, is dit wel een ontwerper die ik vaker terug wil zien. Wat een mooie stoffen worden er gebruikt! Echt iets voor de modebewuste Anita om hiervoor te kiezen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?