Op vrijdagavond 29 augustus 2014 (vorige week dus) was Prinses Laurentien in Letland aanwezig bij de opening van de Nationale Bibliotheek Letland in Riga. 

Prinses Laurentien hield een toespraak en ook hield ze een soort workshop. Ze was gekleed in een zwart jurkje, bedrukt met witte dieren.

Het jurkje en de sjaal, die dezelfde print heeft als de jurk, maar dan met grotere dieren, komen uit de collectie 2013 van Diane von Furstenberg. De sjaal is nog steeds te koop bij Bloomingdales. De sjaal kostte in eerste instantie E 188,58, maar is nu nog verkrijgbaar voor E 141,44. 

Mijns inziens draagt ze het jurkje op een typische-Laurentien-manier: met een grote sjaal over haar schouder. Wat vinden jullie er van?

Een foto van ambassadeur Henk van den Dool:

Oh ja, nog even een vraagje. Heeft iemand van jullie enig idee waar Laurentiens oorbellen vandaan komen?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

Foto's Prinses Laurentien: Foto met toestemming ©National Library of Latvia, fotograaf: Evija Trifānova, LETA - Overige afbeeldingen: ©Diane von Furstenberg (een aantal afbeeldingen via Bloomingdales)

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van marie28

marie28

maandag 08 sep 2014 - 16:44

Leuke jurk en lengte perfect ! Sjaal hoeft voor mij ook niet ! Haar kan veel verzorgder staat zo stijf vindt ik !

afbeelding van Iris

Iris

zondag 07 sep 2014 - 14:45

De groene outfit staat haar echt heel goed!

afbeelding van Imke

Imke

zaterdag 06 sep 2014 - 13:41

Ja, ik ben ook positief. Vind de combinatie van sjaal en jurk juist leuk. Laurentien benadert kleding meer grafisch, ze kiest niet voor het geijkte printjurk-met-effen-riempje of printsjaal-op-effen-jurk maar maakt er een soort kijk-compositie van. En zeg zelf: zo recht vanaf de schouder gedragen komt de print op de sjaal toch veel beter tot z'n recht dan bij het model die hem om de hals geknoopt heeft.
Ik vind lang niet alle combinaties van Laurentien een succes, maar deze zeker. En het blijft leuk om haar stijl te volgen.

afbeelding van M

M

zaterdag 06 sep 2014 - 11:53

Zie net dat meeste positief zijn, excuses! @Josine, dank voor deze fijne blog! Keep up the good work.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 06 sep 2014 - 13:36

Heel graag gedaan ;)

afbeelding van M

M

zaterdag 06 sep 2014 - 11:44

Ik begrijp de kritiek niet goed. De jurk met de shawl, print op print, is een typische diane von furstenberg look. Mijns inziens perfect gecombineerd, Von Furstenberg had hetzelfde voor haar uitgezocht denk ik. Over smaak valt natuurlijk te twisten. Laurentien is geen modemeisje zoals Maxima, en dat is haar ambitie ook niet volgens mij.

afbeelding van Sol

Sol

vrijdag 05 sep 2014 - 17:48

Fantastische look! Maar wat is dat toch met die donkere wenkbrauwen?? ...

afbeelding van zara

zara

zaterdag 06 sep 2014 - 10:47

@ Sol: Dat vraag ik me nou ook vaak af bij foto's van prinses Laurentien. Waarom zo'n harde zwarte streep trekken? Het maakt haar gezicht onnodig hard. Ik koester nog steeds een stille hoop dat zij dat eens zal veranderen. De look met de DvF jurk en de sjaal vind ik haar súper-mooi en stijlvol staan, ook al kun je veel kritiek hebben op zo'n sjaal over de schouder. En wat een geweldig figuur heeft zij! De schoenen zijn dit keer ook echt subliem.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 06 sep 2014 - 14:44

Ja, Zara, deze superfijne schoentjes passen uitstekend bij de heel mooie jurk !

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 05 sep 2014 - 15:50

Meestal zie je dit soort jurkjes in tricot, en dan zou het goedkoop lijken, maar in zijden stof is deze print mooi.
De sjaal is echt heel mooi al zie ik het liever bij uni gecombineerd.
Ik ben blij om Laurentien hier in te zien en gelukkig niet in zo,n drukke overdreven print wat Laurentien nog wel eens draagt.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 05 sep 2014 - 12:41

Het is een zijden jurk ;))

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 sep 2014 - 12:46

Ok! ;-)

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 sep 2014 - 12:21

In eerste instantie dacht ik dat de jurk uit 2 soorten patronen bestond, dat had ik echt leuk gevonden. Ik hoop dat het een katoenen jurkje is en geen jersey achtig iets, want dat is het jurkje afgekeurd door mij ha ha. De shawl op zich vind ik erg leuk en het patroon staat Laurentien ook goed, beter dan het kleinere patroon van de jurk.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 05 sep 2014 - 10:11

De jurk vind qua model heel mooi basic, zoals we gewend zijn van DVF. De print vind ik echt geinig. Het past bij Laurentien. Trouwens ik zou hem zelf ook gerust durven dragen. Qua print past de sjaal er prima bij, alleen zo over je schouder gedrapeerd komt het model van de jurk minder tot z'n recht. De sjaal is TE aanwezig. Komt ook door het formaat. Ik zou de sjaal bij effen zwart rood, geel, kobaltblauw,wit of een ander frisse heldere kleur combineren.
Verder vind ik Laurentien ook een lief, sociaal, intelligent en betrokken persoon. Gisterenavond was ze gast bij RTL Late Night :))

afbeelding van Suyari

Suyari

vrijdag 05 sep 2014 - 09:53

De jurk vind ik supergaaf. De sjaal snap ik niet. Die hangt er gewoon wat te hangen, van mij hoeft dat dan niet, maakt het dan net weer zo "bedacht en gestyled". De sjaal zelf is leuk maar lijkt me leuker op een zwarte jurk en dan omgeslagen om je net, niet een verticale lap stof die niets hangt te doen

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 05 sep 2014 - 07:45

HEEL HEEL LEUK.Super die prints zo gecombineerd.Het past bij haar persoonlijkheid.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 05 sep 2014 - 08:49

Sofia, een vraagje aan jou. Mag ik weten waarom je deze look vind passen bij haar persoonlijkheid? Ik begrijp dat namelijk niet zo heel goed. Laurentien (voor zover wij dat kunnen beoordelen natuurlijk) lijkt mij een heel lief persoon, sociaal, zachtaardig, georganiseerd en betrokken. Ik snap dit soort looks dan ook echt niet en vind het juist helemaal niet zo passen bij haar persoonlijkheid. Het past wel bij haar overige outfits, want die vind ik bijna altijd ook zo'n 'net niet rommeltje'.
Ik bedoel dit niet als kritiek, maar ben gewoon nieuwsgierig. Smaken verschillen, dus daar valt sowieso niet over te twisten :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 05 sep 2014 - 09:48

Mijns inziens is ze niet alleen zachtaardig en sociaal, maar heeft ze een enorm lef en doorzettingsvermogen. Lef op het gebied van een nieuwe Stichting opzetten, en daar iets heel groots van maken (10 jaar geleden stond laaggeletterdheid nog niet op de kaart), zoals ze deed met de Stichting Lezen & Schrijven en nu weer met de Missing Chapter Foundation (met Waterspaarders en de Kinderraad). Ze krijgt het allemaal voor elkaar. Kijk naar haar sprong in het water gisteren, zoals ze rond liep in haar zwempak met badjas. Dat vind ik echt lef hebben, daar is moed voor nodig! Dat vind ik ook wat betreft haar kledingstijl, en dus ben ik het helemaal met Sofia eens. Maar Sofia heeft vast nog wel een eigen uitleg, en ik hoop dat ze die nog plaatst, ik ben benieuwd!

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 05 sep 2014 - 11:11

Ik begrijp je reactie. Maar ik vind het persoonlijk niks met lef te maken hebben en meer met geen smaak. En soms vind ik het helaas zelfs ongepast en bijna clownesk. En dan vind ik 'zo is zij gewoon' geen argument. Bij anderen gaat dat ook niet op. Maar goed, dat is een eindeloze discussie en smaken verschillen. ( Ik vind Laurentien overigens een hartstikke leuk en betrokken mens hoor, laat daar geen misverstanden over ontstaan!)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 05 sep 2014 - 12:40

Helemaal mee eens.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 05 sep 2014 - 11:40

Helemaal mee eens Carmen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 sep 2014 - 07:24

Wat leuk dat deze jurk van dvf is! Dit is dus al de derde outfit van deze ontwerpster voor Laurentien! Print vind ik trouwens heel geinig, combinatie met de sjaal had ik niet gemaakt. Maar het past bij Laurentien en haar eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen vind ik tof. Als ik haar was had ik me niet zo gewaagd durven kleden vrees ik. Kreeg je allemaal van die Catherine-looks ;)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 05 sep 2014 - 04:12

ik ben het eens met carmen en echt niet voor de kleding van laurentien ik vind ze zo rommelig en niet in harmonie maar tegenstrijdig ik reageer er niet vaak op maar alser geen foto's van zijn dan mis ik niets

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 04 sep 2014 - 23:49

ik ben niet dol op sjawls, maar vind deze erg leuk bij haar jurk.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 04 sep 2014 - 22:20

Heel mooie outfit. Ik houd van de stijl van Laurentien. Meestal mooie, gedurfde prints! Ik vind dat Laurentien lef heeft.

afbeelding van Maartje

Maartje

donderdag 04 sep 2014 - 21:55

Leuk en leuk gek! Ik vind de eigen stijl van Laurentien zo leuk. Meestal zijn het dingen die ik dan zelf absoluut niet aan zou trekken, maar dit jurkje zou ik zo dragen. Van deze print word je toch vrolijk?:)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 04 sep 2014 - 21:35

Leuke outfit, typisch Laurentien. Mooi omdat het deze keer niet tè druk is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 sep 2014 - 20:57

Leuk basic jurkje met mooie sjaal. Ik heb er niet zoveelste als de sjaal over 1 schouder gedragen wordt. Wel typisch Laurentirn. Zijn er al foto's van Laurentien 's zwemactie in de Amstel?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 sep 2014 - 21:26

Ja, ik ga ze zo plaatsen!

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 04 sep 2014 - 19:52

Tja, het jurkje op zich gaat nog wel. Heel geschikt voor een lunch in de Afrikaanse outback :) Maar met die sjaal eroverheen gedrapeerd vind ik het echt een rommelige en veel te hysterische look. Ik vraag me soms echt af hoe ze erbij komt om zulke combinaties aan te trekken. Maar goed, dat is mijn mening en smaken verschillen.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 04 sep 2014 - 19:48

Het jurkje vind ik ansich erg leuk, maar ik zou er een zwart riempje en een effen sjaal bij dragen.
De sjaal vind ik ansich ook wel leuk, maar ik zou hem, net als het model, bij een effen jurkje dragen. Dan komt hij het best tot zijn recht.
Ik dacht eerst dat de sjaal een helft van de jurk was, maar gelukkig is dat niet zo. Ik vind de manier waarop Laurentien haar sjalen draagt wel een beetje eentonig worden. Ik ben weer toe aan een andere manier;)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 sep 2014 - 21:27

Laurentien draagt er ook een zwarte riem om, alleen zie je die niet op bovenstaande foto's. Wel op een foto van ©ambassadeur Henk van den Dool. Is wat mindere kwaliteit, heeft hij gemaakt met zijn smartphone. Maar zal de foto alsnog even toevoegen, zodat we een beter beeld hebben van het totaal plaatje.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?