Vandaag trouwt prinses Eugenie met haar droomprins Jack Brooksbank. In deze blog lees je meer over dé jurk. 

Livestream 1
Livestream 2 

De bruid draagt op haar grote dag een jurk van Peter Pilotto and Christopher De Vos van het Britse label Peter Pilotto.  Het ontwerp bestaat uit een wijde rok en een aansluitend lijfje met een decolleté en rugdecolleté.

Het opvallende rugdecolleté is niet lukraak gekozen. Prinses Eugenie heeft vroeger scoliose gehad en  daarvoor moest ze op 12-jarige leeftijd een pittige rugoperatie ondergaan. Op verzoek van de prinses heeft het ontwerpersduo een jurk ontworpen die het litteken niet verhult, maar onthult. Natuurlijk is er ook weer de nodige symboliek te zien qua bloemen. De distel voor Schotland, het klavertje voor Ierland, de roos voor York (Engeland) en als laatste ook nog klimop als verwijzing naar hun toekomstige woonadres. 

Gasten

William, Harry, Catherine & Meghan:

Beatrice & Fergie: 

Meghan & Anne:

Hand in hand, kameraden: 

Bruidskinderen: 

De Queen is er mét haar man: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zondag 14 okt 2018 - 19:11

Beeldschone bruid. Met sluier zou de ruglijn wegvallen en dat was net niet de bedoeling.
Ik vond Kate ook prachtig. De kleur flatteert haar. Verder vond ik alle genodigden er heel mooi uit zien. Helaas heb ik alleen een paar fragmenten gezien. Al dat gespeculeer door de pers over het feit of Meghan wel of niet zwanger zal zijn. Wat een gezeur, zeg.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 13 okt 2018 - 21:30

Prachtige japon en tiara. Beeldschone bruid. Close up van de jurk laat schitterende details zien. .Sarah heel mooi in groen. En Beatrice , eindelijk, in een mooi ensemble.

afbeelding van Fee

Fee

zaterdag 13 okt 2018 - 17:03

Klopt. Een hoedje dat wegwaait, oké, maar dit is niet grappig.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 okt 2018 - 21:43

Een hoedje dat wegwaait, daar kun je wel om lachen. Sommige betrokkenen zullen ook wel balen, zo voor de camera's, maar het is lang niet zo genant, en het ziet er inderdaad wel grappig uit. Soms weet Blauw Bloed geen maat helaas.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 okt 2018 - 21:51

Ik heb net ff stukje Blauw Bloed terug gekeken, ze hebben het wel over de wind, wegwaaiende hoeden en opwapperende rokken. Ze laten wel zien dat de kids de trap oplopen, maar Lady Louise is niet in haar onderbroek te zien, net daarvoor wordt het beeld overgeschakeld naar iets anders. Ook wordt dat niet met naam genoemd. Zou goed kunnen dat ze zich de vele reacties op de twitter video toch hebben aangetrokken. Gelukkig maar!

afbeelding van Henny

Henny

zondag 14 okt 2018 - 19:04

Het filmpje is nog steeds te zien op de site van BB.

afbeelding van Fee

Fee

donderdag 18 okt 2018 - 16:48

Het laatste stuk van de video op de site en Facebook van Blauw Bloed is nu verwijderd.
Zoiets kun je vragen door te mailen naar eo@eo.nl.

afbeelding van Suyari

Suyari

zondag 14 okt 2018 - 12:54

Helaas op de Facebookpagina van blauw bloed nog te zien. Erg gênant voor dat meiske

afbeelding van Marrigje

Marrigje

zaterdag 13 okt 2018 - 22:42

Bedankt! Idd gelukkig maar! Hopenlijk zijn ze in Engeland er niet mee aan de haal gegaan..

afbeelding van Suyari

Suyari

zondag 14 okt 2018 - 12:53

Helaas op de Facebookpagina toch te zien. Erg gênant voor dat meiske

afbeelding van Marrigje

Marrigje

zaterdag 13 okt 2018 - 15:39

reactie op Twor over Lady Louise: Helemaal mee eens, heb overwogen om contact op te nemen of ze het er alsjeblieft uit willen knippen, maar weet ook zo snel niet de weg..hopenlijk is Jeroen ook tot die gedachte gekomen.
Ik vind het verschrikkelijk voor dat lieve meisje

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 okt 2018 - 21:41

Ik heb op twitter verschillende keren gereageerd, onder de video, en ook Jeroen Snel en Sam Hoevenaar persoonlijk getagd. Helaas werd er niet op gereageerd door een van hen of Blauw Bloed. Jammer! Er waren overigens heel veel negatieve reacties. Ik heb Blauw Bloed zelf niet gekeken vanavond, dus geen idee of het daar uitgezonden werd. Hopelijk niet.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 13 okt 2018 - 23:01

Volgens mij is het niet uitgezonden. Ik heb er speciaal op gelet, omdat ik het tijdens de uitzending bij de BBC zo sneu voor
de persoon vond. Wist toen nog niet dat het dat jonge meisje was.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 okt 2018 - 08:04

Zware jurk voor een superstralende bruid!
Sarah Ferguson uitgelaten als altijd maar die kleding!
Beatrice heel out dated

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 12 okt 2018 - 23:35

Zowel de bruidsjurk als de tiara vind ik erg zwaar overkomen. Eerlijk gezegd vind ik het model jurk wat gedateerd. Had haar moeder ook niet zo’n model jurk wat hierop leek? Daar moest ik gelijk aan denken toen Eugenie voor het eerst zag.
Het motief in de stof vind ik ook vrij grof. Al me al vind ik het geen succes, jammer, want ze heeft een lieve uitstraling. Maar als je naar haar gezicht kijkt, kijk je direct hoger naar de opvallende tiara.
Kate ziet er super uit, mooie kleur, leuke jurk met een vlotte lengte.
Meghan saai zowel in kleur als model. En die lengte, wie heeft haar gezegd dat dat mooi staat bij haar, een mantel tot haar kuit. Ze kan er niets aan doen dat ze erg dunne benen heeft, maar dit staat echt niet. Ze heeft wel een leuk hoedje op en haar kapsel is ook mooi.
Sarah Ferguson mooi als bruidsmoeder, zus Beatrice rustige jurk (alle aandacht voor de bruid), kapsel had wel wat feestelijker gemogen i.p.v. zo los hangend.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 14 okt 2018 - 19:13

Het is inderdaad een heel andere jurk.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 15 okt 2018 - 09:02

De overeenkomst zit ‘m voor mij in de zwaardere stof, de lange(re)mouwen, diepe hals en de sleep vanuit een soort strik achter.
Verde is de jurk van Sarah uiteraard heel anders.

afbeelding van Claire

Claire

vrijdag 12 okt 2018 - 22:38

Haar zus heet Beatrice en ik vond de bruidsmoeder ook nogal aanstellerig.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 12 okt 2018 - 21:37

Een prachtige bruid. Wel jammer dat ze geen sluier droeg, maar haar kapsel is mooi. De tiara vindt ik wel wat te opvallend, maar daarom had ze misschien geen sluier, zodat deze beter tot zijn recht kwam. De bruidegom zag er goed uit, het lijkt mij een lieve man. De moeder van de bruid zag er prachtig uit in het groen en haar zus Victoria vondt ik ook mooi in het blauw. De bruidskinderen waren ook super leuk gekleed. De kleur van Catherine's outfit ook heel mooi. Meghan was weer in het donker gekleed, jammer ze draagt veel zwart en donkere tinten. Zo saai, een mooie frisse kleur zou veel beter staan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 okt 2018 - 00:41

Ze had geen sluier omdat ze schijnt het een statement wilde maken, dat je met littekens ook mooi kunt zijn. Ze heeft een vrij opvallend litteken over haar ruglengte lopen, omdat ze op haar 12e is geopereerd aan scoliose.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 13 okt 2018 - 15:58

Ik vraag me af of dat waar is, ik heb dat in de dailymail gelezen maar er is niet gezegd dat dat van Eugenie zelf afkomt en de dailymail is 1 van de kranten die van alles bij elkaar verzinnen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 okt 2018 - 21:39

Ik ben er ook niet zeker van, daarom schreef ik ook schijnt. Maar dat verhaal is wel op meerdere plaatsen opgedoken, en wie er de oorspronkelijke bron van is, geen idee!

afbeelding van Maria

Maria

zondag 14 okt 2018 - 00:43

Oorspronkelijke bron is de website van de royal family zelf:

https://www.royal.uk/wedding-princess-eugenie-and-jack-brooksbank-weddin...

The Design

During several fittings the dress was developed layer by layer, constructing it from the corset and the complex underskirt to the fitted bodice and full pleated skirt. The dress features a neckline that folds around the shoulders to a low back that drapes into a flowing full length train. The low back feature on the dress was at the specific request of Princess Eugenie who had surgery aged 12 to correct scoliosis.

En hier zijn de officiele groepsfoto's:
https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy/

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 okt 2018 - 20:05

Dank!
Haha wat stom dat ik er niet aan dacht om op die website te kijken maar, ik had ook niet gedacht eigenlijk dat daar zoiets persoonlijks vermeldt zou worden, is wat minder gebruikelijk dacht ik op de officiële website.
Ben er ook wat verbaasd over waarom ze dat nou speciaal op haar trouwdag wil laten zien.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 13 okt 2018 - 22:19

Nou ik heb me er eens een tijdje wat meer in verdiept over hoe verhalen in de wereld kunnen komen.
Wat blijkt dan en daar ben ik echt verbaasd over, dat het regelmatig gebeurt dat kranten zonder te kontroleren verhalen van hun collega’s uit andere kranten overnemen, soms zelfs letterlijk de tekst overnemen.
Of ze dan zelf denken dat het de waarheid is of dat ze het niet kan schelen omdat ze gewoon dat nieuws ook willen brengen, dát weet ik dan weer niet.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 13 okt 2018 - 06:49

Eugenie zag er mooi uit. Jammer dat er geen sluier bij was. Gasten die hierop de foto staan zien er ook goed uit behalve die rare hoed die Sarah op had. In de telegraaf staat ook nog een foto van Sarah dat ze zwaait en dan zie je een grote zweetvlek. Jammer

afbeelding van zara

zara

zaterdag 13 okt 2018 - 09:58

Leuk optreden bij Max, Josine, wat een interessante en grappige toelichting op het huwelijk!
De jurk vind ik erg mooi, heel "Victoriaans", met een leuke moderne 'krulstrik' aan de achterkant. Het indrukwekkende diadeem met groene smaragd en diamant en bijpassende oorbellen vind ik een 'gouden' greep. Een sluier erbij zou ik wel mooi gevonden hebben, maar dan zo'n dun en ijl exemplaar dat zwiert in de wind. Maar zónder is ook fantastisch. Ik denk dat deze jurk als een van de meest iconische bruidsjurken van de laatste decennia de boeken in zal gaan.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 12 okt 2018 - 17:20

Leuk josine bij max ,je bent een gezellige babbel

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

vrijdag 12 okt 2018 - 16:25

Helemaal mee eens! Vergelijkingen van personen of hele koninklijke families doen afbreuk aan de persoon
als individu dus daar houd ik ook helemaal niet van!
Stralende bruid!! Prachtige stof heeft de jurk! Bijzonder mooie tiara.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 12 okt 2018 - 14:57

Bruid ziet er prachtig uit! Al vind ik de jurk wel erg zwaar en klassiek ogen, voor zo'n jonge bruid. Aan de andere kant weer eens wat anders dan kant ;-)
Tiara staat haar erg mooi het losse kapsel brengt het geheel weer iets in balans.
De gasten zien er allemaal gekleurd en tiptop uit!! Wat is kate toch een klassieke schoonheid.. Nooit een rare uitschieter, maar altijd stijlvol!! Ik word die vergelijkingen van Meghan en Catherine dan ook een beetje beu. Het zijn totaal verschillende vrouwen!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 okt 2018 - 16:48

Het zijn inderdaad heel verschillende vrouwen. En Catherine ziet er mijns inziens absoluut niet saai uit. Het model vind ik weer anders, en de kleur is lekker vrolijk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 okt 2018 - 14:05

Ik zag ook Prins Pavlos en Prinses Marie Chantal, en volgens mij was ook hun dochter Maria Olympia er.

afbeelding van Jane

Jane

vrijdag 12 okt 2018 - 13:56

Wat straalde ze! En mooie muziek. En mooie mensen. En volgens mij een statement hoor; geen sluier. En nog mooie diepe revérence ook. Genoten!

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 12 okt 2018 - 13:30

Eugenie draagt de Greville Emerald Kokoshnik Tiara.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 12 okt 2018 - 13:27

Ik vond het heel mooi staan, mooie stof met ingeweven patroon. Misschien iets te lang bij het oplopen van de trap. Ze leek te struikelen, maar een prachtige stralende bruid.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 13:06

Beetje zware jurk, de halslijn doet niet veel voor haar wat afhangende schouders. Ik ben niet heel enthousiast. Kate is Kate, keurig maar saai. Meghan kan ik niet goed zien. Wat hebben de bruidskindjes een oubollige stoffen band om en wat blijft die Fergie toch een gekkie.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 okt 2018 - 13:04

En oh ja, geweldig voor Eugenie dat haar opa er ook bij kan zijn!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 okt 2018 - 13:03

Eugenie ziet er prachtig uit! Schitterende japon, en mooi met zo'n opvallende tiara. Wel jammer dat de jurk bij haar ene schouder afzakt. Maar dat heb je met zo'n jurk wel wat sneller denk ik. De rest vind ik, voor wat ik er van gezien heb, ook mooi gekleed. Ik vroeg me alleen af, Meghan draagt haar jas na de tweede knoop open. Dat vraagt een beetje om speculatie, en zou ik in haar situatie (koninklijke situatie) niet zo snel gedaan hebben. Of het moet haar niet uitmaken dat er mogelijk gespeculeerd gaat worden, maar ik zou er zelf denk ik niet zo blij van worden ;). De mantel vind ik trouwens sowieso niet heel bijzonder, heel eenvoudig. Maar misschien dat Meghan en Catherine zich inderdaad niet te opvallend wilden kleden, om de aandacht naar de bruid te laten gaan. Leuk trouwens dat William en Catherine nu ook hand in hand zitten, misschien hebben ze gezien dat dat bij Harry en Meghan ook geen problemen oplevert ;). Al met al, ik ben positief over de bruid en de kleding van de gasten!

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 12 okt 2018 - 13:26

Al sinds haar huwelijk zijn er speculaties, ze hoeft maar even iets te dragen dat wat wijder zit bij de taille of het is weer raak. Daar kun je ook niet altijd rekening mee houden. Waarschijnlijk is die losse knoop gewoon veel fijner als je zit en niet de moeite waard om tussen auto en kerk weer dicht te doen.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 15 okt 2018 - 12:47

We mogen stoppen met speculazen, ze is zwanger.

afbeelding van HC

HC

vrijdag 12 okt 2018 - 12:56

Wat een stralende bruid! En een lieve echtgenoot lijkt me. Genoten van de prachtige Anglicaanse liturgie. Een mooie preek ook. Weet iemand waarom Camilla er niet is?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 12 okt 2018 - 13:02

Ze had 8 maanden geleden aan een school beloofd om langs te komen,en wilde die belofte nu graag nakomen

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 13 okt 2018 - 21:00

Maar Eugenie is 9 maanden geleden (officieel) verloofd, 22 januari, dus was het al bekend toen Camilla die afspraak maakte als dar echt 8 maanden geleden is

afbeelding van sandy

sandy

zondag 14 okt 2018 - 20:29

Nee Lina, de trouwdatum is volgens mij pas later bekend gemaakt, niet gelijk bij de verloving.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 okt 2018 - 20:47

Nee niet direkt bij de verloving maar de datum is kort daarna bekendgemaakt door Andrew.
Effe opgezocht, bekendgemaakt op 2 februari.

afbeelding van HC

HC

vrijdag 12 okt 2018 - 13:09

Merkwaardig, lijkt me dat dit toch echt vóór gaat. Geeft me het gevoel dat er iets anders aan de hand is.

afbeelding van Jane

Jane

vrijdag 12 okt 2018 - 13:54

Sarah Ferguson was toch een goede vriendin van Diane? En zij is nu moeder van de bruid. Misschien hele diplomatieke oplossing om bepaalde situaties te vermijden?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?