Gisteravond werd op NPO2 de documentaire over koningin Juliana uitgezonden: Juliana, geen gewone koningin. Interessant materiaal voor elke oranjefan, maar ook voor de modeliefhebbers onder ons zat er een bijzonder fragment bij. Paul Rem, de conservator van Paleis het Loo, gaf namelijk een rondleiding door de kamers van de prinses. En daar hoort natuurlijk ook de kleedkamer bij! 

Wie denkt dat Juliana een fantastische inloopkast had met mooie spiegels en een grote kaptafel, heeft het mis. Het blijkt een soort tussenruimte te zijn met grote en vooral praktische kasten. 

In de kasten hangt de kleding aan hangers, die voorzien zijn van een mooi bloemmotiefje. 

In Juliana's slaapkamer is uiteraard wel een kaptafel te vinden: 

Ook Juliana's juwelenkast, een verjaardagsgeschenk, komt nog even in beeld: 

Benieuwd naar de rest van de documentaire? Klik dan hier.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 29 okt 2016 - 15:41

Prinses Irene is diep gekwetst door de inhoud van de biografie over haar moeder Juliana door Jolande Withuis. Dat zei ze zaterdag in het radioprogramma Spijkers met Koppen. In het boek 'Juliana - Vorstin in een mannenwereld' staat onder meer dat prins Bernhard Juliana vele malen heeft bedrogen.,,Dat er wordt geschreven over de affaires Lockheed en Greet Hofmans, dat mag. Je moet je wel afvragen wat het nut is om dat weer en weer te doen. Maar schrijven over het gezinsleven is ongepast. Ieder gezin heeft het recht op een eigen leven achter gesloten deuren, ook deze familie. Wat er in het boek geschreven wordt zijn dingen die in mijn beleving en herinneringen ook niet kloppen'', zei ze.
Prinses Irene wilde niet zeggen hoe het boek in de rest van de familie is aangekomen. ,,Ik houd het bij mezelf.''
Ze was in het programma om te praten over haar boek Bergplaas, over het Zuid-Afrikaanse natuurgebied.

Ik schaam me diep.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 27 okt 2016 - 14:12

Vandaag de dag is dit ondenkbaar, regering en volk zouden dit beslist niet accepteren!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 27 okt 2016 - 13:39

Wat ik eigenlijk zo immens triest vind, is dat dit allemaal gepubliceerd wordt. Het gaat er mij niet om, of het waar is, maar je zult dit maar lezen over je ouders en grootouders. En miljoenen Nederlanders lezen met je mee.
Dit is smullen van een andermans ellende, en je kunt er niets tegen inbrengen. Dit moet vreselijk zijn voor Beatrix en haar zussen, maar ook voor WA en Maxima. Wordt hun leven later ook zo op schrift gesteld? We verwachten voor hun "salaris" een heleboel, maar geld kan deze pijn en schaamte nooit vergoeden.
Dan ben ik toch heel blij, dat ik een anonieme Nederlander ben.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 27 okt 2016 - 22:32

Dat ben ik helemaal met je eens Orchidee, het moet voor de kinderen en kleinkinderen heel naar zijn.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 27 okt 2016 - 13:54

Ik zou er ook niet aan moeten denken. Maar Bernhard droeg er ook wel aan bij, bijv. door het interview in der Spiegel. Dat vond ik echt een onbegrijpelijke zet.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 27 okt 2016 - 14:50

Maar wanneer je het boek leest, is het beeld van Juliana ook niet echt koninklijk.
Beatrix en WA zullen wel niet in deze valkuilen trappen, maar reken erop dat ook zij door de mangel gehaald worden. Ik wordt er verdrietig van en vind het een erg hoge prijs voor iets waarvoor je zelf niet hebt kunnen kiezen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 27 okt 2016 - 11:49

Met het grote verschil dat Beatrix en Willem-Alexander zelf hun echtgenoot/echtgenote hebben uitgekozen, bij Juliana ging men in de adellijke kringen op zoek, blauw bloed moest met blauw bloed trouwen toentertijd, de zoektocht had bijna zeven jaar geduurd en Juliana's zelfvertrouwen was aangetast. Juliana hield van Bernhard en Wilhelmina gunde haar een huwelijk uit liefde. Triest hoor voor Juliana die dacht DE ideale man gevonden te hebben, wat een desillusie om te ontdekken dat je met "golddigger" getrouwd bent

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 26 okt 2016 - 21:31

Wat heeft Beatrix het dan enorm getroffen met Claus, en Willem-Alexander met Maxima. Oh ja, ook daar zal zich best wat afspelen/afgespeeld hebben, geen huwelijk is 100% perfect, en we zijn allemaal mensen met onze fouten en gebreken, maar gelukkig ook met onze mooie kanten. En ik geloof dat Beatrix en Claus echt een waardevol huwelijk hebben gehad, en dat WA en Max dat ook hebben. Dat stralen ze in ieder geval wel uit!

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 26 okt 2016 - 21:26

Ja, dat boek heb ik ook gelezen. Daaruit krijg je al een "bepaald" beeld van Bernard. De biografie voegt echt veel toe, op je lijstje dus, inderdaad!
Annejet is een goede biografe. Ik geloof niet dat ze romans moet gaan schrijven maar dit genre beheerst ze uitstekend!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 26 okt 2016 - 21:12

Ik heb het boek de Amerikaanse prinses een tijdje geleden gekocht en het met bewondering en waardering gelezen, in één adem. Andere boeken van Annejet staan op m'n wensenlijstje.
De docu over Juliana vond ik interessant, maar echt nieuwe feiten kon ik niet ontdekken. We wisten al dat Bernhard geen fijne meneer was. En dan nog de hele affaire met Greet Hofmans, etc.
Zielig allemaal.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 26 okt 2016 - 19:55

Ik geloof dat we het hier al eerder over gehad hebben....maar ik ben een poosje geleden naar een lezing van Annejet van der Zijl geweest over haar biografie over Bernard. Een goed geschreven boek met veel voor mij totdantoe onbekende informatie. Alles wat ik over Bernard dacht te weten, moest ik overboord gooien en me opnieuw een beeld vormen. Beatrix kent dit boek ook en heeft geen bezwaar geuit betreffende de (juistheid van de) inhoud ervan, zo liet Annejet weten. Ben benieuwd wat dit nieuwe boek nog kan toevoegen. Komt op mijn sinterklaaslijstje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 26 okt 2016 - 17:30

De documentaire is een soort ingedikte publieksversie van het boek volgens mij. Ik ga t zeker op mn verlanglijst voor sinterklaas zetten.
Haar vorige boekje over Juliana in de oorlogsjaren was zeer interessant.
Ik denk dat de boeken over Bernard die de laatste jaren zijn verschenen al veel hebben opgehelderd over hun relatie en hem in een ander daglicht hebben geplaatst. Het zou in deze tijd echt niet meer kunnen zulk gedrag.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 26 okt 2016 - 18:25

Nee dat denk ik ook niet. Bernhard was een hele foute meneer.... zo blijkt ook uit het nieuwe boek van Jolande Withuis

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 26 okt 2016 - 16:15

Leuk! Ik heb de docu inmiddels bekeken. Vond t wel heel triest overkomen allemaal, en waren er nu echt zoveel nieuwe feiten? Het meeste leek me eigenlijk wel bekend.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 26 okt 2016 - 16:48

Ps in het boek staan wel nieuwe feiten als ik diverse artikelen van Vorsten bekijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 26 okt 2016 - 16:22

Ik hoorde geen nieuwe feiten verder. Ga het boek wel kopen, ben heel benieuwd.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 26 okt 2016 - 15:57

Josine@ Zeg dat wel!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 26 okt 2016 - 15:28

Leuk dat je hier aandacht aan schenkt, Josine, bedankt! Heel verrassend vond ik het om de eenvoudig ingerichte kamers van Juliana te zien, waar zij opgroeide. Jammer dat zij enig kind was! Ik heb de documentaire een paar keer bekeken, wat een leven heeft Juliana gehad, in geheel andere tijden, wat is er sindsdien veel veranderd!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 26 okt 2016 - 15:42

Ik zei vanmorgen tegen een vriendin: eigenlijk hebben we nu maar een heel gewoon koningspaar, hahaha ;) Als je dan die verhalen over Juliana hoort.... Man, man, man, ik ben echt niet jaloers op haar leven :o

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?