Wie margriet zegt, zegt symboliek. In deze log kijken we naar Margriets kleding die gemaakt is van stoffen met een margriet. 

In de jaren zestig werd er regelmatig geposeerd voor de hoffotograaf. Op een van deze portretten draagt prinses Margriet een top die helemaal bezet is met margrieten. 


Foto: RVD/Max Koot

Op de trouwjurk van prinses Margriet waren ook margrieten te zien. Meer dan 900 zelfs. Maar daar lees je aankomende dinsdag meer over in een speciale log over de trouwjurk van de prinses. 


Foto: RVD 

Vlak voor haar trouwen droeg prinses Margriet dit ensemble. Op het jasje en de pillbox zijn honderden margrietjes bevestigd. 


Foto: Nationaal Archief/Ron Kroon 

Ook in dit ensemble viert de symboliek weer hoogtij. 


Foto: Nationaal Archief/Eric Koch 

Soms bleef de symboliek ook beperkt tot accessoires. We gaan binnenkort nog eens specifiek naar Margriets juwelen kijken, maar hierbij alvast een voorbeeld van een pillbox met margrieten.


Foto: Nationaal Archief/Jac. de Nijs 

En last but not least nog even aandacht voor koningin Juliana, die tijdens hoogtijdagen in het leven van prinses Margriet ook meer dan eens koos voor toepasselijke kleding. In de stof van de kleding zijn margrieten te ontdekken en op de hoed eveneens. 


Foto: RVD

De volgende keer in deze serie: stoffen met een margrietprint. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 09 jan 2017 - 09:58

Leuk om deze margriet kledingstukken weer eens te zien! Margriet zag er altijd heel goed en verzorgd uit, alleen de laatste jaren snap ik soms haar outfits niet!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 09 jan 2017 - 09:39

Wauw wat zag Margriet er vroeger charmant uit!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 07 jan 2017 - 17:02

Leuk deze beelden terug te zien. Alhoewel ik niet alles even mooi vind, soms is de kleidng zelfs wel heel erg stijf, de pilboxes met de Margriettn vind ik het leukst.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?