Prinses Laurentien was vandaag gekleed in een aubergine japon, gemaakt van genova corduroy. De japon - die eigenlijk meer een robe manteaux is - is een ontwerp van het Duitse Talbot Runhof, haar favoriete merk! 

 

 

De japon is verkrijgbaar via de website van Talbot Runhof voor E 1.298,-

 

De diamanten sterbroche is van het Franse juweliershuis Mellerio en komt uit de koninklijke kluis. 

Het hoedje van Prinses Laurentien is een handgemaakte pillbox in beige, gedecoreerd met veren. Hardies en Eudia hebben beiden bevestigd dat het hoedje een ontwerp van Eudia is! Helaas hebben ze geen foto van het hoedje. Ter info: Hardies werkt nogal veel samen met Eudia.

Het allerleukste detail is wel dat Prinses Laurentien oorhangers draagt uit de collectie van Prinses Margarita! Geweldig leuk dat ze deze draagt, en ze staan haar erg mooi!

©NOS, Charlotte Kapelle

Tenslotte nog even een aanvulling wat betreft de schoenen van Prinses Laurentien. Het zijn geen sandalen maar beige pumps (afgewerkt met een goudkleurig bandje) met een open zijkant en een goudkleurig riempje.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft, met aanvullingen en informatie door Josine Droogendijk. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

Afbeeldingen screenshots en ©Talbot Runhof

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van kiel5

kiel5

donderdag 25 sep 2014 - 10:54

Jammer, zoals de laatste tijd vaker gebeurt, wordt de plank weer misgeslagen. Kan iemand eens goed kledingadvies geven ?
Zowel oorbellen als hoed passen niet bij de jurk, jammer.
Laurentien heeft een zeer uitgesproken gezicht, zodat een goede styling heel belangrijk is. En dan een puur winterse jurk op deze nazomer dag. Jammer allemaal.

afbeelding van Caroline

Caroline

woensdag 24 sep 2014 - 12:39

Mooie jurk maar niet voor deze dag!

afbeelding van Caroline

Caroline

woensdag 24 sep 2014 - 12:39

Mooie jurk maar niet voor deze dag!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 22 sep 2014 - 18:24

Persoonlijk vind ik deze outfit van Laurentien helemaal niks voor haar doen. Ik had verwacht dat ik deze outfit bij niemand mooi zou vinden, maar op de foto waar het model de jurk draagt, vind ik het geheel wel heel stijlvol overkomen. Het hoedje vind ik wel heel leuk en de oorbellen prachtig, ook nog leuk dat ze hier haar aangetrouwde nicht mee support!

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 17 sep 2014 - 22:22

Ik ben totaal niet enthousiast over het totaalplaatje van Laurentien. Ik snap niet zo goed wat ze met een ribjurk doet op Prinsjesdag. Een andere stof was beter en sjieker geweest, het hoedje staat haar an sich wel, maar niet bij de jurk en de oorbellen passen nergens bij. Ik vind het helaas niets en ik snap dan ook niet dat Laurentien volgens sommigen heeft 'gewonnen' van Maxima. Ik vond haar prachtig. Maar dat is het mooie van deze site, smaken verschillen ;-)

afbeelding van marie28

marie28

woensdag 17 sep 2014 - 22:02

Laurentien wint het van Maxima ! Heel stijlvol en prachtige hoed ! Veel te veel rood voor Maxima en afschuwelijk die rode handschoenen .... schoenen niet mijn smaak !

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 17 sep 2014 - 17:58

Ik ben niet enthousiast over de keuze van Laurentien voor Prinsjesdag. De japon is weliswaar stijlvol en past bij haar, en is qua model ook heel geschikt voor Prinsjesdag, maar qua kleur niet. Het is zo donker paars dat het op het eerste gezicht zwart lijkt en dat vind ik niet passen op een dag waarbij mensen letten op een optimistische of sombere toon van de troonrede en dat aspect ook kan meespelen bij het becommentariëren van de kleding van de (vrouwelijke) leden van het koningshuis of ministers.
Ook de combinatie die Laurentien heeft gemaakt vind ik niet mooi. De kleur van hoed en schoenen kan wel bij de jurk, maar de veer voegt dan weer en ander kleuraccent toe, wat het rommelig maakt. De oorbellen erbij vind ik helemaal vreselijk, die passen totaal niet bij een hoed met zo'n opvallende versiering. Een van beide is genoeg: of de veer op de hoed, of zulke prominente oorbellen. Zo helpt ze de stijlvolle en krachtige uitstraling van de jurk ook nog eens om zeep... Jammer! Ik moet wel zeggen dat de jurk zelf haar fantastisch staat.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 17 sep 2014 - 17:31

Ik vind het model van deze jurk/robe erg mooi, maar de stof niet. Ik zou hem liever gezien hebben van de stof waar Máxima's jurk ook van is gemaakt.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 17 sep 2014 - 12:42

Wat mij opvalt bij het zien van de beelden van prinsjesdag is dat Laurentien en Maxima zo weinig samen hebben. .
Bij Beatrix en Margriet zag je destijds altijd even een leuk zussen moment , gezellig een korte babbel, een lachje ,een blik.......... maar deze dames hebben dit helemaal niet , ook al zijn ze geen zussen , ik verwacht wel iets meer dan deze afstandelijke houding.
Nu komt het toch wat plichtmatig over.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 17 sep 2014 - 10:06

Het is een elegante jurk en hij kleedt mooi af, maar een "rib-jurk" voor Prinsjesdag?? Tja. Ik vind het erg zwaar en donker aan doen. Hierdoor kun je zelfs geen enkel detail zien.

De hoed vind ik Laurentien eigenlijk erg goed staan. Zoals anderen krijg ik ook wel een beetje een "Juliana-vibe" van dit hoofddeksel. De lichtere kleur van accessoires balanceert dan weer iets met de donkere jurk.

Prinses Laurentien heeft al vaker de juwelen van Margarita gedragen (ik geloof een ring en armband ook), dus ik denk dat ze ze gewoon mooi vindt!

afbeelding van Els

Els

woensdag 17 sep 2014 - 09:38

Misschien heeft Laurentien haar wenkbrauwen wel permanent laten inkleuren (soort tatoeage) en is de kleur helaas iets te donker geworden. Bij mijn schoonzus is dit ook het geval, eigenlijk mislukt dus, maar omdat het permanente vloeistof is krijg je het niet meer weg. Zonde als dit bij Laurentien ook het geval is.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 17 sep 2014 - 09:12

De jurk van Laurentien vind ik heel mooi van kleur en het flatteert haar. De kleur van haar hoofddeksel is an sich mooi en past ook goed bij de jurk, maar is geen kleur voor haar; maakt haar flets.
Zelf zou ik voor een hoed in een aubergine kleur hebben gekozen, maar die niet te “zwaar” oogt, qua materiaal, gezien de corduroy jurk. Een beetje transparantachtige hoed met wat veren oid.
Verder een heel mooi plaatje. Ik vind het kapsel van haar altijd leuk. (Alleen de wenkbrauwen iets minder zwaar aanzetten misschien). :))

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 16 sep 2014 - 19:08

Prachtige jurk en oorbellen, maar het hoedje is niet mijn smaak. Leuk dat Laurentien voor een corduroy jurk kiest, maar misschien wel een beetje warm voor een dag als vandaag.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 16 sep 2014 - 18:40

Daar ben ik weer :). Ik zeg het niet vaak, maar dit keer vind ik Laurentien, haar japon is denk ik in vergelijking met Maxima een koopje, echt mooi gekleed. Vooral de combinatie van het donkere paars (of aubergine) met de zandkleurige schoenen en hoofddeksel spreekt me erg aan. Daardoor vind ik het geheel verzorgd ogen. Alles lijkt goed in balans en dat zie ik niet vaak bij Laurentien. De oorbellen zijn voor mij een typisch "mwoah" gevalletje. Beetje gezocht oorbellen van een nichtje van Constantijn op Prinsjesdag te dragen, maar dat is dan wel mijn opinie.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 16 sep 2014 - 21:17

Helemaal mee eens, de kleur en het strenge model van deze bijzondere jurk staan Laurentien prachtig, en ze heeft alles prima gecombineerd. Het haar is ook wat blonder dan anders, dat staat haar ook goed. De oorbellen zijn wat mij betreft een beetje misplaatst, ik had liever iets uit de koninklijke kluis gezien. Maar het geheel is en blijft heel erg mooi.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 16 sep 2014 - 18:26

Sprekend Juliana! Zeker de photos waar ze in de riddeRzaal zit!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 16 sep 2014 - 18:23

Ik vind het een prachtig ontwerp, helemaal door de opstaande kraag.Deze jurk is ook leuk om korter te maken en lekker veel te dragen, ik zie heel veel mogelijkheden om deze jurk te combineren.............
De hoed vind ik echt te ouwelijk, dit model kan zo over 30 jaar nog dragen.
Pumps in dezelfde kleur als de jurk had ik mooier gevonden, deze zijn te gekleed bij deze jurk.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 16 sep 2014 - 17:50

Corduroy voor Prinsjesdag? Gruw..Nee, typisch Laurentien..Deze jurk is echt niet geschikt voor Prinsjesdag. Wat ben ik blij dat zij niet onze koningin is ofschoon ik het niet altijd eens ben met de kledingkeuze van Maxima moet ik er niet aan denken dat Laurentien ons land zou vertegenwoordigen op het modische vlak! En voordat ik iedereen over me heen krijg: ik heb respect voor haar werkzaamheden maar haar kledinkeuze is mij een doorn in het oog.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 16 sep 2014 - 16:20

De jurk vind ik Laurentien heel mooi staan. De kleur is prachtig en leuk dat ze voor een betaalbare jurk kiest.
Het hoedje vind ik niet passend bij de jurk al begrijp ik wel dat het misschien een country look moet voorstellen.
De oorbellen zijn prachtig en passend bij Laurentien.
Zie ik het nu goed draagt ze gouden sandalen? Een paars schoentje of iets in de kleur van haar hoedje was mooier geweest.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 16 sep 2014 - 16:53

Volgens mij zijn het pumps met een open zijkant in beige, met een goudkleurig riempje en ook boven het beige gedeelte een goudkleurig bandje. Maar ik kan me vergissen, heb nog geen heel duidelijke foto.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 16 sep 2014 - 20:00

Goed gezien de schoenen zijn idd beige met een gouden randje. Zeker bijpassend bij het hoedje.
Mooi vind ik ze niet.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 16 sep 2014 - 15:47

De kleur en het model vind ik prachtig voor Laurentien.

Maar corduroy??? Is bijna net zo'n statement als de spijkerstof van Maxima tijdens koninginnedag in een ver verleden... Het is wel des Laurentiens, en in die zin ook wel weer erg komisch.
De combinatie met het beige hoedje snap ik niet, qua kleur niet, en qua model ook niet. Een mooie aubergine fascinator met veertjes oid was mooier geweest, of (liever nog) een grote halfdoorzichtige gazen aubergine hoed. Want over algemeen vind ik Laurentien mooist met grote hoed.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 16 sep 2014 - 15:27

Ik moest meteen aan Juliana denken toen ik de hoed van Laurentien zag. Juliana droeg toch ook vaak zoiets? Ik vind het hoedje echt afschuwelijk staan bij Laurentien. Ik vind de japon van Laurentien ook niet zo mooi eigenlijk. Ik heb even op de website van Talbot gekeken en de jurk op gezocht. Ik heb het idee dat de jurk eigenlijk niet bedoeld is voor dit soort gelegenheden (prinsjesdag/gala), meer als een jurk voor in de country (en dan bedoel ik niet de muziek maar het (engelse) platteland. Ik zie hem voor me gedragen in een rokerige ruimte met allemaal mannen met een sigaar of pijp en vrouwen met een gelijkaardige jurk en eventueel dure laarzen eronder.. De jurk is op de site ook gecombineerd met een sjaaltje, daardoor (en ook door het gebruik van corduroy) krijg ik deze associaties. Om jouw voorbeeld te volgend Josine: Voor mij is Maxima zeker de 'winnares' vandaag! ;-)

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 16 sep 2014 - 14:43

Prachtig! de kraag en hoed, heel mooi! de stof is een beetje dramatisch voor dit mooie nazomerweer maar dat is niet zo erg. Echt heel mooi hoor, een compliment waard!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 sep 2014 - 14:37

De japon is van Corduroy en geleverd door modehuis Hardies. Vaak leveren zij de outfits die goed in balans zijn, dus wat dat betreft heb je wel gelijk ;) Ik vind Laurentien vandaag echt de winnares :) (Hoewel het natuurlijk geen wedstrijd is)

afbeelding van Els

Els

dinsdag 16 sep 2014 - 14:34

Dacht eerst dat de japon van fluweel was door platte plekken op achterkant, schijnt ribfluweel te zijn. Heeft dezelfde eigenschap.
Denk dat ik een andere stof had gekozen.
Deze donkere robe manteau met mooie kraag/opstaande revers staat haar goed. Zij kiest voor deze gelegenheden vaak juiste kleding, maar bij informelere bezoeken gaat weleens mis. Vreemd, misschien nu advies van styliste?

afbeelding van Liesbeth

Liesbeth

dinsdag 16 sep 2014 - 14:11

Mooie japon, hoed vind ik ook niet mooi. Donkere kleding staat haar goed.

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 16 sep 2014 - 14:07

Goed gevonden! Mooie japon, de hoed daarentegen vind ik minder geslaagd.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 16 sep 2014 - 14:06

Dank je Josine voor de info. Heb je jurk nu beter gezien. Heel mooi geheel, ook met de leuke hoed. Laurentien en Maxima zien er wat mij betreft geweldig uit!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 16 sep 2014 - 13:52

Heb de details nog niet zo goed kunnen zien maar deze donkere kleur staat Laurentien goed. Zo te zien draagt ze de (peperdure) oorbellen van Margarita.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 16 sep 2014 - 14:35

Zou ze de oorbellen niet te leen hebben gekregen ipv koop?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?