De week van kroonprinses Mary - 500 jaar reformatie en meer - 30 oktober tot en met 3 november 2017

De afgelopen week was het programma van Mary weer behoorlijk vol. Het begon op maandag: toen stond er voor Mary een bezoek op het programma aan het symposium van de Hersenstichting. Kroonprinses Mary is beschermvrouwe van de stichting en bezocht het symposium met als onderwerp het onderzoek naar hersenletsel. Kroonprinses Mary droeg tijdens dit bezoek een donkerrood pak van Elise Gug en een favoriet -haar grijze kalfsleren clutch van Quidam-, deze zien we namelijk regelmatig bij Mary.

Dinsdag 31 oktober was de hele koninklijke familie aanwezig bij de jubileumactiviteiten ter gelegenheid van 500 jaar reformatie. 's Ochtends was er een plechtigheid in Christiansborg. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Martin Luther zijn 95 stellingen aan de deur spijkerde van de kasteelkerk in Wittenberg, Duitsland. Dit was het begin van de reformatie. Koningin Margrethe is beschermvrouwe van de viering van het jubileum en gaf daarom een toespraak tijden de plechtigheden in Christiansborg. Kroonprinses Mary droeg een nieuwe rok van Marc by Marc Jacobs met zwartwitte bloemenprint. Daarbij droeg ze een wit jasje met een zwart strikriempje en pumps van Gianvito Rossi. Een hoed mocht natuurlijk niet ontbreken en dit exemplaar is er een van haar favoriete modiste, Sussanne Juul.

's Avonds vond er een feestconcert plaats ter gelegenheid van de viering van het Reformatiejubileum en daarbij waren opnieuw koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte aanwezig. De feestvoorstelling vond plaats in het Concertgebouw in Kopenhagen. Mary droeg een feestelijke japon, een donkerblauwe geborduurde, fonkelende japon. De ontwerper is nog onbekend. Marie droeg een zwarte japon, een geborduurde cape en pumps van Jimmy Choo.


Mary is beschermvrouwe van de UNFPA, het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Daarom was ze als beschermvrouwe én eregast aanwezig bij de presentatie van het bevolkingsrapport. In het rapport staat Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten centraal - het recht om te beslissen over je eigen lichaam, inclusief om te kiezen wanneer je kinderen krijgt, of je anticonceptie en toegang tot voedsel moet gebruiken tijdens een goede omstandigheden. De uitreiking vond plaats in het Medisch Museum, dat ligt om de hoek van het woonpaleis van het kroonprinselijk gezin. Mooi dicht bij, dus Mary liep na afloop naar huis! Mary had haar grote handtas bij zich van Bottega Veneta en een lekker warm wollen jasje, dat meer leer is afgezet (een ontwerp van Heltmut Lang).

Donderdag 2 november opende Mary 's morgens de Nøvling school in Gistrup. De school bestaat sinds 1962 en is de afgelopen tijd helemaal gerenoveerd en verbouwd. De school neemt deel aan het stop het pesten programma van de Mary Stichting. Daarna was Mary later op de dag in het Aalborg Congres centrum aanwezig bij de jaarlijkse schoolleidersdag. Mary gaf een toespraak tijdens deze bijeenkomst. Tijdens beide activiteiten droeg Mary een japon van Heartmade by Julie Fagerholt en een Céline riem.


Kroonprinses Mary is beschermvrouwe van het kerstpostzegelfonds en is in die hoedanigheid ieder jaar aanwezig bij de onthulling van de postzegels, waarvan de opbrengst gaat naar de zogenoemde Julemærkehjemet. Dat zijn speciale huizen waar kinderen met problemen een tijdje kunnen wonen. Mary sprak met sommige kinderen na afloop van de onthulling.

's Middags is Mary aanwezig bij het 20e jubileum van TUBA. TUBA staat voor Therapie en Advies voor kinderen van Alcoholgebruikers. Ze bieden gratis hulp, counseling en therapie aan voor jongeren tussen 14 en 35 jaar die zijn opgegroeid in gezinnen met alcoholmisbruik. In 2014 ontvingen zij de Sociale Prijs van het Fonds van het Kroonprinselijkpaar. Bij beide activiteiten droeg Mary een donkerrode rok en bijpassende top.

Wat vinden jullie van de outfits van Mary van de afgelopen week? Zijn ze geslaagd? Komende week heeft Mary weer een volle agenda, ze gaat onder andere naar jubilea symposia, want het Vrij van Pesten programma van de Mary Fonden bestaat 10 jaar.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 06 nov 2017 - 20:19

Geen outfits die me bij gaan blijven dit keer.
De combi zwarte blouse lange wijde groenige (?) rok vind ik echt niet mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 06 nov 2017 - 12:11

De outfit met lange broek vind ik t vlotst.
Ik zou haar graag in wat kortere roklengte zien.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 05 nov 2017 - 16:57

Onder haar lange rok (bij de schoolopening in Gistrup) droeg Mary kennelijk laarzen, maar we zien ze helaas niet al te goed. Mary draagt vaak laarzen, en altijd prachtige ! .In deze herfst zou het toch bijzonder leuk zijn, ook vele andere royale dames zo geschoeid te zien, ik denk aan Máxima, Laurentien, Mathilde, Charlène, Kate..., die ons in het verleden al dikwijls daarop vergast hebben - nog wat geduld misschien ?
Voor Mary's chique Valentino-laarzen bij het staatsbezoek uit Nederland zie http://www.modekoninginmaxima.nl/prinsessenmode-mode-algemeen/staatsbezo... !

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 05 nov 2017 - 15:19

Mary kleedt zich met een bepaalde ingetogenheid die ik wel kan waarderen, vooral als je haar van dichtbij bekijkt. De paarse outfit is heel geraffineerd (kraagje, knoopjes, strik op de rug, stof) en de kleur staat haar goed. De grijze broek met zwarte jasje staan haar ook mooi. De lange rok idem. Het zijn grotendeels geen kledingstukken die direct opvallen. Bij Maxima zie je altijd dat zij de 'first lady' is. Dat is bij Mary is dat van ver af gezien niet het geval. Van dichtbij toch weer wel.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 05 nov 2017 - 08:17

Ik ben geen fan van haar kleding voor binnen maar wel van haar kleding voor buiten. Ze kleedt zich dan zó vrouwelijk en als één van de weinigen ook in getailleerde jassen. Bovenstaande outfits vind ik saai ogen, ondanks dat ze er superverzorgd uitziet. Alleen het zwarte jasje met de wijduitlopende rok met de rode streep eronder vind ik beeldschoon. Die zou ik zelf ook willen hebben. Staat haar goed zeg!

afbeelding van Corine

Corine

zaterdag 04 nov 2017 - 17:55

Mary is altijd geweldig gekleed!!! Het klopt altijd! Wit zwarte set is super en ook het paars heel mooi. Ik vind haar soms wat gereserveerd/afstandelijk overkomen maar ik denk dat verlegenheid/gereserveerdheid ook een beetje haar karakter is. Als ik haar zie in het persoonlijke contact met mensen lijkt ze me erg betrokken en hartelijk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?