Terwijl ik achter de schermen druk bezig ben met het hoedenoverzicht van prinses Beatrix, blikken we in deze log terug op de allereerste avondjurk van prinses Beatrix. Ze droeg de japon met geborduurde bloemmotieven tijdens een bezoek aan de Stadsschouwburg in september 1953. Hoewel ze die avond voor het eerst 'in het lang'  is, is de japon niet écht nieuw. Het kledingstuk zagen we namelijk al eerder tijdens het huwelijk van jonkvrouwe Sickinghe, waar Beatrix en Irene bruidsmeisje mochten zijn. De japon is voor het avondje uit wel aangepast, want het lijfje is bij het bezoek aan de Stadsschouwburg mouwloos. 

 

Tijdens het avondje uit:

Foto's: Gahetna.nl/Anefo/Joop van Bilsen

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 04 sep 2016 - 16:00

Wat leuk deze oude foto's terug te zien! Geen topper deze jurk, maar wel grappig om te zien!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 31 aug 2016 - 16:55

Wat een leuke jurk is dit! Ik vind de '1e versie' het mooiste.

Josine, veel sterkte tijdens deze laatste weken en de bevalling! Hopelijk kun je de bruiloft van je zusje 'fatsoenlijk' meemaken :)

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 30 aug 2016 - 11:34

De jurk is natuurlijk heel gedateerd en de afhangende schouders van Beatrix helpt de jurk niet echt vooruit. Dit geschreven hebbende: zou Beatrix daarom graag opstaande schouder-creaties dragen?

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 30 aug 2016 - 10:41

Wat bijzonder dat je deze foto hebt gevonden, Josine. Ik heb hem nooit eerder gezien!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 30 aug 2016 - 00:36

Wat een prachtige avondjapon, chique hoor! Geweldig van je, Josine dat je naast het hoedenoverzicht ook nog de tijd hebt/neemt voor de allereerste avondjapon van Beatrix, ik hoop dat wij nog meer van Beatrix' avondjaponnen te zien krijgen! Hartelijk bedankt!

Hoe gaat het met je, de laatste loodjes voor jou! Hoe heb je de hitte doorstaan?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 30 aug 2016 - 10:54

Met mij gaat het super. Gisteren bij de gynaecoloog geweest en het kindje ligt nog steeds op de gemiddelde groeilijn. Voor een diabeteskindje geen vanzelfsprekendheid, of zelfs eerder een uitzondering. Ook is het al ingedaald, dus ik ben er helemaal klaar voor. Als ik net zo vroeg als de vorige keer beval heb ik volgende week gewoon alweer een tweede kindje. Ben zo benieuwd wat het is! En van de hitte heb ik weinig last eigenlijk. Lekker binnen blijven en bloggen helpt ;)

En ja, er komen meer logs aan over avondjurken en hoeden. Voor m'n bevalling wil ik eerst alle hoeden van Beatrix uitgezocht hebben, dus dat heeft eerst even voorrang. Ben nu in 1987 aangekomen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 30 aug 2016 - 23:15

Josine@ Hartstikke goed, geweldig dat het super met jou gaat, spannende dagen, ik wens jou het allerbeste toe voor een voorspoedige bevalling, ik leef met jou mee! Heel veel sterkte deze laatste dagen!
Enne... fijn dat jij ons zo verwend!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 30 aug 2016 - 13:11

Josine wat ontzettend fijn dat het deze keer zo goed gaat met je zwangerschap.
Gelukkig mag jij ook een keer "gezond" zwanger zijn en er van genieten. Doe dat nog even, al heel snel is dat hele intieme moeder/kind voorbij. Dat vond ik altijd het mooiste van de zwangerschap, ik voelde me na de bevalling, hoewel heel erg gelukkig, ook heel "leeg" en miste de bewegingen in m'n buik.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 30 aug 2016 - 13:15

Bedankt voor alle lieve woorden. Ik ben er ook erg blij mee en dankbaar voor. Gezond zwanger zijn (en zwanger zijn uberhaupt) is geen vanzelfsprekendheid.

En de bewegingen in mijn buik heb ik de vorige keer niet gemist. Ik verwacht deze keer ook niet, want ik ben echt blauw van binnen, haha. Een sterke dame of heer in wording. De nacht na de bevalling ga ik weer lekker op mijn buik slapen. Oh, dat mis ik zo.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 31 aug 2016 - 14:50

Haha, bont en blauw van binnen. Ik begin het weer te herkennen! Bij mij begint dat ook behoorlijk heftig te worden, met nog ruim 10 weken te gaan! Fijn dat het zo goed gaat Josine! Carmen, hoe gaat het met jou?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 31 aug 2016 - 15:01

Ja, rond de 30 weken is het bewegen vaak nog heftiger doordat ze dan nog kunnen draaien ja.

Ik hoop vooral dat de baby tot Prinsjesdag blijft zitten. Heb 15 september de bruiloft van mijn zusje, dus de baby mag nog niet komen :P

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 31 aug 2016 - 21:00

Ik vermoed dat de baby inderdaad net gedraaid is. Ik voel het bewegen ineens op andere plaatsen, en ineens zegt iedereen: zo, jij groeit hard, terwijl ze tot vorige week zeiden dat ik nog niet zo heel dik was. Dus nu zal het wel goed liggen (hoop ik, maar anders heeft het ook de tijd nog wel). Gisteren kleertjes gewassen, ideaal met dat mooie weer! Dan gaat het echt weer leven voor je hoor, heerlijk, al die kleine prutskleertjes aan de waslijn ;)

Oh nee, dat zou heel jammer zijn, als je de bruiloft van je zusje gaat missen. Nog ff 2,5 week volhouden dan! En, heb je al leuke kleding ;) ?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 30 aug 2016 - 12:59

Wat fijn om zulke goede berichten te lezen,Josine. Reden tot dankbaarheid! En volgens mij een heel andere zwangerschap als bij Lieke!
Heel veel sterkte nog met de laatste loodjes! Ik ben ook erg benieuwd of je een dochter of een zoon krijg!! Ik ben ook benieuwd wat voor mooie naam jullie bedacht hebben!

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 30 aug 2016 - 12:37

Josine, goede laatste loodjes gewenst. Dat alles voorspoedig mag verlopen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 30 aug 2016 - 12:19

Dat is dan, in beide alinea's, goed nieuws ! Voor de eerste (en toch wel belangrijkste) alinea : van harte het allerbeste gewenst, Josine, en voor de tweede : ontzettend veel dank !

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 29 aug 2016 - 21:17

Mooie jurk! Vooral bij de bruiloft vind ik hem erg mooi. Dat komt denk ik door de handschoenen, die maken het plaatje compleet.
Ik vind het een prachtige jurk, eigenlijk heel tijdloos. Deze eerste keer vind ik succesvol!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 aug 2016 - 20:35

Ik snap niet hoe je dit afgrijselijk kunt vinden :) het is toch gewoon een gedateerde lange meisjesjurk? Bij afgrijselijk denk ik aan heel wat ergere exemplaren van de tokies, haha.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 29 aug 2016 - 20:08

Wat een afgrijselijke jurk, neem me niet kwalijk. Ik snap best dat het tijdperk een rol speelt, maar dit lijkt werkelijk nergens naar met dat rare kraagje. Of ze naar kostschool vertrekt. En tijdens het avondje uit had de lingerie wel ietsjes beter gekund.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 29 aug 2016 - 17:53

Schattig, die foto's uit de oude doos!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 29 aug 2016 - 17:36

Het begin dus van een schier eindeloze reeks steeds prachtiger wordende avondjurken - jij bezorgt ons toch het vervolg, Josine ?!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?