Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 12 dec 15 reacties

Prinses Sofia schittert in Máxima japon

Gisteravond ging het feest in Zweden nog even verder. Prinses Sofia was stunning in de Máxima japon!

De dag na de uitreiking van de Nobelprijzen feesten de laureaten nog gewoon even door, samen met de Koninklijke familie van Zweden. De winnaars krijgen een diner aangeboden in het Koninklijk Paleis. Dit jaar zijn ook de laureaten van 2020 en 2021 aanwezig bij alle festiviteiten. In die jaren kon het festijn niet doorgaan in verband met de corona pandemie.

Prinses Sofia

Prinses Sofia zag er gisteravond schitterend uit, in een oranje met witte japon. De japon is door de ontwerper Lili Jahilo ‘Máxima’ genoemd. Heel passend, voor de kleur oranje 😉 . En misschien had de ontwerper een stille hoop dat koningin Máxima de japon zou aanschaffen. Maar, dat prinses Sofia er nu in schittert tijdens het Nobel laureaten diner is vast ook een hele eer! Mooi detail: prinses Sofia zat tijdens het diner naast de winnaar van de Nobelprijs voor Fysiologie, Svante Pääbo. Hij is afkomstig uit Estland, en is daarnaast de eerste Nobelprijswinnaar uit dit land. Het is dan ook vast niet toevallig dat prinses Sofia koos voor een japon van een ontwerpster uit Estland!

Overigens is iemand heel druk geweest om Sofia’s huwelijkstiara weer aan te passen. Zagen we zaterdagavond nog aquamarijnen prijken op de top van de tiara, zondagavond waren er weer parels te zien. Conclusie: wat is het toch geweldig, als je zoveel met 1 tiara kunt.

Clutch van Bottega Veneta
LWL Jewelry armband
Bigli Jewels oorhangers
Charlotte Olympia pumps

Kroonprinses Victoria

Kroonprinses Victoria droeg een eerder gedragen groene glitterjapon van Elie Saab, met 3 cut-outs op haar rug. Haar goudkleurige pumps komen van Gianvito Rossi. Qua juwelen draagt Victoria de Lauwerkrans tiara en het collier van de Bernadotte Emerald parure.

Koningin Silvia

Tot slot: evenals prinses Sofia, droeg ook koningin Silvia een oranje japon, zij het een eerder gedragen japon. De Zweedse koningin maakte haar outfit compleet met de Negentand-tiara. Haar prachtige clutch in de vorm van een zeeschelp komt van Judith Leiber.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vind de jurken van sylvia en victoria erg mooi. De jurk van sofia kan ik niet smaken. Vind de kleuren te fel contrasterend voor een “overloop”.

Wat ziet Victoria er geweldig uit.
De Máxima jurk is mooi maar ik v8nd het niets voor Sofia doen en ik vind de japon meer geschikt voor een lente event. Ik ben wel benieuwd hoe deze Máxima zou staan. Met het blonde haar een heel ander plaatje

Leuke jurk van Sofia. Weer eens wat anders.. en leuke geste om een jurk van een Estlandse ontwerper te kiezen. Groene jurk van Victoria staat haar goed. De jurk van Silvia ook mooi.. maar ik vermoed dat zij iets aan haar gezicht heeft laten doen. Ze heeft een wat clowneske lach.. kan het niet goed omschrijven. Het was een mooie vrouw waarom niet ‘gewoon’ verouderen. Ik hoop dat het stopt want uiteindelijk is het resultaat als je ouder wordt vaak niet mooi.

Ik vind het geen mooie jurk, doet denken aan een split ijsje.
Zou ook denk ik niet kiezen voor een jurk die genoemd is naar een koningin.

Maar wat is zij toch een beauty

Ja toch, ook dat beetje rommelige/rafelige overgang van het sinasappellaagje naar het roomijs

Heel anders dan zaterdag maar niet minder mooi… ik vind de tiara van Sophia fantastisch! Datzelfde geldt trouwens ook voor deze tiara van Victoria… en wat staat dat groen haar mooi! De beide oranje jurken zijn ook mooi, al lijken de mouwen van Sophia een klein beetje aan de lange kant…?

Ik vind de andere drie japonnen die de dames aan hadden ook heel mooi, maar deze japonnen zijn nog mooier, wat moderner dus meer van deze tijd.

Geinige jurk van Sofia die aansluit op haar uitstraling!
Victoria ook mooi maar geen wow
En Sylvia altijd in de roos
De koning is daar weliswaar ceremonieel, maar qua ceremonies pakken ze altijd flink uit, pakken t lime-light!

3 Prachtige geklede dames.

Wat ziet prinses Sofia er mooi uit. Deze kleur oranje staat haar erg goed en wat fijn dat het haar los hangt deze keer. Ik vind dit mooier staan bij haar dan opgestoken haar met midden scheiding. Prinses Victoria schittert in haar groene jurk met glimmer. Eigenlijk vind ik dit model haar mooier staan dan de jurk die ze zaterdag droeg. Victoria koos voor gouden accessoires. Persoonlijk had ik voor zilver gekozen.
Koningin Silvia draagt ook een mooie vrolijke oranje jurk. Ze ziet er deze keer prachtig uit. Och en dan zo’n schattige clutch erbij gekozen.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mooi hoor allemaal! Vond ze er gisteren ook zo mooi uitzien, ze maken er in Zweden een echt feestje van! In tegenstelling tot Noorwegen, maar ja die zijn toch wel vaak saai hoor. Die plateau schoenen wat vind ik die … niet mooi. Wel geweldige jurk van Sofia, en inderdaad wordt nu wel eens tijd om een andere vorm tiara op het hoofd te laten prijken.

Prinses Sofia staat hier voor mij onbetwist op nummer 1.
Prachtige japon, en wat toont de tiara met deze parels er mooi bij. Ook leuke clutch.
De juwelen van prinses Victoria zijn bewonderenswaardig; haar smaak voor deze japon deel ik niet.
De Negentand-tiara van de koningin ziet er vorstelijk uit.
En wat een schattige zeeschelp-clutch!
Ik vind het een beetje jammer dat Silvia en Sofia beiden voor de kleur oranje gekozen hebben tijdens dezelfde gelegenheid.

Mooi mooi mooi. Alledrie de dames maar Sofia springt er uit in haar Máxima jurk. Wel heule lelijke plateau pumps maar die mogen de pret niet drukken.
En dat getover met het diadeem is leuk maar misschien kan ze met kerst een tweede exemplaar krijgen onder de boom.

Wat een plaatje van een japon die van Prinses Sofia.