Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 05 nov 0 reacties

Prinses Mabel draagt avondjurk van Needle & Thread

Maatkleding en handwerk wordt steeds meer een uitzondering. Het Britse high street label Needle & Thread (Naald & Draad) werd daarom in leven geroepen om vrouwen te voorzien van tijdloze looks met een handgemaakte uitstraling. Webshop Zalando omschrijft de stijl als 'Engelse tailoring met een vleugje Franse flair' en net-a-porter.com schrijft over 'prachtig verfraaide met een delicate handtekening'. 

Hertogin Catherine hebben we -voor zover ik weet- nog niet met kleding van het merk gezien. Prinses Amalia wel, want tijdens het bruilofsfeest van Filippos Lemos en Marianna Goulandris droeg ze een cocktailjurk van lichtroze tule, die van top tot teen was voorzien van broderie d'art. Prinses Mabel had enkele weken eerder de kracht van het merk al ontdekt dankzij een zwart bomberjack met borduurwerk. Blijkbaar beviel het kledingstuk goed, want gisteren droeg Mabel opnieuw een creatie van Needle & Thread tijdens de prijsuitreiking van de 'World Without Aids Award'. (Het is hier de plek niet om uitgebreid over de prijs te schrijven, maar hier lees je meer over Mabels inzet voor het thema.)

Blijkbaar shopt Mabel net als Máxima bij net-a-porter.com, want haar avondjurk van zwarte tule is momenteel exclusief te koop bij de internationale modewebshop. 

Het fijne aan Net-A-Porter vind ik de close-ups van het materiaal. Zo zien we zwarte tule en gekleurde bloemen van kraaltjes en platte/komvormige pailletten, die dakpansgewijze over elkaar heen zijn bevestigd. 

Op de foto's zien we verder raglanmouwen, een klokkende rok vanaf de knie en een grosgrain lint bij de taille. Voor de jurk betaal je 280 euro, wat mijns inziens niet veel geld is voor een dergelijke jurk en zeker niet voor een koninklijke jurk. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments