Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 04 okt 29 reacties

Prinses Beatrix is nog steeds het toonbeeld van klasse

Bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje liet prinses Beatrix zien dat ze ook in pantalon het toonbeeld van klasse is.

De prinses heeft sinds een jaar of twee tape om haar linker enkel. Om die aan het zicht te ontrekken, hebben haar rokken plaats moeten maken voor donkere pantalons. Voor haar waardigheid en klasse heeft de switch gelukkig geen gevolgen gehad. Kijk maar hoe stijlvol de prinses vandaag voor de dag kwam. Van kraag tot zoom koninklijk!

© PPE/Nieboer

Op 9 september 2022 kwam de outfit ook in beeld tijdens een bezoek aan de Bovenmolen in Zevenhuizen.

PPE

Hetzelfde idee (met een split middenvoor), maar met andere accenten:

Variant drie:

PPE/Rubsamen

Variant vier:

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zeker is Beatrix het toonbeeld van klasse, ongeacht wat ze aanheeft. Want het is vooral haar totale presence, haar motoriek, haar taalgebruik en dictie. Noblesse oblige. Zwart staat haar goed, en mooi dat er nog zoveel te varieren is, met gekleurde stoffen als inzet, bies of mouw. Toch zou ik zeggen: vaker met een rok dragen, dan met een broek. Bij zo`n molen, buiten, snap ik het, maar in de balzaal van paleis Noordeinde….?

Dat ben ik met u eens, bij Juliana zag ik dat niet, voor zover ik dat weet en op foto,s zag, zij wilde weer TE gewoon zijn.
Maar zo jong als Amalia nog is, ook bij haar zie ik dat koninklijke.

Beatrix IS gewoon klasse – dat is haar gewoon aangeboren !!

Beatrix laat inderdaad zien over klasse te beschikken: eenvoud met de geraffineerde charme van mooie stoffen, verrassende accenten en één duidelijke lijn die haar goed staat. Het is (en was vroeger in haar functie) tenslotte een soort beroepskleding. Ze is en was geen filmster (wat Maxima wel vaak lijkt) die zich in soms lichtelijk hysterische extravaganza van wéér een duur merk wil vertonen, omdat het ego denkt dat het om hen als persoon gaat, maar Beatrix begrijpt dat het niet om haar als persoon gaat maar om de functie die ze vervult. En daar past goed verzorgde, stijlvolle eenvoud bij. Koningin Elizabeth begreep dat ook heel goed. Maar ja, dat waren echte vrouwen van adel.

Prachtige outfit. Maar al haar pakken zijn wel erg vaak zwart. Overigens staat die kleur haar goed.

Geweldige outfit! Wat ziet Beatrix er toch geweldig uit en zoo fit en slank

Variant 1 vind ik echt mooi. Heel knap die doorlopende band. Maar eigenlijk heeft ze een soort uniform aan. Zwarte broek met wisselende top. En dat deed ze ook als koningin. Zelfde patroon maar andere stof. Toch een beetje saai.

Prachtig en vooral optie 4 vind ik erg mooi.

Heel netjes, de schouders van de tops hebben nog steeds haar kenmerkende silhouet. Keurige dame.

Ze ziet er heel mooi uit, prachtig plaatje en zo’n lieve dame lijkt mij! Het valt me op dat ze zo ontspannen is, mooi om te zien. Pantalon steeds hoeft van mij niet, mag ook met mooie langere rok, maar heb er ook niets op tegen. Verzorgde dame, chapeau!

De gelijkenis met mijn zus is zo treffend..❣️ 2 Druppels.
Keurig verzorgd als altijd.
In het filmpje viel me de top meteen op. Prachtig. Nog mooier zou ik het gevonden hebben als er een rok onder gedragen zou worden.

Beatrix ziet er altijd koninklijk uit, en wordt mooi oud (of eigenlijk was ze al een beetje oud en wordt ze mooi nog wat ouder). Als ze het tape wil verbergen kan ze ook voor een lange rok kiezen, maar ik heb geen problemen met de broek. Ze ziet er nog steeds uiterst verzorgd uit.
Kleine opmerking van de taalpolitie: het is ‘aan het zicht onttrekken’.

Heel leuk, en met de pantalon lijkt t dat ze aangeeft niet meer de hoofdpersoon te zijn.
Leuke sets. En zwart kan dus best als je 85 bent.
Broek kan nog ietsje langer, en altijd een wat blote nek kan worden afgewisseld met kraagje of opstaand randje.
Complimenten voor haar verschijning en commitment.

Het streepdessin op de top van vandaag kan ik niet bewonderen vanwege de gekozen plaats in het midden.
Weliswaar leuk dat dit perfect doorloopt naar de mouwboordjes, maar het oogt breed en vanwege de hoogte geeft het m.i. iets gedrongens aan haar gestalte.
De top van de varianten 3 en 4 vind ik het leukste staan.
Ze draagt een keurige broek, maar voor mijn geval past het niet bij het beeld wat ik heb van Beatrix zoals ze altijd geweest is, en soms nog is, wanneer ze een rok draagt.
Uiteraard is dit haar keuze en beslissing, maar ik onderschrijf graag de hieronder getoonde reactie van Elisah.
Kapsel, accessoires en uitstraling zijn als altijd weer heel stijlvol en elegant.
Zó fijn dat ze er weer bij is!

Correctie: geval moet zijn: voor mijn gevoel

Heel stijlvol en groot gelijk dat ze nu vaker voor een broek kiest.

Altijd al een grote bewondering gehad voor haar perfectie in kleding en uiterlijk,
Zelfs op vakantiefoto s klopte alles,
Dat ze nu lange broeken draagt is haar keuze, en ook dat draagt ze weer perfect , maar voor mij hoeft het niet, Wat is er mis om iets van een tape of dikkere panty te zien?
We hoeven ons toch niet te generen als er iets te zien is omdat het lichamelijk niet perfect ( meer) is ?

Ik ben een rokken fan, dus ben waarschijnlijk bevooroordeeld .

Wat ziet prinses Beatrix er altijd verzorgt uit. Ook is ze nog steeds zo betrokken, zo mooi om te zien. Ondanks haar hoge leeftijd oogt ze nog heel vitaal.

Grote klasse. Wat ziet ze er altijd mooi uit. En super leuk haar nog zo actief te zien

Wat heerlijk dat ze nog zo geniet en taken op zich neemt. Ze is slechter ter been en kiest voor comfortabele kleding, ze heeft zo gelijk om voor een pantalon te kiezen, altijd mooie stoffen, keurig kapsel en een vleugje make up, chapeau hoor!

Altijd onberispelijk gekleed. Inderdaad een toonbeeld van klasse. Ik houd ervan!

Ik vind de prinses mooi gekleed, maar omdat ze steunkousen draagt moet ze nu broeken dragen???? Je kunt met een jurk of rok ook prima steunkousen dragen. Beatrix doeg altijd al wat langere rokken en jurken, dus wat is het probleem? Ik zie dat niet hoor. Er zijn zoveel vrouwen die steunkousen dragen en ook gewoon een rok. Ik heb er niets op tegen dat ze een pantalon draagt, maar een jurk of rok kan op zijn tijd ook best.

Beste Magda, ik draag ook steunkousen vanwege een aandoening maar ik draag ze echt niet onder een jurk hoor! Ik vind ze lelijk staan en awel de vorm van je onderbenen maakt’t beeld niet beter. Dus….heerlijk in een broek verschijnen. Er zijn zoveel leuke modellen voor gepaste gelegenheden te koop. Ik vind prinses Beatrix een broek prachtig staan. Niets mis mee.

Grappig dat een broek bij oudere dames pantalon genoemd wordt.

Geweldige dame, ziet er altijd perfect gekleed uit, passend bij haar leeftijd en rol zonder tuttig of ouwelijk te zijn: petje af!!