Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 10 nov 18 reacties

Prinses Beatrix draagt 30 jaar oude jurk

Wie wat bewaart, die heeft wat. Tijdens het staatsbanket voor de Italiaanse president droeg de prinses een jurk die dertig (!) jaar geleden voor het eerst opdook.

Foto: BSR

Het debuut vond plaats tijdens het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland, 1992. Volgens mijn archief werd de jurk vervolgens ook nog gedragen bij het zilveren huwelijksfeest van koningin Margrethe en prins Henrik (1992), het staatsbezoek van België (1993), een poseermoment voor een officieel portret (1994, zie foto) en het staatsbezoek Griekenland (1997).

Foto: RVD

Wil je meer weten over het aquamarijnen diadeem dat de prinses gisteravond droeg? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk dat prinses Beatrix er bij is en leuk dat ze deze jurk nog een keer draagt. De juwelen staan er prachtig bij.

Vind het een mooie kleur dat gemengde groen água blauw bij Koningin Beatrix. Jammer dat ze niet all the way ging met de aquamarijnen. Bijv de ovale pendant vsn van Koningin Juliana of de vierkante broche. Voor mij had dat wat meer toegevoegd bij deze fantastische kleur. HKH laat zien dat een klassieke stijl nooit out of fashion is. Goed hoor dat ze ook aan vintage doet vast getipt door kleindochter Eloïse 😊

Het ordelint had hier toch best goed bij gestaan qua kleur toch? Maar die lag denk nog thuis over de stoel ;-). Nee, dat zou haar nooit gebeuren gezien haar streven naar perfectie!
Fijn haar te zien!

Prinses Beatrix….onze oud-koningin! Een aristocratische dame met bijzonder veel gevoel voor stijl. Ze straalt rust en evenwicht uit door haar houding en kleding.
Prachtige japon en sieradenkeuze!

Helemaal mee eens, ik ben het vooral erns eens met uw laatste zinnen. Ze straalt idd veel rust uit…. en mi hoort het ook zo. Beatrix dwingt respect af …

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Wat een prachtige jurk en wat leuk dat ze bij het banket aanwezig was. Deze vrouw is zo vitaal en blijft een stijlvolle dame!

Mooi, mooi, mooi😊. Zowel de jurk als de juwelen; prachtig.

Die juwelen zijn toch weergaloos mooi. Bij Máxima zijn ze me toen niet opgevallen. Misschien wil ze het nog een keer proberen met een blauwe japon, daardoor komen ze veel beter uit zien we nu.

Op en top nog steeds én voor altijd : KONINGIN !! In andere monarchieën wordt die titel na troonsafstand (of na die van partner) niet afgenomen !

Wat we niet zien op de foto is of de rok aangepast is aan deze tijd. Want die rondingen zijn erg gedateerd.
De top en de aquamarijnen er bij is echt een prachtige combinatie.

Wat ziet die dame er toch altijd geweldig uit! Wars van modetrends, helemaal zichzelf met de voor haar zo kenmerkende stijl! Zo bouw je een stevige en consistente positie op, kan de jongere generatie nog wat van leren en dan is zelfs een 30 jaar oude japon nog helemaal actueel en geweldig!!

Wat een prachtige stof en het staat haar nog net zo mooi als 30 jaar geleden. Ze heeft nog steeds een zeer koninklijke uitstraling!

Mooie dress! Heel leuk dat ze zo actief meedoet.

Zou een wat dikkere/vollere ketting hebben gekozen voor de diepe hals.
Die aquamarijnen zijn wondermooi ook de bijpassende ring!

Wat leuk dat ze deze jurk weer draagt, en wat staat hij haar nog goed.
Zo kennen we haar ,een statige dame in haar eigen stijl
Ze is en blijft voor mij altijd DE koningin .

Op zo’n waardige manier oud mogen worden lijkt mij een zegen.

Ja dat is ook een zegen , en ik gun het haar heel erg.

Mooie japon en diadeem, het staat de prinses nog steeds prachtig.

Mooie stof, mooie rok, perfect plaatje, juwelen goed gedoseerd en prachtig bij deze jurk. Ook al is deze jurk al 30 jaar in de running , ze komt bij mij niet oubollig over.