Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 17 apr 0 reacties

Prins Philip: trouw op vele vlakken

Vandaag is de begrafenis van prins Philip. Met zijn overlijden is niet alleen een geliefd persoon heengegaan, maar ook een stukje geschiedenis. Maar liefst 99 jaar oud is de echtgenoot van koningin Elizabeth geworden en hiermee de langst dienende prins-gemaal.

Dat hij niet van de wegwerpgeneratie was, blijkt wel uit het verhaal dat deze week naar buiten kwam. CBI president Lord Karan Bilimoria, een vriend van de prins, vertelde dat Philip zijn trouwschoenen maar liefst meer dan 70 jaar heeft gedragen.

Lord Bilimoria vertelde dat hij hier achter kwam toen hij in 2011 samen met de prins het Zoroastrian Centre in Londen in bezocht. Bezoekers werd gevraagd om de schoenen uit te trekken en terwijl ze allebei hun veters deden, vertelde prins Philip dat het zijn trouwschoenen waren die hij nog altijd droeg. De zwarte veterschoenen droeg hij voor het eerst in 1947 en vervolgens bleef hij ze aantrekken bij formele aangelegenheden.

Volgens Lord Bilimoria illustreert het verhaal hoe down to earth de prins was en symboliseert het tevens wat voor goede echtgenoot de prins is geweest.

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments