Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 05 aug 0 reacties

Overzicht: Máxima's nieuwe oorbellen van seizoen 1 2018

Koningin Máxima is dol op oorbellen. Eind 2017 stond de teller van haar collectie op 299 en in de achterliggende maanden heeft de teller zich zeker niet verveeld. 

Begin januari luidde Máxima haar nieuwe werkjaar in met nieuwe (bronskleurige) creolen. (1) Een heel ander paar kregen we in Davos te zien. Helaas ontbreken scherpe close-ups, maar voor zover ik het nu kan zien, draagt Máxima hier kobaltblauwe hangers die bestaan uit vier geschakelde steentjes. De herkomst van het nieuwe paar is helaas onbekend. De kans is groot dat nummer 3 een geschenk of souvenir is. Máxima droeg de creolen met gekleurde pendantjes voor het eerst ná haar reis naar India. De stijl van de oorringen is typisch Indiaas, dus ik vermoed dat ze tijdens de VN-reis aan Máxima's collectie zijn toegevoegd. Nummer 4 is heel hip doordat de oorbel aan de achterzijde van het oor doorloopt. De herkomst is opnieuw onbekend. 

Na afloop van de verjaardag van prinses Beatrix wist Máxima ons te verrassen met nieuwe creolen van het label KMO. (5) Een heel wat duurder paar kregen we voor het eerst te zien in februari 2018. Tijdens een ontmoeting met Hans van Manen droegde koningin schelp-oorstekers van het Amerikaanse sieradenmerk Seaman & Schepps. (6) Máxima is niet de eerste beroemdheid die met het ontwerp van Seaman & Schepps is gezien. Jacky Kennedy droeg de schelp-stekers zelfs al in de jaren zestig (6). In februari zagen we Máxima ook nog met speelse fantasiejuwelen van bruine kraaltjes (7) en nepparels van het Nederlandse label BerNice (8). 

Het is geen geheim dat Máxima ook dol is oorbellen van het Deense label Monies. In 2018 kregen we traditiegetrouw weer een nieuw paar te zien. Gelukkig is het niet al goud wat blinkt. Máxima's oorbellen zijn gemaakt van hout (?) en goudverf. (9)

Natuurlijk kwamen er in de afgelopen maanden ook weer enkele nieuwe combinaties van bestaande juwelen in beeld. Op Bevrijdingsdag droeg de koningin haar pareloorbellen van juwelier Steltman  met een gouden oorsteker (10). In Luxemburg deed Máxima hier nog een schepje bovenop door twee diamanten van het Stuartdiadeem in haar oren te dragen (11). 

Last but not least kregen we dit jaar ook nog Italiaanse sieraden te zien. In Zuid-Korea droeg koningin Máxima tijdens de Olympische Spelen zilveren Gardenia-oorhangers van Buccellati. Online wordt dit paar verkocht voor ongeveer 460 dollar. De informatie over deze nieuwe aanschaf komt van JAusten. 

Met twaalf nieuwe paren staat Máxima's oorbellencollectie momenteel op 311. Bij dit getal zijn de verschillende mogelijkheden van 1 paar oorbellen apart geteld. 

Foto's met dank aan PPE. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments