Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 dec 1 reacties

Onder de loep: monochrome kleding aan het hof

Koningin Máxima heeft een zwak voor bijzondere kleurencombinaties, maar af en toe verrast ze ons ook met een monochrome look. In deze blog een overzicht. 

Voor we plaatjes gaan kijken eerst even wat toelichting. Want monochroom klinkt misschien voor de een heel bekend in de oren en voor de ander niet. Het woord monochroom wordt ook wel vertaald als eenkleurig, een omschrijving die in één woord duidelijk maakt wat wordt bedoeld met monochromatische kleding. Rood, rood en nog eens rood. Of juist zwart, zwart en nog eens zwart.

Wanneer je een spannend totaalplaatje neer wilt zetten met monochromatische kleding, is het belangrijk om te letten op de belijning en de materialen. Een groot voordeel is daarentegen dat het totaalplaatje bij monochrome kleding niet wordt onderbroken door een kleurencontrast, waardoor eenkleurige looks erg geschikt zijn voor een look die afkleedt en verlengt. Koningin Mathilde en Groothertogin Maria Teresa zijn hier blijkbaar goed van op de hoogte, want met grote regelmaat kiezen zij voor een eenkleurige look of ton-sur-ton. 

Zoals ik al eerder opmerkte, kiest Máxima liever voor contrasterende kleurencombinaties (1), accessoires in een accentkleur (2) óf accessoires in een neutrale tint (3), die perfect combineren bij heel uiteenlopende kleuren. 

In mijn pubertijd maakte ik bijna eindeloos gebruik van de uitspraak 'uitzonderingen bevestigen de regel'. Inmiddels komt dit gezegde niet zo vaak meer voor in de gesprekken die ik voer, maar als we het hebben over Máxima en haar monochrome looks, haal ik hem toch nog even van stal. Uitzonderingen bevestigen de regel, want ook Máxima heeft in de afgelopen jaren meerdere monochrome looks laten zien. Zelfs op de belangrijkste dag van haar leven. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] woord monochroom wordt ook wel vertaald als eenkleurig, een omschrijving die in één woord duidelijk maakt wat […]