Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 10 jan 0 reacties

Onder de loep: de schoenen van hertogin Catherine

Hertogin Catherine heeft een enorme verzameling schoenen. Haar voorkeur voor LK Bennett is algemeen wel bekend, maar schoenenontwerpster Linda Deventer ziet meer opvallende voorkeuren. 

Linda: "Hertogin Catherine is over het algemeen zeer stijlvast, ook op het gebied van schoenen. Natuurlijk heeft de hertogin niet altijd dezelfde soort schoenen aan, zoals The Queen, maar toch is er wel degelijk een lijn te ontdekken in haar schoeisel. Zo draagt ze bij officiële gelegenheden vrijwel altijd hooggehakte pumps. Bij voorkeur nude-kleurige of zandkleurige pumps, bijvoorbeeld van het merk L.K. Bennett. Geen gekke keus, want deze pumps staan werkelijk overal bij. En als ze dan ook nog eens lekker zitten, dan heb je logischerwijs een favoriet paar!"

Afbeeldingsresultaat voor LK bennett site:modekoninginmaxima.nl

Linda: "Deze schoenen en look-a-likes droeg Catherine op verschillende belangrijke momenten, waaronder de doop van prins George. Ook na de bevalling van prinses Charlotte verscheen de Duchess op nude kleurige pumps, net zoals bij de doop van haar dochter. Deze keren droeg ze wel een model met een lagere hak, wat ik me helemaal kan voorstellen!"

Nieuwe favorieten
Linda: "Tijdens de reis naar Polen en Duitsland in 2017 leek het alsof Catherine een nieuw favoriet paar had, want ze verscheen meerdere keren met een suède, huidkleurig paar van Gianvitto Rossi aan haar voeten. Op zich geen verrassing omdat ze al eerder op een dergelijk paar van dit merk gespot was, maar toch vond ik het persoonlijk een leuke ontwikkeling, omdat dit nu haar nieuwe favoriete model lijkt. Ze heeft het model in verschillende kleuren, hieruit blijkt maar weer hoe stijlvast ze is en trouw is aan bepaalde merken. Daarnaast is het opvallend dat ze vaak met de huidkleurige variant verschijnt."

 

Linda: "Bij het bezoek aan Polen en Duitsland droeg de hertogin ook tweemaal op huidkleurige sandalen. Nu draagt de Duchess wel vaker sandalen, maar ditmaal had ze haar teennagels een kleurtje gegeven en dat zien we niet vaak bij haar! Daarnaast had het ene paar sandalen een blokhak en het andere paar een schulprandje, ook deze details zien we vrijwel nooit bij Catherine. Het paartje met de blokhak is van Stuart Weitzman en dit schoenenmerk heeft de Duchess vaker aan haar voeten. De blokhak komt weer in de mode, dus wellicht dat Catherine daarom voor dit model koos. Of ging ze voor het praktische aspect van de blokhak? Natuurlijk niet onbelangrijk wanneer je op staatsbezoek bent! Het paar met het schulprandje is van Prada, waarschijnlijk heeft Catherine deze niet uitgekozen vanwege hun loopcomfort. De hak is namelijk torenhoog en een sandaal geeft de voet ook weinig ondersteuning, dus waarschijnlijk is de Duchess gevallen voor het leuke schulprandje. Dat ze deze schoenen echt leuk vindt, blijkt wel uit het feit dat ze ze vlak voor haar bezoek ook al droeg in de kleur zwart."

 


Linda: "Zoals je kunt lezen heeft de Duchess inmiddels flink wat nude kleurige schoenen in haar collectie, variërend van sandalen tot pumps en van high heels tot iets bescheidenere hakken. Ik ben benieuwd of ze haar collectie de komende jaren gaat uitbreiden of dat binnenkort het moment is aangebroken dat deze schoenen haar kast in gaan en daar blijven."

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments