Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 19 sep 0 reacties

Nog even terugblikken: Máxima juwelen van Prinsjesdag 2017

In de afgelopen uren keken we vooral naar de kleding van koningin Máxima, maar ook haar juwelen verdienen natuurlijk wat aandacht. Onze juwelenkenner Edwin heeft daarom onderstaande log voor jullie geschreven. Geniet ervan! 

Bij haar japon van modehuis Natan droeg Koningin Máxima vandaag de diamanten versie van het zogeheten visnetcollier. Het modern ogende collier, gemaakt van platina, bevat ongeveer honderd individueel gezette diamanten in drie rijen. De diamanten zijn verschillend van grootte en de middelste rij bevat de grootste diamanten, die tevens demontabel zijn. In het verleden is dit collier ook gezien met parels en saffieren. Tijdens de feestelijkheden rondom de verjaardag van Koning Harald van Noorwegen dit jaar, droeg Máxima de saffieren versie voor de eerste keer. Het collier was een huwelijksgeschenk van Koningin Emma voor haar dochter Wilhelmina in 1901. 

De drie versies op een rij. Van links naar rechts: Het collier met saffieren, het collier met diamanten en het collier met parels. 

En van boven naar beneden:

De juwelen van vandaag:

De diamanten strikbroche van Máxima werd vandaag voor de tweede keer gedragen, ditmaal in een verschillende versie. Tijdens een recent bezoek van de president van Mozambique debuteerde koningin Máxima met een onbekende nieuwe (?) diamanten broche. De oorsprong van deze broche is helaas onbekend. Vandaag draagt ze het bovenste gedeelte van de broche opnieuw, maar ditmaal met de grote peervormige aquamarijn als pendant. Deze kennen we nog uit de tijd van, toen nog, Kroonprinses Juliana.

De oorhangers van onze vorstin zijn samengesteld uit twee verschillende oorhangers. De diamanten oorhangers komen van de robijnen Mellerio parure, ditmaal zonder de robijnen, maar met de briolett geslepen aquamarijnen als pendant. Deze komen oorspronkelijk van de oorhangers die Kroonprinses Juliana ontving van haar schoonmoeder, Prinses Armgard von Lippe Biesterfeld. 

Foto’s: RVD/Monarchypress.com 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door Edwin: groot liefhebber van de juwelen van het huis van Oranje Nassau.
Dagelijks zoekt hij op het web naar informatie over de koninklijke juwelen.. Regelmatig zal Edwin  jullie in de toekomst bijpraten over de koninklijke juwelen via ModekoninginMáxima.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments