Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 15 sep 22 reacties

Nieuwe serie: Mixen & matchen met Catherine

Ook aan het hof is het opnieuw dragen van kleding gelukkig een vanzelfsprekendheid. In de serie ‘Mixen en matchen met Catherine’ kijken we hoe prinses Catherine haar jurken, jassen en hoeden combineert.

Laten we beginnen met een off-white mantel van Alexander McQueen. Catherine debuteerde het kledingstuk in 2015, tijdens de doop van prinses Charlotte.

BSR

Tijdens Trooping the Colour 2016 werd de mantel gecombineerd met een asymmetrische rozenhoed van Philip Treacy.

PPE/Nieboer

Het jaar erop, in 2017, kwam combinatie nummer 3 in beeld. Dit keer droeg de hertogin bij haar mantel van Alexander McQueen een witte hoed – met speelse veer – van Lock & co.

BSR/James Whatling

In 2022 bleek de mantel het ook heel goed te doen met een dophoedje.

Zwarte hoed van Locker & co

Door naar het volgende item: een zwarte hoed van Lock & co.

We zagen Catherine met de accessoire tijdens Trooping the Colour 2011.

Trooping the Colour 11-06-2011. Foto ©PPE/Nieboer

In 2019 ontving koning Willem-Alexander de Orde van Kouseband. Catherine droeg bij deze gelegenheid dezelfde hoed van Lock & co, maar nu gecombineerd met een witte mantel met zwarte accenten.

2019 Foto ©PPE/Nieboer

Groene jurk van Emilia Wickstead

Tijdens Wimbledon 2021 droeg Catherine een groene jurk van Emilia Wickstead.

De jurk werd ook gedragen tijdens een bezoek aan Jamaica.

Foto ©BSR

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Voor de liefhebbers, kijk eens op de website genaamd Whatkatewore, daar ook haar ‘nieuwe’ coupe en andere weetjes.

🤍 Werkelijk prachtig de Alexander McQueen, inclusief wit hoofddeksel voor mij het krachtigst 👌🏼

Die officiele events komen in UK toch vaker voor. En heerlijk om zo perfect uit te pakken als Kate. Ik zie de afgelopen dagen ook hele sportieve outfits van haar, trouwens.
Dat doopgebeuren was een plaatje met die klassieke kinderwagen en nannies. Deze jurk paste daar precies bij en dat George op zn teentjes in de wagen gluurde.
Alexander Mcqueen (of beter Sarah Burton) maakt een brave versie van zn ontwerpen.
Als je een keer door zn winkel loopt, kun je je niet voorstellen dat die ontwerpen door de toekomstige koningin van Engeland worden gedragen.
(De groene jurk is wat saai)

Prachtig, die rozenhoed!
De zwarte hoed vind ik niet mooi staan op loshangende haren en ook niet bij de effen witte mantel.
Hij doet het m.i. wel goed met opgestoken kapsel en bij de witte mantel met zwarte accenten, omdat de kleur dan terugkomt en het meer bij elkaar past.
Groene jurk heel mooi, maar de middenscheiding bij het opgestoken, glad weggetrokken kapsel geeft Catherine een hardere gezichtsuitstraling.
Met loshangend haar is deze jurk ook leuk.

Helemaal goed dat mixen en matchen. Een andere hoed of een ander kapsel maakt vaak al het verschil. Catherine heeft een schitterende collectie bij elkaar geshopt met perfecte pasvormen en klasse accessoires.

De witte Alexander McQueen is erg mooi en staat haar goed, maar de groene Wickstead mét opgestoken haar vind ik echt super. Zo komt de belijning van haar jurk nog mooier uit.

Dit lijkt me zo heerlijk om uit een uitgebreide kledingkast te combineren.
En als je een beetje stijlvast type bent ,hoeft het ook niet zo ingewikkeld te zijn .
Wat wel belangrijk is, dat is de kwaliteit van de stoffen, en Kate heeft prachtige en goede kwaliteit stoffen, je ziet niet dat het al eens gedragen is, en dat is bij Maxima wel het geval.
Maar Maxima combineert het weer spannender.

Ik onderschrijf graag de opmerking over de goede kwaliteit van de prachtige stoffen die Catherine en meerdere dames van het Engelse koningshuis dragen.
Eens Elisah!

Heel mooie stijl! Rustig kleurgebruik en toch niet saai.
Vinden jullie ook dat Catherine vaak donkere kringen onder haar ogen heeft? Niet persé bij deze foto’s, maar het valt mij op. Kan ook door gebruik van make-up komen of huidstructuur?

Catherine herdraagt kleding in andere combinaties. Maxima herdraagt steeds dezelfde combinaties, met de accessoires.

Wat een leuke serie! Met de rozenhoed vind ik de combinatie het mooist.

Ik vind de rozenhoed ook heel mooi, maar ik heb echt een zwak voor rozen, zo mooi en teer, en met een fijne geur.

, zoals u het omschrijft … een echte david austen rose , heerlijk

zoals u het omschrijft … een echte david austin rose , heerlijk

Josine,
Zou het kunnen dat het bewerken nog niet kan ?

Ik kan gewoon bewerken, dat is het gekke. En op welke computer ik het ook probeer: het lukt. Ook met andere accounts. Dat maakt het voor ons vrij lastig om het probleem op te sporen. Dus nee, het is nog niet opgelost. Er is al wel geschroefd aan de reacties, vandaar dat gisteren twee uur lang helemaal niet gereageerd kon worden. We blijven verder zoeken, maar pakken de draad pas op na Prinsjesdag. Eerder lukt niet, sorry. Als je een vervelende (schrijf)fout maakt in een reactie, mag je me altijd mailen. Dan pas ik het aan.

Dank voor de toelichting josine.

Mooi! Ik vind de groene jurk haar erg goed staan. Ook de witte jas van 2011 staat heel goed. Maar de witte McQueen vind ik niet geslaagd – ik hou niet van de wijde, platte hals bij haar.

Mooi, mooi, mooi !!! Dit noem ik mode en duurzaam bewust zijn !!! Is ook een “kunst” niet iedereen gegeven. Bij maxima gebeurt dit mi veel te weinig maw er wordt te veel “vervangen” ipv te ” combineren” tot iets nieuws.

Hoi maribrune,
Omdat Catherine stijlvast is kun je veel makkelijker kleding die je al hebt onderling uitwisselen, maar je blijft dezelfde stijl houden (stijl is nml. niet hetzelfde als mode). Dat is prima en past ook heel goed bij haar.
Maxima houdt van mode en volgt die op de voet, dus zie je dat ze vaker nieuw met oud combineert (dat is al duurzaam) of (voor veel van ons) ongewone combi’s maakt. En als zelfs dan ook nog je dochters in je kledingkast grasduinen, dan ben je heel duurzaam bezig.
Zo zijn mensen verschillend en dat is maar goed ook. Stel je even voor: Maxima in Catherine’s kleding en Catherine in Maxima’s kleding 😵‍💫. Totaal niet passend bij hun karakters.
Laten we dus blij zijn dat er voor ieder van ons een type is dat ons aanspreekt 😉

Mooie uiteenzetting, eigen stijl versus mode, helder! 💡

Grappig dat je dit zegt, want Máxima herdraagt haar kleding veel vaker dan Catherine. Ter illustratie: Catherine heeft de mantel van Alexander McQueen ook in het heel lichtblauw en beige. Met name het verschil tussen de witte en beige is nauwelijks zichtbaar.
Ik denk dat het beeld is ontstaan doordat Catherine creatiever combineert, vooral qua hoeden.

Maxima probeert de laatste modetrends – met meer en minder succes – te volgen waardoor nieuw moet gekocht worden. maxima is door deze keuze veel minder stijlvast dan catherine waardoor combineren niet steeds evident is en zo veelal dezelfde combi’s te voorschijn komen.
Catherine is mi veel stijlvaster /klassieker en heeft idd meerdere zelfde outfits in meerdere kleuren maar so what . Zij kan hierdoor vlot combineren zonder uit de toon te vallen. Ik vind dit niet storend zeker als het goed staat en kwalitatief de tand des tijds kan doorstaan zodat het ook lang gedragen kan worden. Kan mij er helemaal in vinden…