Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 jan 22 reacties

Niet eerder droeg Máxima een jurk zo vaak

Vorig jaar schotelde Máxima ons veel bijna vergeten jurken voor en in 2024 zet ze die trend gewoon door. Vandaag droeg ze een tien jaar oude jurk in New York.

De koningin is vandaag in New York voor haar VN-werk rondom financiële inclusie. Haar werkdag begon met een ontmoeting met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, en het hoofd van het United Nations Development Programme, Achim Steiner. Daarnaast had zij interne besprekingen met de medewerkers van het UNSGSA kantoor dat haar inhoudelijk ondersteunt.

UNDP/Maria De La Guardia
(c( UN Photo

Vaste bezoekers van deze website zullen Máxima’s jurk van Natan wel herkennen. Het ontwerp met vier kleurvakken en een strook leer rond de taille debuteerde in 2014 en is sindsdien acht keer herdragen. Voor koninklijke begrippen is dat veel. Sterker nog: niet eerder droeg Máxima (publiekelijk) een outfit zo vaak.

Benieuwd wanneer zij deze jurk precies droeg of wil je de jurk sterren geven? Klik dan hier voor een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

De ring om Máxima’s vinger is een zogeheten lotusring van juwelier Steltman. Hier lees je meer over het juweel.

Het zwarte horloge is een Cartier Santos. Privé draagt de koningin dit uurwerk regelmatig, in het openbaar slechts zelden.

Máxima’s oorbellen van grijze parel en diamant kwamen voor het eerst in beeld op 20 september 2023. De herkomst is onbekend. Gezien de vorm van de oorbel, vermoed ik dat ze ook verlengd kunnen worden met een hanger.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke jurk, maar zeker niet haar mooiste.
“Leren” band is leuk, maar niet heel flatterend.
Horloge, armbanden, ring; voor velen een “steen des aanstoots”, voor mij lekker eigenwijs Maxima. Prima hoor, doe ik ook,: combineren wat anderen niet bij elkaar vinden passen😉🤩👍

T mag dan veel gedragen zijn, maar de 1e keer bij de UN! (waar ze vaak in herhaling valt qua outfit)

Op zich nette jurk maar geen idee zo populair bij haar. Zo n stuk leer zit niet heel lekker lijkt mij. En weinig bijzonder, ookniet qua kleur.

Zo fijn dat haar haar mooi zit dat maakt t plaatje koninklijk. En weer gaaf dat we weer over events en outfits van onze Máxima kunnen hebben.

Deze jurk maakt onnodig breed in de heupen en kreukt nogal dus wat mij betreft niet meer doen!

Zeker niet mijn favoriete jurk, maar het is een mooie zakelijke look. Het idee van de verschillende kleurvlakken is nog steeds heel leuk, maar van mij mag ze wat sprekender kleuren dragen. Leuk dat ze dit stoere horloge erbij draagt, dat maakt het weer helemaal Máxima.

Het lijkt alsof Maxima de wijzerplaat van het horloge naar de binnenzijde van haar pols heeft gedraaid. Misschien was ze vergeten haar horloge om te wisselen voor ze van huis vertrok? Het mooiste vind ik de lotusring.

De jurk is prima, mooie zakelijke look, al houd ik altijd wel wat twijfel over die leren band precies zo midden op de buik. Zelfs bij iemand die zo slank is als Maxima geeft het een dikmakend effect.

Prima jurk nog steeds. Hij zit nu beter dan 10 jaar geleden; als die leren band te strak zit trekt de buik alle aandacht en lijkt dikker dan in werkelijkheid. Die mooie gouden schakelarmband met de zeer stoere Cartier vind ik geen gezicht.

Een prima zakelijke jurk. Ik vind het geen probleem dat ze dit voor de zoveelste keer draagt. Ze is hier niet in de functie van koningin. Ik draag mijn werkkleding ook vaker.
Het horloge past bij een sportieve vrijetijdsoutfit, dat detoneert bij jurk, armband en situatie.

Ik vind dit wel een mooie, wat zakelijke jurk. Geschikt voor de gelegenheid. Prachtige ring. Het horloge detoneert.

Niet mijn favoriete jurk, maar best prima voor de gelegenheid. De leren strook is inderdaad soms niet flatteus, afhankelijk van het licht en de flits, maar in dit geval staat het netjes. Zo zie je maar, dat zulke foto’s echt wel moment-opnames zijn. Verder netjes met haar kapsel in een knot, dat staat verzorgd. Alleen het horloge vind ik echt niet mooi.
Ik wist niet dat ze in januari naar NY zou gaan. Binnenkort weer WEF, neem ik aan? En de diplomatieke ontvangsten? Wat staat er nog meer op de agenda?

Veel mensen hebben vragen bij haar aanwezigheid op het WEF. Vinden dat ze daar niets te zoeken heeft als echtgenote van de koning. Vragen zich zelfs af of het wel gepast is vanuit het koningshuis gezien.

De kleurstelling van de jurk blijf ik erg mooi vinden. Kapsel ook prima. Al met al voor de gelegenheid niets mis mee. De kreukels storen mij niet, geeft wat reliëf aan de jurk 😁

Heb dit nooit een leuk jurkje gevonden, de strook leer valt precies op de verkeerde plek, waardoor het “toont” als een buikje. Dus wat mij betreft=> niet meer dragen. Het horloge is erg stoer, sportief, dus bij een sportieve outfit zal dit prima staan maar bij een jurkje net te grof. Mooi dat Maxima weer vol enthousiasme aan het werk is.

Mee eens, niets aan toe te voegen lente-Tine

Fijn om Maxima weer te zien.
Keurig kapsel, mooie oorbellen, prachtige ring.
Dit horloge vind ik niet matchen t.o.v. de sieraden (te grof).
En de jurk….als ze die zo prettig vindt zitten zou ik willen adviseren: lekker thuis afdragen hoor, maar en publique heeft hij z’n tijd wel gehad.

Och nee, deze jurk had ze beter thuis kunnen laten, er hangen echt veel mooiere in haar kast die het herdragen meer verdienen.
Wel ziet ze er verzorgd uit, kapsel en sierraden mooi.

De jurk heeft inderdaad z’n tijd wel gehad, ik vind hem niet zo. Het rood-witte touwtje is weg.

o, dat valt niet zo op omdat de gouden armbanden best groot zijn en het horloge ook.

Ik heb deze jurk nu wel gezien. Niets mis mee, maar ik denk dat er mooiere (en iets minder vaak gedragen) kleding in de kast hangt. De ring is erg mooi.

Wat vind ik van de jurk 🤔. Aardig, maar ook niet veel meer dan dat. De kreukels onder de leren strook, storen me. En het horloge zou ik alleen dragen bij sportieve kleding. Een vrij grove klok. De combi met een gouden armband vind ik niks.