Afgelopen maandag werd de jaarlijkse Common Wealth Day - Gemenebestdag - gehouden. Dit is standaard de 2e maandag van maart. Voor Harry en Meghan blijkbaar een mooie gelegenheid om nog 1 keer als actieve Royals op te treden met de Britse Koninklijke familie. De Queen was uiteraard aanwezig bij de dienst, evenals de Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall (Charles & Camilla). Uiteraard waren ook de Hertog en Hertogin van Cambridge (William en Catherine) aanwezig, evenals de Graaf en Gravin van Wessex (Edward en Sophie). Prins Andrew ontbrak uiteraard.

 

De Queen was te zien in een lichtblauwe mantel, met als altijd een bijpassende hoed. 

Foto

Foto

Camilla, de Hertogin van Cornwall koos dit keer voor donkerblauw.

Foto

Catherine, de Hertogin van Cambridge koos voor een robe manteau van Catherine Walker, in een warme kleur rood. Haar hoed is een ontwerp van Sally-Ann Provan.

Foto

Foto

Foto

Meghan, de Hertogin van Sussex, nu nog werkzaam als senior royal, koos voor een smaragdgroene japon met sjaal kraag. Ze koos tijdens deze laatste officiele activiteit voor de Britse ontwerpster Emilia Wickstead. Haar hoedje van William Chambers past er perfect bij. Prins Harry droeg een donkerblauw pak met groene voering. 

Foto

Foto

Foto

Sophie, de Gravin van Wessex, zag er zoals meestal ook erg goed uit. Ze droeg een witte japon met donkerblauwe accenten van Suzannah, eerder gedragen tijdens Royal Ascott in juni 2019.

Foto

Foto

 

Beelden: screenshots livestream

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 13 mrt 2020 - 14:03

Blijft altijd weer leuk deze kleurrijke koninklijke familie te zien. Catherine en Meghan zien er fabulous uit. De Quern als altijd properly dressed. Hoop dat we Harry & Meghan regelmatig blijven zien vanaf nu, vind heb zo’n leuk en warm stel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 12 mrt 2020 - 22:51

Mooi allemaal. Jammer volgend jaar zijn H&M er niet bij. T blijft toch leuk om naar de kleding van Meghan en Kate te kijken. Ik moet zeggen dat Camilla er dit jaar in navy outfit er zeer geslaagd uit zag.
En de queen as always

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 12 mrt 2020 - 21:37

De hoeden van koningin Elisabeth vindt ik altijd zo qua kleur en decoratie. Catherine ziet er altijd stijlvol uit. Het model jas is wel wat stijfjes, maar de kleur is prachtig. Meghan zag er mooi uit in die prachtige groene kleur. Haar model hoed vindt ik ook mooi en heel goed staan.. Zo jammer dat Harry en Meghan naar Canada vertrekken.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 12 mrt 2020 - 15:54

De queen: stijlvol/-vast, keurig. Kate en Meghan: prachtig, ik hou van de klassieke stijl. Sophie: minder geslaagd, het wit is zo fel, misschien is dezelfde outfit met andere kleuren beter.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 12 mrt 2020 - 13:20

De tekst dat Meghan nu nog Hertogin van Sussex zou zijn is aangepast. Ik was in de war met het feit dat ze de naam Sussex Royal (schijnt het?) niet meer mogen gebruiken. Ik vind het nogal verwarrend allemaal, dus excuus voor de foutieve tekst.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 mrt 2020 - 13:47

Ze mogen het woord ROYAL niet meer gebruiken straks, omdat Harry een geboren ROYAL is, en hij en meghan commercieel willen gaan, en het Royal leven achter zich willen laten. Titels blijven echter, eenmaal gegeven. Maar mogen ook niet meer gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Vandaar dat Harry van de week op een event zei: Call me Harry. Maar bij officiele koninkllijke aangelegenheden zal hij altijd worden aangesproken met HRH prince Harry, Duke off Sussex etc.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 mrt 2020 - 14:29

Ja het gaat om het woord Royal wat ze niet meer mogen gebruiken voor als ze commerciële activiteiten gaan ontplooien. Ze hadden als merk daarvoor Sussex Royal vastgelegd, dat Royal mag dus niet.
Uiteraard mogen ze wel Sussex gebruiken aangezien dat hun (in feite) achternaam is.

afbeelding van Tjongejonge

Tjongejonge

donderdag 12 mrt 2020 - 12:30

"Meghan, nu nog de Hertogin van Sussex, koos voor een smaragdgroene japon met sjaal kraag." Harry en Meghan blijven de hertogelijke titel houden maar doen afstand van de aanspreektitel HRH.
De dienst is een viering van The Commonwealth en de onderlinge banden, het betreft geen herdenking dus zo zwaar serieus is het nou ook weer niet. Alle dames zagen er verzorgd en mooi uit en tja de één wat traditioneler Brits dan de ander.

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 12 mrt 2020 - 13:16

Als iedereen lacht snap ik de lach van Meghan dan is het blijkbaar een vrolijke moment. Maar ze was de enige die zo breeduit zat te glimmen, ik vond het storend, totaal ongepast. Of moet ik zeggen onaangepast en was dat juist het hele probleem? Als je je geen houding weet te geven (door spanning bijvoorbeeld) kijk je toch juist naar degene naast je om je te kunnen spiegelen?

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 12 mrt 2020 - 12:19

Ik vond Meghan ontzettend mooi in die groene jurk. Klopt, hij zat niet erg mooi, maar ik vond het verfrissend. Dat ze veel lachte komt misschien wel door alle spanning.
Catherine typisch Engels, maar waardig en mooi.
Jammer dat er zoveel kritiek is geuit in de media op beide stellen.
Het is daar in die bijeenkomst geen familie aangelegenheid om elkaar ook nog eens te knuffelen of zo.
Waarschijnlijk hebben ze elkaar allang gezien.
Er wordt zo ontzettend veel gesuggereerd in negatieve vorm, helaas.
De één weet het nog beter dan de andere.
Je moet wel een enorm dikke olifanten huid hebben, om al dat commentaar van je af te houden.
Én...de één kan daar beter mee omgaan dan de andere.
De beslissing van Harry en Meghan is ingrijpend, maar wellicht de beste.
Ik hoop voor hen dat ze nu de draad van hun leven weer kunnen oppakken en dat de pers op afstand blijft.
Voor de anderen in de familie zal het ook niet meevallen, maar ze zullen er met elkaar wel uitkomen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 mrt 2020 - 13:19

Ik weet wel zeker dat de pers hun veel en veel meer zullen bezijdigen dat is al gebleken toen ze in Vancouver waren, echter de vraag is of Meghan buiten publiciteit kan, het schijnt dat zij nu juist vaak publiciteit zoekt via hun Instagram acc. Of het nou via hun eigen pr/team komt of niet, de opdracht wordt door het echtpaar zelf gegeven.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 mrt 2020 - 12:49

Magda, helemaal met je eens. Overal lees je commentaar op Meghan. Ook hier.
Ik heb niets met haar, maar wens al die negativiteit niemand toe.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 12 mrt 2020 - 07:34

Zo ergelijk alle ophef over the seating! Vorig jaar zaten ze precies in deze opstelling! Harry is nou eenmaal geen troonopvolger en niet iedereen past op de eerste rij.
Kate en Willian zijn keurig ook eerder de kerk binnen gekomen overigens dus ze zijn niet zieligjes de enige die niet samen met the Queen binnen liepen.

. Geen slecht besluit afscheid te nemen, wel. De manier waarop dit gedaan is. Steeds maar trappen naar de anderen (ze doen precies waar ze met zoveel verachting over praten wat anderen doen... wat gij net wil wat u geschied..)

Oja en dan de kleding: Kate stijfjes en haar serieuze blik bij ditr soort evenementen lijkt haar kiL en te bitchy te maken.
Meghan, wat hier door iemand beschreven werd vind ik ook: slechte afwerking en weinig charmant.
Sophie ook geen succes. Lijkt wel voeringstof. Akelige kleur wit en slecht zittend

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 mrt 2020 - 09:29

Doro, de dienst voor Commonwealth Day in de kerk is een serieuze aangelegenheid dus niemand gaat daar uitgebreid zitten te lachen. Ik heb veel foto’s gezien en ze hadden allemaal serieuze gezichten....behalve Meghan, die zat gek genoeg in haar eentje regelmatig stralend te lachen terwijl iedereen om haar heen serieus of zelfs somber keek, er viél dus niets te lachen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 mrt 2020 - 11:26

Het was een uiterst serieuze aangelegenheid, ik begreep de constante grijns van Meghan dan ook niet, zij zag er dan ook vreemd mee uit omdat zij de enigste was die blijkbaar lol had.
Kate zag er super mooi uit, echt Engels zo ontzettend chique, trouwens ik vond Sophie ook heel mooi in zwart wit ensemble.
Van Meghan kreeg ik het alleen maar benauwd bij het zien van die rare lap om haar nek heen gedraaid, jakkes! Ik zag eigenlijk de rest van haar jurk niet meer want werd steeds afgeleid door die lap stof. Het trok aan alle kanten, zat erg lelijk, vreselijk. Kleur wel erg mooi, verbazingwekkend eigenlijk dat ze ruim een jaar in donkere zwarte kleding heeft gelopen en nu vol kleur tevoorschijn kwam afgelopen weekend.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 mrt 2020 - 12:16

Hennie, ben ik toch niet de enige die dat is opgevallen. En dat is in het verleden zo vaak geweest, serieuze gelegenheid, iedereen ernstig of zelfs verdrietig kijken en zij bleef maar lachen alsof ze plezier had.
Ik heb er een hekel aan als mensen dat zeggen maar zélfs ik betrap mezelf er dan op dat ik heel stiekem bij mezelf denk, je kan toch zien dat ze actrice is geweest en is nu bezig met een toneelstukje omdat ze denkt dat ze moet lachen in het openbaar maar ze beseft blijkbaar niet dat dat niet hoort bij dat soort serieuze gelegenheden

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 mrt 2020 - 07:16

Kate saai en tuttug als zo vaak, je kunt haar uittekenen zo langzamerhand in zo'n outfit.

Meghan mooi van kleur, maar zit niet mooi. Jammer.

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 12 mrt 2020 - 06:47

Het idee van Meghans outfit is al geen 100% (Oversized slabbetje die om haar nek gefrommeld lijkt) maar de uitvoering is ook nog eens echt slecht. Het zit voor geen meter, het trekt op de gekste plekken en je ziet de rand van haar bh er doorheen. Zonde want de kleur is prachtig!
Daar zul je Kate nooit op betrappen, het is bij haar altijd tot in de puntjes verzorgd. Misschien een beetje keurig, voorspelbaar, saai en tuttig maar wel ontzettend chique, Brits en Koninklijk. Dat is wel het verschil denk ik, een Britse die zich ooit koningin mag noemen en zich ook zo kleed, en een Amerikaanse actrice die zich kleed zoals ze denkt dat het hoort, een beeld van zichzelf neerzet. Bij alles wat Meghan droeg zag ik de set van Suits. Dat is het treurige, ik denk dat we nooit de echte Meghan hebben gezien.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 mrt 2020 - 00:33

marly, wat Kate draagt is een jas, geen jurk, ik vind hem wel mooi trouwens.
De outfit van Meghan vind ik ook mooi.

In het artikel staat: “ Meghan, nu nog de Hertogin van Sussex”, maar, dat blijft ze ook. Ze blijven officieel beiden HRH duke/duchess of Sussex alleen ze hebben gezegd dat ze de titel HRH niet meer zullen gebruiken.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 mrt 2020 - 13:28

Lina volgens mij heeft Kate deze jas ook in het groen. Het model jas is prachtig en staat haar zo mooi omdat ze zo lang is en giga slank en dan met dat hoedje, geweldig gewoon. Ze komt zo uit een Engelse tv serie stappen :-) Op en top British. Ja, ik vind dit heel mooi! En kan me voorstellen dat the Queen erg gek is op haar.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 11 mrt 2020 - 23:00

De jurk van Kate is van een hoog truttigheidsgehalte vind ik, echt ouwelijk voor haar leeftijd met het rare hoedje en stijve kapsel. Meghan vind ik dan wel weer mooi, zwierige jurk en Sophie is zoals altijd, heel modieus. Als je het filmpje bekijkt dan gaan Meghan en Kate ongemakkelijk met elkaar om, de sfeer lijkt bekoeld maar ik kan het me verbeelden.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?