Avatar foto Door Moderator Petra

ModekoninginMáxima bestaat 20 jaar!

Vandaag is het feest voor Josine! ModekoninginMaxima bestaat maar liefst 20 jaar! Natuurlijk niet in de huidige vorm, want Máxima is nog geen 20 jaar koningin ;). Als 12-jarige startte Josine haar website over prinses Máxima. Was ze eerst vooral fan en schreef ze over van alles van Máxima op haar allereerste website, in de loop van de tijd werden het vooral modeblogs. Ook leerde ze langzamerhand, naast mooie kanten, ook mindere kanten zien. Toch heeft Josine inmiddels van haar hobby haar werk kunnen maken, en plaatst ze daarnaast heel veel blogs op deze website.

Josine weet niets van deze blog af. Met deze blog hoop ik – samen met jullie als onze lezers – haar te verrassen, op deze voor haar bijzondere dag!

Hoera voor Josine!

Vanaf deze plek feliciteer ik, samen met degenen die met ons team samenwerken, Josine van Harte met dit mooie jubileum. We wensen je alle goeds, en hopelijk mogen we nog lang samen met jou ons inzetten voor deze mooie website.

Er zijn ook verschillende lezers die jou graag iets mee willen geven naar aanleiding van jouw jubileum. Veel plezier met het lezen van de reacties. En, lezers en lezeressen, uiteraard kon ik niet iedereen persoonlijk benaderen. Voel je daarom vrij om jouw eigen reactie achter te laten in een reactie onder dit bericht.

Een hartelijke groet, mede namens het MKM Team, Moderator Petra

Lezers felicitaties

Hallo Josine,

Proficiat met je jubileum van 20 jaar MKM. Wat een prestatie en wat een werk. Ik volg je nog geen 20 jaar, maar wel al een hele tijd. Ik geniet van alle foto’s, weetjes, reacties, en de gezelligheid die dat geeft. Wat een heerlijke, ontspannende momenten bezorg je je lezeressen. Ik hoop dat je hier nog lang mee door mag gaan. Hartelijk dank voor al die fijne momenten.

Groet van Elisah

Beste Josine,

Allereerst van harte gefeliciteerd met dit koninklijke jubileum👑👑. 20 jaar MKM, wat een enorme tijd dat je dit werk doet. En met zoveel plezier, want dat blijkt wel uit je website, die ik pas sinds enige tijd actief volg. Wat een werk zal er in zitten om iedere dag weer kleding, ontwerpers, afkomst van juwelen en schoenen te achterhalen. Wat een respect heb ik dat je dit doet naast je drukke gezin. Natuurlijk heb je een achterban, he Petra. Maar toch. Ik ben een enorme fan van het koningshuis, dus ik bezoek je website meerdere keren per dag. Altijd nieuwsgierig naar de do’s en don’ts. Ik hoop nog heel veel jaren van je werk te genieten. Want zolang jij dit werk doet hebben we ook een koningshuis. Dit is letterlijk een kroon👑 op je werk en ik hoop daar nog lang van te genieten.

Hartelijke groet, Lente-Tine

Lieve Josine,

Van harte gefeliciteerd! Voor mij is MKM als een inloophuis waar ik graag enkele keren per dag binnenstap om te genieten van de prachtige blogs die door jou en Petra ingevuld worden. Echt genieten! En wat is het fijn om bij de andere bezoekers aan te mogen schuiven om ieder voor zich te reageren en van gedachten te wisselen. De kracht van jouw website vind ik de grote verscheidenheid aan onderwerpen m.b.t. de koningshuizen én, niet te vergeten, het respect voor elkaar. Josine: een groot compliment, want jij bent de spil waar alles om draait. Ik hoop dat je nog lang door zult gaan om ons te verrassen en mee te laten denken (b.v. stemmen….hoe leuk!) en wens je alle goeds toe, met een fijn feestje om dit jubileum te vieren!

Lieske

Een mijlpaal en kijk eens wat Josine bereikt heeft. Alle lof daarvoor 👏. Wij mogen kijken, lezen, inhoudelijk reageren, mopperen, leren, zeuren en klagen aan een virtuele keukentafel. En dat ook nog eens over de interessantste vrouw van Nederland. Allemaal mogelijk gemaakt door Josine. Josine: dank daarvoor en ga zo door 🥂 💐 🎂 🙏🏽.

Groetjes Roos

Hoi Josine,

Van harte gefeliciteerd met je 20 jarige website over koninklijke mode. Ik volg je site al 10 denk ik, sinds 7 jaar ongeveer heb ik ook een account waarmee ik altijd wel reageer op de blogs. Ik ben al Oranjefan vanaf mijn puberteit. Ik vind je site super interessant, ik hou van mode en van Royalty, dus dat komt in jou site perfect samen. Ik hoop er nog lang van te mogen genieten, dank je wel.

Groetjes, Oranjefan.

Josine, van harte gefeliciteerd met de mijlpaal van 20 jaar Modekoningin Maxima! Er gaat vrijwel geen dag voorbij, zonder dat ik even op je site kijk. Het is voor mij echt een ontspanmomentje, theetje erbij en lekker even op de bank en heerlijk modefoto’s en nieuws kijken over onze koningin Maxima en andere royals. Ik weet niet hoe lang ik je blog al bezoek, maar dat is echt al jaren. Hopelijk ga je nog lang met deze site door, je doet het echt super goed!

Groeten, Anne-Roos

Josine met een vriendin en fan van Máxima tijdens een bezoek van koningin Máxima. Foto ©PPE

Beste Josine 🧡

Met jouw sprankelende ✨ blog MKM over de mode cq kledij 👗👠👛👒 èn het wel en wee van de hedendaagse royals 👑 ben je al jaren lang “vaste gast bij mij aan huis” èn niet te vergeten een meer dan welkome bron van ontspanning 🧘🏼‍♂️. Ook onderweg 🚌🚂🚃🛺 overigens, waar dan ook op de 🌍 kan ik via 📲genieten van, me verbazen 😳😬🤭 of “opwinden” 🤯🤢over en ontspannen 😇😌 met jouw verhalen, wetenswaardigheden en kennis betreffende ons koningshuis 👑 en dan met name de nooit nooit nooit❣️saaie 🙃mode/avonturen van onze gewaardeerde koningin Máxima.🧡 Laat ik ook jouw team niet vergeten en bedanken: (hellepie ik ben slecht in namen 🫣) alle juwelendeskundigen 💎 ( = zwaar genieten 👍🏼) en sinds een paar jaar jouw eigen sidekick Petra, en anderen natuurlijk die ik nu niet noem 💐. Ik waardeer het enorm hoe je ons lezers de ruimte 🙌🏼 geeft om onszelf te mogen zijn mbt onze reacties 💻 altijd in en met respect voor ieders autonomie zonder je eigen ‘zelf’ normen en waarden & kwaliteit uit het oog te verliezen, chapeau Josine👌🏼. Ik ben wel eens – als ook anderen – uit de bocht gevlogen 🙈 in reacties 😉 èn toch of juist (?) mogen we blijven reageren om de diversiteit aan ideeën en meningen te delen via jouw blog cq website, dank daarvoor. 👏🏼. Ik vertel vrienden en familie soms over mijn MKM-avonturen en word (als man?) regelmatig glimlachend 🙂, meewarig 🤨 (juiste woord?) aangekeken. Maar zij krijgen bijvoorbeeld niet de voor mij rijke uitwisseling mee van ideeën, denkbeelden en ervaringen zoals bijvoorbeeld afgelopen dagen tijdens het staatsbezoek aan 🇿🇦. Josine Droogendijk, jouw blog is zoveel meer dan ‘mode’… 🌱. Dank dank dankjewel, ik hoop dat ik nog vele jaren van jouw blog en onze diverse community mag genieten. 🙏🏼.

Hartelijks, Peter = PK020 😊

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beste Josine en team,
Speciaal een account aangemaakt om je te feliciteren! Al ben ik niet per se altijd fan van de koningshuizen, ben ik wel geïntrigeerd door de Royals, de mode en alle bling en glam daaromheen! Jouw blog bezorgt me veel kleine relaxmomentjes tussendoor op een drukke dag. En ik steek ook nog wat kennis op! Dankjewel voor al je inzet in deze mooie website en ik hoop dat je nog lang hiermee doorgaat en de lezers blijft vermaken, verblijden en verrassen 🙂

Gefeliciteerd met je jubileum Josine🥳
Super leuk om deelgenoot te zijn van jouw blog, even ontspanning na een dag werken. Jij en jouw mede MKM-bloggers leren mij nieuwe dingen, geven mij soms een andere kijk op zaken, toveren een glimlach op m’n gezicht en nog veel meer. Hopelijk kunnen wij nog lang van je blog genieten.

Allerhartelijkst gefeliciteerd, lieve Josine ! Je hebt me al jààren het meest verfijnde plezier bezorgd, en daarvoor ben ik je uiterst dankbaar !

Congratz Josine en alle MKM volgers en ondersteuners!
Dank voor je enorme inzet! Take good care en ga door!

Josien, je maakt mijn leven elke dag wat gezelliger met je blog. Bedankt!

🌻

Ook mijn felicitaties zijn voor jou Josine, 20 jaar in actie met mode van onze koningin. Ik kom bijna dagelijks op je weblog, vind het heerlijke momenten om even helemaal te ontspannen. Uiteenlopende reacties, vaak vermakelijk om te lezen (en nu leuk om te lezen dat Peter achter PK020 schuil gaat 😀, je slaat vaak de spijker op zijn kop!)
Het team waarmee je samenwerkt wil ik ook betrekken in de gelukwensen.
En niet te vergeten je man en kinderen, zij moeten je vast wel eens een tijdje missen als je weer op pad bent voor een tv-programma of wat dan ook.
Ik hoop dat je nog veel jaren doorgaat met heel veel plezier in je werk.
Alle goeds gewenst 🌹🌹

Wow 20 jaar! Gefeliciteerd met je jubileum Josine! Bedankt voor al je leuke blogs! X

Van harte gefeliciteerd met de mooie jubileum, lieve Josine. Ik volg MKM ook al sinds Maxima is cool. Altijd een verwenmomentje voor mijzelf, weg dromen bij al het moois van onze prachtige koningin en de andere royals. En ook heel veel geleerd over mode en etiquette. En ik mis de leuke reacties van Merel nog altijd. Gelukkig hebben wij nu de leuke reacties van PK020:)

Gefeliciteerd Josine! Geen dag zonder MKM. Ik volg je al jaren , of het er 20 zijn geen idee. Dankjewel voor al het moois dat je deelt en hopelijk ga je nog heel veel jaar door!

Van harte gefeliciteerd Josine! Ik geniet van jouw blogs als iets luchtigs te midden van alle ellende in de wereld. Bedankt en graag nog vele jaren!

Ha, Josine!
Van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Ook Petra gefeliciteerd en super leuk dat je dit voor Josine gedaan hebt!!
Ik geniet altijd enorm van je blogs, de fotos, jou verhaaltjes erbij! Super leuk.En wat een werk moet dit geven, heb echt bewondering voor je! 3 kindertjes geeft ook werk, vergeet die niet, hoor. Het gaat toch allemaal al zo snel…geniet ook wel echt van je gezin! dat is zo belangrijk.
Ik ben soms (!) ook wel eens jaloers dat je zo van dichtbij de koninklijke familie mee kan maken. Dat je gewoon met je dochter langs de kant staat bij Maxima en herkent en aangesproken wordt door de koningin. Super leuk moet dat voor je zijn! En ook voor je Lieke!
Ik hoop dat we in de toekomst nog heel wat blogs van jou kunnen lezen en bekijken.Gods Zegen voor de toekomst toegewenst!

Lieve Josine,
Van harte gefeliciteerd met het jubileum van je site. Wat is er veel veranderd sinds je ermee begon. Ik wens je nog heel veel mooie jaren als blogster, journaliste, vrouw en moeder toe.
Groeten,
Netty

Nog even een reactie op PK020, (ik kan niet op zijn commentaar reageren, dus vandaar zo) Wat leuk dat je nu je voornaam erbij hebt gezet. Wellicht heb ik het eerder ergens gelezen, maar in ieder geval had ik altijd al het idee dat je een man was, In tegenstelling tot sommige van mijn vriendinnen. Het zou niets uit mogen maken, ik weet het, maar toch vind ik het ontzettend leuk dat jij als man de blogs zou graag leest en altijd van uitgebreid commentaar voorziet, ik lees het graag, ook als ik het er niet mee eens ben.

gefeliciteerd Josine, ook van mij. Ik geniet van jouw blogs.
Alle lof voor jouw inzet, lieve groeten van Anniek

en niet te vergeten ook alle medewerkers, en speciaal Petra, ook van harte gefeliciteerd en dankjewel voor jullie bijdragen.

Gefeliciteerd, Josine!
Dank je wel voor al je -ongetwijfeld harde- werk.

Gefeliciteerd Josine, wat geweldig dat je van je passie je werk hebt kunnen maken! Ik lees graag je blogs én de commentaren! En natuurlijk de mooie plaatjes die jij ook snel op deze site kan zetten! Petje af, want tussendoor heb je 3 kinderen, een hond gekregen en verhuisd naar een huis waar nog druk wordt verbouwd! Je bent een topper👍😘

Gefeliciteerd Josine!

Al 20 jaar volg ik jouw Maxima nieuws met heel veel plezier! Dank jullie wel voor al jullie werk en ik kijk uit naar alle toekomstige berichten!

Gefeliciteerd !

🎂🎂🎂🎂🎂Josine, van harte gefeliciteerd (en uiteraard ook de andere medewerkers), wat een prestatie!! Zo jong begonnen en uitgegroeid tot een all round royalty journaliste, ook nog even moeder geworden😁, heel knap hoor hoe je alle ballen in de lucht weet te houden. Ik vind het altijd zo geinig als er dan in een keer een opmerking van je staat, dat je eerst een volle wasmand weg moet werken of op het voetbalveld staat en vervolgens bloedserieus de tiara’s etc. van Maxima beschrijft. Ook voor mij is MKM een ‘ontsnappingsmomentje’, hoe heerlijk is dat. Geniet van je succes, je enthousiasme werkt aanstekelijk en brengt de ongetwijfeld nog veel mooie dingen🍀

Van harte en ga zo door!
Fijne site om af en toe je mening op een gepaste manier te geven.

Josine, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van jouw modekoninginmaxima site.

Lieve Josine wat een mijlpaal! 20 jaar feest rondom Máxima! Wat hebben we veel van je geleerd en gezien en genoten! Heel heel veel dank!

Gefeliciteerd Josine! Je mag trots zijn op het feit dat je zo’n trouwe community hebt. De site verveelt nooit en geeft mij telkens weer een fijn moment van even genieten van al het moois dat voorbijkomt, of fleurt een moment van ergens op wachten even op. Ook bij deze een pluim voor Petra, dank voor de blogs over overige royals, en de rest van het team.

Gefeliciteerd met het jubileum! Ik volg mkm nog niet zo lang, maar heb er al veel plezier aan beleefd. De weetjes over kleding maken en etiquette vind ik leuk. Maar het is ook heerlijk kijken en vergelijken. Leuk dat je inspeelt op wensen van lezers door extra polls te maken of bepaalde onderwerpen uit te diepen en controverse niet uit de weg te gaan.

Vriendelijke groet, Eva

Vn harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Wat een mijlpaal, Josine! Van harte gefeliciteerd! Ik ga ook al heel wat jaartjes mee, en kan het me ook nog herinneren uit de “Máxima is cool” tijd. 🙂
Ik vind het knap dat je jezelf zo hebt kunnen door ontwikkelen dat je van je hobby en je passie ook je werk hebt kunnen maken. Het blijft natuurlijk toch een niche-gebied, maar je hebt jezelf ontwikkeld tot een echte autoriteit! Dat blijkt wel uit het feit dat je nu – behalve op je eigen website – ook publiceert op AD, Libelle en andere websites/bladen, dat je voor TV gevraagd wordt, etc. Erg leuk voor je.
Bovendien ook nog twee hele mooie boeken gepubliceerd! Zowel “Modekoningin Máxima” als “De magie van Máxima” staat bij mij in de kast. 🙂
Nogmaals gefeliciteerd en geniet maar goed van dit moment – een mooi moment om even te reflecteren op wat je bereikt hebt (inclusief het creëren van een leuke ‘community’ hier online).

En PK20 ‘wint’ met zijn reactie vanwege alle leuke emoji’s!

Ja, heel vrolijk met al die emojis😄

Jaaaa, erg leuk geschreven ook.

Lieve Josine, hártelijk gefeliciteerd met dit jubileum! Aan de reacties te zien maak je heel veel mensen blij met MKM. Daar hoor ik zeker bij, dat weet je! Op naar de volgende 20 jaar (mínstens!)

Van hárte Josine.
Ik kom al op je website vanaf dat het “Máxima is cool” heette 😄
Alleen toen was het niet op een eigen website/server maar zo’n ding waar iedereen een website kon aanmaken, ben de naam even kwijt 🤔

Toen je de overstap maakte naar een eigen website (ik was er de dag van de overstap bij en was het spannend of onze berichtjes goed kwamen te staan) en de naam veranderde naar Modekoningin Máxima werd het toch wel duidelijk dat je serieuzer verder ging en het zeer waarschijnlijk zou blijven doen.
Heel bijzonder dat iemand die op die jonge leeftijd iets aanpakt daar ook als volwassene plezier in blijft houden en door blijft gaan, en het nu zelfs je beroep is geworden.

Ohw grappig dat ik nou licht in de duisternis heb gebracht dan 😁

Ik heb die naam (denk ik) onthouden omdat het typisch een naam was die een puber gebruikt en ik hem behoorlijk stom vond, als niet puber zijnde 😉
Ja heel apart dat ik het nog redelijk goed weet van die overstap, was ik er blijkbaar van onder de indruk dat Josine ineens serieus verder ging en met een serieuze (niet puberachtige) naam.
Ik kwam hier toen trouwens onder een andere naam dus je zult mij niet tot aan het begin terugvinden.

Congrats my very longtime long distance Maxima fashion partner in crime 🧡🥂

Wat een lieve woorden en wat een leuke verrassing! Hartelijk dank allemaal. Twintig jaar…. dat is toch niet te geloven? Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als 12-jarige samen met een klasgenoot de website startte. Adriaan heeft inmiddels een succesvol bedrijf in webdeveloping en ModekoninginMaxima is ook nog steeds springlevend. Het kan gek lopen!

Hartelijk gefeliciteerd met je jubileum! Hopelijk volgen er nog veel jaren, waarin jij en je team ons van de kleding en accessoires van de royals op de hoogte houdt. Het blijft genieten, om deze pagina te volgen.

Van harte gefeliciteerd met dit jubileum! Complimenten aan het hele team en aan jou in het bijzonder Josine!

Josine ,
O
20 jaar !!!!! Wat een lange tijd om ons te verwennen met zoveel inspirerende blogs !!!
Dank u wel hiervoor.
Ik was er niet bij vanaf het eerste uur maar ben er ingerold toen ik thuis in het gips zat en uw berichten mijn winterdagen opfleurden.
De nieuwe website geeft ons nog meer inkijk, ook in de handel en wandel van andere dan het nederlandse koningshuis.
Aan U josine : Hartelijk gefeliciteerd !!!
Oprechte dank ook aan het ganse team !!
Maribrune

Josine, van harte gefeliciteerd met je 20 jarig jubileum! Wat een heerlijke site is MKM toch? Ik ben fan van onze koningin en houd van mode, dan is this the place to be. Wat vind ik het leuk om over de modeperikelen te lezen van onze koningin en haar dochters schoonmoeder en alle andere familieleden.
Hoop dat jij samen met Petra en je team ons blijven verrassen en informeren.
Hiep, hiep hoera! Een 3 werf voor jou Josine!