Koningin Maxima draagt vanavond tijdens Staatsbanket ter gelegenheid van het Staatsbezoek van Nederland aan Denemarken - heel verrassend ! -  de inhuldigingsjapon van Jan Taminiau! Ze draagt de japon zonder de cape. 

Qua juwelen draagt ze het saffieren diadeem, wat we ook wel het Inhuldigingsdiadeem kunnen noemen! Schitterend, en nogmaals, zeer verrassend! Tijdens de inhuldiging droeg ze het diadeem in vereenvoudigde versie, maar inmiddels is de pluim weer op het diadeem gemonteerd.

Op deze prachtige en zeer scherpe foto is heel duidelijk te zien dat de doorzichtige stof van Koningin Maxima's japon doorloopt tot de halslijn. Ook is haar diadeem hier geweldig goed te zien!

Japon van Taminiau:

Tijdens de inhuldiging:

 

Alle beelden van vanavond betreffen screenshots uit de live-uitzending van TV2.dk
Foto inhuldiging: RVD 
 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes en Josine Droogendijk. Informatie EN BEELDEN mogen alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jadau

Jadau

donderdag 19 mrt 2015 - 08:20

Geweldig dat ze de jurk nog een keer draagt op deze manier. Het ziet er toch weer heel anders uit. Het zou toch jammer zijn dat zo'n kostbare jurk nooit weer wordt gedragen.

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 18 mrt 2015 - 20:50

Wat een plaatje! Er zijn al zoveel overtreffende-trap-woorden gebruikt, ik sluit me er helemaal bij aan.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 18 mrt 2015 - 11:22

De jurk is prachtig, de tiara te zwaar en niet goed op het hoofd geplaatst waardoor het geheel een beetje zwaar wordt, en oh, wat jammer van die zwart aangezette ogen...

afbeelding van Eef

Eef

woensdag 18 mrt 2015 - 10:03

Ik vind het borduursel persoonlijk een beetje te druk, maar daar ben ik blijkbaar de enige in, haha. Vooral bij de armen. Met de mantel om snap ik het wel, dat je bij de onderarmen ook wat ziet, maar zonder mantel zit de schouderpartij al helemaal vol en had het onderaan niet gehoeven wat mij betreft. Op sommige foto's lijkt de jurk ook net wat te lang, dan hangt dat mooie kantwerk op de grond. Maar misschien heeft dat te maken met hoe ze staat of loopt op dat moment. Wat de rug betreft, ik vraag me af wat voor ondergoed ze draagt (BH?), je ziet geen enkel bandje...
Verder een prachtige jurk hoor, en herdragen is altijd goed, maar ze had hem ook mogen bewaren voor WA's vijftigste verjaardag ofzo, dat was net iets specialer geweest, een jurk van 10.000 euro.

Verder heeft het Deense koningshuis heeft deze jurk al gezien, dus ik verwacht ook nog wel iets nieuws dit staatsbezoek.

afbeelding van WA

WA

woensdag 18 mrt 2015 - 09:48

Een koningin om trots op te zijn, toch?

Vraag me af hoe ze zo'n zware diadeem fatsoenlijk op haar hoofd houdt.
Je zal in een schaterlach je hoofd achterover gooien....
Of, kriebel kriebel, o nee hè.... hatsjieeeeeee.... hoofd met en ruk opzij...
Je moet je volgens mij er wel constant ervan bewust zijn dat je beperkt bent in je hoofdbewegingen.

afbeelding van Nova

Nova

woensdag 18 mrt 2015 - 09:46

PRACHTIG! Alles klopt, zó mooi.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 18 mrt 2015 - 09:36

Grote klasse om zo' n mooie en symbolische jurk te dragen. Ik heb er totaal geen moeite mee ik vind het juist geweldig en een eerbetoon aan het Deense koningshuis. De diadeem door onze vorige koninginnen gedragen als een "gewone" diadeem is dankzij Maxima nu een echte blikvanger geworden.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 18 mrt 2015 - 09:32

Wat een prachtige, magische jurk! Echt, zo mooi, ik ben er helemaal stil van. Niets, maar dan ook helemaal NIETS op aan te merken. Prachtige jurk, prachitg kapsel, prachtige make-up, prachtig diadeem, prachtig ALLES.

Ik ben het wel met anderen eens dat ik niet verwacht had dat ze deze jurk ooit nog zou dragen (en heel misschien dat ze dat ook wel niet zou moeten doen...).

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 18 mrt 2015 - 09:26

Wowwowwow. Eens met al jullie woorden. Ik had precies hetzelfde als velen van jullie. En wat is Taminiau toch een topontwerper! Prachtig prachtig.

Een klein praktisch dingetje: op de sjerp zit een broche gespeld. Zou die nou door die fragiele stof heen gaan?

Merel: ik snap jouw gevoel erbij ook wel wat, hoor. Maar juist doordat ze er nu geen mantel bij draagt, heb ik er toch wat minder moeite mee. Juist die combinatie blijft voor mij dé herinnering aan de kroningsdag.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 18 mrt 2015 - 09:43

Dank je, Kaatje. Is ook een heel persoonlijk gevoel, denk ik.

Die broche, dat vroeg ik me nu ook af; hoe doen ze dat???

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 18 mrt 2015 - 11:04

De stof is wat minder fragile dan het lijkt. Het is kant over tule, en dan nog door de sjerp, dat zijn 3 laagjes, dat gaat wel goed. Mogelijk zit er ook nog een doorzichtig BH-bandje onder.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 18 mrt 2015 - 08:53

Wat een jurk, daar wordt je stil van. Perfectie. Geweldig om nu te kunnen zien hoe mooi de halslijn en de rug ook zijn.

Ik schrok er beetje van toen ik zag dat ze deze jurk droeg. Had nooit verwacht dat deze nog eens zou worden gedragen. En als ik heel eerlijk ben, had ze deze jurk voor mij mogen bewaren voor het museum. Door de jurk nog eens te dragen (en met vrijwel hetzelfde kapsel en diadeem) haalt ze er voor mij de symboliek af. Bijna of ze de jurk 'ontheiligt' (raar woord in deze context, maar kan niet zo goed ander woord verzinnen). Beetje zoals je trouwjurk herdragen, ik weet dat er vrouwen zijn die dat doen, maar zelf zou ik daar nooit voor kiezen omdat die jurk voor mij zoveel meer is dan een jurk. Nu ik zie hoe mooi deze jurk is zonder de mantel, vraag ik me af waarom ze deze jurk, zonder mantel en diadeem en met een ander kapsel, niet droeg op de avond van de inhuldiging, dat was ook een prachtige verassing geweest. En dan hadden we hem allemaal helemaal kunnen zien en had de jurk daarna tentoongesteld kunnen worden.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 18 mrt 2015 - 10:02

Ik snap deze gevoelens ergens wel. Maar toch ben ik blij dat we de japon nog een keer zien.

Beatrix heeft haar inhuldigingsjapon nooit herdragen. Maar het verschil tussen Beatrix en Maxima is toch wel dat Beatrix een regerend Vorstin was, en Maxima alleen de naam Koningin mag dragen. Bovendien toont het voor mij ook wel weer hoe belangrijk ze dit staatsbezoek aan de peetmoeder van Willem-Alexander ervaren.

afbeelding van Annet

Annet

woensdag 18 mrt 2015 - 08:30

Wat een geweldige jurk. Te mooi om niet meer te dragen. Die Jan Taminiau is een kunstenaar die weet hoe je onze koningin er op haar best uit kunt laten zien. Zie ik het nu goed dat de jurk strapless is met daarover een 'hesje'?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 18 mrt 2015 - 08:09

GEWELDIG!!! Alles is zooo mooi!! Jurk en tiara en kapsel en juwelen!!! Echt zoooo mooi!! Dit is echt een koningin!!!

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 18 mrt 2015 - 07:12

Echt nooit gedacht dat deze jurk nog eens gedragen zou worden.
Maar oh oh oh wat is hij mooi.

afbeelding van zara

zara

woensdag 18 mrt 2015 - 06:45

Wat een verrassing dat er zo'n prachtige avondjapon onder de cape verborgen blijkt te zitten. Het is allemaal zó mooi gemaakt, en zo verfijnd! De juwelen en de tiara staan er prachtig bij . Ik hoop dat we nog een close-up van de broche te zien krijgen.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 18 mrt 2015 - 00:03

PRACHTIG! Trots op ons koningspaar

afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 17 mrt 2015 - 23:19

Zie nu ook de achterkant op PPE... echt stunning. Wat een supermooi ontwerp.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 mrt 2015 - 23:17

Heb nog geen tijd om alle foto's te bekijken, maar de eerste hier op deze site maken me eigenlijk sprakeloos....

afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 17 mrt 2015 - 23:15

Wauw! Heel erg mooi zonder cape. Dat statige paste wel bij de inhuldiging, maar als ik de cape nog eens los zie, nee, mooi vind ik hem niet eigenlijk. De jurk 'los' is perfect als galatoilet, verfijnd en vrouwelijk en door het heldere blauw toch krachtig en niet te zoet. Het lijkt wel een knipoog naar Delfts blauw aardewerk, die blauwe motieven op de doorschijnende stof. Máxima's halslijn komt hierin geweldig uit, zeer elegant. Met Taminiau slaan we een goed figuur op zo'n staatsbezoek!

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:36

Die achterkant van de jurk! Plaatje!!! En volgens mij loopt ´bijna onzichtbare´ stof waar op geborduurd is tot aan de hals. Dat zie je bijna niet maar daardoor zit het allemaal perfect en blijft het ook goed zitten. Mooi hoor! Ik vind het vooral leuk dat ze ´m nogmaals draagt omdat we nu de hele jurk goed kunnen zien. Zo´n bijzondere jurk had ze ook best voor 1x mogen houden maar nogmaals, dit goed te kunnen zien is ook wel erg leuk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 18 mrt 2015 - 07:06

Je hebt helemaal gelijk! Ik heb deze prachtige foto als link toegevoegd in de post. Bedankt voor je oplettendheid en je aanvulling! Op de screenshots, die behoorlijk scherp zijn, is het niet te zien, maar op deze foto wel. Ook is haar diadeem hier super goed te zien. Ik ben helemaal weg van deze foto!

http://imgbox.com/GYeorbt5

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 18 mrt 2015 - 08:21

Wat een prachtige foto!
Nu kun je ook goed zien hoe delicaat de jurk is. Je zou bijna bang zijn om die aan en uit te doen.
En hoe mooi is het diadeem, echt schitterend.
Dank je wel voor de link.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:38

Wow, klasse! Wat een verrassing ! Wat geweldig dat we nu de inhuldigings japon in volle glorie kunnen zien. Ik zie dat het diadeem ook in vol ornaat wordt gedragen. Ja ik ben dik, dik tevreden.

Is er ook een foto waar het diadeem van voren goed te zien is. Ik vind dit persoonlijk het mooiste diadeem dat de Oranjes bezitten.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:43

Wat een verrassing. En wat ik 1 seconde erna dacht: dan gaan we de paarse jurk van de koningsvaart ook vast nog wel zien!!!

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:50

Misschien dan bij de verjaardag van Koningin Margrethe!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:35

Oja hoe heeft de cape vastgezeten?

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:32

Dat ze de jurk nog past!! Zo knap! En fantastisch om deze terug te zien. Ze ziet er fantastisch uit. En de rest trouwens ook! Leve de monarchie!!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:16

He? Waarom zou ze de jurk niet meer passen? Het is pas twee jaar geleden, en ik kan niet zien dat ze is aangekomen. Of bedoel je dat niet?

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:49

Ze is slank, maar misschien heeft ze toen nog meer opgelet. Waardoor de jurk zo mooi aansloot. Ik vind het knap dat je dat volhoudt, geen wijziging in gewicht. Was positief bedoeld

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 18 mrt 2015 - 07:05

Ik vond je reactie ook niet negatief over komen hoor, voor de duidelijkheid. Ik vroeg me echter af of je bedoelde dat ze was aangekomen, want dat kon ik niet aan haar zien ;). Maar dat vond je dus juist niet.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:32

Op ppe agency site staan een paar mooie foto's waar je de hele look kan zien: heel leuk tasje heeft ze erbij:) en de diadeem is zoooooo waanzinnig mooi....!!!!!

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:12

Dank je wel LindaVanDeventer. Heb gekeken bij ppe. Wat een geweldige japon! Wat een vakwerk van Jan Taminiau!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 17 mrt 2015 - 22:32

De jurk is ook zo mooi van achter, fantastisch om het delicate kant nu goed te kunnen zien. Ik ben de hele avond al vrolijk door deze verrassingsactie van maxima, wat errug!!!!!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:31

WAUW! Ik ben sprakeloos. Ik had never en nooit niet verwacht dat ze de inhuldigingsjapon nog ooit zou dragen. Wat een verassing!
PRACHTIGE jurk en wat leuk om de jurk eens zonder cape te zien. Echt heel anders. Ben dik tevreden ook over de juwelen en kapsel. Ze blijft ons verassen :))

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:30

En wat zal Jan Taminiau trots zijn, dat ze deze geweldige jurk, waar hij al zo ontzettend veel complimenten over heeft gekregen, nog een keer draagt!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:24

De symbolen vertellen veel dit staatsbezoek over de onderlinge betrekkingen.

Ik heb nog even het haar bestudeerd en merk op dat knot (noem je dat nu zo??) tijdens de inhuldiging lager zat en het kapsel daardoor mijns inziens net wat vlotter, jonger en voor mij perfectie was. Daarom zag ik er nu ook iets aan. En wat ook anders is, is dat de lok die langs het voorhoofd gaat, dit keer meegerold is in de knot. De vorige keer verdween de lok onder de diadeem.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:20

Wowwwwwwwwwww!!!!! Verpletterde indruk maakt ze zo!!!! PRACHTIG!!!!

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:18

super mooi en genieten met de livestream

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:17

Maxima heeft zelfs met haar jurk de NOS gehaald. Speciaal een nieuwsbericht over haar japon hihi

afbeelding van riethoek

riethoek

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:13

Grote klasse, trots op ons koningspaar.

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:10

GEWELDIG!!!Ik ben sprakeloos,en dat ben ik niet gauw.....
Wat moet ik hier nu nog aan toe voegen...SUPER!!!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:03

Zeer verrassende keuze! Dit had waarschijnlijk niemand verwacht.
Ze ziet er prachtig en mooi verzorgd uit vanavond. Hopelijk gaat het de komende dagen zo verder!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:02

Helemaal geweldig!! Ik dacht dat ze de rode jurk zou dragen van de Koningsvaart maar deze is het geworden
Wat is het kant prachtig zeg en ook de diadeem met de sterren oogverblindend mooi.

afbeelding van Rietje

Rietje

dinsdag 17 mrt 2015 - 20:58

In 1 woord.....SUPER!
En wat was het genieten via de livestream.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 17 mrt 2015 - 21:29

Ja, geweldig he die livestream! Ontdekte het vandaag toevallig, daar stond bij vanaf 20:50. Ik dacht: even iets eerder proberen of het wel werkt. Dat was dus maar goed ook, want op de aangegeven tijd was er niets bijzonders meer. En zo heerlijk duidelijk beeld! Dat mogen ze hier inderdaad ook doen met staatsbezoeken!

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 17 mrt 2015 - 20:59

Ja idd, SUPER! Mogen ze wat mij betreft hier ook gaan doen!
;-))

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 17 mrt 2015 - 20:56

GEWELDIG......ik ben niet gauw sprakeloos,maar nu ben ik het echt!!!
Hier klopt gewoon alles!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?