Onlangs stond Máxima's koningsblauwe kleding in de spotlights, vandaag is het de beurt aan haar lichtblauwe looks. 

Tijdens het kennismakingsbezoek aan Spanje in september 2014 droeg de koningin deze lichtblauwe japon van Natan. Hoewel de decoratieve naad/plooi mijns inziens weinig toevoegt, vind ik het totaalplaatje toch érg mooi. En dat komt ook zeker door de mooie staart, de juwelen van aquamarijn en de prachtige achtergrond van de foto. Onderschat dat laatste effect niet. 

Outfit 2: Dit vind ik misschien wel eens van Máxima's mooiste jurken voor overdag. Natan's gebruikelijke knipoog naar de jaren zestig kan niemand ontgaan, en ook hetaansluitende lijfje, de geinige pofmouwtjes, het mooie borduurwerk in art deco-motief en het riempje om de taill maken mij blij. Chapeaux! 

Outfit 3: Klokmouwen vind ik leuk, maar wel van een soepele stof. Een jurk met lampenkappen zou niemand moeten willen hebben. (Label: Natan) 

Outfit 4: Lichtblauw zou ik zelf niet zo snel combineren met zalmroze, maar Máxima laat in China zien dat het prima kan. (Moet jij bij deze look ook steeds aan Lucky-TV denken?)

Outfit 5: Deze jurk is bijna één op één geinspireerd op een japon van Grace Kelly. Door de mooie stof met zilverdraad oogt het geheel zowel klassiek als chic. Ik ben fan. (Label: Natan)

Outfit 6: Deze lichtblauwe droomjurk van Luisa Beccaria mag Máxima altijd aan mij geven als ze hem afdankt. Wat een heerlijke wolk stof. 

Outfit 7: Lichtblauw is mijn lievelingskleur. Het liefst kwast ik mijn hele interieur deze kleur, maar deze jurk met volants kan mij dan weer niet bekoren. Het model doet mij denken aan de jurken die ik droeg toen ik mijn zwangerschappen nog wilde verbergen, en dat komt ook deels door de kleur. Lichtblauw kan lief en vredig overkomen, maar ook een beetje weeïg en zwak. Als dit ontwerp was uitgevoerd in bijvoorbeeld knalrood, dan was het geheel wat sprekender geweest en had ik het vast meer kunnen waarderen. Ach ja, smaken verschillen en dat is maar goed ook. (Label:Natan)

Outfit 8: Zowel de top als de culotte zijn hartstikke fahsionable, maar ik kan er niet aan wennen. (Label: Natan)

Outfit 9: Dit totaalplaatje vind ik wel erg mooi, en dat komt vast ook door de waanzinnig toffe rafelhoed. Als ik koningin was, bestelde ik die hoed in alle kleuren van de regenboog. Luchtig, licht en chic. Perfect voor een koningin op subtropische missie. 

Outfit 10: Less is more, echt waar.

Outfit 11: Als je zes dagen per week in een couturejurk en Spanx gehesen wordt, dan mag je af en toe ook gewoon een heerlijke fladderlook dragen. Toch?

Outfit 12: In dit overzicht laat ik alleen de looks zien van ná de inhuldiging, maar voor deze couturejurk van Valentino maak ik graag een uitzondering. Graag dragen in Indonesië, lieve koningin! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

zondag 16 feb 2020 - 20:49

outfit 1 heeft die naad zeker iets toe te voegen het geeft een taille\
outfit 7 Enig
outfit 9 kleur hoed matcht niet bij de jurk, jammer
outfit 10 vind ik niet echt Less de stof is druk
outfit 11 vind ik de slippers zo tof

afbeelding van Marie...

Marie...

zaterdag 15 feb 2020 - 15:54

Heel erg eens met je commentaar bij de lichtblauwe outfits Josine. Maar bij nummer 4 twijfel ik. De kleurencombi kan inderdaad maar verder is het een draak van een outfit.
En eerlijk gezegd vind ik dat van nummer 6 ook. Jouw droomjurk. Ik denk dat hij jou inderdaad beter zal staan dan Maxima. Jij hebt de romantische, lieve uitstraling (en de leeftijd) die bij zo'n jurk past. Maxima wordt in deze jurk barbie. Teveel stof, te veel mouw en teveel glimmerigheid voor haar. En dan ook nog blonde krullen. Nee!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 15 feb 2020 - 17:45

Destijds noemde iemand deze jurk een douchegordijn .!!
Nu vind ik dat te sterk uitgedrukt, maar een minder glimmende stof is wel mooier denk ik .

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 13 feb 2020 - 16:04

Josine, ik denk niet dat Maxima deze strapless japon in Indonesië zal dragen.
In een islamitisch land is dat niet gepast, denk ik.
Maar....
Dit blijf ik één van de allermooiste avondjurken van Maxima vinden.
Heel jammer dat ze deze niet meer heeft gedragen.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 13 feb 2020 - 18:06

Misschien draagt ze outfit 6 in Indonesië.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 12 feb 2020 - 23:34

....interressant overzicht over de (licht)blauwe kleding van de Koningin. Ook mijn slaapkamer is blauw van kleur -
bijzonder rustgevend. Zie foto's 1 - 2 prachtige Koningin. De japon met de klokmouwen maakt onnodig dik wegens
de plooien in het midden. De fantastische avondjapon (12) spant de kroon. Deze past wellicht niet meer bij haar leeftijd en
enigszins veranderd figuur, zie ook de niet werkelijk goed zittende jurk op foto 9.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 12 feb 2020 - 18:52

Nr. 12 is erg mooi, alleen had ik de roes onderaan de jurk bij de zoom achterwege gelaten. Die is net té en doet het sleepje teniet.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 feb 2020 - 16:31

De eerste en laatste outfit vind ik het allermooist, ik vind lichtblauw Maxima erg mooi staan. Het geeft deze krachtige koningin een wat zachtere uitstraling. De lampenkappen jurk vind ik persoonlijk niet super mooi, maar heeft wel de fun factor en dat is af en toe ook leuk!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 12 feb 2020 - 15:58

Mooi in een woord. Al dat blauw , het staat haar zo mooi,en smaken verschillen onder de lezers, maar wat stoort dat nou. Ieder zijn mening toch? ik vind de ene outfit mooier dan de andere. Maar koningin Maxima heeft daar lak aan en draagt wat zij leuk vindt en niet wat wij denken wat haar wel of niet staat. Wellicht zit ze ons vanavond uit te lachten. Wie het laatst lacht lacht het best!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 11 feb 2020 - 20:21

1,2,5,6,7,10 vind ik mooi!
Ben benieuwd wat we van deze serie nog eens terug gaan zien!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 11 feb 2020 - 17:26

Ik denk dat de plooi bij japon nr 1, meer een noodoplossing is geweest om teveel stof weg te werken daar en die toevallig wat decoratief uitpakt en daarom zo is gelaten. Het is op zich een mooie japon die haar heel mooi staat. maar de plooi voegt inderdaad weinig toe zoals Josine al schreef.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 11 feb 2020 - 17:48

Zou een couturier echt zo werken ? Ik denk dat deze plooi echt bij het ontwerp hoort, en het geeft ook wel wat speelsheid aan het model.
En , niet onbelangrijk, heb je even een pondje meer , dan valt het ook niet zo op als bij een recht gesneden model .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 feb 2020 - 11:05

Wbt dat laatste: deze jurk kwam uit de plussize-collectie.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 12 feb 2020 - 11:44

Echt ??? Dan zal deze jurk voor Maxima wel heel veel zijn ingenomen .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 feb 2020 - 12:07

In een andere kleur, dus ik denk dat Máxima's jurk couture is.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 14 feb 2020 - 17:51

Maar daarom denk ik dat de plooi een 'improvisatie' was om hem toch passend te krijgen. Bij haar linker heup zie je dat hij eigenlijk te ruim valt. Mmaar hij staat haar goed, kan niet anders zeggen.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

dinsdag 11 feb 2020 - 10:48

Was jurk nr. 2 niet van Jan Taminiau?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 feb 2020 - 11:07

Nee, Natan. Heb het persbericht nog in m'n mailbox staan :)

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

dinsdag 11 feb 2020 - 11:54

Dan heb ik het verkeerd.

afbeelding van petra

petra

dinsdag 11 feb 2020 - 09:50

Foto 1 prachtig!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 11 feb 2020 - 00:33

Foto 1 is van a tot z prachtig : niet enkel het jurkje (van Natan maar weer eens , dames !), maar ook het kapsel, de fijne juweeltjes en de hele compositie en setting, zoals Josine opmerkt. En jawel, ook het sympathieke plooitje ! En dan dat leuke tasje dat zo achteloos naast haar ligt.... ! Wat een zachtheid, wat een tedere vrouwelijkheid in dit alles, bij een van de mooiste vrouwen ter wereld !! We missen alleen de schoentjes....

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

maandag 10 feb 2020 - 23:03

De jurk van Sandro uit India was ook trouwens. Wel heel casual. Die had er nog bij gemogen!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 10 feb 2020 - 22:32

Nummer 2 is inmiddels iconisch, mooi uitgevoerd en door de stof een topper.
Nog mooier vind ik de simpele nummer 1, waarschijnlijk door de onwaarschijnlijk mooie juwelen waar ik wég van ben. Samen met het kapsel zorgt het voor een zachte uitstraling die ik prachtig vind.
De lampenkappen op 3 en cameltoe op 4 vergeten we snel evenals de Barbie look op 6 en de positiejurk op 7.
5 is prachtig maar meer iets voor de tengere Mary of Letizia.
8 laat ons zien dat de culotte voor niemand iets doet. De hoed van 9 vind ik de aller- allermooiste uit haar collectie maar de japon vind ik iets te jaren 30 voor onze Max, maar altijd nog stukken beter dan de kasteelvrouw achtige creatie uit de verkleedfeest op 10. Dan zien we bij 11 een heerlijke vrijetijdslook waarna we afsluiten met een gedateerd gordijn op 12.
Slechts mijn bescheiden mening hè ladies.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 10 feb 2020 - 22:31

1, 5 en 7: prachtig. 2: vorm van de mouwtjes vind ik niet zo, verder mooi. 10: heel mooi, alleen zonder die grote toef kant op de rechterschouder. 6: de print vind ik niet zo, maar verder prachtig. 4 en 12: alleen het hoofd vind ik mooi (kapsel, accesoires, sieraden). 11: prima voor de vrije tijd, lekker comfy. 3, 8 en 9: nee.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 10 feb 2020 - 21:14

Outfit 1 en 2 allebei beeldig, ik vind het poederblauw erg mooi staan. De klokmouwen jurk zit Idd niet mooi, strakke broek en roze jasje niet bijzonder maar beter dan de wijde broeken, de lange gebloemde jurk heeft wel een beetje nachtpon gehalte. De jurk met volants zou ik dan zo weer willen hebben en de outfit die Josine zo mooi de fladderlook noemt wil ik ook, staat haar echt goed en de culotte mag ze van mij in de kast laten hangen, staat geen enkele vrouw naar mijn mening en de Valentino is een droomjurk , werkelijk prachtig en hoop ik snel weer te zien. En tot slot: de kanten jurk even de bombarie van de schouder slopen en dan is dat ook een mooie jurk.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 10 feb 2020 - 21:12

De eerste jurk heel mooi! Hier is strak wel mooi!
De rest niet veel aan.
De laatste jurk doet mij aan ouderwetse matras stof denken icm lampenkappen met een franje randje.

Ok hoop dat ze in Indonesië een smaragd groene met smaragden zou natuurlijk perfect zijn in Indonesië, de gordel van Smaragd

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 10 feb 2020 - 21:10

Oeps 2 vergeten, komt vast omdat ik daar hele ambivalente gevoelens bij heb. Josine heeft mooi verwoord wat er allemaal aan stijlen in verwerkt zijn en dat is wat mij betreft ook too much. Kijk als ik aan de Amstel in een 30 jariger huis zou wonen zou ik zomaar deze stof kunnen kiezen voor gordijnen of een paneel. Maar ja het model jurk met die kinderlijke mouwtjes past m.i. helemaal niet bij deze stof. Een recht twenties model inclusief bobline ware misschien nog leuk geweest! En riempjes en Natan pfoehhhh.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 10 feb 2020 - 20:56

Ik ben het met Prinsesrita helemaal eens. De jurk was niet in mijn geheugen opgeslagen en vind ik verrassend geslaagd. Bij de rest van de outfits mankeert er her en der wel wat aan. Teveel horizontaal bij de Valentino, te veel flapperdewappie (6, 7, 8 9, 11) en net niet bij 5 en 10. Kijk die jurk van Grace was zwart en met een new look lange wijde rok en bij die rok en de kleur gaat het dan hier m.i. ook fout. En bij 10 is het zoals Josine al sprak allemaal too much.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 10 feb 2020 - 20:51

Ik ben fan van 2, 5, 6, 9 en 12.
2 en 5 omdat het gewoon mooie zakelijke jurken voor overdag zijn, 9 is een tropisch outfit, lekker luchtig.
Nummer 6 en 9 zijn voor ‘s avonds, maar ieder op zijn eigen manier...... Nummer 9 is een pareltje voor een staatsbezoek, nummer 6 is informeler, maar o zo mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 feb 2020 - 19:27

Ik ga voor de nummers 1, 2 en 7.
En voor t schattige blauwe tasje bij nr 7.....Het is een mooie stevige leersoort en lief model waar nog aardig wat in kan.. Ik zet m alvast in t zonnetje voordat de reeks blauwe tassen over ons heen komt :)

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 feb 2020 - 19:26

Josine, de broek van outfit 4 is geen blauw maar petrol of teal, in ieder geval groenig, op alle foto’s die ik van die broek heb gezien was het groenig.
Outfit 3, 8 en 11 lijken me ook groen(ig). Bij blouse 8 en 11 heeft ze zelfs groene sieraden om.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 feb 2020 - 09:10

Ik heb 3 en 4 in het echt gezien, en voor mij vallen ze in de categorie lichtblauw. Inmiddels weten we uit ervaring dat we tot in het oneindige kunnen discussiëren over kleuren, maar ik stel voor om uit te wijken naar een leuker onderwerp :)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 11 feb 2020 - 11:00

Volgend jaar maxima 50 ! Misschien een idee josine ?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 feb 2020 - 11:07

Ik bedoel dat we ook kunnen praten over de geslaagdheid van bovenstaande looks, of iets in die trant ;) En de verjaardag van Máxima laten we uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 11 feb 2020 - 11:22

Misschien komen. er weer speciale portret foto s van haar alleen of met het gezin?
nieuwe outfit ???

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 10 feb 2020 - 21:36

Ik zie echt blauw hoor

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 feb 2020 - 22:12

Daan, zie je ook een blauwe ketting dan bij outfit 8? ;)

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 10 feb 2020 - 18:44

Nr. 2 vind ik haar zo mooi staan. Wat een mooie, tijdloze japon.
Daarnaast staan nr 1 en 10 haar ook goed. De rest kan mij niet bekoren.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 10 feb 2020 - 17:48

De japon die geïnspireerd is op een jurk van Grace Kelly vind ik gewoon de mooiste. Staat prachtig. Maar dan die japon met die klokmouwen vind ik echt te strak en absoluut niet mooi. Die broek met dat roze top vind ik ook erg lelijk. Te strak. De culotte vind gewoon lelijk. Ik houd er gewoon niet van. Andere japonnen vind ik Maxima mooi staan.
De laatste foto, de avondjurk vind ik Maxima weer fantastisch staan. Prachtig look
De foto er boven dat moet ze maar gewoon thuis aandoen. Dat vind ik niet geschrikt in haar functie.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 feb 2020 - 22:04

Màxima en blauw... ik vind het gewoon niet mooi bij haar staan. Maar dit lichte blauw is de positieve uitzondering. Wat staat haar dit goed! De Koningsdag jurk, jurk met lampenkap mouwen, de Spaanse jurk en de outfits van de Appeltjes van Oranje zijn helemaal top! Ook de zijden broek vind ik erg mooi. Maar de topper is toch wel de Valentino avondjurk. Zo jammer dat we die nooit meer hebben gezien. Voor het staatsbezoek aan Duitsland is dit een aanrader. .Voor het bezoek aan Indonesië niet helemaal passend.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 feb 2020 - 22:04

..

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 10 feb 2020 - 17:21

Mischien dat ze met de Valentino jurk het zelfde kan doen als dat Mary in Zweden deed, inkorten en dan dragen met iets van een colbertje er over heen

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

maandag 10 feb 2020 - 16:57

Die laatste avondjurk met laagjes zou ik graag nog eens zien.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 10 feb 2020 - 16:46

Nr. 1 en de witte jurk vind ik het mooist. De zalmrose/lichtblauwe combi vind ik niet mooi en dat komt voor een deel door de afgrijselijke schoenen. De Valentino is een plaatje.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 10 feb 2020 - 16:18

Helemaal met je eens, dit is gewoon een prachtige jurk die ze bij veel gelegenheden kan dragen.
En met verschillende accessoires steeds weer andere uitstraling kan geven .
De Valentino avondjurk hoop ik ook snel weer te zien.
Wat is dat zachte blauw toch een mooie kleur.. krijg spontaan zin in voorjaarskleding . Heerlijk .

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 10 feb 2020 - 15:44

Foto 1 het allermooiste,ik vind dat plooitje.
toch wel iets extra s hebben

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?