Normaal gesproken kijken we op ModekoninginMáxima naar koninklijke mode, maar nu het aan het hof meer dan rustig is, wijk ik even uit naar Amerika. De kersverse First Lady laat namelijk een sterk staaltje Diplomatic Dressing zien. 

Look 1: Jill in Smurfenland 
Wanneer: inauguratie, 12.00 uur. 
Wat: blauwe japon tot over de knie, blauwe mantel met revers in een andere blauwtint, en bijpassende handschoenen. 
Wie: Alexandra O'Neill voor Markarian
Waarom: volgens Alexandra staat de kleur blauw voor (zelf)vertrouwen en stabiliteit. 
Geinig detail: op de beelden was wel te zien dat de schoenen van de kersverse First Lady niet zo lekker zaten. Halverwege het programma droeg ze opeens andere pumps.

De schets van de mantel:

Look 2: Zeg het met bloemen 
Wanneer: avond van de inauguratie 
Wat: witte japon  en mantel met geborduurde bloemen
Wie: Gabriela Hearst 
Waarom: Het borduurwerk verwijst naar de 50 federale bloemen van de VS. Ik moest gelijk denken aan Meghan Markle, die exact dezelfde verwijzing had verwerkt in de sluier van haar bruidsjurk. Maar waar de hertogin koos voor sneeuwwit kant, koos Jill juist voor een kleurrijke uitvoering. 
Leuk detail: Op de plek van haar hart prijkt de bloem van Delaware, want in deze staat heeft Jill veel mooie momenten meegemaakt. 

Borduurwerk op de jurk:

Jurk in wording;

De bijbehorende mantel: 

Close-up:

Wil je meer lezen over de mode van de First Ladies? Ik schreef er dinsdag over in het Algemeen Dagblad. 

Morgen in beeld: de looks van Kamala Harris 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 06 feb 2021 - 20:55

Josine, even ter correctie op wat je schreef over de sluier van Meghan Markle. Het borduurwerk verwees niet naar de 50 staten van Amerika maar naar de 53 landen van het Brits Gemenebest (British Commonwealth).

afbeelding van Assepoester

Assepoester

dinsdag 02 feb 2021 - 13:40

Ja, ik mis Josine ook en ik maak me ook een beetje zorgen nu...
Inderdaad, we zijn zo verwend met de prachtige, leuke blogs over koningin Maxima en de andere royals...

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 02 feb 2021 - 17:27

Volgens mij hoeven we ons geen zorgen te maken, is ze gewoon druk met een verbouwing. En helaas zien we de koningin veel minder door de huidige corona maatregelen (wat logisch is, maar wel jammer).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 02 feb 2021 - 12:39

Ik vraag me ook al een tijdje af of alles goed is met je, Josine! We zijn inderdaad verwent met al die mooie blogs die jij altijd verzorgt op deze site!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 02 feb 2021 - 10:39

Ja, ik mis het ook, Josine!

afbeelding van Ella

Ella

zondag 31 jan 2021 - 11:30

Wat een verademing deze nieuwe bewoners van het witte huis die ons eindelijk weer eens tracteren op een gulle lach en positiviteit! Jill Biden ervaar ik als een warme persoonlijkheid. Leuk om youtubefilmpjes van haar en ook haar echtgenoot te zien. Volgens mij hebben die het leuk samen en zijn het toegankelijke mensen. Ik vond Jill Biden er prachtig uitzien in haar blauwe ensemble. Ik vroeg me wel af waarom ze net als haar voorgangster(s) voor blauw koos. De witte jas is prachtig gemaakt en met een mooie symboliek. De jurk vond ik minder mooi bij haar haarkleur en associeer ik toch een beetje met een trouwjurk. Op haar leeftijd is kleur toch mooier en dat draagt ze doorgaans ook. Ik vroeg me af hoe dit was overgekomen met een andere ondergrondkleur. Verder vind ik hem wat hooggesloten. Dit in tegenstelling tot de jurk van dochterlief. Ik zou Jill Biden wel eens in een Taminiau willen zien.

@Josine. Alles goed? Het is zo stil op deze site. Da’s niks voor jou.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 02 feb 2021 - 09:47

Ik ben ook benieuwd hoe het met Josine is! Zag haar nog wel op een filmpje op AD, maar weet natuurlijk niet wanneer dit gefilmd is. Alles goed?

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 02 feb 2021 - 11:24

Lieve Josine, alles ok? We missen je (zijn verwend natuurlijk met al je mooie Posts altijd). Hoop alles goed met jou en je gezin. En als het gewoon de drukte is van de kinderen en thuisonderwijs, dan is dit bericht zeker niet als druk bedoeld en blijf dan vooral nog even lekker weg hier. Ik vind het ook pittig om alles te combineren.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 01 feb 2021 - 15:09

Ook niet bij BB afgelopen zaterdag voor t maandelijks kledingoverzicht?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 31 jan 2021 - 12:15

Blauw symboliseert de kleur van trouw en in het licht van leiders: VER-trouwen. Ik denk daarom dat ook wereldleiders vaak een blauwe stropdas dragen. Let bijvoorbeeld straks op maar eens op de politieke tv debatten, er zal veel blauw voorbij komen.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 28 jan 2021 - 21:59

De ketting komt mij bekend voor maar misschien lijkt hij op een ander 'show collier'. Vind de combi met de mooie grote oorbellen en de ketting met het wat rustiger colbertje trouwens goed geslaagd!

Oh moet toch even kwijt dat ik het mis, de staatsbezoeken volgen en de tripjes naar Duitsland waarbij ze ook altijd mooi gekleed is. En natuurlijk de 'live' werkbezoeken gewoon in eigen land.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 29 jan 2021 - 17:42

Ik mis het ook, de meer zichtbare Maxima.
Het is nu niet anders, hopelijk komen er snel betere tijden! Hou vol!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 26 jan 2021 - 09:34

Jill Biden vind ik een inspirerende vrouw en ze ziet er geweldig uit voor haar leeftijd. De blauwe outfit is oke maar het had iets opvallender gekund voor deze memorabele dag. Harris had voor een betere statement kleur gekozen. De witte jas is beeldschoon, de jurk niet helemaal gelukt qua uitvoering en idd doet wit niet veel voor haar. Dat komt ook door het dragen van een mondkapje, waardoor een 'sprekende' gestifte mond ontbreekt. Dus een 10 voor het idee en een 7 voor de uitvoering.
Ik vond dat Michele Obama er stunning uitzag in haar purple combi (zag je hoe lekker die broek was) en haar kapsel was waanzinnig. Voor mij de topper van de dag. Deze outfit zou onze Máxima ook fantastisch staan.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 26 jan 2021 - 00:34

Stijlvol entré inderdaad, ik hou wel van zulk een classy look. Maar eerlijk gezegd vond ik Melanie op de inauguratie van haar man 4 jaar geleden een waanzinnig mooi complêt aanhebben ook in een kleur blauw.
Moet eerlijk zeggen dat ik de kleding van Melanie over het algemeen zeer stijlvol vond, En nee ik bedoel niet die jas met die rare tekst maar ik herinner mij hun staatsbanket bij dé Queen met prachtige stijlvolle lang handschoenen etc.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 23 jan 2021 - 23:25

Prachtige First Lady! Wat een feest deze nieuwe bewoners van het witte huis

afbeelding van Anniek

Anniek

zaterdag 23 jan 2021 - 13:39

ik vind het allemaal heel stijlvol. En President Biden is een mooie man (voor zijn leeftijd zou mijn moeder zeggen)
met veel veel charisma. Ik hoop echt dat hij de termijn volmaakt, dat zou wat zijn dan is hij 82 toch! Goed voorbeeld voor de ouderen onder ons. Hoewel ik Camela Harris ook geweldig vind, maar zij kan over vier jaar hopelijk het stokje overnemen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 22 jan 2021 - 22:05

Het is een keurig echtpaar. De president heeft idd een mooie jas. Het borduurwerk op de witte jas is prachtig.

afbeelding van Tony

Tony

vrijdag 22 jan 2021 - 20:03

Wat ziet president Biden er goed uit in zijn slanke mantel! Past veel beter dan de blauwe (los van de pasvorm erg mooie) outfit van zijn vrouw. De witte jurk is mooi maar wit is inderdaad niet haar kleur, wel heel mooi gemaakt met die geborduurde bloemen! Dat de rust mag wederkeren in de VS met dit koppel.

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 22 jan 2021 - 19:45

Heel netjes voor een iets oudere dame. Schitterend borduurwerk op de witte mantel. Melania is super slank daar kan je niemand mee vergelijken. Ik zie de nieuwe First Lady liever dan die vertrokken is. Ik hoop voor Amerika dat het stof wat neer gaat vallen en ze een rustige tijd in gaan

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 23 jan 2021 - 17:47

Heel leuk Josine. Dank. Ik vond de overdagset van dr Jill qua kleur heel mooi maar aan de achterkant trok de stof bij de schouders en dat is t gevaar van beginnende ontwerpers. De avondset is minder in beeld geweest, wat een schitterende jas!
Ik vond haar altijd smaakvol gekleed en heb haar in januari 2020 de hand geschud tijdens een voorverkiezingsevent in Iowa. Het was min 20, ik was vooral op de kou gekleed, zij zag er uit als een plaatje.
De zwarte outfit van Melania op 20 jan was veel te rouwig maar t zag er super stijlvol uit!
De gele Prada jas van de dichteres was de mooiste jas van de dag!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 26 jan 2021 - 12:03

Was dat van Prada? In ieder geval had de dichteres deze outfit cadeau gekregen van Ophra Winfrey omdat ze het gedicht ging voordragen.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 27 jan 2021 - 09:47

Zeker een mooie jas en staat haar geweldig. Wel
jammer dat de mouwen dan niet even zijn ingekort voor haar. Maar ach, belangrijkste is natuurlijk wat ze te zeggen heeft.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 22 jan 2021 - 19:06

Wat een leuk blog Josine!

Mooie basic outfits. Past prima bij een fiets lady, maar zeker geen mode icoon. De witte geborduurde jurk vind ik wel heel bijzonder.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 22 jan 2021 - 18:48

Leuk uitstapje Josine;-)
Blauwe outfit is heel mooi, maar pasvorm lijkt het net niet te zijn.
De symboliek van de witte jurk vind ik mooi, maar verder kan ik er niet heel enthousiast over zijn.

afbeelding van frankvc

frankvc

vrijdag 22 jan 2021 - 17:47

Ik vind geen van beide echt flatterend.
Blauw: mooie kleur, maar ze kon een betere beha dragen. Een parelcollier zou wonderen doen.
Wit: niet haar kleur. En wat met de bloem rond haar pols? Het lijkt alsof ze moet wennen aan de schijnwerpers. Opmerkelijk ook dat ze kiest voor minder grote ontwerpers.
Wat waren we, op modevlak, verwend met Melania

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 22 jan 2021 - 15:13

mooie mantel, goed handwerk maar wel ietsje te strak voor Mevr. Biden.

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 22 jan 2021 - 13:58

Ja, leuk! Vond vooral de blauwe mantel combi van de First Lady super mooi. Vind deze teint blauw zowel zacht als duidelijk zichtbaar in de menigte. Het 'velvet' is een goede tegenhanger voor de rest van de stof. De witte jurk is erg mooi gemaakt en symbolisch maar persoonlijk vind ik een witte jurk in de avond een minder goede keus.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 22 jan 2021 - 13:54

Wat leuk Josine!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?